duś1719506024 03.03.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Koniecznie! Były też w paski pionowe, gładkie, z mniej gęstymi paskami. Cena ok 7 zika jeśli dobrze kojarzę tylko nie wiem jakie Ty byś chciała bo one jakieś bardzo duże nie były (ale też nie super małe). Tu zdjęcie w porównaniu z ręką Dla mnie osobiście takie w sam raz teraz to muszę jechać. rozmiarowo powinno pasować, bo póki co w mieszkaniu posiadamy gigantyczną palmę, storczyka i jednego niedużego kwiatka. palma była prezentem urodzinowym i przyjechała z białą osłonką. jest plamą tylko dlatego, że jak mój tatuś pojechał na giełdę kwiatową, to o 6 a nie o 5 i drzewek pomarańczowych juz nie było (a swoją drogą, polecam gorąco giełdy kwiatowe - zwlec się tzeba tak, że w zasadzie prosto z imprezy można jechać, ale wczoraj kupiłam sobie kiść żonkili za 80 gr za sztukę tararara a za dużą "doniczkę" dla teściówki zapłąciliśmy ledwie 50 zł). storczyk ma przezroczystą osłonkę, a ten kwiatek tęskni do czegoś białego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 03.03.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Co do Warszawy, to mam zupełnie odmienne zdanie - nie cierpię za hałas, brud, ludzi (sic!), architekturę i cieszę się, że bliżej (w sensie kilometrów) mam do stolicy Niemiec, gdzie zawsze podziwiam umiejętność łączenia starego z nowym, co próbowano również naśladować w naszej stolicy, ale wyszło, jak wyszło... Jeżeli chodzi o Ikeę, to od przeprowadzki w jej okolice kojarzy mi się raczej ze stołówką niż sklepem meblowo-wnętrzarskim - ilekroć nie mamy czasu na gotowanie, jedziemy tam na przepyszną, grillowaną golonkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 03.03.2011 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Korozjo to zadziwiające, że mam dokładnie takie same (jak zacytowane) spostrzeżenia po każdej wizycie w Warszawie, a już w szczególności to co pogrubione Gratuluję super zakupów w Ikei - też zawsze zazdraszczam tym, co mają ją w swoim mieście Jeśli chodzi o zdjęcia moich listew to wstawię wieczorem, bo psosin już widziała i skasowałam. Dam znać jak będą PS. Zdjęcia mieszkania skomentuję później, bo się kurcze na autobus śpieszę, a dużo ich To może zorganizujemy masowe wyprowadzki do stolicy? jaki Szczecin jest każdy wie i widzi. Mój M. pracuje w centrum ale jak wraca z pracy to slalomem tyle gówien na chodnikach! o dziurach nie wspomnę. Fleki wymieniam dość często. *** Zakupy w Ikei a i owszem fajne, bardzo mnie cieszą. Już planuję następne Może zbierzemy dużą grupę ze Szczecina i autokarem na poznańską Ikeę ruszymy?! *** Czekam na zdjęcia no i w sumie komentarze do moich eheheh wiem że ich dużo ale jak dorwałam aparat to się powstrzymać nie mogłam teraz to muszę jechać. rozmiarowo powinno pasować, bo póki co w mieszkaniu posiadamy gigantyczną palmę, storczyka i jednego niedużego kwiatka. palma była prezentem urodzinowym i przyjechała z białą osłonką. jest plamą tylko dlatego, że jak mój tatuś pojechał na giełdę kwiatową, to o 6 a nie o 5 i drzewek pomarańczowych juz nie było (a swoją drogą, polecam gorąco giełdy kwiatowe - zwlec się tzeba tak, że w zasadzie prosto z imprezy można jechać, ale wczoraj kupiłam sobie kiść żonkili za 80 gr za sztukę tararara a za dużą "doniczkę" dla teściówki zapłąciliśmy ledwie 50 zł). storczyk ma przezroczystą osłonkę, a ten kwiatek tęskni do czegoś białego No jasne że jedź! Nie ma się co zastanawiać przyda się storczykowi coś białego . Ja na nowe mieszkanko mam już 2 kwiatki. Jedną dracenę która towarzyszy mi od 2 roku studiów i jeszcze jakiegoś takiego co to wolno rośnie strasznie ale ma śliczne grube liście więc cierpliwie czekam na kolejne Na giełdę kwiatową na pewno się wybiorę ponieważ planuję kwiaty na balkonie i mam ambicje że mój balkon będzie najpiękniejszy! Co do Warszawy, to mam zupełnie odmienne zdanie - nie cierpię za hałas, brud, ludzi (sic!), architekturę i cieszę się, że bliżej (w sensie kilometrów) mam do stolicy Niemiec, gdzie zawsze podziwiam umiejętność łączenia starego z nowym, co próbowano również naśladować w naszej stolicy, ale wyszło, jak wyszło... Jeżeli chodzi o Ikeę, to od przeprowadzki w jej okolice kojarzy mi się raczej ze stołówką niż sklepem meblowo-wnętrzarskim - ilekroć nie mamy czasu na gotowanie, jedziemy tam na przepyszną, grillowaną golonkę . No tak jak pisałam że to co ja kocham inni nienawidzą. Oczywiście Warszawa nie jest dla mnie miastem idealnym i najładniejszym znam lepsze ale i tak ją lubię Berlin tez mi się bardzo podoba. Byłam na szybkiego ale co nieco widziałam. Tak się teraz zastanawiam czemu byłam tam tylko raz skoro mam tak blisko hm... Siostra M. mnie oświeciła jak pytałam czemu tyle ludu w Ikei. Właśnie dlatego że tam całe rodziny na obiady chodzą my nie skorzystaliśmy ale skoro golonkę zachwalasz to skosztujemy następnym razem bo M. golonkę uwielbia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 03.03.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 berlin to inna liga. wygrywa nawet z londynem, mediolanem i o włos nawet z madrytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 03.03.2011 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 duś no proszę jaka Ty światowa ja niestety mało świata widziałam w Londynie nie byłam, nad Mediolanem tylko przelatywałam o Madrycie nie wspomnę. Warszawy nawet nie śmiem do Berlina porównywać ale z miast krajowych podoba mnie się bardzo. Natomiast razem z M. marzy nam się aby na stare lata osiąść w słonecznej Barcelonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatek255 03.03.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Korozja deszczownica w łazience the best!! widzę, że już niewiele zostało w łazience do zrobienia widzę zakupy ładne zrobiłaś w ikei, też uwielbiam ten sklep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 03.03.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Korozja bosko to Wasze eM wygląda. Łazienka wyszła świetnie - strasznie jestem ciekawa końcowego efektu. Jako rodowita Krakowianka z dziada pradziada za Warszawą nie przepadam. Nawet jak tam muszę na lotnisko jechać to mnie wkurza. Kraków, mimo jego zaściankowego charakteru, kocham. Co do IKEI - z nowego mieszkanka mam blisko (ok 3,5km), więc mogłabym tam bywać często, tym bardziej, że IKEĘ lubię, ale kurcze w naszej od ponad pół roku TRWA PRZEBUDOWA. Nic nie można znaleźć, wszystko poprzestawiane, chodzi się jak po labiryncie bez mapy... No nic - przetrwać trzeba. Albo zacisnąć zęby i wybrać się niebawem bo świeczki mi się kończą... No i kieliszki trzeba nabyć. :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 03.03.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Aaa no i jeszcze pączuchy przynoszę. Bo dziś na tłusto... http://img834.imageshack.us/img834/1369/1179226914pczki.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 03.03.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 (edytowane) Korozjo jak się okazuje fotek jeszcze nie skasowałam, także są w moim podpisie do obejrzenia jeżeli jesteś zainteresowana Piękne te Twoje okna, ale to już wiesz Widoki też fajne. Z jednej strony widzę pusty teren - ładnie będzie jak przyjdzie wiosna Bardzo fajnie wyszły te parapety! Super, że udało Ci się znaleźć je w jednym kawałku ostatecznie, bo dzięki temu jest niesamowity efekt Łazienka bardzo fajnie się prezentuje. Z tą czarną szafką i brodzikiem będzie tak fajnie glamourowato Czy sypialnia i salon będą szare?? Te kuchnie, które wklejałaś faktycznie ciekawe Blat ze szkła Nie widziałam nigdy, ale za pewne to kosztowna sprawa. PS. Też sobie te doniczki ostatnio w Ikei zakupiliśmy, tyle, że w większym rozmiarze (bo są różne ) Edytowane 3 Marca 2011 przez pysiaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 03.03.2011 23:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Korozja deszczownica w łazience the best!! widzę, że już niewiele zostało w łazience do zrobienia widzę zakupy ładne zrobiłaś w ikei, też uwielbiam ten sklep Fajnie że się podoba. Ja zakochałam się w hansgrohe ale tymczasowo nas nie stać więc pocieszyłam się tą cały zestaw w przystępnej cenie i co dla nas najważniejsze deszczownica ma ramię 40 cm! i przegub kulowy. Słuchawka natomiast mimo średnicy 10 cm dość lekka i przyjemna w trzymaniu Myślę że jednak sporo jeszcze przed nami: brodzik, szyba, umywalka, szafka pod, pralna, półki nad, drzwi zakrywające ten bajzel, o pierdołach typu mydelniczka czy uchwyt na papier nie wspomnę. Ale cięszę się ogromnie że już tyle zrobione *** Ikeowe zakupy cieszą mnie wielce Korozja bosko to Wasze eM wygląda. Łazienka wyszła świetnie - strasznie jestem ciekawa końcowego efektu. Jako rodowita Krakowianka z dziada pradziada za Warszawą nie przepadam. Nawet jak tam muszę na lotnisko jechać to mnie wkurza. Kraków, mimo jego zaściankowego charakteru, kocham. Co do IKEI - z nowego mieszkanka mam blisko (ok 3,5km), więc mogłabym tam bywać często, tym bardziej, że IKEĘ lubię, ale kurcze w naszej od ponad pół roku TRWA PRZEBUDOWA. Nic nie można znaleźć, wszystko poprzestawiane, chodzi się jak po labiryncie bez mapy... No nic - przetrwać trzeba. Albo zacisnąć zęby i wybrać się niebawem bo świeczki mi się kończą... No i kieliszki trzeba nabyć. :yes: Dziękuę za przemiłe słowa :oops: *** W Krakowie byłam tylko raz ale powiem jedno: magiczne miasto! Takie z duszą. Bardzo mi się podobało *** Remont się kiedyś skończy a nam w Szczecinie chyba nigdy jej nie wybudują *** Za pączuszki dziękuję. Ja zjadłam dziś 5:oops::oops: bardzo proszę o nieuświadamianie mi ile to kalorii ehehe Korozjo jak się okazuje fotek jeszcze nie skasowałam, także są w moim podpisie do obejrzenia jeżeli jesteś zainteresowana Piękne te Twoje okna, ale to już wiesz Widoki też fajne. Z jednej strony widzę pusty teren - ładnie będzie jak przyjdzie wiosna Bardzo fajnie wyszły te parapety! Super, że udało Ci się znaleźć je w jednym kawałku ostatecznie, bo dzięki temu jest niesamowity efekt Łazienka bardzo fajnie się prezentuje. Z tą czarną szafką i brodzikiem będzie tak fajnie glamourowato Czy sypialnia i salon będą szare?? Te kuchnie, które wklejałaś faktycznie ciekawe Blat ze szkła Nie widziałam nigdy, ale za pewne to kosztowna sprawa. PS. Też sobie te doniczki ostatnio w Ikei zakupiliśmy, tyle, że w większym rozmiarze (bo są różne ) Fotki już zlukałam. Fajosko u Ciebie się zapowiada. Twoja listwa jakaś taka fajniejsza od mojej *** Okna swoje kocham. Prapety jeszcze bardziej. Zawsze jak jestem w mieszkaniu to nie mogę się ich nawymiziać mam nadzieję że widok za oknem taki pozostanie i nic nam nie wybudują. *** Bardzo chciałabym uzyskać u siebie taki glamourowaty efekt *** Sypialnię planuję chyba niebieską a salon biały z dodatkiem szarego i jakimś kolorem w dodatkach. *** Ten blat jest przecudny. Musiałam aż do Wawy jechać żeby coś takiego zobaczyć. Ale drogi. Znalazłam tą kuchnię na wyprzedaży (http://www.rust.com.pl/mebel_rust-wyprzeda#mebel_rust-wyprzeda-stockholm) i cena blatu po upuście do przeżycia Trzeba będzie poszukać gdzieś u szklarza. *** Doniczki w Ikei też sobie pewnie jeszcze dokupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 03.03.2011 23:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Dobra wkleję sobię tą wymarzoną kuchnię u siebie a co mi tam http://www.rust.com.pl/mebel_rust-wyprzeda#mebel_rust-wyprzeda-stockholm Te szafki górne to w rzeczywistości takie szare z połyskiem były. Takie jak perła trochę. Nie wpadały w niebieski jak na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
00marta 04.03.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 wymarzona kuchnia bajka , choć ja bym zrezygnowała z szafek otwartych na przedzieleniu, nie znoszę wycierać kurzu i niweluje miejsca gdzie może się niepotrzebnie zbierać i podnosić cisnienie nie mogę przeżyć twoich okien, szczególnie salonowych, uwielbiam duże okna, pomimo że latem potrafią zrobić w domu saune to i tak je kocham, Twoje są boskie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 04.03.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 fajna kuchnia, chodz jak dla mnie za bardzo "lotniskowa" przez te lampki jak na pasach startowych. Co do Warszawy jest świetna, ale Berlin no to jest czad!! można kupić bilet weekendowy na pociąg za parę euro który również jest ważny na metro w Berlinie, więc hulaj dusza piekła nie ma. No i warto iść do Ikea w Berlinie, asortyment dużo bogatszy i jak jest niski kurs eu to bardziej się opłaca kupować niż w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 04.03.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 korozjo jak strasznie, ale to strasznie mi się podoba u Ciebie!!!!!!!!! i korytarz... i te okna.... i to światło..... i pomieszczenia .... i łazienka.... no wszystko...... i ten szary mysi kolorek!!!!! a ja dziś idę na drugie oglądanie mieszkanka.... i może dowiem się czy już wyznaczono mi termin odbioru :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 04.03.2011 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 wymarzona kuchnia bajka , choć ja bym zrezygnowała z szafek otwartych na przedzieleniu, nie znoszę wycierać kurzu i niweluje miejsca gdzie może się niepotrzebnie zbierać i podnosić cisnienie nie mogę przeżyć twoich okien, szczególnie salonowych, uwielbiam duże okna, pomimo że latem potrafią zrobić w domu saune to i tak je kocham, Twoje są boskie, Ja też nie planuję otwartych szafek. Tak samo jak nie planuję absolutnie takiego okapu jak na zdjęciu. Dla mnie jest fuj i ble. *** Okna będziesz musiała jakoś przeżyć bo nie planuję ich likwidacji o saunę się nie martwię bo mamy narożne mieszkanie w cieniu więc raczej nam skwar nie grozi fajna kuchnia, chodz jak dla mnie za bardzo "lotniskowa" przez te lampki jak na pasach startowych. Co do Warszawy jest świetna, ale Berlin no to jest czad!! można kupić bilet weekendowy na pociąg za parę euro który również jest ważny na metro w Berlinie, więc hulaj dusza piekła nie ma. No i warto iść do Ikea w Berlinie, asortyment dużo bogatszy i jak jest niski kurs eu to bardziej się opłaca kupować niż w Polsce. A mi sie lampki podobają choć moim marzeniem jest mieć górne szafki z podświetlanym spodem! Ach zawsze o takich marzyłam ale wyszło nam wstępnie ok 4 tyś za taką bajerę więc dałam sobie spokój ale kiedyś na pewno takie u siebie popełnie. *** I w ogóle w Berlinie jest taniej w Zarze niż u nas! i prawdziwe promocje korozjo jak strasznie, ale to strasznie mi się podoba u Ciebie!!!!!!!!! i korytarz... i te okna.... i to światło..... i pomieszczenia .... i łazienka.... no wszystko...... i ten szary mysi kolorek!!!!! a ja dziś idę na drugie oglądanie mieszkanka.... i może dowiem się czy już wyznaczono mi termin odbioru :lol2: Strasznie ale to strasznie mi miło że Ci się u mnie podoba. Lejesz miodek na me serce *** Życzę powodzenia w czasie oglądania mieszkania i mam nadzieję że termin odbioru nadejdzie jak najszybciej. p.s. już obczaiłam Twój wątek zaraz zostawię tam ślad Co do okien jeszcze wracając jakbyście zobaczyły jakie są upier....ne to byście tak nie zazdrościły. Ponieważ dolna część okien się nie otwiera będę musiała niezłe akrobacje wyczyniać żeby je doczyścić od zewnątrz. Jak ktoś ze Szczecina kiedyś zapuści się w moje rejony na spacer i zobaczy kogoś wisszącego na mopie poza oknem no na pewno będę to ja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 04.03.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Korozjo cena kuchni po obniżce nadal wysoka, ale przecena maksymalna Blaty bardzo ciekawe, ale jeśli to samo szkło to czy nie będzie Cię denerwować każdorazowe postawienie czegoś na nich? Ja nie lubię takiego odgłosu, dlatego ze szklanego stołu musiałam zrezygnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 04.03.2011 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 pysiaczek dla mnie cena też za duża. poza tym nijak bym ta kuchnie dopasowała do swojej. Z odgłosem szkła może być problem ale na pewno nie kładłabym też byle czego. Do postawienia garnka podstawki, do krojenia deseczki. Poza tym nie wiem czy będzie mnie stać na takie rozwiązanie. Jeśli tak to wtedy się bedę martwić czy rzeczywiście chcę coś takiego ale jak na razie wizualnie to mój nr jeden Chociaż ostatnio widziałam w Serpe białą kuchnię, blat lupusa czarny i to samo na ścianie. Super wyglądało ale Pani odradzała bo mówiła że np mąkę ciężko z tego blatu wyskrobać. Jak widać nie ma rozwiązań idealnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 04.03.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Ta kuchnia co pokazałaś na pewno jest wyjątkowa i inna niż wszystkie Czy lupus to taki chropowaty na wierzchu kamień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 04.03.2011 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Owszem lupus jest chropowaty ale to laminat. O ten mi chodzi:http://www.lupus.eu/o/1906/148/Symbol-201K-Dlugosc-4150-mm-Struktura-K#obrazNa ścianie wyglądał bosko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 04.03.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 A to coś innego miałam na myśli, bo skoro znajomi mają podwieszany zlew to blat pewnie mają kamienny. Ale właśnie taki chropowaty jest i nie za równy i tak sobie właśnie pomyślałam, że ta mąkę to może by tak odkurzaczem z niego A potem na mokro to co by zostało. Ogólnie blat bardzo ciekawy - mazajów na nim nie powinno być widać Korozjo planujesz opaskę na ścianie nad blatem czy jakąś wyższą zabudowę aż do górnych szafek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts