Korozja 04.03.2011 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Mi chropowatość i wizja wyskrobywania mąki nie przeszkadza. Zresztą myślę że nie byłoby tak źle Dziwi mnie kiedy w salonie mają na wystawce coś czego nie polecają. Wydaje mi się że powinno być na odwrót. Opaski nad blatem nie planuję. Myślałam właśnie o tym lupusie ale jak zobaczyłam kuchnię moich marzeń zmieniłam zdanie. Ona miała nie dość że szklany blato to nad szafkami szybę mleczną. Tak samo widziałam w salonie WFM. Super to wygląda! Co wybiorę to się okaże. Wszystko zależy od tego jaka będzie kuchnia i blat. Może jeszcze mi się odwidzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 04.03.2011 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Pewnie tak - ostateczną wersję poznamy jak nam ją pokażesz dopiero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatek255 05.03.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 piękna kuchnia, sama bym taką chciała a co do łazienki, to może wiele do wykończenia zostało, ale od strony kładzenia kafelek to raczej już prawie finisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 05.03.2011 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Pewnie tak - ostateczną wersję poznamy jak nam ją pokażesz dopiero Kiedy to nastąpi nie wie nikt.... piękna kuchnia, sama bym taką chciała a co do łazienki, to może wiele do wykończenia zostało, ale od strony kładzenia kafelek to raczej już prawie finisz Ja też bym chciała! *** No kafelek już niewiele do kładzeniam tylko jeden pasek na podłodze i jeden pasek na ścianie koło brodzika. Zaczynam się pomału niecierpliwić co z brodzikiem. Poczekam jeszcze tydzień i będę dzwonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 05.03.2011 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 A ja tak sobie siedzę i dumam nad tą swoją małą kuchnią. I dumam najbardziej nad okapem. I se przypomniałam jedno fajne rozwiązanie z targów wnętrz które mi się podobało. Co sądzicie o takim rozwiązaniu: U mnie by mogły stać te moje ikeowe doniczki Tak se myślę że jakoś muszę nawiązać do lodówki srebrnej i kuchenki. W ogóle widział ktoś taki oka?! Wiem też że można dać normalny okap i takie przedłużenie do tego ale nie wiem jak w ogóle tego szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 05.03.2011 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Wyszłoby na to że moja kuchnia była by taka biało-metaliczna. Szafki dolne białe, górne szare, blat szklany nad blatem szyba mleczna. Lodówka, zlewozmywak, okap, kuchenka - inox. Oczywiście dojdą pierdułki, podłoga drewniana więc tak surowo aż by nie było Ewentualnie można by dać blat laminowany imitujący drewno (jak mnie na szybę nie będzie stać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 05.03.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 fajny patent, i like, tylko czy taki niestandardowy okap nie wiąże sie z absolutnie kosmicznym kosztem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonaw 05.03.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Korozjo, bardzo podobają mi się postępy w Twoim M - okna w salonie boskie, będziecie mieli piękne dzienne światło! Niecierpliwie czekam na efekt końcowy. Przypomnisz jakimi farbami macie pomalowane swoje szare ściany - i czy są faktycznie zmywalne? (my malowaliśmy magnatem ale efekt "po" zmywaniu jest niezadowalający i myślę na zmianą firmy) p.s. bardzo fajne osłonki! - nigdy ich nie zauważyłam, choć w naszej I. bywamy z mężem dość często. Koniecznie pokaż je już z "wkładem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 05.03.2011 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Korozjo fajny patent z tymi doniczkami na okapie Ziółka można w nich trzymać na przykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 06.03.2011 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 fajny patent, i like, tylko czy taki niestandardowy okap nie wiąże sie z absolutnie kosmicznym kosztem? No i tu jest pies pogrzebany bo nie mam pojęcia ile taki okap by mnie kosztował ;/ Skoro jednak nie byłby zabudowany szafkami to nie muszę go kupować już teraz od razu tylko poczekać aż kasiorka się nazbiera poza tym jak wspomniałam widziałam też rozwiązanie że jest taki tradycyjny okap i zrobione takie przedłużenie wyglądające jak część okapu tylko kurna nie wiem dokładnie na czym to polega. Będę szukać ;] Korozjo, bardzo podobają mi się postępy w Twoim M - okna w salonie boskie, będziecie mieli piękne dzienne światło! Niecierpliwie czekam na efekt końcowy. Przypomnisz jakimi farbami macie pomalowane swoje szare ściany - i czy są faktycznie zmywalne? (my malowaliśmy magnatem ale efekt "po" zmywaniu jest niezadowalający i myślę na zmianą firmy) p.s. bardzo fajne osłonki! - nigdy ich nie zauważyłam, choć w naszej I. bywamy z mężem dość często. Koniecznie pokaż je już z "wkładem" jonaw Ciebie chyba u mnie jeszcze nie było? Słabą pamięć mam więc na wszelki wypadek witam Cię serdecznie i dziękuję za miłe słowa. Mieszkanie wybraliśmy właśnie ze względu na te okna! mam tylko teraz zagwostkę co znimi zrobić. Szkoda mi je zasłaniać firankami ale mamy jednak blok naprzeciwko więc coś być na nich musi. No ale do tego jeszcze długa droga aczkolwiek wszelkie sugestie już teraz mile widziane *** My malowaliśmy całe mieszkanie farbami Fluggera. Dokładnie Flutex 7s (satynowy), w łazience natomiast jest farba typowa do tego typu pomieszczeń (kuchnie, łazienki) czyli Dexo5 i to jest farba szorowalna podobno. Kolor w przedpokoju to Rain Grey U-541. Czy są faktycznie zmywalne? Nie wiem bo jeszcze ścian nie przemywałam. W salonie fluggera na małym kawałku nam Pani zmywała i pokazywała jak to wygląda. Im farba bardziej matowa tym bardziej widać miejsce gdzie było zmywane chyba że się przetrze całą ścianę to nie ma różnicy. Ale szędzie Ci to powiedzą że przy zmywaniu farba się wybłyszcza dlatego my nie braliśmy typowo matowej farby. Jak będę w mieszkaniu mogę potrzeć ścianę i wtedy dam znać jak to wygląda. *** Osłonki ikeowe są na dziale ogrodniczym:) Tak sobie myślę coby za tydzień się nie wybrać po ziemię i jakieś kwiatki tudzież nasionka Korozjo fajny patent z tymi doniczkami na okapie Ziółka można w nich trzymać na przykład Nooo ja bym bardzo chciała mieć zioła w kuchni. Bazylię, oregano, tymianek...ach juz czuję ten zapach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 06.03.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 korozjo, jonaw też mam u siebie fluggerem malowane, również flutexem 7s. ok 25 cm od skraju narożnego zlewu mam ścianę, która jest nią pomalowana (tam już nie ma szyby). to taka ścianka za którą znajduje się lodówka. okazało się, że z racji tej lokalizacji czasem nachlapię na nią przy zmywaniu, a i zdarzyło się, że pacnęłam "tłustą" ręką. starłam to czystym lekko namoczonym zmywakiem i po wyschnięciu nie ma ani tłustych ciapek, ani dowodów, że kiedykolwiek ściana była przecierana czyli jest zmywalna p.s. nie wytrzymałam i pojechałam dziś po te białe osłonki hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 07.03.2011 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 duś dzięki za info. Sama się też trochę uspokoiłam p.s. nie wytrzymałam i pojechałam dziś po te białe osłonki hehe no i super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 07.03.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Szkoda, że my sobie nie możemy tak po te doniczki wyskoczyć ot choćby teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonaw 07.03.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 jonaw Ciebie chyba u mnie jeszcze nie było? Słabą pamięć mam więc na wszelki wypadek witam Cię serdecznie i dziękuję za miłe słowa. *** No oczywiście, że byłam już u Ciebie i wtedy się grzecznie przywitałam Nie dziwię się, że mnie nie zapamiętałaś - jestem tu tylko przejazdem i daleko mi do rozpoznawalnych forumowiczów Dzięki za info o farbach - tak myślałam, że to flugger. Na osłonki rzucę okiem koniecznie, jak tylko będę w naszej I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 07.03.2011 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 pysiaczek no szkoda. Proponuję aby zebrać dużą grupę i przejść się głównymi ulicami Szczecina w ramach protestu że domagamy się ikei! jonaw coś czułam że już u mnie byłaś i sobie przypomniałam bo to Ty napisałaś mi bardzo miłego posta wybacz jak mogłam zapomnieć?! Ja mam niestety dobrą pamięć tylko do ubrań...mogę przejść 100 sklepów po czym powiedzieć co w którym było fajne, co mi się podobało i ile kosztowało:rotfl: Osłonki koniecznie polecam *** A ja na necie znalazłam włączniki które mi się podobały. Ktokolwiek widział (w sklepie) ktokolwiek wie (ile kosztują) niech da znaka Widziałam właśnie takie na targach, tylko środek miały srebrny. Boję się tylko że cena może być kosmiczna więc może ktoś na necie widział tam przeważnie ceny niższe są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 07.03.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Korozjo ja się do protestu chętnie podłączę, ale wątpię by to coś na dało. Na jednym z wątków na FM była wypowiedź, że nie ma u nas Ikei bo za blisko jest Poznań i Berlin. A to, że w Berlinie mają 4 (słownie: cztery!) Ikee to już nie jest jakaś "zabliskość"? To niesprawiedliwe. Włączniki bardzo fajne, ale obawiam się, że cena może być faktycznie kosmiczna Nie widziałam ich w każdym bądź razie, więc nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 07.03.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Dziewczyny nie wiecie czy juz tego TK Maxxx otworzyli w CH Molo?? bo podobno tam ma byc. No i ciekawe czy w naszym Home&You jest tez promocja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 07.03.2011 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 pysiaczek nie ma wyjścia wyprowadzany się do Berlina! *** Pstryczki widziałam na targach wnętrz i mam namiar na sklep gdzieś tylko wydaje mi sie że jak gdzieś ma być taniej to raczej w necie. Jutro się przejdę do tego sklepu i zobaczymy czy bardzo mnie cena zabije ostatecznie widziałam bardzo podobne w Liroju A tak w ogóle to na Jagiellońskiej i w jej rejonach dużo sklepów z oświetleniem. Jak tamtędy przechodzę to zawsze jęzor wywalony *** psosin w Home&You to zawsze są promocje. Kiedy tam jestem to widzę że są nowości po normalnych cenach i stoły z produktami przecenionymi. Fajny niebieski komplet łazienkowy tam widziałam (mydelniczka, poj. na szczoteczki itd). Myślę że warto sie przejechać popatrzeć. O TK Maxxx w Molo nic nie wiedziałam. Byłam tam niedawno i nie rzuciło mi się w oczy. Ale szczerze mówiąc po wizycie w tym sklepie w Wawie jestem rozczarowana. Niby dużo fajnych rzeczy ale słaba jakość wykonania. Oglądałam np. wianek wielkanocny i owszem z daleka ładnie wyglądał a z bliska klej na wierzchu wszystko tak kruche że bałam się dotykać. Ale perełki też oczywiście można znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 07.03.2011 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Wiec tk Maxx nie otworzyli jeszcze, ma byc w Molo na wiosne... A h&Y nie widziałam nic ciekawego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonaw 07.03.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Korozja fajnie, że coś tam jednak sobie przypomniałaś - ja dla odmiany nie pamiętam co Ci wtedy napisałam i dlaczego było to wyjątkowo miłe - pisałam tylko czystą prawdę, jak to zawsze mam w zwyczaju A Twoje cudne osłonki mieszczą w sobie jakieś doniczki czy po prostu kwiatek z jakimś wkładem (nie pamiętam nazwy tego, co się daje na spód)? Ja mam w domu dwa storczyki, które co prawda mają już osłonki, ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts