Korozja 17.03.2011 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Co do listew. Kiedyś któraś forumowiczka podawała linka do użytkownika Allegro który sprzedaje białe wysokie listwy. Cena nie duża a listwy podobno ok bo sama kupiła. Tylko kurcze nie pamiętam kto to polecał, w jakim wątku ani nie zapisałam sobie co to za użytkownik allegro jeżeli ktoś coś wie na ten temat proszę o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonaw 17.03.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 o, jak ktoś sobie przypomni tego sprzedawcę to tez chętnie zerknę - białe listwy to jest to! Ja niestety, zbyt świeża tu jestem, by móc coś podpowiedzieć. Korozja, dzięki za info dot. królików. Już ustaliłam, że sklep nanu-nana (pierwszy raz od Ciebie o takim usłyszałam ) znajduje się w mieście, powiedzmy w miarę nie dalekim, ale nie dość bliskim, jak na moje teraz możliwości. W każdym razie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 17.03.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Korozja firma od której dostałaś wycenę pewnie wzięła pod uwagę odpadki, czyli jeśli nasz do położenia 52 m2, to paneli musisz kupić min. 60 m2 - może stąd różnica w cenie. Bo listwy, które zwykle takie firmy proponują to jakiś plastykowy shit po 10 zł za 2,5 metra (sama dostałam podobną wycenę). No a cena dojazdu - kossssssmossssss. Co oni firmę przeprowadzkową będą do tego wynajmować? Co do listew - ja też pamiętam, że był ktoś taki na forum, ale gdzieś mi to umknęło. Wiadomo - jak nie wrzucę do siebie, to zapomnę na bank. Możesz sobie natomiast zerknąć na stronkę http://www.listwypodlogowe.pl/index.php?m=1 - w wątku o listwach ktoś mi polecał tę stronkę bo mają listwy o różnej szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 17.03.2011 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 (edytowane) Tak właśnie jest że jak czegoś potrzebujemy to nie pamietamy gdzie co i jak. Ale pewnie jak kupie już listwy to sobie przypomnę kto o nich mówił heh w każdym razie wszelkie namiary na które natrafię wkleję tutaj jonaw ja tez sklepu nie kojarzyłam za bardzo dopiero w wątku święta we wnetrzach o nim usłyszałam więc jak psiasióła z Wro napisała że widziała króliki w takim sklepie to już trochę wiedziałam o co kaman. A najlepsze że ten sklep jest w Słupsku do którego dziś jadę jak będzie czas to może się wybiorę chociaż już 2 mi kumpela zakupiła no ale wiecie...może coś jeszcze wpadnie w oczęta A po króliki faceta wyślij. Powiedz że to zamiast ogórków kiszonych nemi o ja pierdzielę to taki duży trzeba zapas kupić?! No ale ja napisałam że potrzebuję 53m2 skąd wiedzieli czy to już nie jest wartość z okładem? poza tym przy 60m2 wychodzi cena za same panele 3599,4 zł. Za listwy policzyli 16zł za 2,5m! A co mi tam wkleję co napisali: "Panele podlogowe Dab Bialy Bielony AC4 7 mm firmy QS Classic QSM032 w ilosci 53 m2 wraz z potrzebnymi akcesoriami folia paroizolacyjna, pianka podkladowa, listwami przypodlogowymi, zaslepkami, progami 90 cm, montazem paneli gratis, montazem listew przypodlogowych, wniesieniem paneli, uszczelnieniem wynosza 4450.00 zl + 450,- zl dojazd. Cennik jednostkowy materialow dodatkowych. folia paroizolacyjna 2,50 zl/m2 pianka podkladowe 2,50 zl/m2 listwa przypodlogowa 2.5 mb 16.80 zl/szt zaslepki do listew 3.00 zl/szt prog 90 cm 24.00 zl/szt prog 180 cm 40.00 zl/szt prog 270 cm 60.00 zl/szt Gratulujemy wyboru wysokiej klasy paneli podlogowych w dobrej klasie scieralnosci oraz o wyrazistym kolorze. Wystawiamy fakture VAT 8 % na usluge montazu paneli podlogowych KOB11. Montaz mozliwy przy polaczeniu z innym montazem w okolicy" Dodam iż na stronie jest info że panele kosztują 59,99 zł/m2 przy ich montażu gratis. http://allegro.pl/dab-bialy-bielony-quick-step-montaz-i1465329707.html Dzięki za linka z listwami O kurde ale piękne te listwy! teraz to zwariowałam i nie wiem które bym chciała. Tylko martwi mnie fakt że nie ma za bardzo miejsca w listwie żeby kabel pociągnąć. Edytowane 17 Marca 2011 przez Korozja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 17.03.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 No to już w ogóle nie wiem. Generalnie folia paro - b.droga, pianka będzie zupełnie nieużyteczna (bo za cienka), a pisałaś, że chcecie wyciszyć panele, czyli trzeba dawać płyty. Ale i tak droga. Porównałam ceny na panelowy.com.pl - spora różnica wychodzi. Co do resztek - no niestety u nas sporo zostało, bo chcieliśmy, żeby łączenia paneli były równo, a nie jak wyjdzie. Generalnie docinek poniżej 40 cm raczej się nie wykorzystuje, czyli też odpadną. Może popytaj wśród znajomych o kogoś kto zajmuje się tylko układaniem paneli - tutaj wychodzi Wam 5 tys., a to naprawdę sporo. Może stosując metodę łączenia - czyli wszystko zamawiasz w 1 sklepie, a układa ktoś inny - wyszłoby korzystniej? Dzięki za linka z listwami O kurde ale piękne te listwy! teraz to zwariowałam i nie wiem które bym chciała. Tylko martwi mnie fakt że nie ma za bardzo miejsca w listwie żeby kabel pociągnąć. Można w szczelinie dylatacyjnej, czyli po prosu pod listwami. No chyba, że jakieś bardzo rozbudowane okablowanie mieszkania planujecie, to będzie się trzeba nagimnastykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 17.03.2011 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 (edytowane) No folia droga biorąc pod uwagę że jak pisałam taką zwykłą można kupić za zeta i podejrzewam że taką właśnie by nam dali. Pianki nie chcemy z tego tytułu że chcemy dać płyty podkładowe które tutaj były pokazywane. Te zielone. W ogóle masakra że trzeba płacić za coś co się nie wykorzysta. Ja myślałam że 40 cm można dać takie od 20 cm się juz nie daje. M. będzie zły bo on to myśli że jak po podłodze jest 50m2 to tyle trzeba kupić heh Panele może nam ułożyć nawet Jarek ale liczy sobie 15zł/m2 ;/ Poza tym wszędzie tam gdzie te panele są tańsze to cena ta obowiązuje od razu z montażem. Jak np w Komforcie. Dadzą znichę ale trzeba wziąć ich montaż ok 21 zł/m2. Jak liczyliśmy i tak wychodzi taniej z ich montażem bo te panele w normalnej cenie kosztują ok 68zł/m2. Będziemy jeszcze myśleć. Okablowania dużego nie planujemy bo ja kabli nie cierpię więc w sumie można w otworze dylatacyjnych. Nie pomyślałam Dobrze że jest forum bo człowiek głupieje sam z tym wszystkim A ja w czeluściach kompa znalazłam taką stronkę zapisaną z listwami http://www.parkiet.pl/strona.php?41467 A na rogach to trzeba sobie samemu te listwy pod kątem dociąć żeby się tak ładnie stykały? Edytowane 17 Marca 2011 przez Korozja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 17.03.2011 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Na mnie juz pora. Jadę na parę dni do domku gdzie nie mam neta więc do poniedziałku nie będzie mnie na forum. Wszystkim życzę udanego weekendu i mimo mojej nieobecności zapraszam do dzielenia się informacjami na temat podłogi listew i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cameron81 17.03.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Korozjo nigdy się na Twoim wątku nie udzielałam, ale czytam od samego początku. Chciałam ci poradzić firmę, na której sama kupiłam panele z Eggera. Ta firma nawet się tu na FM reklamowała. Sprawdziłam na ich stronie i mają Quick stepa. Za 53m2 tych paneli wyjdzie Ci ok 3700 zł. Sama wcześniej chciałam skusić się na firmy z montażem, ale własnie wkurzyło mnie to, że trzeba od nich wziąć po ich wygórowanych cenach podkłady, plastikowe listwy, extra za dojazd i takie tam. Zdecydowałam się na panelowy.pl, od nich po normalnych cenach kupiłam dobry podkład, panele już położone, współpraca z nimi świetna. Gorąco polecam. A przy okazji białe listwy z mdf-u kupiłam też z neta. Mogę Ci na priva wrzucić namiary i fotki ( nie chcę tu zasmiecać wątku) A przy okazji jak już zostawiam ślad to muszę Ci powiedzieć, że masz zajefajne okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snaker666 20.03.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Witaj Korozjo, podglądam i ja. Czas się ujawnic Ciekawa jestem postępów i efektu. Forumowicze piękne te Wasze szarości..... ja się niestety nie odważyłam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 20.03.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Listwy drewniane można kupić od naszej forumowej betib:) Na allegro nick- benio21. Akurat dziś kolejny raz czytałam jej wątek:D Może można jakąś zniżkę jako forumowicz uzyskać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 21.03.2011 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Z tego co wiem można dostać zniżkę, ale to pewnie trzeba rozmawiać z samą betib Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 22.03.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Korozjo jak tam u Ciebie? Coś się dzieje w mieszkanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 22.03.2011 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Witam serdecznie nowych gości oraz po kilkudniowej przerwie również tych "starych":bye: Korozjo nigdy się na Twoim wątku nie udzielałam, ale czytam od samego początku. Chciałam ci poradzić firmę, na której sama kupiłam panele z Eggera. Ta firma nawet się tu na FM reklamowała. Sprawdziłam na ich stronie i mają Quick stepa. Za 53m2 tych paneli wyjdzie Ci ok 3700 zł. Sama wcześniej chciałam skusić się na firmy z montażem, ale własnie wkurzyło mnie to, że trzeba od nich wziąć po ich wygórowanych cenach podkłady, plastikowe listwy, extra za dojazd i takie tam. Zdecydowałam się na panelowy.pl, od nich po normalnych cenach kupiłam dobry podkład, panele już położone, współpraca z nimi świetna. Gorąco polecam. A przy okazji białe listwy z mdf-u kupiłam też z neta. Mogę Ci na priva wrzucić namiary i fotki ( nie chcę tu zasmiecać wątku) A przy okazji jak już zostawiam ślad to muszę Ci powiedzieć, że masz zajefajne okna Dzięki za namiar, będziemy sprawdzać z M. i kalkulować. Namiary i fotki bardzo mile widziane! Nawet tu w wątku bo to ważne dla mnie sprawy więc absolutnie nie jest to zaśmiecanie a i może ktoś inny skorzysta. No ale jak Ci wygodnie, może być też na priva czekam więc z niecierpliwością Miło mi że okna się podobają Witaj Korozjo, podglądam i ja. Czas się ujawnic Ciekawa jestem postępów i efektu. Forumowicze piękne te Wasze szarości..... ja się niestety nie odważyłam.... Fajnie że się ujawniłaś Postępy u nas następują baaardzo powoli. Powinni mi przyznać na muratorze zaszczytny tytuł żółwia w wykańczaniu mieszkania Co do szarości to nigdy nie jest za późno, zawsze można przemalować ściany. Ja też się bałam trochę dlatego pomalowałam tylko korytarz ale kto wie czy nie przyatakuję jeszcze jakieś ściany Listwy drewniane można kupić od naszej forumowej betib:) Na allegro nick- benio21. Akurat dziś kolejny raz czytałam jej wątek:D Może można jakąś zniżkę jako forumowicz uzyskać? O dzięki za info nawet nie wiedziałam że betib coś sprzedaje. Ale kurde mimo iż listwy są piękne to ja wolę mdf bo takie będą drzwi i te drewniane chyba by mi się trochę gryzły z nimi... ale mimo to bardzo dziękuję za namiar. Może skorzystam innym razem, albo coś innego mi w oko wpadnie albo ktoś inny sobie skorzysta Korozjo jak tam u Ciebie? Coś się dzieje w mieszkanku? Eh pysiaczek szkoda gadać. Nic się nie dzieje. Czekamy na ten cholerny brodzik. Już 7 tydzień idzie a oni tylko przesuwają terminy jeszcze bardziej oczywiście nie omieszkam zamieścić tu info o stronie na której brodzik został kupiony. Nowy termin to czwartek, ale jak będzie to zobaczymy. Pewnie znowu się przedłuży. Dalej obczajamy podłogi. Sklep z allegro odpada bo jeśli chcemy dobrą cenę z montażem gratis to musimy akcesoria kupić u nich. A że te sprzedają z przycinką to w du... ich mam! Mam ceny z Komfortu ale też kurde lekką przycinkę na podkładzie i foliach robią Mam namiar też na 1 sklep w necie gdzie jeszcze najtaniej znalazłam te nasze panele. http://www.dobrewnetrza.net/198,qsm032-dab-bialy-bielony.html Można też u nich kupić tanio folie i podkład. Będę się z Jarkiem kontaktować w sprawie montażu. Kiedyś nam dał cenę 15zł/m2 ale nie wiem czy to z podkładem listwami i w ogóle czy tylko za układanie paneli. Zobaczymy co powie a potem przeliczymy wszystko i zobaczymy gdzie najtaniej nam wyjdzie. Poradźcie proszę z jakim zapasem panele się kupuję. Powierzchnia mieszkanka bez łazienki to 52 m2. Nemi zasugerowała że powinniśmy kupić 60m2. W Komforcie nam mówi że 5% więcej. Dodam że będziemy układać bez progów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 22.03.2011 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Gadałam z Jarkiem i zszedł nam z ceny za montaż paneli na 12 zika/m2 (układanie paneli z podkładem i folią), montaż listew 9 zł/mb zamiast 10 zika Zabieram się za liczenie ostre i zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonaw 22.03.2011 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Korozja, ja trochę zboczę z tematu paneli i listew, ale strasznie mnie nurtuje kwestia Twego określania złotych polskich - "zik" to Twój wymysł, czy też może jakiś regionalny? Pierwszy raz słyszę (a dokładniej to czytam ) takie słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 22.03.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 60 to może trochę przesadziłam, ale przy układaniu bezprogowym (i niekoniecznie po kosztach) to tak +10% bym dała. Znaczy u nas tak mniej więcej wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cameron81 22.03.2011 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Korozja Listwy kupiliśmy tu http://stolarnia24.pl/zamówiliśmy próbkę od nich, zapłaciłam chyba 20 zł. Jutro będziemy kleić, więc wstawię fotki już przyklejonych, a nie tak tylko przyłożonych.Zamówiliśmy 80x16 mm - Sandrę Napisz do nich i poproś o przesłanie próbki A cena zapropnowana od Jarka za położenie paneli bardzo dobra !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 23.03.2011 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Korozja, ja trochę zboczę z tematu paneli i listew, ale strasznie mnie nurtuje kwestia Twego określania złotych polskich - "zik" to Twój wymysł, czy też może jakiś regionalny? Pierwszy raz słyszę (a dokładniej to czytam ) takie słowo :rotfl:Rozwaliłaś mnie swoim postem się nie spodziewałam że ktoś o "to" zapyta "zik" to nie mój wymysł. Podłapałam to od przyjaciółki ale słówko znam od liceum czyli bardzo długo i już nie pamiętam skąd ona to wytrzasnęła eheh ale jakoś tak się przyjęło do mojego słownictwa. Dużo osób uważa ten zwrot za prostacki ale mi się tam podoba 60 to może trochę przesadziłam, ale przy układaniu bezprogowym (i niekoniecznie po kosztach) to tak +10% bym dała. Znaczy u nas tak mniej więcej wyszło. Nie no spoko lepiej więcej niż mniej bo potem trzeba będzie dokupywać po chorych cenach 2 panele a jak zostanie to zawsze się na coś przyda Korozja Listwy kupiliśmy tu http://stolarnia24.pl/ zamówiliśmy próbkę od nich, zapłaciłam chyba 20 zł. Jutro będziemy kleić, więc wstawię fotki już przyklejonych, a nie tak tylko przyłożonych. Zamówiliśmy 80x16 mm - Sandrę Napisz do nich i poproś o przesłanie próbki A cena zapropnowana od Jarka za położenie paneli bardzo dobra !!! Dzięki za info o listwach. Czekam na fotki! Próbka to bardzo fajna rzecz bo się trochę schizuję że biel listew może być inna niż biel drzwi i może to być widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 23.03.2011 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Aha najnowsze wieści z miasta Szczecin: Otwarcie sklepu TK Maxx zaplanowano na 31 marca na godzinę 9:00. Sklep znajduje się w Centrum handlowym Molo. Po mieście jeździ czerwony tramwaj z informacją o otwarciu Fajnie że w marcu otwarcie to będzie się można przed świętami obkupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 23.03.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 to fajnie:-) choc moj maz był rozczarowany TK w warszawie..... nie wiem zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts