pysiaczek 15.04.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Korozjo to ja tak na szybko nim zapomnę Najbardziej podoba mi się chyba jednak wersja, gdzie szafki górne są na obu ścianach w kuchni. Ogólnie kuchnia nieduża, więc im więcej szafek do przechowywania tym lepiej (moim zdaniem). I podoba mi się ta wersja gdzie górne szafki i blat są lekko szare Aczkolwiek całe białe szafki i czarny blat też są fajne W sprawie okapu to moim faworytem jest okap nr 1 Jeśli chodzi o wizualizowanie sobie mebli za pomocą kartonów to znam ten sposób Faktycznie chyba troszkę wąsko miałabyś w tej kuchni gdyby zastosować taki układ szafek. U mnie jest pod oknem takie "C" ale mam tam przestrzeń szerokości 120cm i dwie osoby odwrócone do siebie plecami mogą spokojnie równocześnie pracować. Super, że macie już drogę - to jest duży plus budowania obiektów przez dewelopera Aaaaa no i brodzik! Tożto jak wanna prawie taki duży jest Z położonymi kaflami prezentuje się naprawdę fajnie Dopiero mąż zwrócił mi jednak uwagę, że u Was kaloryfer jest w prysznicu Ale na drugim końcu to się chlapać nie powinien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 15.04.2011 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 pysiaczek zgadzam sie więcej szafek to lepiej jeśli miałby być czarny blat to wtedy może czarna szyba na ścianie ale to też zależy jaki oka będzie A okap to Ci sie podoba ze względu na kształt czy wielkość? Grzejnik pod prysznicem sama chciałam. Nie lubię ich w łazience więc by mnie wkurzało jakbym siedząc na kiblu musiała się na niego gapić! I nie daj boże jeszcze jakieś gacie by wisiały brr...A od prysznicem nie rzuca się w oczy aż tak bardzo Poza tym grzejnik mógłby zawadzać przy otwieraniu drzwi zasłaniąjących wnękę gdzie będzie pralka i półki. Widziałam takie rozwiązanie z grzejnikiem pod prysznicem na na ecie i siostra M. też coś takiego ma i nic się nie dzieje i też mi się wydaję że na drugim końcu chlapać się nie powinno no chyba że będziemy z M. kąpać się razem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 15.04.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 ja też jestem za szafkami na obu ścianach.podoba mi się strasznie ten twój przesunięty okap, ale żeby wyglądał dobrze - komin musi być nad płytą idealnie. u ciebie chyba nie ma aż tyle miejsca do ściany, żeby się tam zmieścił.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 15.04.2011 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Korozjo no przy takim prysznicu to nie wątpię, że często będziecie się razem kąpać Okap Twój przesunięty podobnie jak duś - podoba mi się bardzo, ale...Wydaje mi się, że jak ten nie przesunięty i lekko odseparowany od górnych szafek lepiej wygląda na tym projekcie, no i jest właśnie centralnie kominem umiejscowiony nad płytą. Podoba mi się więc, nazwijmy to może, za proporcjonalność w tym konkretnym układzie kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 15.04.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Szafki na obydwu ścianach. Zdecydowanie. Wpadłam tylko na chwilę, bo ciężko pracuje, ale wieczorem będę mieć trochę czasu to jeszcze coś dopiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 15.04.2011 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 ja też jestem za szafkami na obu ścianach. podoba mi się strasznie ten twój przesunięty okap, ale żeby wyglądał dobrze - komin musi być nad płytą idealnie. u ciebie chyba nie ma aż tyle miejsca do ściany, żeby się tam zmieścił.... duś zgadzam się z Tobą co do okapu poza tym tak sobie myślę, skoro okap ma być 60 cm nad płytą czy nie wygodniej byłoby jakby był mniej wystający. Wpadło mi ostatnio w oko takie zdjęcie (bardzo podobnie jak u mnie, też 2 szafki obok okapu pysiaczek także jestem za proporcjonalnością Szafki na obydwu ścianach. Zdecydowanie. Wpadłam tylko na chwilę, bo ciężko pracuje, ale wieczorem będę mieć trochę czasu to jeszcze coś dopiszę. nemi dzieki że w swoim napiętym grafiku znalazłam chociaż chwilkę dla mnie oczywiście zapraszam wieczorem także Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 15.04.2011 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Pozwoliłam sobie jeszcze pokombinować z projektem dałam większy okap, zlew na ścianę z lodówka. Co sądzicie o okapie szerokości 80? Porównanie okapu 60 i 80 I jeszcze pare kombinacji z kolorami Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 15.04.2011 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Spotkałam się ze stolarzem. Teraz czekam na wycenę. Mówiłam że chcę fronty lakierowane i tak się na mnie dziwnie patrzał i mówił że są bardzo drogie a folia tańsza. I ja już zbaraniałam. Wydawało mi się że te wszystkie kuchnie z połyskiem które oglądam w wątku z kuchniami są lakierowane. Czytałam kiedyś że fronty foliowane są bardziej trwałe więc skąd ta cena lakierowanych? A wy jakie macie fronty? Foliowane czy lakierowane? Czy wizualnie różnią się od siebie bardzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 15.04.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Fronty lakierowane faktycznie są droższe od forniru, a foliowane tańsze niż MDF, ale podobno też mniej trwałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 15.04.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 korozja różnica jest zasadnicza, lakier zdecydowanie lepszy od foli no i droższy, front foliowany może na krawędziach się odklejac od plyty a lakier na frontach jest lakierowany więc nie ma takiej możliwości, wizualnie też widac różnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 15.04.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 nemi dzieki że w swoim napiętym grafiku znalazłam chociaż chwilkę dla mnie oczywiście zapraszam wieczorem także Oj, tak mi się jakoś głupio zrobiło. Zawsze w ciągu dnia wpadam parę razy na FM, nawet jak w pracy jestem, podglądam moje ulubione wątki (ehh - mam świadomość tego, że jest to uzależnienie, a świadomość to już połowa sukcesu). Ale dziś po prostu miałam taki kocioł, że nie wiedziałam w co ręce włożyć. Wpadłam, napisałam 1 zdanie żeby nie zapomnieć i wypadłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 15.04.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 A teraz konkrety: Co do różnicy między frontami folia-lakier - mimo różnicy w cenie wybrałabym jednak lakierowane; na temat folii mam takie samo zdanie jak dziewczyny. Okap - bardziej podoba mi się 80-ka, blat dałabym chyba ciemniejszy (czarny albo szary). Natomiast jeśli chodzi o kolor to ja nie wiem. Zdecydowanie mnie to przerosło, bo podobają mi się wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatkacg 15.04.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Pozwoliłam sobie jeszcze pokombinować z projektem dałam większy okap, zlew na ścianę z lodówka. Co sądzicie o okapie szerokości 80? Korozjo, według mnie okap szerszy lepiej się prezentuje i przeniesienie zmywarki oraz zlewu na ścianę z lodówką jest dobrym pomysłem, dzięki temu rozwiązaniu będziesz miała jeden duży blat roboczy. Co do kolorów, czarny blat jest elegancki, ale jeżeli zrobisz czarne szkło na ścianie tak jak pisałaś że byś chciała, to czy blat nie "zleje " się ze ścianą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 15.04.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Korozjo, według mnie okap szerszy lepiej się prezentuje i przeniesienie zmywarki oraz zlewu na ścianę z lodówką jest dobrym pomysłem, dzięki temu rozwiązaniu będziesz miała jeden duży blat roboczy. Co do kolorów, czarny blat jest elegancki, ale jeżeli zrobisz czarne szkło na ścianie tak jak pisałaś że byś chciała, to czy blat nie "zleje " się ze ścianą? Czy ja wiem, czy się zleje. U dusi tak jest i wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatkacg 15.04.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Czy ja wiem, czy się zleje. U dusi tak jest i wygląda super. stąd też moje pytanie, bo nie widziałam takiego połączenia na żywo, a zdjęcia kuchni duś musiały mi gdzieś "umknąć". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 15.04.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Co prawda nie jest to kuchnia duś ale połączenie blat-lacobel podobne. Przy okazji blat się mnie podoba. Korozja, przepraszam za zaśmiecanie galerii. http://img641.imageshack.us/img641/4317/18563t.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 15.04.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 zlew na tej bocznej ścianie to dobry pomysł - "za lodówka" schowasz ten brudny kubek którego nie chciało ci sie zmyc rano i nie bedzie straszył gdy wpadną nyezapowiedziani goście jedyny mankament takiego rozwiązania, to fakt ze jest tyłem do okna. No ale od czego jest podszafkowe (u mnie miedzy zlewem a lodówka jest 15 cm blat i dementuje wszelkie potencjalne "to za ciasno", "niewygodnie" itp. wystarcza! jak przytaszczasz gigantyczne zakupy to i tak rozkladasz je tam gdzie jest najwiecej miejsca, a nie tam gdzie ci bedzie najbliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 15.04.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 zlew na tej bocznej ścianie to dobry pomysł - "za lodówka" schowasz ten brudny kubek którego nie chciało ci sie zmyc rano i nie bedzie straszył gdy wpadną nyezapowiedziani goście jedyny mankament takiego rozwiązania, to fakt ze jest tyłem do okna. No ale od czego jest podszafkowe (u mnie miedzy zlewem a lodówka jest 15 cm blat i dementuje wszelkie potencjalne "to za ciasno", "niewygodnie" itp. wystarcza! jak przytaszczasz gigantyczne zakupy to i tak rozkladasz je tam gdzie jest najwiecej miejsca, a nie tam gdzie ci bedzie najbliżej beatkacg jak chcesz zajrzeć do mojej galerii to maila poproszę na prv - tylko tak mogę zaproszenie wysłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 15.04.2011 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Dzięki dziewczęta. Jesteście niezawodne Skoro mówicie lakier to lakier. Od początku takie chciałam ale reakcja stolarza lekko mnie z tropu zbiła ale od czego jest forum Okap będzie szerszy. Też mi sie taki bardziej podoba. Ostatnio wpadł mi w oko jeden http://www.smeg.com.pl/produkty/profilProduktu/id/67/FABER_SKLEP_INTERNETOWY_-_OKAPY_KUCHENNE_FABER_/OKAPY_PRZYSCIENNE_FABER_OKAPY_KOMINOWE_FABER/OKAP_FABER_ORIZZONTE_90_PLUS_ACTIVE/?PHPSESSID=05829c45daef46e1b14cf59bf84024b5 W ogóle to z okapami masakra. Kiedyś były 2 do wyboru i problemu nie było a teraz to istny zawrót głowy. Okap to już nie tylko okap. Toż to ozdoba, bajer, dekoracja. A powiedzcie dziewczyny taki okap pochyły nie jest dla was problemowy? Mama mojego M. ma taki czarny i to jest masakra go doczyścić! Obiecałam sobie że ja takiego nie kupie tylko zwykły płaski ale teraz już nie jestem tego pewna Połączenie czarny blat + czarna ściana zaczęłam rozważać po obejrzeniu tych zdjęć: Tylko jeszcze nie wiem czy chce aby kuchnia widziana z salonu tak bardzo rzucała sie w oczy czy właśnie wtapiała się w tło będąc cała biała eh te dylematy W przyszłym tygodniu mam spotkać się z Jarkiem i pogadam z nim na temat przeniesienia zmywarki i zlewu. Jeżeli nie będzie to mocno kłopotliwe i kosztowne to może się na tą opcję zdecyduję. Chociaż troche się tej ciemności tam boję Wstawianie wszelkich pomocnych zdjęć bardzo wskazane. Nie uznaje tego za zaśmiecanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 15.04.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Mi się wydaje, że łatwiej doczyścić czarny okap szklany (wystarczy zwykły "psikacz" do szyb i miękka szmatka) niż części metalowe (przynajmniej w mojej kuchni - patrz str. 6) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts