yokasta 09.05.2011 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Korozja jestem pod wrażeniem, że ten przedpokój/korytarz taki podobny - więc i inspiracja udana ale zgadzam się z Duś - ta wnęka w szafie trochę za nisko i za niska bo torebki bigsize raczej tam nie zmieścisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 09.05.2011 23:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Koło wejścia potrzebuję haczyk na kurtkę, półkę na rzucenie kluczy, poczty, telefonu itp. I szafa miałaby spełniać właśnie taką funkcję. Bieżące kurtki wyżej a w niższych półkach buty. Ja chyba nie jestem 100% kobietą bo butów mało mam więc tyle miejsca by mi stykło Reszta garderoby ma się znaleźć w wielkiej szafie w sypialni. Nie brałam pod uwagę tego żeby rzucać na tę podświetlaną wnękę torebki a jedynie drobiazgi jak klucze itp bo nie lubię takich walających się torebek na widoku. Z drugiej strony wątpię że będzie mi się chciało ją chować (tylko gdzie?!) w sumie teraz też tego nie robię. Więc pomysł z powiększeniem wnęki kupuję Nie przeszkadza mi że wnęka jest nisko, trochę gimnastyki nie zaszkodzi, poza tym jak podniosę ją za wysoko to haczyki też a ja mała jestem i bym musiała skakać żeby kurtkę zawiesić ;/ a wiadomo haczyk musi być na takiej wysokości żeby się długi płaszcz którego się w przyszłości dorobię zmieścił Miejsce na odłożenie zakupów też by się przydało ale nasz korytarz ma ok 1,3m szerokości więc nie ma z czym szaleć. Albo miejsce na torebusie albo na zakupy. Dzięki dziewczyny za cenne uwagi. Będę jeszcze myśleć. Na razie i tak nam się nie spieszy z tą szafą bo kasy brak ale wiadomo, ja muszę się kilka razy przespać z pomysłem, 100 razy zmienić i akurat jak się zdecyduję to trzeba będzie zamawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
00marta 10.05.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 cześć !!! jak dla mnie pomysł z szafą trafiony w 10tke, jest świetna, tylko fakt poglebic wnękę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 10.05.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Czy tylko ja mam wrażenie, że ta szafa taka trochę "płytka" jest? U mnie podobnie jak u Dusi - najbardziej brakuje mi haczyków, gdzie mogłabym powiesić coś na szybko (ja leniwa jestem), torbę położyć, psią smycz powiesić itp. Dlatego nadal szukam inspiracji. Twoja szafa fajna, ale ja bym i tak jeszcze coś z wieszakami zamontowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 10.05.2011 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 (edytowane) yyyy dziewczyny chyba się nie zrozumiałyśmy szafa jest płytka bo taka ma być Miejsca na nią jest mało dlatego nie mamy z czym szaleć. Dla jasności rzucę plan mieszkania z miejscem gdzie ma być szafa Na czerwono zaznaczyłam drzwi szafy a na niebiesko haczyki szafa ma być za drzwiami, głębokość w tym miejscu to ok 50 cm, ale trzeba jeszcze zostawić miejsce na swobodne otwarcie drzwi żeby klamka nie waliła w szafę więc głębokość szafy byłaby ok 45-40 cm. Szerokość też nie powala bo to jedynie ok 130 cm. W sumie to nie ma być szafa, może źle to nazwałam. To ma być zabudowa wyglądająca jak szafa która zakryje mi kurtki wiszące na haczykach Jak widać głębokość jest za mała żeby zrobić wieszaczki. No ale to ma być miejsce na bieżące nakrycia. Ja zimą chodzę w 1 kurtce, M. też. Wiosną może w 2, latem tylko jakaś katanka. Więc myślę że miejsca starczy. Nad haczykami będzie półka na schowanie latem kurtek zimowych a zimą kurtek letnich a prawdziwa szafa na ubrania ma być w sypialni chcemy zabudować całą ścianę więc chyba damy radę się pomieścić Edytowane 10 Maja 2011 przez Korozja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 10.05.2011 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Byłam dziś obczaić nasze drzwi. Zapłaciłam resztę kasy :/ ale na montaż niestety musimy trochę poczekać facet ma się odezwać w przyszłym tygodniu. Pytałam się go o drugie drzwi do łazienki, mniejsze i się okazuje że mniejszych nie ma ale ma drugie identyczne jak te nasze co kupiliśmy! I chętnie mi je za tysiaka sprzeda. Montaż gratis I wszystko pieknie gdyby nie to że: po 1. otwór na drzwi do łazienki ma 80 cm a drzwi są na 90 więc trzeba by było go powiększyć a przecież płytki położone już są. Czy można to jakoś załatwić bez ściągania płytek? No i ile by nas Jarek za to skasował po 2. drzwi maja przezroczyste szybki a to łazienka wiec wiadomo. Można nakleić folie ale czy taka folia skutecznie zakryje i gdzie można taką kupić? Nie ukrywam że byłoby mi bardzo na rękę kupienie tych drugich drzwi bo nie musiałabym latać po stolarzach i szukać który i za ile zrobi mi takie same drzwi jeśli w ogóle można zrobić identyko. Poradźcie coś dobrzy ludzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 10.05.2011 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Korozja my mamy w łazience drzwi z 5 mlecznymi szybami (takie standardowe jak do pokoju) i jest ok. Przez szybki nic nie widać, a przedpokój doświetlony, czyli luuuzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 10.05.2011 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 nemi no ja wiem że przez mleczne szyby nic nie widać ale nie wiem czy taki sam efekt można uzyskać naklejając folie na szybę. Chciałabym kupić kawałek takiej foli i sprawdzić ale nigdzie nie widziałam do kupienia :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 10.05.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 (edytowane) Może tu: http://www.folie-online.pl/ W Szczecinie też znalazłam: http://www.folglas.pl/folie_okienne.html - może warto podjechać i zobaczyć jak to wygląda w rzeczywistości. Edytowane 10 Maja 2011 przez nemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 10.05.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Ja widziałam taką folię, ale na oknie. Moja sąsiadka miała taką w łazience i powiem krótko - jak stanęła przy szybie, cała ulica widziała ją tak, jak Pan Bóg stworzył. Biedna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 10.05.2011 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Może tu: http://www.folie-online.pl/ W Szczecinie też znalazłam: http://www.folglas.pl/folie_okienne.html - może warto podjechać i zobaczyć jak to wygląda w rzeczywistości. Dzięki za linki. Zaraz zlukam Ja widziałam taką folię, ale na oknie. Moja sąsiadka miała taką w łazience i powiem krótko - jak stanęła przy szybie, cała ulica widziała ją tak, jak Pan Bóg stworzył. Biedna No właśnie tego się obawiam. Co prawda mieszkamy tylko we dwójkę ale jak np wpadną koledzy M. a ja zachce się pod prycha rzucić to może być problem bo niekoniecznie chce przed nimi cyckami świecić A tak w ogóle to nie było żadnej życzliwej osoby która by sąsiadkę uświadomiła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 10.05.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Może to tylko ja widziałam, bo mieszkaliśmy akurat na przeciwko, a wiadomo, że non stop z gołymi cyckami przy oknie w łazience nie stała. A byłam za mała, żeby coś powiedzieć, bo pewnie wstydziłam się bardziej od niej A nie można zamówić mlecznej szyby u szklarza np. i wymienić tą, która jest? Może koszty nie będą aż tak duże? Wiem, że tak się robi czasami (jak ktoś chce mieć jakiś wzór na szkle). Z drugiej strony ja mam szyby w drzwiach i narzeczony strasznie narzeka, bo wstaję jako pierwsza, ale on też już wtedy nie może spać, bo podobno wszystko się strasznie niesie i to z piętra poniżej (przygotowywanie kawy, itp.), jakby żadnych drzwi nie było. No chyba, że macie mocny sen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 11.05.2011 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 (edytowane) Ilona Agata Myślę że od czasy kiedy widziałaś sąsiadkę paradującą na golasa dużo się zmieniło tzn na pewno robią teraz bardziej dyskretne folie Myślałam żeby wymienić szyby na mleczne już przy zakupie pierwszych drzwi ale sprzedawca coś tam gadał że się za bardzo nie da ;/ albo w drzwiach jest cała szyba albo po prostu nie ma jak wyciągnąć tych szybek bez zniszczenia drzwi. Nie pamiętam. Poza tym sa to dodatkowe koszta za szybki i za robociznę :/ obczaje jeszcze tę folię. My chcieliśmy drzwi z przeszkleniami żeby nie zaciemniać przedpokoju takimi całymi. Ale teraz myślę że nie byłoby źle bo to tylko 2 drzwi a widziałam takie piękne całe białe stały obok tych naszych przeszklonych. Tylko se westchnęłam.... A sen to mamy słaby i myślę że lepsze drzwi nic by tu nie pomogły *** A teraz porcja fotek z wczoraj. Jak weszłam do kuchni to lekkiego szoku doznałam ale sama chciałam to mam. Tadam: Że tak powiem, lekki sajgon u nas a żeby dodać jeszcze szczyptę dramaturgi dziura na okap: Jarek zamontował drążek na słuchawkę. Średnio mi sie w sumie podoba Podłoga w sypialni: i w korytarzu: (musicie mi wierzyć na słowo że na żywca podłoga wygląda o wiele ładniej ) Wariacje z listwami: Przyrównałam listwy do drzwi i niestety sa trochę jaśniejsze ale poczekam jak drzwi zamontują i je podczyszczę troszkę bo takie przybrudzone z deka od stania magazynie były. Miejsce za drzwiami na szafę Zmierzyłam i wyszło mi szer: 140 cm, głębokość 47 cm więc jak widać metraż dupy nie urywa I jeszcze na koniec standardowo cobyście mi zazdrościli troszkę okno moje wspaniałe No dobra jeszcze z bliska Edytowane 25 Września 2015 przez Korozja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 11.05.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Metraż może nie, ale to okno ewidentnie "dupę urywa" Pięknie zaczyna się u was robić ... Zazdraszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K35 11.05.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Jak fajnie mieć widok na las i czuć ten zapach Panele też ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 11.05.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Zazdrościmy - i nie dręcz więcej i nie katuj nas szaraczków ze standardowymi oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
00marta 11.05.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 chwalić tylko ! barzo ładnie prosto i przestronnie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 11.05.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Okno wspaniałe, ale ściana nieustawna chyba? Co by mi dupa nie zwiędła od zazdrości (przepraszam za wyrażenie). Podłoga fajnie wygląda, miejsce na szafę też. Dlaczego nie podoba Ci się drążek na słuchawkę? Przecież wygląda normalnie, pasuje i w ogóle! Obudź się kobitko, piknie jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 11.05.2011 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 ej no właśnie - drążek nie zachwyca, ale to normalne wyposażenie łazienki i żeby raził, to też absolutnie nie powiem. pasuje do natrysku, prosto zamontowany - daje radę czekam na więcej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jen77 12.05.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 piękna podłoga - mogę spytać co to za panele - bo doczytałam, tylko tyle ze panele ( choć wyglądają jak drewno) - jakiej firmy i jaki odcień. W ogóle to piękne mieszkanie się zapowiada.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts