00marta 20.05.2011 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Jeśli chodzi o zlew to u nas bedzie bodajże 50 z groszem, miesci się w półce 60 cm, z tego co wiem to mebelki twoje juz się robią jaki masz wymiar szafki pod zlew? bo to jest chyba zasadnicze kryterium wyboru zlewu, jesli chodzi o wykonczeniówke to w tym okresie czesto bywa tak że ekipy robia tam gdzie lepiej płacą,albo przepłacą żeby mieć, taki okres wszyscy robia remonty i wykonczenia na wiosne.. moze nie wszyscy ale wiekszość jesli chodzi o bałagan, to wyobraź sobie że miałam na początku wszystko na tip top, sciany gładkie, pomalowane i czekały na meble, kiedy to na forum, ktoś zasugerował zmiane miesca zlewu z jednej sciany na drugą.... i sie zaczeło rycie na czas i przekładanie rur, i odpływów i oczywiście zadna ekipa nie weszła mi dokończyć scian po całym tym rozgardiaszu , a teraz są już meble , a za nimi sciany zatynkowane ale nie wygładzone, i nie pomalowane, teraz bede meble oklejać itd... aż sie boje pomyśleć, a i jeszcze bede miała podkuwana sciane za pralką bo się nie miesci, wymyśliłam taka z ładownością na 8 kg i jest ciut szersza no masakra jednym słowem, więc to co ty masz to moim skromnym zdaniem pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 20.05.2011 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 (edytowane) 00marta to mnie pocieszyłaś. Bez kitu u mnie nie jest źle ale ja lubie sobie pomarudzić Mi na forum zasugerowano inne ustawienie ścian. I ja może bym i się skusiła na rozpierduchę od nowa ale M. kategorycznie sie na to nie zgodził. Poza tym kilka drobniejszych rzeczy też bym zmieniła, dała więcej kontaktów, świateł i takich tam ale już nie chce biednego M. dręczyć Pozostaje mi cierpliwie czekać do pierwszego dużego remontu a wtedy....oj się będzie działo! Jeśli chodzi o wymiary zlewu to nie mam w zasadzie ograniczeń bo szafka ma 110 cm. Tyle tylko że jest to szafka w rogu więc jak zlew byłby duży a bateria na środku to nie wiem czy by mi sie wygodnie sięgało i tylko o tym muszę myśleć. Ewentualnie mogę baterii nie robić idealnie na środku. Jeszcze będę kombinować i myśleć. Zlew 50 z kawałkiem to dla mnie za mało trochę jednak. Mnie by satysfakcjonowało 65cm ale takiego nie widziałam :/ Dla przypomnienia plan kuchni i miejsce na zlew: Dziś obudził mnie telefon od pana od drzwi który obwieścił że ani w tym ani w następnym tygodniu montażu nie będzie bo nie ma montażysty. MOŻE 31. Kurde o co ja z góry zapłaciłam za ten montaż tak bym sama to zrobiła bez łachy a tak nic czekamy. Edytowane 20 Maja 2011 przez Korozja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 20.05.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Korozjo, zlew 70 cm to jest koryto i to spore. Taki mniejszy o którym pisałaś spokojnie Ci wystarczy, ja mam zlew w szafce 60 i blacha się mieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 20.05.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 U mnie zlewozmywak ma 78 cm (Blanco ZIA 45 s) tylko blat ma 380 cm więc się zlew trochę gubi przy takim długim blacie. Przy twojej długości blatu faktycznie może być za duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
00marta 20.05.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Z meżem za tą ropierduchę mam na pieńku do tej pory i każe mi malowac samej ! he wymyslił sobie ! jesli chodzi o zlew to jak pisze yokasta nie ma zadnego problemu, jest całkiem spory i gary czy blache dac sie zmywać na luzie, zreszta jest jeszcze zmywarka a tą wzielismy największą chyba jaka jest opcjonalnie na rynku mozliwa :0teraz mamy zlew dwukomorowy naroznikowy i kran po śrdoku i jest mi nie wygodnie, używając go jestem trochę skręcona, ale patrząc na twój plan kuchni to odnosze wrazenie że komore mamy bardziej w narozniku i u ciebie nie powinno być żle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 23.05.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Kurczę, czy wam też to głupie forum wypluwa jakieś database errory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 23.05.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Kurczę, czy wam też to głupie forum wypluwa jakieś database errory? też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 26.05.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Halooo! Korozjo, zaglądasz tu jeszcze? Ja przez kilka dni nie mogłam do Ciebie wejść i spodziewałam się jakiejś burzliwej dyskusji, a tu zero ruchu, wszyscy na plaży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajdusia 26.05.2011 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Korozjo, moze przeoczyłam ale jakie masz panele? Strasznie mi się podobają. Trafiłam tu dzisiaj i super wszystko się zapowiada. Będę śledziła twój wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 26.05.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 korozja pewnie z sesja walczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 27.05.2011 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Hej dziewczyny trochę mnie nie było, nie chce wnikać w szczegóły ale już wszystko ok, wracam do życia forumowego i nadrabiania zaległości we własnym wątku! a sesji to ja nie mam bo studia już skończyłam tylko praca jeszcze do oddania ale znowu sobie termin przesunęłam Korozjo, zlew 70 cm to jest koryto i to spore. Taki mniejszy o którym pisałaś spokojnie Ci wystarczy, ja mam zlew w szafce 60 i blacha się mieści No właśnie juz sie przekonałam że to koryto więc takiego dużego nie będzie ale w przyszłości na pewno sobie takie koryto sprawię ***** U mnie zlewozmywak ma 78 cm (Blanco ZIA 45 s) tylko blat ma 380 cm więc się zlew trochę gubi przy takim długim blacie. Przy twojej długości blatu faktycznie może być za duży. No u mnie blat ma 280 cm więc faktycznie troche mało :/ ***** Z meżem za tą ropierduchę mam na pieńku do tej pory i każe mi malowac samej ! he wymyslił sobie ! jesli chodzi o zlew to jak pisze yokasta nie ma zadnego problemu, jest całkiem spory i gary czy blache dac sie zmywać na luzie, zreszta jest jeszcze zmywarka a tą wzielismy największą chyba jaka jest opcjonalnie na rynku mozliwa :0 teraz mamy zlew dwukomorowy naroznikowy i kran po śrdoku i jest mi nie wygodnie, używając go jestem trochę skręcona, ale patrząc na twój plan kuchni to odnosze wrazenie że komore mamy bardziej w narozniku i u ciebie nie powinno być żle My mamy mieć zmywarkę 45 ale myślę że i tak damy radę będziemy się musieli oduczyć zużywania 30 kubków dziennie z używaniem baterii wydaje mi się że nie powinno być problemu jeśli weźmiemy ten mniejszy zlew ***** Kurczę, czy wam też to głupie forum wypluwa jakieś database errory? Mi nic nie wypluwa:no: ***** Halooo! Korozjo, zaglądasz tu jeszcze? Ja przez kilka dni nie mogłam do Ciebie wejść i spodziewałam się jakiejś burzliwej dyskusji, a tu zero ruchu, wszyscy na plaży... ***** Korozjo, moze przeoczyłam ale jakie masz panele? Strasznie mi się podobają. Trafiłam tu dzisiaj i super wszystko się zapowiada. Będę śledziła twój wątek. Witam i dziękuję za słowa tak miłe Panele to Quick Step Dąb Biały Bielony QSM032 ***** Co do mieszkanka to niestety ale dalej niewiele się dzieje więc nie ma się czym za bardzo chwalić drgnęła zabudowa rury do akapu, reszta bez zmian chyba się będę musiała poważnie z Jarkiem rozmówić.... ***** Podjęłam (już chyba ostateczną) decyzję co do części sprzętów Zmywarka BOSCH SRV55T43EU http://www.bosch-home.pl/produkty/zmywarki/zmywarki-do-zabudowy/45-cm/SRV55T43EU.html?source=browse Ma wszystko co potrzebuję a kosztuje w sumie niewiele ok 1300 zika Płyta indukcyjna Teka IR 641 http://www.ceneo.pl/2141246 Trochę mi się nie podobają te białe kółka ale w tej klasie cenowej nie znalazłam nic lepszego więc będę się musiała oswoić za to podoba mi się to że jest bezramkowa, ma osobne sterowanie do każdego pola a małe pole jest z przodu a nie jak w większości płyt z tyłu Zlewozmywak Teka MENORCA 60 S-TG Antracyt http://www.agdstyle.pl/pl/zlew-teka-menorca-60-s-tg.html?utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2011-05&utm_content=33#nclid=d2f375f4fb13b469214d65b6f1b27629 Na stronie można sobie powiększyć i zobaczyć jak to wygląda Nie jest to szczyt moich marzeń bo idealnie czarny nie jest ale kosztuje "tylko" 530 zika! W sumie inne zlewy droższe też nie są idealnie czarne, wszystkie mają jakieś kropki więc wolę wtopić 500 zika i za jakiś czas wymienić na taki czarny czarny schocka za ponad tysiaka jaki mi się marzy niż wyrzucać 800 zł. Poza tym zlew ten ma automat zamykający, miejsce na odłożenie gąbeczki tudzież szmatki co jest dla mnie sprawą niezwykle istotną oraz możliwość wybicia do 5 otworów a przy tej cenie będę mogła sobie pozwolić na kupienie dozownika bo zlew zlewem ale wizja braku stojącej na wierzchu butelki płynu do naczyń jest cudowna! O a taki zlew sobie kiedyś kupię Mam dylemat natomiast jeśli chodzi o baterię do zlewozmywaka. Wiem tylko że ma być wysoka i z wyciąganą wylewką. Możecie poradzić natomiast jaka byłaby najlepsza żeby nie było na niej widać tak bardzo zacieków???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 27.05.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Korozjo bardzo podobają mi się Twoje wybory sprzętowe Sama bym takie mogła mieć Jeśli o baterię chodzi to ja mam zwykłą chromowaną i zacieków na niej mocno nie widać - wystarczy co jakiś czas przetrzeć wilgotną ściereczką z mikrofibry a później do sucha ręcznikiem papierowym A Jarek to może podłapał coś innego, bo wolno to wszystko idzie - bez przesady w końcu nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 27.05.2011 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 (edytowane) Jeszcze jedna super wiadomość: znalazłam idealną dla siebie szafkę i umywalkę do łazienki!!! Tylko że jest niestety parę ale..... Najpierw jednak pokaże to cudeńko;) Zdjęcia ze strony http://www.krofam.pl/krofam/pl/products/Arbor/Self/ I moje zdjęcia robione w salonie gdzie miałam okazję zobaczyć ją na żywca i się zakochać od pierwszego wejrzenia zarówno w szafce jak i umywalce Umywalkę znalazłam na necie, cena bardzo przystępna M. tez odpowiada (i cena i umywalka:lol:) http://www.apoco.pl/product-pol-17943-Umywalka-meblowa-55-cm-SELF-firmy-KROFAM-S0055.html Niestety jest parę "ale"... Po 1. Nie ma szafki w kolorze czarnym więc w gre wchodzi jedynie robienie na zamówienie tylko ciekawe ile to będzie kosztować hm... Po 2. Jak widać umywalką byłaby tak z boku a my mamy już zrobione podejście na środku i nie wiem czy można to załatwić bez kucia płytek i przesuwania. Są jakieś takie skręcane syfony? Po 3. Skąd wziąć taki reling? Szukałam na stronie producenta ale nie mozna kupić osobno tylko relingu a nic podobnego nie wiedziałam ;/ po 4. Nie wiem czy lepsza byłaby szfka czarna na wysoki połysk czy w macie? (no ale to już najmniejszy problem;)) Edytowane 27 Maja 2011 przez Korozja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 27.05.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 odnośnie umywalki - podobna wypuszczana jest w ofercie firmy Kerasan ( mam taką ) no i występuje w wersji czarnej - nie pamiętam tylko czy mat czy połysk http://img580.imageshack.us/img580/8566/aqua11small.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 27.05.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 duży wybór uchwytów na stronie http://www.akcesoria.meble.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 27.05.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 znaleziony na pierwszej stronie - nawet podobnyhttp://img546.imageshack.us/img546/6245/m587449093.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 27.05.2011 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 pysiaczek cieszę się że moje wybory przypadły Ci do gust Jarek być może złapał inna fuche bo u nas to tylko takie ochłapy roboty no ale mógłby skończyć w końcu dla świętego spokoju mojego i swojego :/ mrówka75 dzieki za link pooglądam sobie tylko kurde ja to bym chciała żeby ten reling można było tak z boku zamontować jak na zdjęciu a nie wiem czy się taki znajdzie... co do umywalki to myślałam o szafce a napisałam umywalka ale już poprawiłam. Chciałam napisać że nie ma czarnej szafki a nie umywalki bo umywalkę to chcę białą jak na zdjęciu Gapa ze mnie A ja miałam iść zrobić wycenę szafki na zamówienie i noga mi pokrzyżowała plany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 27.05.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 sorki ja też nie zauważyłam, że ten uchwyt wychodzi tak na boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 27.05.2011 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Spoko. Ja jestem mistrzem w wymyślaniu sobie rzeczy których nie można nigdzie dostać jak takiego nie znajdę to wybiorę jakiś tradycyjny i dam z boku. Już mi jeden wpadł w oko z tej Twojej stronki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 27.05.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Ja też tam kupowałam uchwyty , szczerze mówiąc wybrałam zupełnie inny niż planowałam ( w realu okazała się strasznie tandetny - ech te zdjęcia)- a tą firmę mam prawie pod nosem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts