Anulek2005 10.06.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Korozjo - martwimy się o Ciebie ... No chyba, że się dziewczyna na jakiś urlopik wyrwała ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 10.06.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Dziewczęta jak Korozja wróci i pokaże fotki to pewnie będziemy szczęki z podłogi zbierać. Pewnie sprząta po wykończeniówce i dlatego znikła. Korozja odezwij się Mała!! Fotki jakieś pokaż!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatek255 11.06.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Korozja wchodzę po dość długiej mojej nieobecności i widzę, że panele położone, kuchnię zaczęliście, łazienka już prawie skończona super na razie wszystko mi się podoba a powiedz mi czy te listwy przypodłogowe są takie wysokie w rzeczywistości, bo choinka o połowę niższe byłyby ładniejsze, ale może dla mnie Czekam na nowe foty i newsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 12.06.2011 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Hej wszystkim, Korozja odwiedza swój dom rodzinny. Będzie w następnym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 16.06.2011 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 (edytowane) WRÓCIŁAM!!! Kurcze tyle czasu mnie nie było że nie wiem od czego zacząć Na początek dziękuję wszystkim że tu zaglądaliście że się martwiliście i w ogóle bardzo mi miło Przez ostatnie dni byłam w swoim domu rodzinnym, wyjechałam w pośpiechu jak zawsze że nawet nie było czasu napisać nic na forum a u mnie w domu neta brak :/ Ale na szczęście już jestem i oznajmiam iż: MAMY KUCHNIĘ!!! i drzwi do sypialni też Ale ale żeby nie było tak hop siup to zdjęcia całej kuchni będą później, na razie na smaczka parę odsłon Drzwi (okazały się za niskie troszkę i 2-3 cm trzeba będzie podtynkować i podmalować ale i tak cieszą me oko wielce! Od strony korytarza jeszcze nie skończone bo ościeżnica była uszkodzona ale w przyszłym tygodniu ma być już cała Nie będę skromna ale drzwi mi się szalenie podobają! I co fajne bardzo cichutko się zamykają A teraz przejdźmy do kuchni...a raczej jak przebiegał montaż I gadżety Teraz kilka słów o kuchni.... Przemek z pomocnikiem pojawili się przed 9 rano. Jak dojechałam wszystko wyładowane czkało przed blokiem. Szybko i sprawnie przenieśli meble do mieszkania. Byłam pod ogromnym wrażeniem ich uprzejmości i tego jak ze sobą współpracowali. Przemek co prawda cały czas milczał skupiony na pracy (nie narzekam takie profesjonalne podejście mi się podoba) za to drugi pan, starszy ze mną rozmawiał, pytał się o różne rzeczy, żartował. Nie przepędzali mnie jak im się kręciłam pod nogami czasami ciekawska co tam robią. Wszystko było ze mną konsultowane a raczej miałam tylko potwierdzić czy tak jest dobrze Panowie bardzo dokładni, sumienni, ostrożni. Nawet swoje koce przynieśli żeby meble na nich poukładać. Kuchnie zamontowali wczoraj. Pracowali od 9 do 21 bez przerwy! Zamontowali zlew, baterie, wybili mi nawet 3 otwory w zlewie za free, płytę. Jak kupimy okap i piekarnik to przyjadę to także jeszcze zamontować Po wszystkim posprzątali, pozamiatali, śmieci powynosili nawet szafki w środku jakimś płynem specjalnym powycierali. Montaż przebiegł bez żadnych problemów. To tyle jeśli chodzi o montaż a co z samą kuchnią... Powiem że kuchnia baaardzo mi się podoba! a jak zobaczyłam blat to wbiło mnie lekko w ziemię. Jest naprawdę gruby i ma ostre krawędzie, żadnych zaokrągleń. Zlewozmywak jest czarny ale nie taki jak węgiel i nakrapiany. Bałam się że będzie się wyróżniał na tle blatu ale nie, wygląda super! Dzięki temu że blat jest chropowaty zlew się fajnie wtapia Płyta indukcyjna także wygląda fajnie Baterię kupiliśmy z biegu tzn starszy pan powiedział że dobrze jakby była żeby od razu ją zamontować no to ja M. na kark i poszliśmy do castoramy (mamy tuz obok ).W tym szale zakupowym M. kupił mi nawet dozownik na płyn! A ponieważ musiał pasować do baterii to wydał na niego prawie 90 zika! Ehehhee Tylko pojemnik okazał się trochę za duży ale panowie mają to załatwić żeby pasowało Jestem wielce uradowana. Kuchni jest naprawdę śliczna a jak dojdzie reszta sprzętów i pierdółek to nawet M. ujrzy jej piękne bo na razie tego nie widzi Aha się jeszcze pochwalę że wypucowałam okno w sypialni i największe w salonie Chciałam wszystkie ale po tych dwóch zwątpiłam heh chyba wynajmę panią do sprzątania. No by ło na razie na tyle. Dziś będę w mieszkaniu to porobię fotosy całości i się pochwalę. Jak nie dzisiaj to jutro na pewno Edytowane 25 Września 2015 przez Korozja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 17.06.2011 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Witam serdecznie! Korozja już widzę oczyma wyobraźni Twoją kuchnię Bardzo podobają mi się te "uchwyty" przy szafkach - powiedz mi czy to rozwiązanie jest dużo droższe od zwykłych np. relingów? Czrekam na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 17.06.2011 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 No jak dobrze, że jesteś w końcu! I to z takimi newsami Kuchnia zapowiada się super - czekam na zdjęcia całości Drzwi bardzo bardzo fajne tylko te szybki takie ciut przeźroczyste chyba co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 17.06.2011 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 O ty niedobra Tylko smaku nam narobiłaś ... Dobrze, że jesteś i czekamy na obiecane fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
00marta 17.06.2011 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Korozjo jak spojrzałam na zdjęcie szuflady to zupełnie jakbym widziała swoją mam identyczne ogólnie czad czekam na wiecej fotaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 17.06.2011 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Witam serdecznie! Korozja już widzę oczyma wyobraźni Twoją kuchnię Bardzo podobają mi się te "uchwyty" przy szafkach - powiedz mi czy to rozwiązanie jest dużo droższe od zwykłych np. relingów? Czrekam na zdjęcia Witam również serdecznie "uchwyty" przy szafkach czyli frezowanie niestety jest droższe ale nie powiem Ci o ile bo robiliśmy wycenę tylko takich szafek. Nie pytaliśmy ile by nas kosztowały szafki z relingami bo takich w ogóle nie brałam pod uwagę. W każdym bądź razie przy każdej wycenie od razu mnie uprzedzali że jak takie chcę fronty frezowane to na pewno będzie drożej. Ale się nie zrażaj bo nam dawali kosmiczne ceny a ostatecznie udało się nam kupić kuchnię za normalną w miarę cenę No jak dobrze, że jesteś w końcu! I to z takimi newsami Kuchnia zapowiada się super - czekam na zdjęcia całości Drzwi bardzo bardzo fajne tylko te szybki takie ciut przeźroczyste chyba co? Też się cieszę że wróciłam, życie bez neta jest jednak ciężkie Szybki w drzwiach rzeczywiście przezroczyste ale takie już były i nie było opcji ich zmienić. Na razie nam to nie przeszkadza bo nie mieszkamy, jak zamieszkamy też nie będzie to problemem bo jesteśmy we dwójkę. Dopiero jak dorobimy się kanapy w salonie i będziemy chcieli kogoś przenocować to może być problem. Ale wtedy nakleimy taką specjalną folię na szybki i powinno być ok O ty niedobra Tylko smaku nam narobiłaś ... Dobrze, że jesteś i czekamy na obiecane fotki. Ha! Nie mogłam tak od razu wam tu kuchni gotowej pokazać bo by nie było napięcia i dreszczyku emocji Korozjo jak spojrzałam na zdjęcie szuflady to zupełnie jakbym widziała swoją mam identyczne ogólnie czad czekam na wiecej fotaczy Fotki będą a Ty kobito jedna może jakiś dziennik załóż czy cuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 17.06.2011 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 (edytowane) A teraz czas na zdjęcia gotowej kuchni (no prawie jeszcze parę rzeczy brakuje jak np piekarnik ) fotki trochę mało ostre wyszły muszę pogrzebać w ustawieniach aparatu specjalnie na potrzeby sesji wypucowałam okno w kuchni i zakupiłam również kwiatki bo tak jakoś bez życia było A teraz zapraszam do oglądania mojej długo wyczekiwanej kuchni:) (ostrzegam zdjęć jest sporo)aha murator zmniejszył mi fotki więc jak ktoś chce się pogapić w większym rozmiarze musi otworzyć każde zdjęcie osobno Wchodzimy do mieszkania.... Zbliżamy się.... TADAM!!!! Proszę zwrócić uwagę na ten fantastyczny ład i porządek panujący na naszym balkonie:D Owszem, nie otworzę wszystkich szafek na raz ale czy rzeczywiście jest taka potrzeba? Otóż nie, więc nie widzę problemu Dla tych co się zastanawiają jak otwierać górne szafki (lampki ledowe:D) Przemek dorobił mi dodatkową półeczkę w szafce zlewozmywakowej Zbliżenie na cokół (chyba tak to sie nazywa ) Blat Lupus I na koniec jeszcze moje roślinki I wsio! A teraz moje drogie poradźcie mi jaki kolor sprzętu wybrać?? Zatrzymało się na tym że piekarnik, lodówka i okap będą srebrne ale teraz jak tak patrzę to mam wątpliwości... Kusi mnie znowu biały sprzęt tylko kurna nie ma fajne 2-metrowej białej lodówki:bash: A może tak: okap i piekarnik białe a tylko lodówka srebrna. Oczywiście rura od okapu też jest srebrna więc jakoś tak nawiąże do lodówki i np srebrne doniczki na kwiatki, srebrny czajnik jakaś tam solniczka czy cuś. Co myślicie? A może nawiązać do blatu i sprzęt czarny? Sama już nie wiem Edytowane 25 Września 2015 przez Korozja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 17.06.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 ha,ha jakbym swoją kuchnie widziała!! Tylko fronty masz białe, też bardzo ładnie wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
00marta 17.06.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 miód malina :* cudo kuchnia aż się gęba cieszy o tak, pięknie tam macie co do sprzętu to kurcze sama bym miała zagryche ;<.... nie wiem jak mnie natchnie i zdaże przed Waszymi zakupami to się odezwę, narazie przemilcze, zobaczę co inni poradzą... a dziennik....hm, chyba nie mam na to czasu, zagladam na forum sporadycznie i raczej tylko do Ciebie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 17.06.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Korozjo piękną masz kuchnię. A może lodówkę okleisz folią ... białą? Bo ja mam inoxowy piekarnik i nie jestem zachwycona - mam jedną szmatkę, którą go myję i nie pozostają smugi. Biały piekarnik byłby u Ciebie bardzo ładny. Ja bardzo poproszę o zbliżenie łączenia blatu i opis kto go tak elegancko połączył - bo na moje oko listwy (znienawidzonej przeze mnie) tam nie masz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 17.06.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 bardzo bardzo ładnie (i mówi to niefanka białych kuchni). jeśli planujesz czarne szkło na ścianę (i również na ten kawałek ściany za okapem), to o ile istnieją białe okapy, będę cię namawiać na cały biały sprzęt (i czarną lodówę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 17.06.2011 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Dziękuję dziewczyny za miłe słowa. Fajnie że kuchnia się podoba Anulek2005 chodzi Ci o zbliżenie miejsca gdzie łączą się blaty? Na razie takie coś tylko mam: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 18.06.2011 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Chodzi mi o spojrzenie od góry, ale już po tym zdjęciu wnioskuję, że masz blaty sklejone I na dodatek masz blat, który miał być mój w czasach, kiedy kuchnia miała być czerwona Ale teraz będzie czarna i już ten blat nie pasuje ... Muszę sprawdzić czy mają biały. Pomysł duśki z czarną lodówką i pozostałym białym sprzętem jest moim zdaniem bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
00marta 18.06.2011 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 fakt brzmi ciekawie: biały sprzęt i czarna lodówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 18.06.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Zamioculcasy muszą być Będzie pięknie Korozja. Jestem ciekawa kiedy u mnie będzie na takim etapie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 18.06.2011 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Chodzi mi o spojrzenie od góry, ale już po tym zdjęciu wnioskuję, że masz blaty sklejone I na dodatek masz blat, który miał być mój w czasach, kiedy kuchnia miała być czerwona Ale teraz będzie czarna i już ten blat nie pasuje ... Muszę sprawdzić czy mają biały. Pomysł duśki z czarną lodówką i pozostałym białym sprzętem jest moim zdaniem bardzo dobry. A właśnie że blaty nie są sklejane:p Są łączone takimi specjalnymi wkrętami ze sobą nie pamiętam jak to się nazywa a potem w miejscu łączenia pojechali czarnym silikonem. Nie wiem jak będę się dziś czuła bo chora jestem ale jak zajadę do mieszkanka to zrobię zdjęcie z góry Myślę także żeby czarnym silikonem pojechać w miejscu gdzie blat styka się ze ścianą bo wiadomo że nigdy tak idealnie nie przylega i mini szparka jest. fakt brzmi ciekawie: biały sprzęt i czarna lodówka Też tak sądze że brzmi ciekawie Zamioculcasy muszą być Będzie pięknie Korozja. Jestem ciekawa kiedy u mnie będzie na takim etapie Pozdrawiam No ba! Były w cerfie po niecałe 7 zika więc żal było nie wziąć. A jak poczytałam że nie potrzebują słońca i znoszą ciężkie warunki ba nawet do 2 miesięcy bez podlewania to tym bardziej nie było wątpliwości żeby roślinki te kupić. Tylko muszę doniczki wymienić bo te takie małe i brzykie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts