Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanko nasze pierwsze - czyli kto kogo wykończy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Myślę także żeby czarnym silikonem pojechać w miejscu gdzie blat styka się ze ścianą bo wiadomo że nigdy tak idealnie nie przylega i mini szparka jest.

poczeka panna aż sie pojawi to coś (szklo? nie pamietam, co planujecie) na ścianę i wtedy zasilikonujesz ;)

żeby ci tam jakaś nieproszona "silikonowa górka" na łączeniu nie wyrosła

Śliczna, taka czysta i och ach, a dodatek w postaci tych fioletowych kwiatków mnie zachwycił...

Dziękuję :oops: tylko coś czuję że po naszej wprowadzce kuchnia już taka czysta nie będzie ;)

poczeka panna aż sie pojawi to coś (szklo? nie pamietam, co planujecie) na ścianę i wtedy zasilikonujesz ;)

żeby ci tam jakaś nieproszona "silikonowa górka" na łączeniu nie wyrosła

W sumie masz rację tylko nie wiem kiedy się dorobimy szyby bo na razie kasiurki brak a lista rzeczy do kupienia dłuuuuga

:)Korozja- piekna kuchnia.

Mam pytanie- jakiej firmy jest ten blat? I z czego jest wykonany? Bardzo mi się podoba:yes:

Dziękuję. Blat to laminat, firmy Lupus. Tu info: http://www.lupus.eu/o/1906/149/Symbol-201K-Dlugosc-4150-mm-Struktura-K#obraz

Korozja CUDNIE!!!!

Blaty są świetne, zlew pasuje idealnie, zazdroszczę tego niskiego parapetu. A kiedy zobaczyłam, że pod zmywarką też masz podcięcie w cokole to kamień spadł mi z serca :D. Fronty bardzo fajnie wyglądają, otwieranie górnych szafek nigdy nie jest potrzebne "naraz" więc mnie to nie zastanowiło :lol2:. Nie wiem co jeszcze dodać! Strasznie mi się podoba.

Wielki plus za brak kafli w kuchni :yes:. Takie podobają mi się najbardziej - bez niepotrzebnych odcięć i zmniejszania powierzchni.

Witam po raz pierwszy! Bardzo podoba mi się Twoja kuchnia, moja ma identyczny rozkład...jeżeli mogę prosić o wymiary....interesuje mnie zwłaszcza ta wąska szafka przed płytą....interesuje mnie również cena (ale to na priv :)) .....i o co chodzi z tym "podcięciem w cokole pod zmywarka" o którym pisze Yokasta????

VUITTON, tutaj widać, ja mam tak samo więc mi ulżyło. Podcina się cokół celem umożliwienia otwierania zmywarki :)

P1020969.JPG

Korozja mam nadzieję, że się nie pogniewasz że odpowiedziałam ze zdjęciem? Mam nadzieję, że słusznie odczytałam, że to podcięcie pod zmywarkę :). Jakby co to usuwam, napisz tylko.

Witam nowych gości :)

Korozja CUDNIE!!!!

Blaty są świetne, zlew pasuje idealnie, zazdroszczę tego niskiego parapetu. A kiedy zobaczyłam, że pod zmywarką też masz podcięcie w cokole to kamień spadł mi z serca :D. Fronty bardzo fajnie wyglądają, otwieranie górnych szafek nigdy nie jest potrzebne "naraz" więc mnie to nie zastanowiło :lol2:. Nie wiem co jeszcze dodać! Strasznie mi się podoba.

Wielki plus za brak kafli w kuchni :yes:. Takie podobają mi się najbardziej - bez niepotrzebnych odcięć i zmniejszania powierzchni.

Ojej tyle miłych słów na raz:oops: Dziękuję :) Kafli w kuchni od początku nie brałam pod uwagę. Ewentualnie przez myśl mi przeszło dać tam mugaty ale sama nie wiem. Najprawdopodobniej będzie szyba ale nie czarna tylko mleczna. Ale wszystko jeszcze się może zmienić ;)

Witam po raz pierwszy! Bardzo podoba mi się Twoja kuchnia, moja ma identyczny rozkład...jeżeli mogę prosić o wymiary....interesuje mnie zwłaszcza ta wąska szafka przed płytą....interesuje mnie również cena (ale to na priv :)) .....i o co chodzi z tym "podcięciem w cokole pod zmywarka" o którym pisze Yokasta????

Jeśli chodzi o podcięcie to Yokasta już Ci odpowiedziała :)

Jeśli chodzi o wymiary kuchni wrzucam projekt:

Plan%252520kuchni.jpg

Propozycja.jpg

Murator ucina zdjęcia więc jak otworzysz w nowym oknie pokaże się w większych wymiarach.

Wąska szafka przed płyta co cargo, szer. 20 cm

Cena poszła na priv ;)

VUITTON, tutaj widać, ja mam tak samo więc mi ulżyło. Podcina się cokół celem umożliwienia otwierania zmywarki :)

Dokładnie tak jak napisałaś :)

Korozja mam nadzieję, że się nie pogniewasz że odpowiedziałam ze zdjęciem? Mam nadzieję, że słusznie odczytałam, że to podcięcie pod zmywarkę :). Jakby co to usuwam, napisz tylko.

Spoko maroko nie mam się na co gniewać. Ja dziś przy kompie z doskoku jestem bo chora leżę więc miło że ktoś mnie wyręczył z odpowiedzią :)

Korozjo szalenie mi się podoba u Was na przedpokoju i w kuchni :), wszystko takie bialutkie, szarutkie, jaśniutkie i gładkie :) MIODZIOOOOO :D:wave:

Dziękuję. Miło mi czytać te słowa starałam się żeby właśnie tak u nas wyglądało :D

Korozjo mam pytanko odnośnie kibelka V&B. Czy jak będziesz na mieszkaniu możesz pstryknąć zdjęcie jak jest połączony z geberitem. ponoć są jakieś problematyczne w montażu i trzeba później dawać dużo silikonu gdyż odstają. Zdrówka życzę.

Póki co mam takie zdjęcie:

P1020522.JPG

Jak będę w mieszkaniu pstryknę lepszą fotkę. Nie wiem czy u nas to dużo silikonu czy mało szczerze mówiąc. Ja się tam nie znam ;) Jarek też nie narzekał żeby był jakiś problem. Jak zrobię lepsze ujęcie i pokażę to sama ocenisz czy dużo silikonu czy mało :)

Korozjo piękne dzięki za zbliżenie łączenia blatów. Pięknie to wygląda (no i bez listwy !!!). Czy robili ci to panowie od kuchni czy specjalnie jacyś magicy od Lupusa?

BTW bardzo mi się u ciebie podoba :)

Dziękuję. Łączeniem blatów zajmowali się panowie od kuchni :)

Korozjo jest przepięknie! Gdybym już nie miała zrobionej kuchni to bez wahania chciałabym namiar na Waszego stolarza! Kuchnia jest naprawdę śliczna. Absolutnie wszystko mi się w niej podoba :yes: Sprzęt faktycznie fajnie wyglądałby tam biały ale jeśli problem miałby być z lodówką to może faktycznie dać ją po prostu w innym kolorze? I też mi się jakoś widzi, że czarny byłby tu lepszy niż inox. Aczkolwiek i inox prezentowałby się ładnie skoro podłączenie okapu jest w takim kolorze :)

Jednym słowem kuchnia na baaaaaaaardzo duży plus :D

Piękne kwiatki na parapecie - super kolor! Zamioculcasów sama nakupilam w carrefourze sporo bo faktycznie cena kusząca a do tego z moją ręką do kwiatów mam gwarancję, że te mi na pewno przeżyją :lol2:

pysiaczek dziękuję :) jeśli chodzi o sprzęt to mam duuużo czasu do namysłu bo kasiurki brak niestety.

Kwiatki miały być fioletowe ale nie mogłam znaleźć nic odpowiedniego w niskiej cenie ;) poza tym chyba wylądują w sypialni bo one nie lubią słońca a u nas w kuchni na parapecie jednak troszkę go będzie po południu. Póki co bajzel na balkonie słońca zasłania więc na razie zostaną w kuchni ;)

Z zakupu zamioculcasów jestem bardzo zadowolona. Ładne, tanie, łatwe w utrzymaniu. Dla porównania w casto widziałam mniejsze za 11 zika za szt. Chyba się kopsnę do cerfa po więcej ;)

Melduję, że od dziś jeszcze w Netto zamioculcasy po 7,99zł mają być :D

Zapomniałam skomentować porządek na balkonie ;) Nic się nie martw - u mnie po remoncie (który nadal trwa :D) było 10000x gorzej a później jak się za to wzięliśmy to w jeden dzień zrobiliśmy ładny balkon i teraz czekam na deski, tarasowe, które mąż już zamówił nawet a niespodziewałam się wcale, że w tym roku już będą :lol2:

pysiaczek dzięki za info ;) ja bym chciała dla odmiany balkon zrobić w takim klimacie sielskim anielskim. Ale to dopiero za rok. A Ty pochwal się swoimi deskami koniecznie!

naberia dziękuję :) cokoły nie są lakierowane. Na takim dyskretnym podświetleniu bardzo mi zależało ale jak się okazało nie była to taka prosta sprawa. Ale nie dałam za wygraną i mam tak jak chciałam :D

My tymczasem z M. musimy kupić na szybkiego jakieś tanie łóżko do sypialni. Ktoś ma pomysły gdzie w Szczecinie można kupić łóżka?

W tym miejscu też pozwolę sobie wkleić przecudną inspirację sypialni jaka mi sie marzy:

turquoise%252520bedroom%252520SMALL.jpg

Natknął się ktoś może gdzieś na takie niebieskie łóżko?

Edytowane przez Korozja

Hm.. no chyba ze zwykłej. Różnica jest, wiadomo ale nie rzuca się to w oczy jak w przypadku gdyby cokół był srebrny bo taki nam w większości miejsc proponowali. Mama mojego M. ma kuchnie białą na wysoki połysk z BRW i jej dali właśnie taki srebrny cokół. Podejrzewam że ze względu na cenę mało kto robi cokół w połysku.

Kurde jak będę w mieszkaniu to zmacam dokładnie ten cokół. Mogę też zaytać Przemka jak nie zapomnę z czego ten cokół ;)