pysiaczek 28.07.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Korozjo koniecznie bo ja z wielką niecierpliwością czekam na fotki prawie sąsiadki Zwłaszcza o te okna mi sie rozchodzi. Ciekawa jestem co wymyślisz bo ja też w sumie nie wiem co dać do salonu. Zasłony mam, ale nad firanami się zastanawiam ciągle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 28.07.2011 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 oj pysiaczek zdjęć z oknami gotowymi to się chyba nie doczekasz szybko prędzej wyskoczę przez okno niż się w końcu na coś zdecyduję eh..jak ja zazdroszczę ludziom którzy wiedzą czego chcą. Mają w głowie gotową wizję i tylko dążą do jej zrealizowania. Najpierw jednak muszę załatwić sprawę z tą cholerna szafką pod umywalkę a potem powalczę z oknami. Szkoda że nie mamy umywalki to bym ją sobie poprzykładała i może by się mi coś we łbie rozjaśniło no ale sklep postanowił polecieć z nami w kulki i i już ponad miesiąc jak nie ma umywalki i żadnego kontaktu Się potem postaram ogarnąć to wrzucę wizualki z odbiciem lustrzanym szafki. Wypadałoby w końcu coś postanowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 28.07.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 A to umywalkę macie teoretycznie zamówioną tak? Faktycznie z nią może by coś można było łatwiej zadecydować A jaki model wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 28.07.2011 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 pysiaczek umywalkę zamówiliśmy chyba już w czerwcu. Czas oczekiwania 21 dni a tu już minęło o wiele więcej! Jestem mega wściekła na sklep! M. do nich dzwonił i pisał maila i na razie brak odpowiedzi. Kpina! Zamówiliśmy tutaj: http://www.apoco.pl/product-pol-17943-Umywalka-meblowa-55-cm-SELF-firmy-KROFAM-S0055.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 28.07.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 oj pysiaczek zdjęć z oknami gotowymi to się chyba nie doczekasz szybko prędzej wyskoczę przez okno niż się w końcu na coś zdecyduję eh..jak ja zazdroszczę ludziom którzy wiedzą czego chcą. Mają w głowie gotową wizję i tylko dążą do jej zrealizowania. tjaaaa ale ten medal też ma 2 strony. wiem doskonale czego chcę, tylko okazuje się że mam bardzo kosztowny gust. zdecydowanie nie na swoją własną kieszeń wspartą budżetem ministra finansów i pożyczkami od rodziców. tylko jak już namierzysz to "niedostępne" cudo, weź potem ustąp i zgódź się na bardziej przystępny ersatz... no przecież wszystko wydaje się nie takie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 29.07.2011 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 duś - mam dokładnie tak samo. Jak już znajdę TO COŚ i wiem, że to jest TO, okazuje się, że cena jest tak rozbrajająca, że muszę tańszego zamiennika szukać - a to już nie jest takie łatwe i w efekcie końcowym i tak jestem niezadowolona i rozmyślam nad tym co mogłam mieć, gdyby było choć jedno zero więcej na koncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 29.07.2011 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 No mi to się za to same taniochy podobają Dobrze wiedzieć że nie jestem sama niech M. sobie to poczyta i nie myśli że tylko mi się podoba to co najdroższe ja już się nawet tłumaczyć zaczynam przed ludźmi że u nas tak w rozsypce jeszcze przeze mnie bo M. to by poszedł kupił pierwsze lepsze i wsio a to ja ciągle wymyślam tylko wiecie żebym to ja jeszcze się godziła na tymczasowe tanie rozwiązania ale ja nie! Od razu ma być pięknie i idealnie! Jak mi tata M. zasugerował na okna na razie zwykłe rolety to prawie zawału dostałam a on ie mógł zrozumieć czemu Dziewczyny a możecie mnie oświecić jaka może być maksymalna szerokość rolety rzymskiej? Bo ja tu się głowię a tu się może okazać że nie zrobią mi takiej na 3,5 m więc co sie będę napalać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 29.07.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 hehee. Życie jest ciężkie! A zrozumienia u mężczyzn lepiej nie szukać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 29.07.2011 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 naberia no wiesz mój M. i tak jest mega wyrozumiały i cierpliwy. Póki co pozwala mi na wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 29.07.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Prawdziwy skarb! Aż zazdroszczę Choć z moim tez jest nie najgorzej - grunt to mieć dobre argumenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 29.07.2011 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Hhehehehe dobra, dobra nie cukrujmy mu bo w piórka obrośnie i jeszcze się zacznie stawiać bo pomyśli że za dobry jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 29.07.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Korozja u nas w salonie właśnie chyba 3,5 ma być rzymska...kiedyś kiedyś bo drogo W sklepach otrzymałam te same opinie, uszyją ale pręciki wkładane w materiał są plastikowe i po roku mogą się wypaczać (no może trochę więcej jak rok nie wiem), wtedy trzeba iść do sklepu kupić plastikowe patyki, stare wyrzucić wsadzić nowe i czekać aż się znowu wykrzywi ale wiesz może się wcale nie wykrzywi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 29.07.2011 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Venus_m ja na razie w sklepach nie pytałam tylko szukałam na necie. I do tej pory najszerszy mechanizm na rolety rzymskie jaki udało mi się znaleźć to 2,5m u nas okno ma 3,5m + po 10 cm z obu stron trzeba dodać czyli wychodzi że musiałby być mechanizm 3,7 m! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 29.07.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 tylko wiecie żebym to ja jeszcze się godziła na tymczasowe tanie rozwiązania ale ja nie! Od razu ma być pięknie i idealnie! Popieram to podejście baaaardzo. Ja od 12 lat mam kilka "tymczasówek w mieszkaniu" :oops: W domku na pewno się na takie rozwiązania nie zgodzę :no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 29.07.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Wiesz Korozja teraz zaczęłam intensywnie myśleć i chyba nie ma sensu robić takiej ogromnej rolety Lepiej podziel to na 2 lub 3 ( nie wiem ile tam podziałów jest), jak dobrze uszyte to nie będzie widać że są oddzielnie(a i pręty się nie wypaczą) no i podwinąć można jedną część a drugą nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 29.07.2011 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Venus_m jakoś niespecjalnie podoba mi się rozdzielenie rolety na części. Może gdybym zobaczyła na żywca to bym zmieniła zdanie póki co jestem na nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 29.07.2011 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Dziewczyny sprzedajcie mi jakiś skuteczny patent na mycie paneli! Właśnie umyłam podłogę w całym mieszkaniu i jestem wykończona, spocona i mega wkur...! :mad:Jestem bliska żeby zerwać wszystkie panele i wywalić w cholerę! Nie mam siły do tej durnej podłogi. Mamy specjalny mop płaski z mikrofibry do mycia na sucho i na mokro. Zresztą producent zaleca myć te panele na sucho a tylko czasem na mokro. Otóż mycie na sucho nie daje zupełnie nic. Mycie na mokro też nie lepiej. Mop ledwo zmywa cokolwiek. Brud zamiast przywierać do mikrofibry jest gdzieś obok i się roznosi więc co 3 deseczki trzeba ściągać końcówkę, wypłukać, nałożyć i zabawa od nowa. Oczywiście panele trzeba wytrzeć do sucha więc po przejechaniu tym durnym mopem muszę na kolanach cm po cm wycierać szmatą. A że mopa nie da się ręcznie dobrze wycisnąć podłoga zostaje mokra dosyć skutkiem czego na wytarcie jej do sucha zużyłam 2 szmaty i 2 koszulki. Masakra. Tyle się namęczyłam a i tak w wielu miejscach są smugi. Czytałam na jakimś wątku o super mopie do którego jest wiadro że się naciska pedał i się wyciska prawie do sucha. Taka przyjemność kosztuje prawie 4 stówy! Mój kosztował 50 zika a jest do du.. więc nie wiem czy warto aż tyle dopłacać za coś co będzie tylko troszkę lepsze. Weźcie pliska coś doradźcie bo następnego mycia paneli nie przeżyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 29.07.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Ja myję panele szmatą z mikrofibry na szczotce - dodaję do wody Pronto lub (uwaga) Perłę (tak, tak - ta do prania wełny!). Czasami stosuję płyn do nabłyszczania, ale moje panele maja 12 lat, więc im to potrzebne. Nigdy nie wycierałam do sucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 29.07.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 No ja myję panele na kolanach bawełnianą szmatką, którą mocno wykręcam - wtedy nie pozostawia żadnych smug czy mazów. Dodam tylko, że mieszkanie mam nieduże. Nie wiem co to będzie, jak się przeprowadzimy, bo tam już trochę tej powierzchni będzie, więc trzeba będzie wymyślić nowy patent (albo wyczytać o nim u Ciebie) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 29.07.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 W starym mieszkaniu też na kolanach myłam, mimo że się nie powinno i to laminowana podłoga używałam Pronto efektem czego jeździłam po tej podłodze ale była czysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts