wadera 24.09.2010 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 No i co - płytki odebrane? Sfotografowane? Bo forum czeka ! Cieszę się, że masz to już za sobą, mnie takie wybory i dylematy zawsze dużo stresu kosztują. A jak już kupię, to uffff i ... można się brać za kolejny wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 24.09.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 wadera ja tak samo, jak juz podejmne wkoooooncu decyzje to juz odfajkowane i z głowy.! i nastepne na tapecie;-) No Korozja jak tam rozumiem ze jdenak Amanda/Alex? sama jestem ciekawa jak sie beda kładły;-))) heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 26.09.2010 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Heeeej dziewczyny! Tyle się działo w tygodniu że nie miałam zbytnio czasu na muratora. Dziś jednak, na kacu z herbatką czekając na powrót M. z meczu mam chwilkę żeby napisać, odpisać, przywitać nowych gości Teska witam mam nadzieję że grono Szczecinian będzie się powiększać! wadera heh no płytki są już odebrane, przywiezione tylko kurcze nie sfotografowane ;/ nie miałam aparatu poza tym i tak było już późno więc mało co by było widać. Strasznie się ciesze że mam to już za sobą! Mnie wybór tych płytek też trochę stresu kosztował ale jak już zobaczyłam jak popakowane sobie leżą w mieszkanku to odetchnęłam z ulgą. M. chyba z jeszcze większą bo to on biedaczyna je taszczył z samochodu do windy, z windy do mieszkanka. Do tego jeszcze parę 25 kg worków kleju. Tak się chłopak napocił że koszulkę można wyżymać było poza tym najbardziej go chyba cieszy fakt że nie będę mu już tyłka na temat płytek truć. psosin jednak Amanda/Alex M. zarządził że bierzemy te i koniec kropka więc mamy te ;] mam stresa czy wszystko będzie z nimi ok. Staram się być dobrej myśli. Fachowiec jedno luknięcie i dostrzegł że płytki są krzywe ale powiedział też że widać że dobrej jakości hm...no i chyba żeby mnie na duchu podnieść oznajmił że wszystko będzie w porządku i w ogóle hehhe no trochę mnie uspokoił W piątek spotkałam się ze stolarzem w mieszkaniu. Byłam zaskoczona jego wiekiem, przez telefon taki poważny, zresztą ja sama byłam pewna że jak mi ktoś poleca dobrego stolarza to chyba jakiś stary, już doświadczony, takie no wyobrażenie miałam a tu kurcze młody chłopak, ze 30 parę lat max. Trochę mnie to peszyło a jak mnie na dzień dobry i do widzenia w łapkę całował to myślałam że mdleć będę. Nie przyzwyczajona jestem do takiej szarmancji bo niestety na co dzień mężczyźni kobiet po rekach nie całują a szkoda bo to taki fajny gest No dobra bo jeszcze jak M. to przeczyta to podejrzenia będzie miał....;] Pogadaliśmy sobie z panem stolarzem. Szalenie miły człowiek a do tego bardzo konkretny. Pomiary wziął, wypytał jaki kolor, jaki materiał i takie tam. A że ja do końca nie zdecydowana (standardowo) co chcę, czy buk czy co innego obiecał zrobić wycenę kilku opcji i dać mi znać. A ja sobie wybiorę co mi pasuję i mnie cenowo nie zabije ;] więc teraz czekamy na odezwę stolarza a między czasie rozglądam się za prysznicem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 27.09.2010 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Hm...dostałam dziś wycenę parapetów i lekko mnie skręciło ;/ kurna nie wiedziałam że durne parapety to taka droga zabawa. M. jak się dowie to padnie na zawał to jest pewne. Wyszło tak: 2400 zł za wszystkie parapety tj. 4 okna. W sumie łączna ich długość to ok 8,5 m. Parapety będą pomalowane i lakierowane dębowe lub bukowe. Ja się tam kurde nie znam więc się pytam czy to jest dobra cena???? Mogę wybrać ewentualnie sklejkę drewnianą i wyjdzie ok. 400 zika taniej ale czy się opłaca? Hm... PROSZĘ O RADĘ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 27.09.2010 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Korozja, no raczej drogo! ja mam 2 parapety zrobione, łącznie ok. 4,5 metra, jak wiesz dębowe i jeszcze dodatkowo wybielony jeden, i płaciłam 800 zł za nie z montażem.no chyba, że będzie Ci tłumaczył, że 4 parapety to 4 x robota, zaoblenia, te sprawy... ale i tak drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 27.09.2010 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Korozjo jak dla mnie to drogo. Piszesz że chcesz je malować a potem lakierować, malować na jakiś kolor?ja u dzieci mam olejowane na biało jesionowe, rozmiarów nie pamiętam ale płaciłam ok 200zł za szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 27.09.2010 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Kurde wiedziałam że drogo ;/ Monah szkoda że ten Twój stolarz to nie z mich okolic bo bym go zgarnęła. aneta s cena obejmuje parapet pomalowany na biało i lakierowany. Gotowiec. Nic z nimi więcej robić już nie trzeba będzie poza zamontowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 27.09.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 witamjak na nasz kochany Szczecin to drogo te parapety,,, ja bym jeszcze poszukała innych ofert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 28.09.2010 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Miałam szukać parapetów, odwodnień i innych takich i szło mi całkiem nieźle gdy niechcący, zupełnie nie szukając tego natrafiłam na stronkę z kuchniami i to mnie zabiło. Siedzę teraz z gębą rozdziawioną, ogłupiona myśląc tylko o kuchni a tu kibel i parapety teraz najważniejsze a nie kuchnie! Kurde nooo. Wrzucę linka może ktoś zajrzy, zrozumie mnie i usprawiedliwi http://www.pedini.it/html/cucineingl.html Aaaaa i zapomniałam o najważniejszym...wizja kuchni jaką miałam legła w gruzach rzecz jasna. Ale chyba nie warto się teraz tym dobijać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 04.10.2010 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Doła mam strasznego. Przez to nie chciało mi się nic pisać. Kiedyś wspomniałam że podobają mi się płytki grespania ale w całym Szczecinie nie mogłam ich znaleźć a w ciemno, bez macanka to ja nie kupuję. I ostatnio przez przypadek wpadam do jednego salonu (nie wiem co mnie podkusiło żeby tam wejść skoro już mam płytki) a tam na środku płytki grespania! W ogóle salon zajebisty! Tylko czemu na zadupiu i jeszcze tak zbunkrowany że masakra. Stronę www swoją mają ale ja na nich nie trafiłam! Stałam tam pieszcząc te płytki ze łzami w oczach prawie. I o ile moje wymarzone ProArte nie ścięły mnie z nóg tak seria toledo mnie zachwyciła! http://www.euro-ceramika.pl/grespania_toledo.php Na żywo wyglądają o wiele lepiej niż na zdjęciach. Ciemny dekor w rzeczywistości jest czarny. Płytki podstawowe mają odcień hm.. takiego niby brązu ale nie do końca. Pięknie to wygląda. Boże czemu ja tam nie trafiłam jakiś miesiąc temu?! WHY!!!!!??? Najgorsze że cenę mają taką samą jak paradyż który zakupiliśmy Przez to teraz nienawidzę swoich płytek i swojej łazienki mimo że jeszcze jej nie ma! Planuję zamach w wyniku którego będziemy zmuszeni kupić nowe płytki Poza tym myślę coby tych płytek nie dać nad blat w kuchni tak mi się podobają!. Muszę je gdzieś mieć! W salonie mają także piękne płytki TAU. Nigdzie indziej ich nie wiedziałam. Szkoda bo piękne. Jedne zachwyciły mnie bardzo i myślę że by konkurowały z grespanią jakbym miała wybierać. Tylko kurde nazwy nie pamiętam. Ponieważ u mnie już po ptokach i mogę się jedynie w tyłek cmoknąć to może komuś namiar na salon się przyda http://www.poldom.szczecin.pl/html/ofirmie.php Warto tam zajrzeć bo wybór mają bardzo duży. Ceny może nie są super niskie ale czasem warto się odchamić żeby mieć chociaż pasek zajebistego dekoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 04.10.2010 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Z parapetami dalej jesteśmy w ciemnej dupie. Chyba jesteśmy jacyś ułomni czy coś że nie potrafimy tego załatwić. Drewniane parapety sobie odpuściliśmy bo z kasy sie lekko spłukaliśmy więc szukamy imitacji drewnianych. Niestety w Szczecinie białe parapety to dalej wielkie HALO. Szlag mnie trafi jak jeszcze raz ktoś zrobi wielkie oczy i skrzywioną minę jak powiem że chcę białe parapety! Że co niby nikt nie ma białych?! Już niech będą w okleinie, laminacie czy innym gównie przypominającym drewno ale niech będą białe! Mogę sobie kupić fronty, drzwi, blat, stół białe imitujące drewno. Wszystko tylko nie parapety. Rzygać mi się już chcę i jestem (jak widać) sflustrowana. Coraz bardziej przekonuje sie do pomysłu żeby parapetów nie było. A co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 04.10.2010 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 W weekend wybraliśmy się na targi "wszystko dla domu" pełni nadziei że coś fajnego znajdziemy. I jak zwykle okazało się o raz kolejny że Szczecin to miasto zacofane i nic porządnego zorganizować nie umie. 17 zika wydane po to żeby zobaczyć parę marnych stoisk z ekspozycją sprzed 3 lat, dostać ulotkę i informację że zapraszają na stronę www i do sklepu. Nosz kur...po to tam przyszłam żeby mnie oczarowali żeby mi się w ogóle chciało do ich sklepu przyjść! Szkoda gadać. Nawet aparatu z torebki nie wyjęłam taka żenada. Jedyna fajna rzecz to bajeranckie kontakty. Ale ceny nie uzyskałam bo...mam wpaść do sklepu to pogadamy....no nie wiem czy będzie o czym jeśli mi facet zapoda cenę 100 zika za pstryczek na przykład. Cena zależy od ilości ale nie wiem co to za problem powiedzieć mniej więcej ile mogą kosztować. Ale pstryczki tak zajebiste że się przejdę. Nawet M. był zachwycony a on z reguły takie rzeczy olewa. Jeszcze jedna fajna lampa była i wsio. Od całe targi. ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 04.10.2010 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Żeby nie było że jestem zgorzkniałą jędzą która tylko narzeka przedstawiam aktualności z mieszkanka czyli SYF NA KÓŁKACH MAŁPY SKACZĄ Kibelek. Jeszcze w kartonach. Jakiś taki mi się duży wydał jak go rozpakowałam. Ale M. twierdzi że jest normalny to mi raczej już odbija i schizy łapię. Oto i on: http://img825.imageshack.us/img825/9158/p1020077t.jpg I deska http://img825.imageshack.us/img825/2523/p1020076.jpg Heh nie ma to jak się kiblem chwalić ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 04.10.2010 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 (edytowane) Gładź na ścianach położona i czas na sufit. A kafelki leżą i czekają na lepsze czasy Z daleka: http://img825.imageshack.us/img825/3505/p1020069u.jpg I bliska: http://img825.imageshack.us/img825/6066/p1020068e.jpg I jeszcze bliżej: http://img828.imageshack.us/img828/5922/p1020078y.jpg http://img828.imageshack.us/img828/6631/p1020079b.jpg http://img828.imageshack.us/img828/6956/p1020080w.jpg A tu w tle widać jasną płytkę : http://img687.imageshack.us/img687/8269/p1020072g.jpg Prawie jak kuchnia: http://img687.imageshack.us/img687/2826/rotationofp1020071.jpg Największy syf jest w łazience która robi za składzik. Bym się pochwaliła ale zdjęcie mi gdzieś zaginęło w akcji ;P Edytowane 7 Grudnia 2010 przez Korozja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 04.10.2010 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 I na koniec, tak na deser ujęcie mojego najulubieńszego okna! http://img441.imageshack.us/img441/5310/p1020081m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 04.10.2010 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 ja pierdziu. ale Ty masz okna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 04.10.2010 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 ja pierdziu. ale Ty masz okna! Dzięki tylko wszyscy mi życzą powodzenia z ich myciem, nie wiem o co chodzi...hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 04.10.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Korozjo, a ty tych płytek nie możesz oddać/ sprzedać, żeby mieć te swoje wymarzone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 04.10.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 tiaaaa co by tu napisac zeby nie dołowac jeszcze bardziej? chyba to ze lampy były naprawde fajne.... a reszta to "jarmarczek" jak powiedział moj mąż.... żenada wstyd i wogole... szkoda ze nie mowiłas ze sie wybierasz bo my bylismy w piatek icałe szczescie ze mielismy na to godzinke bo wiecej nie trzeba było.. hehehe A te płytki to nie na takim zadupiu;-) tylko niedaleko mnie;-) hehehe... No własnie nie mozesz oddac Paradyza? pytałas? one na zamowienie wiec pewnie nie co?.. eh najgorzej znalesc cos co sie bardziej podoba... dlatego ja juz na zadne kafle nie patrze....... a podłoge w kuchni i holu tez bym zmieniła..... ale juz po ptakach...;-( Okna fajne;-)))) A ja sie wsciekam bo nie ma gdzie na naszym szczecinskim zadupiu obejrzec lodówki która chcemy....;-(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 04.10.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Korozjo! Kibelek jest ok wcale nie za duży - normalny, mówie z autopsji;). Co do płytek to Ty sie lepiej juz nie szwędaj po składach z płytkami bo oszalejesz, ja jeszcze nie mieszkam a juz bym masę rzeczy zmieniła w swoim domu, łazienki też. Wielkie oczy w kwesti białych parapetów przerabiałam, nie poddawaj się bo białe parepety sa cudne - w końcu znajdzie się taki co bedzie wiedział o czym Mówisz i zrobi Ci cudne parapety. Głowa do góry jesień mamy i pewnie stąd te doły i podłe nastroje:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts