duś1719506024 24.08.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 ugh... skoro nie ma rur to może to faktycznie tylko silikon.używaliście tego takiego klejowego czegoś do impregnacji od wilgoci przed kładzeniem kafli? (uszczelka w płynie - tak to nazywali fliziarze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 24.08.2012 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 duś no ja mam nadzieję że to tylko silikon. Folia w płynie była użyta. To chyba najgorszy moment żeby się coś poważnego skopało ;/ Plamy na klatce schodowej: Trochę słabo widać ale ciężko zrobić zdjęcie bo wszystko jest pomarańczowe ;/ Za tą ścianą jest łazienka a dokładniej przy tej ścianie stoi brodzik. Tak wygląda to uszczelnienie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 24.08.2012 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Ha! Nie ma wątpliwości. Folia w płynie została użyta. Wpadłam na genialny plan żeby fotosy przejrzeć i oto co znalazłam: Na zdjęciu widać wiaderka a na nich napis: Ceresit CL51. Spr i jest to folia w płynie więc użyta została i już nad tym myśleć nie muszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 24.08.2012 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Korozja niefajnie strasznie z tym przeciekaniem... ale skoro rur nie ma, a folia w płynie położona to pewnie ten silikon - może warto spróbować go wyciągnąć (ponoć można to zrobić nożem to tapet albo takim cudem co się nazywa Remover Tytan Professional) i zabezpieczyć jeszcze raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 24.08.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 ...sie odezwę ...u nas tez byl wyciek podobny..nie wychodziło na druga strone ale cieklo pod brodik i zniszczyło drzwi...napuchły od wody :mad:...najtaniej i najmniej inwazyjnie będzie sprawdzić silikon...usunąć odpowiedim preparatem i dokładnie polożyc nowy. Jak nie pomoże to trzeba sie bedzie martwić dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 24.08.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Aniu, miałam podobną sytuację. U nas zamokła ściana między łazienką a dużym pokojem. Pomogło wydłubanie silikonu i uszczelnienie na nowo. Da się własnoręcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 24.08.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 u mnie pan żyletką wycinał silikon, robota głupia i czasochłonna, ale do wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 24.08.2012 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Dziefczeta no ja mam zamiar wyskrobać ten sylikon i każę Jarkowi dać nowy. Na pewno nie pozwolę dać nowego na stary:mad: Zastanawia mnie natomiast pewna rzecz. Brodzik wsunięty jest pod płytki, szpara więc była niewielka i została właśnie zasylikonowana. Folia w płynie jest. I nawet jeśli to wina sylikonu to ile by tej wody musiało nalecieć żeby przebiło tak grubą ścianę?! Czytałam że taki montaż płytki na brodzik jest najbardziej szczelny. Ta woda mogła wchodzić taką mini szczelinką. I naprawdę w ten sposób dałoby radę zalać korytarz? Jeżeli tak to wody musiałoby być moim zdaniem sporo więc idąc dalej tym tokiem myślenia powinna być zalana cała podłoga i (nie kracząc) sufit sąsiadów. Hm.... chyba za dużo o tym myśle ale wkurza mnie że ciągle mamy jakieś niespodzianki:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 27.08.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 masakra z tymi przeciekami! rzeczywiście ty nie kracz za bardzo, myślenie pozytywne to podstawa (wiem wiem, nie jest łatwo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 10.09.2012 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Był u nas Jarek. Zasilikonował brodzik i teraz czekamy co się stanie. Na moje oko maroko ściany na klatce wysychają natomiast zdaniem M. nie. Heh... mam nadzieję że tym razem to ja mam rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 10.09.2012 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Może suszarką je podsusz Aniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 10.09.2012 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Może suszarką je podsusz Aniu nie omieszkam wziąć to pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 24.09.2012 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 I jak tam przecieki? No i czy masz już prawko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 25.09.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 No właśnie, właśnie Jak tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 25.09.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Korozja zakuwa przepisy ruchu drogowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeliczka 25.09.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 pozdrawiam:)Tylko dobrze połozona folia płynna uchroni od zawilgocenia ścian. Silikon uszczelnający brodzik ze ścianami powoduje, że nie będzie wyciekała woda spływająca po ścianach podczas brania prysznica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 26.09.2012 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 No witam witam Z przeciekami było już ok, ściana ładnie wysychała ale mam wrażenie że ponownie robi się mokra. Wydaje mi się też że znowu puścił sylikon znaczy się to nie sylikon tylko coś lepszego podobno ale chyba nie dało rady. Muszę to wnikliwe zbadać. Nie mówiłam na razie M. bo się wścieknie i bedzie włosy z głowy rwać. Jeżeli to uszczelnienie to ja już nie mam pomysłu co innego tam zastosować A z prawkiem...no cóż...wczoraj oblałam drugi raz! :cry::cry::cry::cry::cry: pierwszym razem dojechałam może 2 przecznice. Wczoraj było lepiej, jakoś 20 min po mieście śmigałam ale i tak się nie udało! Chyba się nie nadaje do jeżdżenia:( i jeszcze najgorsze to że kopertę dostałam a na kursie ją robiłam3 (!) razy raptem bo mi instruktor mówił że szkoda czasu marnować na to i trzeba mieć mega pecha żeby mieć kopertę. A tu proszę... Masakra z tym prawkiem. Jak tak dalej będzie to w skarpetach zostanę a komornik zapuka do mych drzwi ;/ a teraz znowu muszę kołować co najmniej 5,5 stówy (112 na egzamin a reszta na dodatkowe godziny. No bo jak na kolejny termin trzeba czekać ponad m-c to człowiek zapomina jak to jest po mieście śmigać i mu 1 czy 2 godzinki nie wystarczą żeby sobie przypomnieć, a przynajmniej dla mnie to a mało.) Martwi mnie jeszcze fakt że kończy się czas kiedy można zdawać prawko na starych zasadach. Od stycznia mają wejść nowe (chore) zasady zdawania prawka i wtedy do dopiero będzie rzeź... zeliczka pozdrawiam również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 26.09.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Aniu nic się nie martw - do stycznia jeszcze dużo czasu Ja sama zdałam dopiero za 3 razem, więc wierzę, że i u Ciebie będzie do trzech razy sztuka Trzymaj się dzielnie i ćwicz kopertę - może autem M. pod domem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 02.10.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Albo w nocy, na parkingu pod jakimś hipermarketem? Ja tak jeździłam. Parking pusty, więc wiadomo było, że w nic nie walnę. Teraz się trochę przepisy zmieniły i trzeba sprawdzić, czy to jeszcze zgodne z prawem, ale spróbować można. Kiedy następne podejście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 02.10.2012 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Nie martw się, mój syn zdał za 5 razem, a jeździł całkiem dobrze. czasami egzaminatorzy się czepiają . Następnym razem na pewno zdasz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts