Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kostka moich marzeń czyli dom w stylu hiszpańskim ;)

alladyn71

Recommended Posts

hahahaah się uśmiałam :D

Gratuluję Normana :) Fajne imię swoją drogą :) Śpi cudnie :) A którego się urodził? Trafił w termin?

Teściowe powiadacie... ja tam nie wiem jaką będą, ale "postaram się" nie być nadopiekuńczą i wszechwiedzącą :lol2:

Książę Norman i księżna Zuzanna :lol2: brzmi dumnie :lol2::lol2::lol2:

Komoda przecudna!!! Szafa też będzie - już ja to wiem :) Kuchnia w ogóle prześwietna jest, jasna i biała... ehhh moja zielona... ale przemycam tyle bieli ile tylko wlezie :yes: I te okna - marzenie! Ehhhh ale może kiedyś zrobimy sobie taras, choć takiego okna nie wstawię. Ale za 30 lat... będę miała 57 :sick: to już chyba nie wstawię :sick:

• Odpowiedzi 738
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

zosia dzięki :D Mój urodził się przed czasem (07.06)

Z tym oknem to nam sie udało. Nie wiem czy pisałam, ale z powodu błedu w produkcji mieliśmy wymieniane wszystkie szyby w domu. Ubiegałam się o odszkodowanie od producenta szyb ale odmówił, jednak firma w której zamówiłam okna (avante) wzięła to na siebie i zaproponowała mi (a właściwe ja to zaproponowałam :p) zrobienie tego okna w kuchni + drzwi po kosztach produkcji (juz dawno zmienili producenta szyb), takze za wszystko wyjdzie coś ok 2000zł (+ ok 300zł za wstawienie) a szyby są dzwiękochłonne (6+4). Także to naprawdę swietna cena, zwłaszcza ze pierwsze wyliczenia z roku 2009 mówiły, że koszt całości wyniesie ok 4000zł :sick:

hahahaha a widzisz, ja jak wpadłam o 6 rano na porodówkę to od razu mówiłam, że będzie dzisiaj i załapałam się, bo o 19.45 się udało :rolleyes:

Młody urodził się 6-tego, eM też a ja 16 więc było parcie na fajną datę :) Ale w tym czasie co ja 2 koleżanki rodziły, jedna 7 a druga 9 :)

• 2 weeks później...

do cuda to tej szafie daleko, ale prezentuje się ok.

NIestety jest strasznie zżarta :( Pocerowałam ją, pomalowałam i na razie jest ok ;)

Mąż dostał ją w spadku po jakiejś cioci :) Dostaliśmy też skrzynię. Jak ja zrobię to pokarzę :D

Zapomniałam pochwalic sie moim ostatnim dziełem. Uszyłam zasłony do sypialni :D

Uszyłam, bo kupiłam końcówkę materiału, który mi się strasznie podobał (oczywiście w przyjaznej cenie bo oryginalnie cena zwalała z nóg :jawdrop:) ale brakowało troche na 3 pasy, więc wymyśliłam, ze na górze i na dole dam czarne pasy pasujące do wzorków. Kupiłam czarny materiał (na allegro, bo nigdzie nie mogłam odpowiedniego znaleźć) no i uszyłam.:yes:

http://i782.photobucket.com/albums/yy110/alladyn71/DSC_0832mini.jpg

Edytowane przez alladyn71

• 2 weeks później...

Dziekuje :D

Własnie pracuje nad starym biurkiem....niedługo zaprezentuje......a wczoraj skonczyłam komode, ktora kupilam tydzien temu.

Musze zrobic zdjecie, ale to nic nowatorskiego. Była zwykła,sosnowa. ale za to porządnie zrobiona, wiec pozbylam sie lakieru i pomalowałam ja na biało z czarnymi akcentami typu gałki :D Stoi w pokoju czerwonym i musialam dopasowac ja do pokoju :D

Jak sie kopne w tyłeczek to pstryknę zdjęcia :D