Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kostka moich marzeń czyli dom w stylu hiszpańskim ;)

alladyn71

Recommended Posts

Heheheh też prawda, pewności nigdy nie ma.

Gosiu, ale ja nie mówię o macierzyństwie w wieku 20 lat. Ja mam 27, młody 2 lata. Jakbym się wcześniej postarała to młody mógłby mieć już 10, no ale bez jaj :)

A swoją drogą - dowiedziałam się dzisiaj, że Ci zapierający się mocno i mający czas zostaną rodzicami :)

• Odpowiedzi 738
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kubel, koza jest super, robi klimat, ale wcale tak gorąco przy niej nie jest. W pokoju mamy najwyżej 22stopnie :D ale zazwyczaj 19-20.

Co do kuchni, to jak chcę ją najpierw skończyć i dopiero zaprezentować...wiem, wiem, juz dawno powinnam skończyć, ale ....:bash:

A tak w ogóle to bym już wiosnę chciała :razz::razz:

• 3 weeks później...
Hej:) przeleciałam cały wątek i podziwiam Cię kobieto:) Już wiem czemu pisałaś że kładzenie paneli to pestka:) Dałaś radę:p Kurcze nas niedlugo wszystkie te remonty czekają:D Nie dziwię się że nic Ci się nie chcę bo ja też lenia mam:) :p

• 3 weeks później...

WIem, wiem..strasznie się obijam :p

Żeby nie było, wkleję zdjęcia moich ostatnich wypocin :rolleyes:

Zmieniłam obicie na starych, chyba 30-letnich fotelach, które zostawili nam poprzedni właściciele.

Było

http://i782.photobucket.com/albums/yy110/alladyn71/DSC_0115.jpg

jest

http://i782.photobucket.com/albums/yy110/alladyn71/DSC_0119.jpg

i jak wam sie podoba? :D:D

Zauważcie, ze zaokrągliłam podłokietniki, żeby nadać im bardziej stylowy wygląd:p. NIestety jak zwykle musiałam pokombinować, bo nie stać mnie na właściwe materiały, dlatego przecięłam na pół rurę w której dostarczono nam fototapetę i przymocowałam ją do podłokietników:jawdrop: Nie wygląda źle :lol2:

Dzieki :)

Drugi raz w życiu używałam maszyny do szycia, więc także myślę, ze nie wyszło źle :p

Kuchnia, jak po części widać, pomalowana jest na szaro (kiedyś wkleję zdjecia, ale to dopiero, gdy z nią skończę :wiggle:) i te czerwono-szare fotele super do niej pasuja.

Tu na zdjęciu krzesło, które w końcu zrobiłam (w sumie 4szt). Wcześniej były granatowe i miały okropną tapicerkę :sick: teraz super pasują do mojej wymarzonej białej kuchni (juz bym chciała ją skończyć, ale bez funduszy :bash:)

http://i782.photobucket.com/albums/yy110/alladyn71/DSC_0125.jpg

A rozdwoić mam się w czerwcu :lol2:

To te krzesła od tyłu :D

http://i782.photobucket.com/albums/yy110/alladyn71/DSC_0142.jpg

W tle widać tez kawałek kuchni...jak widać nadal nie skończona :( Idzie to jak krew z nosa :p

W planach zmiana blatu stołu, bo ta cerata to tylko tymczasowo. Blat ma być drewniany, dłuższy i szerszy.

Blaty szafek też jeszcze nie kupione (mają być drewniane oczywiście :D tak jak stół)

Lampy juz kupione, ale jeszcze nie powieszone

takie :)

http://i782.photobucket.com/albums/yy110/alladyn71/paul-neuhaus---6946-55-silvan-321-x-gu10led--9006--watt.jpg

Brakuje jeszcze drzwi do spiżarni...zresztą czego tam nie brakuje :rolleyes:

Pozdrawiam i miłego weekendu życzę :D

O matulo!! Piękne te Twoje fronty!!! Kurcze, za niewielkie pieniądze takie efekty!! Prześwietne! Żeby tylko M. się na taki look kuchni zgodził... byłoby przepięknie. Bo wyobraź sobie, że przez te Twoje krzesło zmieniłam koncepcję krzeseł w jadalni :) No i będą białe drewniane, podobne do Twoich, tylko z poduchą pod tyłkiem :)

Ale czuj się winną rezygnacji z dłuuuuuuugo wyczekiwanych i wymarzonych pantonów :yes:

Aaaa! a to drzewo z tyłu to tapeta? Namiar poproszę :D

Ale czuj się winną rezygnacji z dłuuuuuuugo wyczekiwanych i wymarzonych pantonów :yes:

:oops::lol:

Dziękuje za miłe słowa :hug:. Mi fronty też się podobają :yes:

A fototapetę kupiłam na allegro, mam drugą podobną na przeciwległej ścianie, tuż obok "nowych" foteli :D

Musiałam czymś odbić czarno-białe pasy foteli :p

Co do płytek na scianie, to na zdjęciu są szare, ale one tylko tak poglądowo tam leżą. Mężowi szare się nie podobają i chce białe :( Mi tam szare opowiadają..dałabym białe fugi i biały wałek na górze, ale jaśnie wielmożny się uparł i dupa blada :mad:

Mi to się podobają cegiełki, jeżeli już mają być białe, ale cena powala :sick:

No przyznam, że biała cegiełka pięknie by wyglądała... Może kiedyś się uda uzbierać na nią, bo przy niej szafeczki jeszcze by zyskały na urodzie :)

Albo może jakieś tańsze rozwiązanie, stara szara dachówka? Może taka szarość by lubemu pasowała :)

Fototapeta świetnie wygląda!! A co ma być, czy jest koło niej? Tam gdzie stoją fotele. Pokaż inne ujęcie, plosieeeem :D

Witam Alladynko,

zaglądam systematycznie do Twojego dziennika i przyznam się że wiele "odgapiam":rolleyes: bo wnętrza są piękne. I trafiłam na jotula którego macie. Powiedz mi jak go w końcu zaistalowaliści w rogu salonu; po przekątnej czy na ściance. Co masz pod kozą bo widzę że w salonie panele. I rurę od góry czy z tyłu. Nie wiem ile przestrzeni podłogi pod piecykiem wykafelkować. A może wkleisz fotkę - proszę. Czy jesteś z piecyka zadowolona?

pozdrawiam i życzę zdrowia :)

Dziękuje :)

Wklejam zdjecie kozy z góry :D

http://i782.photobucket.com/albums/yy110/alladyn71/DSC_0308.jpg

Na panele położyłam płytę, na nią klej, siatkę i dopiero do tego przyklejałam płytki schodowe :rolleyes: (jak zwykle nie ułatwiłam sobie życia :p)

Planowalismy kupić kamień, ale jak zwykle nie było nas stać :wiggle:

Z piecyka jesteśmy zadowoleni, ale przy większych funduszach kupiła bym większy :p Moze kiedyś? Z drugiej strony nasz dom jest jeszcze nie ocieplony i wydaje mi się, że jego wydajność będzie znacznie większa, gdy ciepło przez ściany nie będzie nam uciekać. Teraz przy -20 (palone dębem na full) w domu, na dole, było 19-20 stopni (piec gazowy się wyłączał) lecz na górze już znacznie mniej. Tyle ze ja zmarzluch jestem i wolałabym co najmniej 23 stopnie :p