Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kostka moich marzeń czyli dom w stylu hiszpańskim ;)

alladyn71

Recommended Posts

• Odpowiedzi 738
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Już się robi http://www.cosgan.de/images/smilie/boese/k070.gif

Tak sobie żartuję, ale ja naprawdę bardzo Cię podziwiam, że z takimi maluchami znajdujesz czas na przecież dość pracochłonne zajęcia. Ja miałam syna takiego, że często mąż musiał przygotowywać posiłki, sprzątać, wieszać pranie... A w tym czasie syn w moich ramionach jadł... spał... płakał...

Dzięki za pomoc :D :p

My na całe szczęście mamy kochanego synka, który uwielbia spać, nie wiem jak to długo potrwa, ale puki co korzystam :p

Juz bym pewnie skonczyła to biurko, gdyby nie to ze jest koszmarnie cięzkie i sama nie dałabym rady go wyniesc z domu (nawet z pomoca kogos pewnie bym nie dala rady, taki to kolos, 150x90 :eek:wazy chyba tone) jak bedzie pogoda i sprzyjajace warunki pod postacia meza i taty, wyniose je w koncu i pomaluję :yes:

Tak na szybko wklejam zdjecie komody którą ostatnio zrobiłam.

Przed była sosnowa, polakierowana bezbarwnym, z okropnymi gałkami i masą starych naklejek :sick:

Po wyglada tak :)

http://i782.photobucket.com/albums/yy110/alladyn71/DSC_1621.jpg

Myśle, że całkiem udana metamorfoza :rolleyes:

Z biurkiem wciaż walczę, także zdjecie dopiero po skończeniu roboty :p

Bardzo, bardzo dziękuję za miłe słowa:D.

Chociaż na Was mogę liczyć, bo m to już chyba za bardzo przywykł i nawet nie powie, że ładnie:(...człowiek się narobi, a po dobre słowo musi na forum uciekać.:rolleyes:

Biurko prawie skończone (oczywiście i w tej materii miłego słowa nie usłyszałam :mad:)

Niedługo zaprezentuję :yes:

Czy tylko u mnie tak jest? Czy może wszyscy faceci za szybko przyzwyczajają się do dobrego?

Inny, gdy żona własnoręcznie powiesi obrazek na ścianie, zachwala ja w nieskończoność...a mój...pół domu wyremontowałam, większość mebli przerobiłam.. i nic...i jak tu takiemu zaimponować?? Musiałabym chyba sama to biurko zbudować...a i to nie wiem czy na pewno ;)

Dość marudzenia...chyba czas męża zmienić, a już na pewno przerobić ;)

gopax ja to się napatrzec na te twoje dzieła nie mogę, a naszym facetom to się porządne lanie nalezy :yes:

Aisa ma rację, teraz powinnyśmy wymalować paznokcie i tylko wskazywać do do roboty zostało...i poganiać, poganiać i marudzić, jak to prawdziwe kobiety robią ;)

Gosiek, mojemu to się wydaje, ze opieka nad dziećmi to taka prosta sprawa i przyjemność, jak co najmniej ich zrobienie :lol2: Jak twój cię chwali za dzieci i pracę, to trafił ci się wyjątkowy egzemplarz...tylko pozazdrościć :yes:

Faktycznie to ja mam szczęście, bo mój zawsze pochwali. Ale Waszych to z pewnością zazdrość zżera, że sami nie potrafią :cool: może czas na poradę aissy :yes: a chociaż za dzieci Was chwalą?

Aż tak źle to nie jest :D bo mój to jednak potrafi tylko zacząć ma cięęęężżżżżżko :p ale jak zacznie to już z górki....

A z dziecka to dumny jest :D:D:D

Mój z dzieci też jest dumny i nawet uznaje w tym mój udział:cool:... a dobre rady koleżanki wzięłam sobie do serca;) i od jutra koniec z majsterkowaniem!!!

Od poniedziałku wracam do pracy na dobre... Koniec wakacji:cry::cry::cry: więc przyszedł czas na manikir, pedikir, fryzjer, i inne szmery bajery:D

Dziewczyny, to biurko które odnawiam. Jak widzicie jest w całkiem dobrym stanie, poza blatem oczywiście.

http://i782.photobucket.com/albums/yy110/alladyn71/IMAG0616.jpg

http://i782.photobucket.com/albums/yy110/alladyn71/IMAG0617.jpg

http://i782.photobucket.com/albums/yy110/alladyn71/IMAG0618.jpg

Dół już zeszlifowałam i pomalowałam. Wygląda cudnie :yes: (zaprezentuję później)

Został mi tylko blat. I tu mam problem.

Usunęłam wierzchnią odchodząca miejscami warstwę (w innych miejscach trzymało tak, ze walczyłam 2 godziny zeby to zerwać:bash:) i teraz myślę czym ją zastąpić.

Nie mam kasy na nowy ładny blacik i kombinuję nad tańszym odpowiednikiem.

Początkowo myślałam o korku podłogowym, ale jest cholernie drogi :(

Teraz myslę o wykładzinie podłogowej :cool: takiej czarnej, ładnie odbiła by czarne detale wnętrza (znalazłam ciekawą w LM) tylko nie wiem czy się sprawdzi.

Myśle tez o szkle, ale to i drogo i coś pod szkło musiałabym położyc:rolleyes:

Ten blat cholernie zniszczony jest i po zarwaniu tej wierzchniej warstwy strasznie nierówny jest. Zeszlifować się tego nie da. Może czymś wyrówać? Klejem???

Kurcze, sama nie wiem co z tym fantem począć. Macie jakieś pomysły??

Ten blat to 90x150.

Skoro biurko jest drewniane i całe malujesz na biało to ja bym kupiła na wymiar kawałek zwykłej sklejki 5-6 mm przykleiła to do blatu na klej montażowy, brzegi doszlifowała, zeby nie były ostre i aby dopasować do tego "gzymsu" a potem już zostaje pomalować na biało czy czarno jak sobie chcesz:)

Nie pomalowałam go na biało, choć wiem ze w moim przypadku, wydaje sie to oczywisty wybór ;):D

Pomalowałam je lakierem 3v3, średni dąb :yes:, dlatego mysle o czarnym blacie, zeby wyglądało dostojnie;).

Też myslałam o sklejce, ale w LM, a to jedyny taki sklep w okolicy, cena sklejki jest kolosalna, i trzeba kupić cały płat :( Może poszukam na necie?

Biurko stanie w pokoju kominkowym, a tam nie mam nic białego :yes: