alladyn71 25.08.2012 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 kop! :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 26.08.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Już się robi http://www.cosgan.de/images/smilie/boese/k070.gif Tak sobie żartuję, ale ja naprawdę bardzo Cię podziwiam, że z takimi maluchami znajdujesz czas na przecież dość pracochłonne zajęcia. Ja miałam syna takiego, że często mąż musiał przygotowywać posiłki, sprzątać, wieszać pranie... A w tym czasie syn w moich ramionach jadł... spał... płakał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 26.08.2012 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Dzięki za pomoc My na całe szczęście mamy kochanego synka, który uwielbia spać, nie wiem jak to długo potrwa, ale puki co korzystam Juz bym pewnie skonczyła to biurko, gdyby nie to ze jest koszmarnie cięzkie i sama nie dałabym rady go wyniesc z domu (nawet z pomoca kogos pewnie bym nie dala rady, taki to kolos, 150x90 :eek:wazy chyba tone) jak bedzie pogoda i sprzyjajace warunki pod postacia meza i taty, wyniose je w koncu i pomaluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 29.08.2012 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Tak na szybko wklejam zdjecie komody którą ostatnio zrobiłam. Przed była sosnowa, polakierowana bezbarwnym, z okropnymi gałkami i masą starych naklejek Po wyglada tak http://i782.photobucket.com/albums/yy110/alladyn71/DSC_1621.jpg Myśle, że całkiem udana metamorfoza Z biurkiem wciaż walczę, także zdjecie dopiero po skończeniu roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 29.08.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Jakie Ty cudeńka wyczarowujesz Już niby wiem czego się spodziewać, ale i tak za każdym razem jestem oczarowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 29.08.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 te uchwyty dają niesamowity efekt!! coś pięknego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 30.08.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 po prostu cudna:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 31.08.2012 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Bardzo, bardzo dziękuję za miłe słowa:D. Chociaż na Was mogę liczyć, bo m to już chyba za bardzo przywykł i nawet nie powie, że ładnie:(...człowiek się narobi, a po dobre słowo musi na forum uciekać. Biurko prawie skończone (oczywiście i w tej materii miłego słowa nie usłyszałam ) Niedługo zaprezentuję Czy tylko u mnie tak jest? Czy może wszyscy faceci za szybko przyzwyczajają się do dobrego? Inny, gdy żona własnoręcznie powiesi obrazek na ścianie, zachwala ja w nieskończoność...a mój...pół domu wyremontowałam, większość mebli przerobiłam.. i nic...i jak tu takiemu zaimponować?? Musiałabym chyba sama to biurko zbudować...a i to nie wiem czy na pewno Dość marudzenia...chyba czas męża zmienić, a już na pewno przerobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 31.08.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Alladynko, masz rację, że nasi faceci chyba za bardzo przyzwyczajaja się do dobrego, i kobieta z zestawem narzedzi do majsterkowania nie robi na nich wrazenia:mad: ja z moim mam niestety to samo:( i niestety nie zaimponowałam mu nawet gdy zrobiłam biurko dla syna od podstaw (od projektu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 31.08.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 No to dziewczyny chyba czas na odpoczynek... manikir, pedikir, fryzjer, szmery bajery :D:D:D o ogólne lenistwo.... może docenią później :D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.09.2012 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Faktycznie to ja mam szczęście, bo mój zawsze pochwali. Ale Waszych to z pewnością zazdrość zżera, że sami nie potrafią może czas na poradę aissy a chociaż za dzieci Was chwalą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 01.09.2012 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 gopax ja to się napatrzec na te twoje dzieła nie mogę, a naszym facetom to się porządne lanie nalezy Aisa ma rację, teraz powinnyśmy wymalować paznokcie i tylko wskazywać do do roboty zostało...i poganiać, poganiać i marudzić, jak to prawdziwe kobiety robią Gosiek, mojemu to się wydaje, ze opieka nad dziećmi to taka prosta sprawa i przyjemność, jak co najmniej ich zrobienie Jak twój cię chwali za dzieci i pracę, to trafił ci się wyjątkowy egzemplarz...tylko pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 01.09.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Faktycznie to ja mam szczęście, bo mój zawsze pochwali. Ale Waszych to z pewnością zazdrość zżera, że sami nie potrafią może czas na poradę aissy a chociaż za dzieci Was chwalą? Aż tak źle to nie jest bo mój to jednak potrafi tylko zacząć ma cięęęężżżżżżko ale jak zacznie to już z górki.... A z dziecka to dumny jest :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 01.09.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Mój z dzieci też jest dumny i nawet uznaje w tym mój udział... a dobre rady koleżanki wzięłam sobie do serca;) i od jutra koniec z majsterkowaniem!!! Od poniedziałku wracam do pracy na dobre... Koniec wakacji:cry::cry: więc przyszedł czas na manikir, pedikir, fryzjer, i inne szmery bajery:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 01.09.2012 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Dziewczyny, to biurko które odnawiam. Jak widzicie jest w całkiem dobrym stanie, poza blatem oczywiście. http://i782.photobucket.com/albums/yy110/alladyn71/IMAG0616.jpg http://i782.photobucket.com/albums/yy110/alladyn71/IMAG0617.jpg http://i782.photobucket.com/albums/yy110/alladyn71/IMAG0618.jpg Dół już zeszlifowałam i pomalowałam. Wygląda cudnie (zaprezentuję później) Został mi tylko blat. I tu mam problem. Usunęłam wierzchnią odchodząca miejscami warstwę (w innych miejscach trzymało tak, ze walczyłam 2 godziny zeby to zerwać) i teraz myślę czym ją zastąpić. Nie mam kasy na nowy ładny blacik i kombinuję nad tańszym odpowiednikiem. Początkowo myślałam o korku podłogowym, ale jest cholernie drogi Teraz myslę o wykładzinie podłogowej takiej czarnej, ładnie odbiła by czarne detale wnętrza (znalazłam ciekawą w LM) tylko nie wiem czy się sprawdzi. Myśle tez o szkle, ale to i drogo i coś pod szkło musiałabym położyc:rolleyes: Ten blat cholernie zniszczony jest i po zarwaniu tej wierzchniej warstwy strasznie nierówny jest. Zeszlifować się tego nie da. Może czymś wyrówać? Klejem??? Kurcze, sama nie wiem co z tym fantem począć. Macie jakieś pomysły?? Ten blat to 90x150. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.09.2012 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 najlepiej cienką sklejkę, albo nowy fornir - żelazkiem wkleisz a każdy człek ma swoje dobre i niestety złe strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 01.09.2012 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Skoro biurko jest drewniane i całe malujesz na biało to ja bym kupiła na wymiar kawałek zwykłej sklejki 5-6 mm przykleiła to do blatu na klej montażowy, brzegi doszlifowała, zeby nie były ostre i aby dopasować do tego "gzymsu" a potem już zostaje pomalować na biało czy czarno jak sobie chcesz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 01.09.2012 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Nie pomalowałam go na biało, choć wiem ze w moim przypadku, wydaje sie to oczywisty wybór Pomalowałam je lakierem 3v3, średni dąb , dlatego mysle o czarnym blacie, zeby wyglądało dostojnie;). Też myslałam o sklejce, ale w LM, a to jedyny taki sklep w okolicy, cena sklejki jest kolosalna, i trzeba kupić cały płat Może poszukam na necie? Biurko stanie w pokoju kominkowym, a tam nie mam nic białego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 01.09.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 nie znam cen sklejki ale w sklepie, w którym kupuję płyty na wymiar mozna również kupić kawałek sklejki dociety na wymiar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 01.09.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 a skoro całe biurko jest w kolorze "drewnianym" to tym bardziej zawalczyłabym o sklejkę (nawet cieńszą) i cały blat pomalowała w tym samym kolorze chociażby ze względów praktycznych, bo czarny blat = ścieranie kurzy kilka razy dziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts