brachol 27.08.2010 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 WitamJak w temacie wiem że niewiele osób już po wybudowaniu zagląda na forum ale może ktoś miał złe doświadczenia z domu zbudowanego z silikatów i ocieplonego styropianem? Chodzi mi o jakiś zły klimat, grzyb i takie tam. czekam na opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 27.08.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 ... zły klimat, grzyb i takie tam to raczej wina złej wentylacji niż styropianu na silikacie... myślisz, że jak będzie wełna to te problemy nie wystąpią??? obawiam się, że jesteś w błędzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 27.08.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 ... zły klimat, grzyb i takie tam to raczej wina złej wentylacji niż styropianu na silikacie... myślisz, że jak będzie wełna to te problemy nie wystąpią??? obawiam się, że jesteś w błędzie... na silikacie nie urośnie żaden grzyb. jest dla grzyba toksyczny. to jedna z jego zalet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 27.08.2010 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 wiem że za odprowadzanie wilgoci odpowiedzialna jest wentylacja. Tak pytałem bo pamietam jak kilka lat temu producenci silikatów do ocieplania zalecali wełnę a teraz w sumie cisza w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 27.08.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 ... na silikacie nie... ale na tynku np już może..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts