caciavita 27.08.2010 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam wszystkich poszukuje jakiegoś gipsu .Sciany są nierówne jakieś dziury tez .Cięzko to "wyrobić"gładzią szpachlową. Kumpel mnie prosił zebym sciany mu poszpachlował.Na codzien pracuje we wloszech i jest tam takie cos jak scagliola.Można to grubo kłaść ,dziury można tym łatać,schnie okolo 15-20 min,dobrze sie to gladzi. Dobre to jest na podrównanie scian,wypelnienie dziur? Czy u nas jest coś podobnego?Nie przywiozłem sobie tego bo niewiedzialem ze bede to u nas robił i jeszcze jedno pytanie.gdzie mozna kupic jakies "normalne' blichówki,a nie takie które gdy kupisz nie nadaja sie do użycia(ranty ostre,trzeba szlifować ,żeby móc normalnie pracować ). Dzieki za odp Edytowane 27 Sierpnia 2010 przez caciavita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gixxxar 31.08.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 polecam knauf, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 01.09.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Ja też polecam knaufa, dobrze się nim wykonuje tego typu prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 01.09.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 szary gips np. nida gips, na to gładź np. jakieś gotowe z wiaderka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 01.09.2010 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 była by okropno bida gdyby nie ta Nida Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gixxxar 01.09.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 cekol gips tynkarski tez niezły i tanszy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caciavita 03.09.2010 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 dzięki za odpowiedzi. W pierwszej chwili pomyslałem o nidzie,jednak jej ciemny kolor mnie zniechęcił do kupna.Popytam sie o knaufa,jednak u.. nas w Nowym Sączu to tak naprawdę gówno jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gixxxar 05.09.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 castorama,obi,musi być, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seniorus 06.09.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 który konkretnie ?też mam podobny problem i wybór pomiędzy cekolem na gładź czy knauf czy coś innegopotem całość będę malował bondexem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gixxxar 06.09.2010 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 cekol tynkarski jest tanszy od knaufa,ale jest lepszy knauf rotband,lug goldband,potem gips szpachlowy z nidy i 2 warstwy białego C-45 cekol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seniorus 06.09.2010 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 dzięki serdeczne myślałem, że zdrapałem wszystko ale okazuje się po stukaniu lekko młotkiem odpada tynk :/ tworzy się dziura za dziurą niewiem czy przypadkiem nie położyć na to płyt gp-k i miec z głowy jakieś gładzie kolejny problem to cienki pokój czyli płyta 12,5 mm to jedna zabiera mimo wszystko trochę z każdej strony po trochu hehe pytanie poboczne: gdybym zdecydował się na płyty ...rozumiem wyczyścić - zagruntować CZYM ? a potem na płytę tez GRUNT ? jaki ? przepraszam , że tak pytam ale w tej kwesti jestem kompletnie zielony a niemam tyle pieniędzy aby zatrudnić ekipę remontować Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gixxxar 06.09.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 skuj te miejsca co chcesz dac placki kleju,zagruntuj uni gruntem z atlasa,lub cekol dl 80 polecam klej z cekola jest troche drogi ale dobrze trzyma,po montazu płyt mozesz zagruntowac juz farba np z dodatkiem wody,taka lekka smietanka,,i malujesz potem juz na gotowo, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seniorus 06.09.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 akurat ceny produktów mniej mnie interesują ..wolę więcej dać niż potem żałować już nie raz się o tym przekonałemzdecydowałem się na bondexa ..czy to dobry wybór w temacie dobrych farb ? czy może jednak beckers lub magnat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gixxxar 07.09.2010 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 polecam sigma,ale tikurila jest ok,lub jak piszesz beckers, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caciavita 07.09.2010 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Nie rozumiem o co wam chodzi z tymi farbami.wymieniacie firmy..ten taką ten taką,kupie śnieżkę doleje pigmentu i też z tego będzie dobra farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niezależny Doradca 08.09.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Nie rozumiem o co wam chodzi z tymi farbami.wymieniacie firmy..ten taką ten taką,kupie śnieżkę doleje pigmentu i też z tego będzie dobra farba. Pewnie , zależy kto ma tym malowac. Dla wykonawcy lepiej jest pracować dobrymi materiałami , jeżeli farba to o wysokiej sile krycia a nie czymś co jest zabarwianą wodą i przemalowywać 3 razy . Do tego farby wewnetrzne maja klasy np. ścieralności. Ważne jest z czego ta farba, rozpuszczalnikowa czy nie? z plastyfikatorami czy bez? Zdrowy dom to tynki wapienne , farby silikatowe i jak najmniej tworzyw sztucznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vivia 08.09.2010 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Nie rozumiem o co wam chodzi z tymi farbami.wymieniacie firmy..ten taką ten taką,kupie śnieżkę doleje pigmentu i też z tego będzie dobra farba. Jasne, a potem dotkniesz ściany i Ci pigment na ręce zostanie. Albo Ci się farba złuszczy... O szorowaniu zapomnij, wydajność będziesz mieć jakbyś zabarwioną wodą malował. Ale bądź co bądź powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts