boro_art 27.08.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Mam mały dylemat przy projektowaniu stropu żelbetowego monolitycznego - czy rozstaw żeber równy 1,35m w hali żelbetowej jest akceptowalny?Z góry dziękuje z odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 30.08.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Jak dla mnie za szeroko zdecydowanie. Bo będzie zaduże ugięcie poprzeczne między żebrami. Ale to ci powinno wyjśc z obliczeń. Zajrzyj do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek9000 30.08.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Jak dla mnie za szeroko zdecydowanie. Bo będzie zaduże ugięcie poprzeczne między żebrami. Ale to ci powinno wyjśc z obliczeń. Zajrzyj do normy. m0088, co Ty wciągasz ?? Ty w życiu widziałeś strop płytowo-żebrowy?? boro_art- nie to forum, zajrzyj np. http://www.konstruktorbudowlany.fora.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 31.08.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Raczej jakoś nie odczytałem, żeby było napisane że to płytowo-żebrowy. Generalnie w p-żebrowym rozstawi jest od 1,5m. A gęstsze zastosowanie (niż np. w jednym miejscu z jakichś tam powodów) nazwałbym przezbrojeniem. Z resztą nie było też nic napisane o rozpiętości, ani nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts