Krwawy Skowron 13.02.2004 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 Zamierzam razem z budowa domu wylac też fundament pod altenke ogrodowa i postawić ja razem ze stanem surowym domku. Mam już nawet pomysł na wykonanie takie altanki. Dwie ściany z granitu, komin, dach jednospadowy wsparty na drewnianych belach. Wszystko pieknie, ale zastanawiam się jakie rozmiary powinna mieć taka altanka, by było w niej wydonie siedzieć. Kto ma jakieś doświadczniea? Jeśli macie już altanki ogrodowe, to czy macie jakies uwagi odnosnie zalecanych rozmiarów? Altana, którą chcę postawić, ma podstawę prostokąta Czekam na wasze rady z altany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 13.02.2004 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 Skorpion, jakoś mi to sytasznie ciężko brzmi. Ściany z granitu (?), dach jednospadowy, jeszcze ten komin. A nie lepiej zrobić z drewna, ażurową, przecież altanka z nazwy służy latem. Chcesz siedzieć w bunkrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krwawy Skowron 13.02.2004 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 No ladnie mnie tu podchodzisz NIe w bunkrze, ale w oryginalnej altance, musialabys ja zreszta zobaczyc, by zrozumiec moj pomysl. Wszyscy robia drewniane alatanki jednego typu, ja chcialbym miec w moinm ogrodzie cos .... innego, bardziej czarownego. ta altanka przypomina fragment baszty....jest cudna. Jak jeszcze obsadze winem, bluszczem i obsadze drzewami....to za 20 lat bedzie to naprawde cudne miejsce do posiedzenia TO jak bedzie z tymi radami? Prosze mnie nie krytykowac, tylko radzic, Pozdrowko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 13.02.2004 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 Sorry, nie miałam zamiaru wcale cię krytykować. Po prostu tak mi sie wydawało. Ale to tak slepemu o kolorach. Hej!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 13.02.2004 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 Skoro komin to pewno kuchnia letnia (grill, wędzarnia, itp...) Poza tym stół - jaki ? na ile osób ? Dla jednej osoby trzeba przewidzieć minimum 50-60 cm blatu. Szerokośc blatu nie powinna być mniejsza niż 80 cm. Odległość od blatu do "ściany" - nie mniej niż 1m, a jeśli ściany nie ma to wypadałoby dodać z 0,5m żeby deszcz/słońce nie zacinały. A więc altanka na 8 osób (stół 100 x 250 cm) powinna mieć: (150+100+150) x (150+250+150) czyli 4 na 5,5 metra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.02.2004 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 Ja tu tak tylko na marginesie się wtrącam....Wczoraj drogi Skowronie rozpętałeś dyskusję nt. budowy w jeden sezon a dziś jesteś już przy altanie? Szybki jesteś, ale dlaczego Krwawy? Co do altany, też nie chciałabym siedzieć w bunkrze w piękne letnie popołudnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krwawy Skowron 13.02.2004 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 Dzieki Jasiu, za pomoc. Szkoda, ze nie moge pokazac zdjecia tej altanki, bo to zdjecie ukazalo sie kiedys w Muratorze, artykul o grilach ogrodowych. Masz racje, chce tam zrobic grill i cale zaplecze. Ma to byc miejsce, gdzie beda sobie siadal z ksiazka lub gdzie beda sie odbywaly ogrodowe imprezy ze znajomymi, przy grillu, ogniu i gitarze (zaponialem o piwie)Ania, ok nie gniewam sie.Pozdawiam was w ten najcudowniejszy dzien tygodnia!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts