eskatt_porecze 11.05.2015 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Bardzo mi się podobają takie balustrady, ale mam wątpliwości co do ich trwałości. Wytrzymałość balustrad szklanych samonośnych jest zależna od tego, czy właściwie dobierzemy grubość tafli szklanych oraz typ mocowania, który należy dobrać indywidualnie do każdego projektu. Balustrada ze szkła bezpiecznego, warstwowego, klejonego foliami PVA lub PVB z nakładanym pochwytem systemowym ESKATT, jest najbardziej wytrzymała konstrukcyjnie, linia obciążeń rozkłada się nie tylko na mocowania szyb ale także na szyby sąsiednie przy pomocy pochwytu. Okrągła linia pochwytu usztywnia szkło na całej długośći. Dobór odpowiedniej grubości szkła uzależniona jest od ilości zastosowanych rotul systemowych. Obciążalność pozioma balustrady od 1,5kN do 2kN z pochwytem mocowanym od góry przeznaczona jest do obiektów użyteczności publicznej, firm, stadionów, itp. W przypadku zastosowania takiej balustrady mamy pewność, że będzie posiadać dużą wytrzymałość. W przypadku zastosowania balustrady bez pochwytu należy zastosować odpowiednią grubości szkła oraz rozstawu rotul mocujących. Szkło 8.8.4 bez pochwytu (nie połączone) jest na tyle elastyczne, że ma zdolność odgięcia w linii poziomej do 30mm bez narażenia na złamanie szkła. Stosowanie grubszych tafli szkła podwyższa walory wytrzymałościowe balustrady. W przypadku gdy zależy nam na wręcz spektakularnym efekcie wizualnym z pewnością otrzymamy go właśnie dzięki takiej balustradzie http://www.eskatt.pl/galeria-g-1.html Jeśli natomiast mamy ograniczone fundusze możemy zastosować balustrady szklane konstrukcyjne, a dla zwiększenia atrakcyjności zabawić się w zastosowanie pochwytu z rury, profilu lub drewna. Możliwości są niemal nieograniczone i zależą od wyobraźni oraz kreatywności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spchod 06.10.2015 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Cena zależy od ilości metrów, typu balustrady, szkła, konstrukcji, kształtu klatki schodowej itd. Więc warto przeglądać realizacje i prosić o wycenę Przede wszystkim należy wybrać odpowiednią firmę, żeby się nie okazało, że za chwilę będziecie musieli wymieniać. Wrzucam parę różnych realizacji ze szkłem w roli głównej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtko55 08.10.2015 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Jak dla mnie drugi projekt zdecydowanie jest najlepsze. Może kiedyś żona da się namówić na taką inwestycję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spchod 14.12.2015 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 Jak dla mnie drugi projekt zdecydowanie jest najlepsze. Może kiedyś żona da się namówić na taką inwestycję Jest oryginalny to fakt można też wykonać takie ale ze stalą nierdzewną, jeżeli masz schody nie z drewna będą na pewno również się ciekawie prezentować. w razie pytań pisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wera.1989 08.03.2016 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 (edytowane) spamer Edytowane 16 Marca 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CentrumSzkla.eu 27.09.2020 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 (edytowane) Podsyłam cennik balustrad na 2020 rok.:spam:najwyższej jakości ,duża ilość wzorów Edytowane 29 Sierpnia 2022 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel31Wilk12 29.08.2022 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2022 (edytowane) Witam ja mam balustrady szklane na schodach połączone ze stalą. Prezentują się naprawdę ładnie i są dość łatwe w utrzymaniu. Wykonywała je dla mnie firm, która mogę polecić realizacja była szybka. Edytowane 29 Sierpnia 2022 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts