katia2412 29.08.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 witam!mam pytanieco jest lepsze do ocieplenia dachu wełna mineralna kamienna czy sztuczna wełna mineralna szklana??jakie są różnice między nimi??i jaką grubość polecacie?? (20 czy 25 mm.)zaznaczam żę poddasze będzie mieszkalne i jest nowo wybudowane a może ocieplić ciśnieniowo pianką PUR?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert bartosz 29.08.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 witamjestem wykonawcą idla mnie nie ma znaczenia jaką wełną a dla inwestora ważny jest współczynnik cieplny wełnyostatnio wykonywałem usłóge nową wełną ursa białą jest droższa od innych o kilka procent ale za to ma dobre parametry cieplnedla wykonawców jest też lepsza bo jak to się mówi nie gryzieale najważniejsze jest staranne wykonanie ocieplenia żeby nie było mostków termicznych bo tam są największe stratyco do pianki trudno powiedzieć jak więdżba drewniana będzie się zachowywać gdy straci możliwośc oddychaniajest to jeszcze zbyt młody system ocieplaniajeśli ma pani jeszcze jakieś pytania to chetnie odpowiemtel.507157570 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts