smit3 29.08.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Ogrzewać dom wodą czy powietrzem? Bo sam już nie wiem co wybrać. Czytałem różne wiadomości o tych sposobach ogrzewaniu i oba są dobre. Ale myślę, że powietrzem jest lepiej.Co wy o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamarai mirek 29.08.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Zdecydowanie woda!!! W moim poprzednim domu zmienialiśmy system ogrzewania kominkowego z powietrznego na płaszcz wodny, w obecnym od razu założyliśmy kominek z płaszczem wodnym. Koszty założenia kominka z płaszczem wodnym są wyższe, ale w szybkim czasie odbije ci się to czystości w domu i na komforcie. Naprawdę wiem co piszę, bo ja mój dom (180m) ogrzewam tylko kominkiem i szczerze polecam. Moje doświadczenia z poprzedniego domu: kominek na powietrze oznacza raz w roku malowanie mieszkania (nie oszukuj się, że będzie inaczej, chyba, że nie będą ci przeszkadzały osmolone ściany koło wywietrzników) no i podstawowy argument w domu jest o wiele, wiele cieplej przy użytkowaniu kominka z płaszczem wodnym, przy tej samej ilości spalonego drzewa. ja mam kominek Ulrich - zdecydowanie polecam - opierając się na doświadczeniach z kominkami rodziców, teściów i znajomych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 30.08.2010 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Myślę, że powietrzem może być lepiej tylko w domach o naprawdę niskim zapotrzebowaniu na ciepło, zbliżonych do pasywnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smit3 31.08.2010 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 No właśnie, dom będzie energooszczędny i czytałem, że to jest tańszy i leprze od wody. A ty tamarai mirek zapewne nie miałeś filtra w kominku lub źle było zrobiane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smit3 03.09.2010 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 ej no powidzcie co coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts