slawko333 12.02.2016 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 konstruktor przeliczyl i powiedzial ze wymiary krokwi i platwi jakie mam w zupelnosci wystarcza, lecz mnie zastanawia fakt odleglosci miedzy stolcem a scina szczytowa ktory wynosi 5m bez podparcia, czy taka platew obciazona krokwiami, blacha i sniegiem sie nieugnie?naciskac projektanta zeby wrysowal mi miedzy stolca a sciane szczytowa jeszcze jednego slupa? projektant twierdzi ze jest ok, ale mnie to jednak nieprzekonuje, kreci troche nosem ze to obciazenie w srodku plyty stropowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 12.02.2016 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Podsumowując: Przeliczył ,że więźba jest ok. bez słupa ale nie da słupa atrapy na środek płyty bo za duże obciążenie na płytę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawko333 12.02.2016 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 niewiem dlaczego, w oryginalnym projekcie niema slupa na srodku plyty, w oryginale jest za to platew 18x22, ja mam 16x18, dlugosc tej platwi miedzy podparciami ma 5m, czy się nie ugnie, czy jest sens dawac po srodku stolca?dlaczego piszesz ze atrapy? miałaby pelnic funkcje podparcia platwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawko333 12.02.2016 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 ok już wiem , mogę zagescic zbrojenie w tym miejscu, lub od strony sciany szczytowej dac slupa i długie zastrzaly, przez co przesunie się ugiecie platwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts