polkos 29.08.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Witam! Jestem w posiadaniu działki a dokladnie dwoch:http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0810/dzialkab823.jpgNiestety teren jest bardzo mokry i jestem zmuszony zaczac najpierw od odwodnienia gruntu a potem budowy domu. Chciałem wykopac staw ktory jest zaznaczony na czerwono, jednak dzialki rozdziela row melioracyjny czy ktos moze udzielic mi informacji czy jest mozliwoscwykopania w tym miejscy stawu i z jakimi pozwoleniami i kosztami musze sie liczyc. Chodzi mi o mapki i pozwolenia. Za pomoc z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 30.08.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Idź do gminy do wydziału ochrony środowiska, i zapytaj się co należy zrobić, to zależy od wielkości stawu.W najgorszym wypadku to pozwolenie wodno-prawne, decyzja środowiskowa i pozwolenie na budowę.Co oznaczają te liczby??? (numer działki, czy powierzchnie?) jeśli powierzchnie to będzie to mały stawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polkos 30.08.2010 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 . Co oznaczają te liczby??? (numer działki, czy powierzchnie?) jeśli powierzchnie to będzie to mały stawek. Sa to numery działek. Obie działki maja powierzchnie ok 0.6ha a staw ma miec okolo 0.25ha. dzieki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlen7 09.09.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 pozwolenie wodno prawne to koszt 300 zł decyzje daje starostwo na podstawie operatu wodno -prawnego, będzie Cie kosztować okolo 1000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts