netka55 16.06.2011 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Dzisiaj dzień bez wizyty na budowie-jak nigdy- ale pochłaniają mnie przygotowania do wyjazdu wakacyjnego i wesela, na które idziemy dzień po powrocie. Dobre wieści są takie że jutro przyjeżdża więźba i we wtorek dekarz zaczyna robić dach ( a nas nie będzie ) W komentarzach wspomniałam o kosztach, przepisze tutaj Stan surowy otwarty: fundamenty, mury, oczyszczalnia+ robocizna murarza = 63300zł kominek (wkład, rury spalinowe, dolot powietrza, 4 płyty izolacyjne silka, obudowa z szamotu) 3330zł Faktycznie wydanych pieniędzy jest znacznie więcej bo poszło na zagospodarowanie działki ( garaż, wiata na drewno, drewno do kominka, rośliny, nawozy, narzędzia, kosiarka itp) no i mamy sporo rzeczy kupionych "do przodu": płytki do kuchni na ścianę i podłogę, stelaż Geberit, bateria kuchenna, zlewozmywak, przewody i akcesoria elektr, rozdzielnia do prądu, rura pex do ogrzewania, schody strychowe i płytki do kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 17.06.2011 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Nareszcie dojechała więźba! Zdjęcia jutro bo dzisiaj znowu nie byłam na budowie-powód jak wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1117 18.06.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Witam. Mogę spytać czemu budowaliście z solbetu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 18.06.2011 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Witaj lukasz1117. Pytania zadajemy w KOMENTARZACH. Link pod moim postem. Tam odpowiadam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 18.06.2011 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 18 czerwca, sobota Dzisiaj nawiedziłam budowę żeby obejrzeć na własne oczy tę wyczekaną więźbę no i jest http://images39.fotosik.pl/907/529583df0c6982cfgen.jpg Zapomniałam napisać że wczoraj byli panowie z gazowni podłączać nas do sieci jednak im nie wyszło bo zrobili przyłącze nie w granicy działki-jak jest na projekcie-tylko na płocie stojącym 3 m od niej. Mają poprawić. Tak to jest jak mnie nie ma na miejscu zmykam pakować walizki, bo o świcie wyjazd, żegnam się na kilka dni, aczkolwiek postaram się wkleić postępy budowlane o ile wyznaczony inwestor zastępczy mi je przyśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 27.06.2011 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Poniedziałek, 27 czerwca Jesteśmy z powrotem, zaliczyliśmy już tegoroczne wakacje i wesele znajomych. To było bardziej wyczerpujące niż budowa W czasie naszej nieobecności kompletnie nic się nie działo (chociaż miało )Wczoraj spotkaliśmy się z dekarzem i w końcu od jutra ma zacząć. Dziś jedziemy zamówić dachówkę i rynny. Decyzja zapadła-rynny tytan-cynk. Czyli po mojej pierwszej myśli ON zakupił mi dziś po 1 szt płytek do łazienki w 3 kolorach z serii którą wybrałam i która oczywiście jest teraz w promocji muszę przemyśleć koncepcję/wzory, policzymy i kupujemy. TAk wyglądają te płytki: Cersanit Luna 35zł/m2 Dla mnie rewelacja-płytka i cena http://www.glazurakrolewska.pl/sites/default/files/aranzacje/21527-680-400.jpg http://www.cersanit.com.pl/cms_foto/19/luna%20plan%201d.jpg Zastanawiam się tylko czy wprowadzić tą czerwień... Gdybym miała czas i umiejętności to zrobiłabym symulację w jakimś programie ale nie mam ani jednego ani drugiego Mam tylko szkice na kartce. Moja łazienka jest bardzo mała i nie mogę wprowadzać za dużo wzorów bo będzie źle wyglądać. Pomyślimy... a może Delicjusze coś doradzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 27.06.2011 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Sprawa jest poważna do czwartku mam czas na ostateczną koncepcję i policzenie płytek. Spróbuję wkleić rzut. Może ktoś coś podpowie? Prysznic będzie jako wnęka w płytkach, wejście z ukosa jak widać. Umywalka na blacie bliżej wejścia a noga tego blatu będzie ścianką (do wysokości blatu) obok wc. To chyba nie jest zrozumiałe... Okno 110cm od podłogi a pod nim grzejnik drabinka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 27.06.2011 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Do wyboru płytka biała czerwona ciemnoszara dekor w paseczki ale ostrożnie bo 20zł sztuka listwa w paseczki tutaj link do strony ze zdjęciami http://www.glazurakrolewska.pl/pl/aranzacja/4800 Kładzione poziomo. Moja wizja: 1.ściana z umywalką i wc: generalnie biała, wokół lustra listwa z wzorem, stelaż od wc (wystający) ciemny, nad nim pośrodku, do sufitu płytka dekor, blat czerwony i noga blatu czyli murek...???jaki? 2. ściana z oknem: cała biała? żeby nie przesadzić w tak małej łazience? 3.ściana z wanną ciemna, obudowa wanny ciemna, pośrodku wanny płytka dekor do sufitu i ewentualnie przy krawędzi wanny listwa dekor tak jak na zdj wyżej 4.prysznic w środku: cały czerwony? da się tam spokojnie umyć? ale o ciemnych nie ma mowy, ja tam życia nie chce spędzic na szorowaniu kamienia. nie wiem jaki kolor ścianki od prysznica z zewnątrz czyli przy wannie 5. ściana z drzwiami: koncepcji brak Doradźcie co jest nie tak. Dodam że łazienka jest od strony południowej Będę wdzięczna za sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 29.06.2011 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Środa, 29 czerwca Witajcie! Po pierwsze to dziękuję wszystkim za łazienkowe podpowiedzi! Temat jeszcze nie zakończony. Teraz pani projektantka w salonie z płytkami ma mi zrobić na sobotę 3 projekty na komputerze czyli taki jak mi potrzebny. Zobaczymy co ona wymyśli, jak nie będzie to nic powalającego to poproszę o wizualkę mojej i waszych wizji. Po drugie to...... tadam: dekarz zaczął dzisiaj więźbę! Spektakularnych efektów nie ma ale zawsze coś http://images39.fotosik.pl/932/22ae428073fe6c17gen.jpg http://images35.fotosik.pl/762/7c541346ead1a8fagen.jpg Po trzecie: dostałam pracę! Dyrektorem nie zostałam ale sprzedawca na pół etatu też może być Zarobię na połowę raty kredytu no i będę mogła nadal działać na budowie. Zaczynam...nie wiem kiedy- na tel. Dzisiaj juz byłam, tak na próbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 01.07.2011 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 (edytowane) Piątek, 1 lipiec Wczoraj przybyło więźby. tu w czasie prac o 15: a to po ich zakończeniu: http://images39.fotosik.pl/934/3ae6ebfa646ff845gen.jpg Dzisiaj postępów raczej nie będzie bo leje cały czas Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez netka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 02.07.2011 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 sobota, 2 lipiec Na budowie od wczoraj nie dzieje się nic prócz tworzenia się samowolnych stawów przechodzących dzisiaj w fosę Dojechała dachówka i rynny ale zdjęć nie zrobiłam bo w taką pogodę nawet aparatu nie chciało się wyciągnąć. Wczoraj odwiedziliśmy kilka sklepów z płytkami żeby znaleźć coś pasującego na podłogę do łazienki. No i znalazłam, wszystko super tak jak chciałam,gres- rozmiar 30x60, kolor szary, cena znów rewelacja-35zł, ale na stanie 4m2 a my potrzebujemy 6 i już ich nie będzie. Byliśmy też w salonie okien w którym robiliśmy wycenę w marcu dowiedzieć się o ile podrożały- o niecały tysiąc Umówiliśmy sie na dziś na pomiar bo już zamawiamy. Zawitaliśmy też z wizytą u pani projektant w sprawie łazienki. Wnioski: namieszała mi w głowie i wcale a wcale mi sie nie podobała jej koncepcja. Wyrzuciła całkowicie szary kolor, cała lazienka była biała z dekorami i było ich za dużo: na całej obudowie wc i ścianie nad wc, nad wanną dwa rzędy, w prysznicu jeden.Obudowa wanny była czerwona. Ma pozmieniać i zadzwonić za kilka dni. Ale wiem że jeśli nie będzie szarego to i tak mi się nie spodoba... Ale po tej wizycie zmieniłam koncepcję odnośnie prysznica-miała byc ścianka i wejście z ukosa bez żadnych drzwi. Zrobimy jednak drzwi składane do środka szkło mrożone z firmy Deante kosztują 470zł. Wyglada to bardziej elegancko. Jutro dalsze poszukiwania płytek na podłogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 05.07.2011 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 (edytowane) wtorek, 5 lipiec... ...chociaż pogoda lipcowa to nie jest... Tempo prac budowlanych nie jest powalające. Wczoraj przybyły już wszystkie krokwie i szczyty, dzisiaj połowa komina. Deszcz psuł szyki. Wody wokół domu niestety nie ubywa Całe dnie myślę o łazience, szukam interesujących mnie produktów. . Dzisiaj znowu spotkanie z panią projektant zakończyło się wreszcie porozumieniem. Obudowa wanny i wc będą ciemnoszare tak jak chcieliśmy, reszta też ustalona. Łazienka będzie w 3 kolorach, sporo czerwieni. Jak dostanę projekt to oczywiście wkleję. Drzwi do prysznica z firmy Deante nie będzie bo to szkło mrożone trochę mi przypomina szyby w drzwiach sprzed 20 lat. Szukam innych, składanych z szybą nie przejrzystą. Wczoraj był pan gazownik sprawdzić wykop pod rury(wykonawca-szwagier), od poniedziałku będzie robił gaz od przyłącza do domu, reszta po tynkach. Zaliczka na okna wpłacona, mają być za 3 tyg. A płytek podłogowych do łazienki jak nie było tak nie ma W Leroyu, Castoramie i 2 salonach w naszym mieście nie ma w odpowiednim wymiarze, kolorze i cenie. Chyba jestem zbyt wybredna NA koniec widok z naszego dachu na stronę ogrodową zachodnią-zdjęcie robione nad tarasem Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez netka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 05.07.2011 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 (edytowane) zapomniałam o widoku Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez netka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 06.07.2011 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 (edytowane) środa, 6 lipiec Dzisiaj byliśmy na wycieczce w celu zakupu pieca do CO. No i jest! Immergas Victrix 24kw+zasobnik 100l. Cena była promocyjna (taniej niż w necie) więc nie było na co czekać. Po południu nie zastaliśmy już nikogo na budowie ale murarze skończyli komin i całą swoją robotę u nas. Chciałabym żeby wszystkie nasze ekipy były takie profesjonalne, godne zaufania i czyste, ale niestety już tak nie jest Na dachu prace posuwają się powoli, przybywa drewna. A to komin zakończony trochę inaczej niż pierwotnie chciałam, ale to ze względów technicznych, bo nie było pełnego klinkieru. Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez netka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 08.07.2011 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 piątek, 8 lipiec Wczoraj dekarze podgonili z robotą-nareszcie To widok od strony tarasu-ułożona membrana na całej połaci http://images50.fotosik.pl/974/2cef5929b25ebfbbgen.jpg z drugiej strony 1/3. A na poddaszu zrobiło się przytulnie. Strasznie mi się tam podoba, będę mogła mieć mnóstwo gratów http://images49.fotosik.pl/954/7da25aac0a4e41bagen.jpg Namachałam się wczoraj szypą i miotłą bo w domu, po ulewach leżał mokry piach i trzeba go było usunąć żeby posadzki wyschły. Nie nastąpi to jednak zbyt szybko bo lada moment znowu zacznie padać Chcielibyśmy już układać folię na podłogach i kłaść przewody ale pogoda psuje nam plany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 08.07.2011 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 piątek, 8 lipca Dziś dla wyrównania (ilości pracy)z dniem wczorajszym dekarze położyli tylko membranę do końca i deszcz ich przegonił. A po południu słońce już świeciło! Pomalutku zaczynamy elektrykę, pierwsza kuchnia. Nie zrobiłam ani jednego zdjęcia, ale jutro cały dzień będziemy więc nadrobię. ON zrobił dziś przepusty przez strop do wentylacji w spiżarni i łazience. Skutki: spalony młot pneumatyczny, złamany metalowy młotek, pęknięty trzonek od zwykłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 09.07.2011 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 sobota, 9 lipiec Całego dnia na budowie nie udało się spędzić bo przedpołudniem robiliśmy zakupy budowlano-wykończeniowo-obiadowe. Kupiliśmy panel prysznicowy który mieliśmy upatrzony za 450zł http://dariosklep.shoper.pl/userdata/gfx/5d353ab345b0c7af881a28c96a041794.jpg Zdecydowaliśmy że w całym salonie kładziemy woodentic brown w dużym formacie czyli 98,5x21,5 i zamówiliśmy w 2-gim gatunku za 57zł/m2. Ma być na poniedziałek. Kolejny wybór i wydatek z głowy. Oprócz tego trzeba było zakupić młotek bo nie byłoby dzisiaj czym pracować Postępy na placu boju: wyciągnięte na poddasze z 4 pokoi kable antenowe, skończona elektryka w kuchni, pom.gosp i gniazdka w sypialni. A zdjęć jak nie było tak nie ma...zapomniałam znowu ale to dlatego że jestem niezbędna przy wyznaczaniu gniazdek i wyłączników, odmierzaniu itd. Stwierdziliśmy dzisiaj że chyba wstawimy okno dachowe na poddaszu żeby było tam jakies naturalne światło bo jak przyjdzie dachówka to zapadną ciemności. Wydatek nie najpilniejszy ale też nie piekielnie drogi 610zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 10.07.2011 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 (edytowane) Niedziela, 10 lipiec Dzisiaj ostro zabraliśmy sie do pracy chociaż od rana lało i znowu powódź w salonie, ale szufelkami i wiadrami sobie z nią poradziliśmy a pomogło popołudniowe słońce i gorączka. Żeby zapobiec kolejnym podtopieniom, zrobiliśmy odsłanianą kotarę z czarnej folii. Elektryka zrobiona w ok 60%, jesteśmy dzisiaj z siebie zadowoleni został hol, wiatrołap, gniazdka w salonie i całe oświetlenie na zewnątrz. tu np instalacja w kuchni A po obiedzie zawitał na sąsiedni dach taki gość-młody inwestor był zachwycony Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez netka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 12.07.2011 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 (edytowane) wtorek, 12 lipiec Nareszcie pogoda dopisała i domek się suszy postępy-niewielkie ale SĄ: tutaj jest też rynna ale na zdjęciu nie widać http://images35.fotosik.pl/786/83f5bcfec2447d05gen.jpg A tu nasza robota w salonie-elektryka, a w rogu zasłona przeciwdeszczowa mojego projektu Odwiedziliśmy dziś firmę betoniarską żeby zrobić rozeznanie w cenie płotu. Na tył działki kosztowałby nas 2700zł z montażem, płot wysoki na 1,75m w żółtym kolorze. Chyba się zdecydujemy... Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez netka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 13.07.2011 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 widzę że ostatnie zdjęcie się nie wgrało więc jeszcze raz: http://images37.fotosik.pl/935/bf2318d487981a37gen.jpg Zapomniałam dodać że w poniedziałek w czasie ulewnego deszczu zakupiliśmy do salonu płytki drewnopodobne woodentic brown w formacie 21,5x98,5 czy jakoś tak. Poza tym ON odebrał kupione przez allegro okno dachowe Opti za 580zł i wc Koło Style z deską wolnoopadającą za 547zł takie ceny to ja lubię Okno dachowe będzie doświetlać poddasze i będzie można tam przewietrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts