netka55 07.08.2011 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 (edytowane) niedziela, 7 sierpień Weekend był jak zwykle pracowity. Wczoraj dokonaliśmy "odbioru" tynków. Bardzo solidnie zrobione, jesteśmy zadowoleni tu w salonie: http://images43.fotosik.pl/1022/4255e6c9b52ca4ddgen.jpg Po południu zabraliśmy się za wkopywanie rury drenażowej w podjazd i wyrównywaniem go. Praca nie została skończona bo rozpętała się ulewa i po chwili mieliśmy już 2 stawy. http://images38.fotosik.pl/1013/437a58e75e752094gen.jpg Zaczęliśmy pompować wodę, nie było sie bez utrudnień-pompa się zatkała piaskiem i kamieniami. Achhh...ciężko było mokro i późno, wróciliśmy do domu przed 22-ciemno było. Dodam że mały inwestor codziennie bez wyjątku nam towarzyszy i to wcale nie ułatwia pracy. Dzisiaj pozamiataliśmy cały dom z resztek tynku i rozłożyliśmy folię i styropian w najmniejszym pokoju http://images37.fotosik.pl/985/be2bb30f4f6afe09gen.jpg Jutro cd tej akcji bo w środę wchodzi instalator i będzie robił inst wodną Edytowane 7 Sierpnia 2011 przez netka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 08.08.2011 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 (edytowane) poniedziałek, 8 sierpień Dzisiaj sam ON wziął sobie urlop i o 8 rano zabrał się ze swoim bratem ostro do roboty. Rozłozyli 2 warstwy folii, piankę dylatacyjną i styropian ładnie się zrobiło, czysto i ciepło Black &white Edytowane 26 Stycznia 2014 przez netka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 10.08.2011 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 środa, 10 sierpień Zaczynamy instalację wodną i CO. Najwięcej jest jeżdżenia po sklepach z z takimi artykułami. A że w pobliżu nie ma to 45 min jak nic w łeb. Wykonawcą jest mój wujek. Dzisiaj skonstruował podejście pod wodomierz, powiesił piec i razem z moim ONem włożyli wkład kominowy. Wczoraj zakupiliśmy panele do pokoju małego inwestora po 24zł/m2 i tym sposobem mamy już wszystkie Zamówiłam też w internecie 3 grzejniki firmy Diamond do pokoi (976zł) i 2 drabinkowe ( 404zł): do łazienki http://allegro.pl/grzejnik-lazienkowy-veto-luk-730x480-mm-515-wat-i1748781574.html i kotłowni http://allegro.pl/grzejnik-lazienkowy-mieszko-700x450-mm-490-wat-i1727952237.html Umywalkę odebrał ON w hurtowni w Poznaniu Cersanit Olimpia 60 http://www.cersanit.com.pl/cms_foto_produkt/k10-003_1.jpg Pogoda kiepska i tynki nie chcą schnąć, niech w końcu przyjdzie lato! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 14.08.2011 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 (edytowane) Niedziela, 14 sierpień Zaniedbałam dziennik ale nie ma takich postępów żeby je codziennie pokazywać. Dłubanie z rurkami od wody, kanalizy, ogrzewania. Trwa to dłużej niż się spodziewałam.ON robi ile może, w piątek np do północy.Ja miałam 2 dni wolne od budowy, 1 w celach rozrywkowych, drugi w poszukiwaniu pracy (ostatnia propozycja nie wypaliła ale za to teraz mam lepszą i lepiej płatną i w branży która bardziej mi odpowiada) Pogoda zrobiła się bardziej łaskawa-dzisiaj od niepamiętnych czasów był dzień bez deszczu! Dzisiaj rozkładaliśmy folię do podłogówki w salonie i kuchni. Nasz syn był zachwycony, kulał się i ślizgał Tutaj kuchnia przed rozkładaniem folii Tynki mają już tydzień i jak widać jeszcze mokre. Reszta domu do zrobienia w drugiej warstwie styropianu i folii została na jutro. We wtorek początek układania podłogówki. Ze względu na to że od września zaczynam pracę do końca sierpnia musimy załatwić i zamówić mnóstwo rzeczy: jechać po płytki do Leroya, do Ikei na rozeznanie mebli kuchennych i lamp, zamówić drzwi wewnętrzne..i jeszcze coś ale nie pamiętam-mam zapisane. Ostatnie 3 dni oglądam na allegro lampy i mam już niektóre wybrane: do salonu 2 szt po bokach kominka, 52 zł szt http://img11.allegroimg.pl/photos/oryginal/17/68/39/02/1768390255 do holu-80zł/szt. nie wiem tylko czy nie będzie za ciemno. Widział to ktoś zapalone w pomieszczeniu? http://img19.allegroimg.pl/photos/oryginal/17/50/29/44/1750294462 do sypialni nad łóżko 2 szt z Ikei, 60zł/szt http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/alang-lampa-scienna__0114600_PE267178_S4.JPG NAjwiększy problem mam z lampą do salonu ( min 5 żarówek) i do sypialni (min 3) Edytowane 26 Stycznia 2014 przez netka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 15.08.2011 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 (edytowane) poniedziałek, 15 sierpień Zadania na dziś wykonane-styropian rozłożony, folia nie do końca, ale za to mieliśmy debiut w układaniu podłogówki najpierw w kuchni i 1 obieg w salonie rurę wykorzystaliśmy co do cm dlatego kształt nieco dziwny Widok z okna przy stole mamy nie wybredny-szary mur A to sypialnia, tu najgorzej schną tynki Edytowane 26 Stycznia 2014 przez netka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 18.08.2011 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 czwartek, 18 sierpień Instalacja CO i wodna została wczoraj skończona! Całość kosztowała nas 14700zł (piec+zasobnik, grzejniki, rury, wszystkie inne materiały+robota) Uważam to za duży sukces Udało nam się przyspieszyć termin wylewania posadzek na sobotę czyli pojutrze ( umówione były na 25.08) Zdecydowaliśmy się też że zlecimy posadzkarzom zrobienie wylewki na strychu bo za dużo czasu i sił by nas to kosztowało. Jutro mamy mnóstwo pracy bo musimy rozłożyć 2 warstwy styropianu na strychu, 1 w kotłowni, dołożyć piankę dylatacyjną w przejściach. Dzisiaj przekopaliśmy chodniki i część wjazdu bo w końcu wyschło( a jutro znów ma padać! ) Na jutro mamy ambicje wypożyczyć skoczka i ubijać wszystko żeby w końcu zasypać te doły, ale nie wiem czy damy radę bo doby nam nie starcza nawet na porządny sen. Wczoraj byliśmy na budowlanych zakupach w Leroy Merlin. Kupiliśmy: -wcześniej wybrane płytki do holu i wiatrołapu-te same które mamy do kuchni-ale wzięliśmy jaśniejszy odcień beżu -siatkę na ocieplenie w promocji po 1,79m2 - farbę Śnieżkę na sufit -2 lampy ogrodowe stojące-z tej samej serii którą już mamy Jutro ciężki dzień w do tego na 15 idę na ślub wiec conajmniej 2 godziny z dojazdem uciekną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 20.08.2011 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 (edytowane) sobota, 20 sierpień Dzieje się i to sporo. Wczoraj ON wziął wolne i od 8 rano ubijał podjazd i chodniki, poszło sprawnie bo samo sie dość mocno ubiło, o 12 było po robocie, ale czekała oczywiście następna... Ocieplanie stropu. Kładł styropian w 2 warstwach 5 i 10 cm razem z bratem prawie do wieczora. Ja dojechałam po uroczystościach ślubnych, zdążyłam pozbierać rozwiane kartony i folie i zerwał się wicher, burza i deszcz. Przesiedziałam z małym śpiącym inwestorem w garażu a po wszystkim zabrałam się za układanie styropianu w kotłowni. Trzeba było wszystko wynieść i posprzątać przed dzisiejszym wylewaniem posadzek. Panowie zjaiwli się z samego rana, zrobili posadzki na strychu i w domu. Ta impreza kosztowała nas 2013zł (robocizna) Ale jestem zadowolona ciekawe zdjęcie zrobiłam przez okno tarasowe Edytowane 26 Stycznia 2014 przez netka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 22.08.2011 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 (edytowane) poniedziałek, 22 sierpień Wczoraj niedziela, miałam w planach leniwą, wypoczynkową...ale tuż po obiedzie pełna gotowość, torby spakowane i na budowę! A jak! Robiliśmy porządki, paliliśmy śmieci, woziłam gruz na wjazd, ON układał drewno pod wiatą i zbudował skrzynię na małe kawałki drewna. Dzisiaj akcja zasypywanie drenażu. Nawiedził nas pan od betonowego płotu, jutro chciałby montowac ale nie ma wjazdu na naszą działkę więc musimy najpierw zasypać nasze doły. Posadzki jaśnieją, wieje i temperatura odpowiednia więc wysychają dość szybko. Widok z salonu na hol i nieotynkowaną łazienkę Rozpoczęłam dzisiaj akcję ogrodową pt. rozmnażanie tuji. Urywam sobie szczypke z piętką z 3-metrowych tuj teścia, mocze w ukorzeniaczu i wszadzam do doniczki z torfem i piaskiem.Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jeśli nic, trudno, wiele mnie to nie kosztowało-torf+ukorzeniacz 18zł. Jeśli się przyjmą-satysfakcja-bezcenna Edytowane 26 Stycznia 2014 przez netka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 22.08.2011 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 ps. wczoraj znalazłam na naszej działce PIĘCIOLISTNĄ KONICZYNĘ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 26.08.2011 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 (edytowane) piątek, 26 sierpień Dni upływają jak szalone a ja nie mam kiedy dziennika uzupełnić. Codziennie coś załatwiamy z naszej listy zadań na sierpień no i oczywiście pracujemy wokół domu. Udało nam się zamówić koparkę (taniej niż zwykle) do rozsypania kamienia na podjazdach. Nareszcie możemy wjechać na naszą posesję Koparka zasypała też dreny więc zniknęły górki ziemi i zrobiło się więcej miejsca za domem no a przede wszystkim tym sposobem umożliwiliśmy wjazd ciężarówce z płotem betonowym i po całym dniu montowania oto i jest.20 przęseł wysokich na 1,75m-3tys z montażem. Zdjęcie z lampą bo robione późno, po zachodzie słońca Nie obyło się bez strat bo panowie płotowi kompletnie zniweczyli moją wiosenną pracę ogrodową i zabrali sobie ponad połowę kamieni którymi odgrodzone były tuje, zachlapali rośliny cementem, porozsypywali drobne kamyszki. Niestety zauważyłam to już po odjeździe wykonawców. Ale mi ciśnienie podnieśli! Dodam że ON był ze 2 godz w ciągu dnia na budowie ale gdzież by się tam przejmował (zauważył) tak błahą rzecz Teraz muszę nawieźć nowe kamienie i wszystko ponaprawiać. Dzisiaj w przypływie złości już się za to zabrałam ale noc mnie zastała. Inne sprawy zamówione/załatwione w tym tygodniu: -zamówiliśmy drzwi wewnętrzne i zewnętrzne, w poniedz lub wtorek pomiar -zamówiłam klinkier na parapety firmy Cerrad brąz szkliwiony za 2,9zł - we wtorek podłączają nam wodę -jutro lub w poniedz ma przyjechać styropian na ocieplenie - zrobiłam wyceny wyłączników i gniazdek w 2 hurtowniach i dzisiaj zamówiłam Kontakt Simon Classic w kolorze ecru-seria w ramkach, a do pokoi z tej samej formy seria Akord (zwykłe, nie w ramkach, sporo tańsze) -zdobyłam próbki kolorów drewna stołu i krzeseł jakie kupujemy do salonu, muszę iść do sklepu i dopasować do mebli które mamy wybrane -złożyliśmy wniosek o ostatnią transze kredytu i czekamy z niecierpliwością bo jedziemy już na krechę A odnośnie prac wewnątrz domu to czekamy na płytkarzy. Posadzkom dobrze to zrobi bo mimo pogody jeszcze mokre Jak tylko dostaniemy kasę będziemy załatwiać wszystko potrzebne do odbioru domu czyli: 1.kominiarz 250zł 2.geodeta ?zł 3.świadectwo energetyczne 300zł Komu to potrzebne?! Ile ładnych rzeczy do domu mogłabym za to kupić! Ale trzeba się z tym pogodzić, zacisnąć zęby i płacić; w końcu żyjemy w złodziejskim kraju. Tym optymistycznym akcentem żegnam Was Edytowane 26 Stycznia 2014 przez netka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 31.08.2011 22:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 środa, 31 sierpień Sprawy się troszkę pokomplikowały...żeby nie było tak różowo jak pisałam wyżej kominiarz kosztuje 250+200 ( odbiór budynku+odbiór inst dymowej). Poza tym wody nam nie podłączyli i jak na razie nie ma perspektyw bo musimy wykopac wielki dół 2 m głęboki i 2m szeroki i "mieć" przy podłączaniu koparkę która będzie zbierała muł (pompa nie daje rady)Aaa! Zapomniałam dodać że u nas na 1,3m głęboko jest woda ON w niedzielę zaczął walczyć z żywiołem ale na marne jego 3 godz pracy. W poniedziałek wybraliśmy się do OBI i Ikei. W pierwszym sklepie kupiliśmy upatrzone wcześniej płytki do łazienki na podłogę, rozm 30x60cm 52zł/m2 http://images43.fotosik.pl/1071/e15c7d9f33fcca87gen.jpg W drugim mieliśmy kupić biurko i regał do pokoju synka ale nam nie weszłoby do auta więc pocieszyliśmy się zakupami w kąciku sprzedaży okazyjnej. Zrobiłam też wycenę mebli kuchennych Adel i wyszło...za dużo, muszę coś zmienić tzn rodzaj szafek bo same szuflady mam i dlatego cena nie do zaakceptowania (6400zł a budżet zakładał 5tys) Zamówiliśmy już na dobre drzwi wewnętrzne Vasco Braga w kolorze orzech włoski http://drzwivasco.pl/Images/productsConfigurator/BragaLine/vascoDoorsBragaLineBukB.jpg i zewnętrzne KMT wzór XS5 Całość z montażem wyniesie nas 6200zł. Mogłoby być mniej, budżet zakładał 6tys a tu jeszcze klamki do wewnętrznych czyli dojdzie jakieś 500zł. Roboty na budowie mnóstwo a mi totalnie skrzydła opadły. Ciężki okres bo mały pierwsze dni w przedszkolu, ja od piątku do pracy po 3,5 rocznej przerwie.Nazbierało się różnych prac: trzeba zamontować wyczystki do komina, wykuć dziurę wentylacyjną, wstawić schody strychowe, porobić wyprawki tynkarskie w całym domu, otynkować kominek, zrobić światło na strychu (ps od dzisiaj mamy swój prąd bo elektryk rozdzielnię zmontował), gruntować ściany sufity, ocieplenie z zewnątrz ( szukamy rusztowania)... przydałoby się ze 2 ludzi do roboty W poniedziałek zaczyna płytkarz, dzisiaj zakupiliśmy 15 worków kleju do płytek. Zamówiłam też parapety wewnętrzne w kolorze okien. Choruję na tapety. Szukam do sypialni w kolorze brąz+turkus, a do salonu takiej: http://images45.fotosik.pl/1072/ae9e886dfe501e1agen.jpg Wszelkie podpowiedzi, sugestie i namiary mile widziane. Zaczęło się głowienie nad kolorami ścian. Jestem w trakcie kupowania lamp na allegro. Ale meksyk... mam głowę większą niż stodoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DelicKA 02.09.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Witam Jesteśmy zainteresowani budową takiego domku czy mogła by Pani przesłać nam wiecej fotek jak wyglądają wnętrza? jak się w tym domu mieszka? jak sprawdza się wybór ogrzewania oraz cokolwiek więcej napisać na temat tego domku też bedziemy się budować z kredytem dlatego zależy nam na jak najwiekszej ilości informacji czy jakieś zmiany by teraz państwo wprowadzili w tym domku?? za kontakt z góry dziękuję przesyłam mojego maila w celu jak najszybszej odpowiedzi [email protected] Pozdrawiam serdecznie Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 05.09.2011 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 (edytowane) poniedziałek, 5 wrzesień Zaniedbałam dziennik ale naprawdę czasu mi brak na cokolwiek-nowa praca, dom, budowa,ogród, dziecko-oczywiście nie w tej kolejności, ale w tym połączeniu daje mi to wszystko w kość. Kilka dni temu rozpoczęliśmy ocieplanie domu z zewnątrz. Dwa ostatnie dni ON działa z bratem od rana do wieczora. Efekt jest taki-północny szczyt dziś popołudniu: Ja w weekend zajęłam się "oporządzaniem" tuji przy nowym płocie. Mam zrobione może 1/3 długości, tzn wyhakane zielsko i ułożona mata. Łatwo napisać gorzej się robi http://images43.fotosik.pl/1079/3017090d8768bc86gen.jpg ON zrobił też zabudowę Geberita z płyty gk, podłączył odpływ brodzika. W środę zaczyna pracę płytkarz. Tyle na dziś, więcej nie mam sił napisać Edytowane 26 Stycznia 2014 przez netka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 08.09.2011 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 (edytowane) czwartek, 8 wrzesień Żeby jeszcze dołożyć do pieca...rozchorowałam się, ale oczywiście z niczego zrezygnować nie mogę: praca-no jak?w 3-ci dzień?opieka nad synem-wykluczone, zakupy, obiad-a kto jak nie ja? BUDOWA-beze mnie nic nie ruszy, a wczoraj pracę zaczynał płytkarz więc musiałam jechać powiedzieć, pokazać ,zadecydować co i jak. Dziś jeden z nielicznych dni kiedy nie byłam na budowie. Jedna ściana w łazience już jest wypłytkowana, na podjeździe wysypali nam górki czarnego kamienia do rozgarnięcia. Od wczoraj trwa przerwa w ocieplaniu bo wczoraj ON naprawiał samochód a dzisiaj wyjechał służbowo. Obawiam się czy zdążymy przed brzydką jesienią, pracy dużo a pogoda już nie rozpieszcza.Tyle mamy z przodu+szczyt osiatkowany i zaciągnięty klejem. Musimy kupić cerplast żeby zabezpieczyć ścianę. Edytowane 26 Stycznia 2014 przez netka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 13.09.2011 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 (edytowane) wtorek, 13 wrzesień Choroba nie odpuszcza a do pracy i na budowę chodzić trzeba. Płytkarz działa niezbyt szybko ale za to dokładnie. Tutaj kawałek jego pracy-zdjęcie z wczoraj: Ocieplenie kilka kroków do przodu, w niedzielę skończył się styropian, za dostawą w dobrej cenie będziemy musieli poczekać około tygodnia.Od frontu mamy tyle: A to widok od ogrodu. Na gotowo ocieplony, okołkowany, osiatkowany i pomalowany cerplastem mamy tylko albo aż północny szczyt. Dzisiaj dotarły lampy do holu, pokoju syna i kinkiety do salonu. Kolejna rzecz z głowy. Wczoraj zamówiłam półkę do kominka z kamienia w kolorze prawie identycznym jak płytki w holu następne postępy pewnie dopiero za kilka dni Edytowane 26 Stycznia 2014 przez netka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 15.09.2011 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 (edytowane) czwartek, 15 wrzesień Ciągle przybywa nam wykończeniowych "rzeczy". Dziś odebraliśmy półkę do kominka, piękna jest, ale wstyd bo nawet nie wiem z jakiego kamienia. ON odebrał tapetę do sypialni w Leroy Merlin 42 zł rolka http://www.leroymerlin.pl/multimedia-storage/b6/d8/59e0544be2c4987b1c87d222761c-43136982_d.jpg Wklejam postępy łazienkowe, które bardzo mnie cieszą. Blat wg mojego projektu z półeczką pod spodem Do poniedziałku płytkarz ma przerwę, już nie mogę się doczekać jak będzie wyglądał blat w płytkach razem z umywalką. Edytowane 26 Stycznia 2014 przez netka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 18.09.2011 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 niedziela, 18 wrzesień Dziś dzień całkiem budowlany bo akurat mam wolną niedzielę. Goniłam po działce kawałki styropianu, zebrałam wór 120l. Wyznaczyłam sobie zadanie w postaci pomalowania słupów przy tarasie i tak też zrobiłam. Piękny kolor wyszedł, niestety zdjęć nie zrobiłam, a jest co pokazać bo z ociepleniem też kilka kroków do przodu. Może jutro będą jeśli ON nie zapomni, bo ja w pracy do 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 24.09.2011 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 (edytowane) sobota, 24 wrzesień Poszłam w ślady innych forumowiczów "na wykończeniu" i z mojego dziennika zrobił się niedzielnik. A do tego zarywam obowiązki domowe żeby coś tu napisać i wkleić. Postępów i zmian u nas wiele.Najpierw zdjęcia słupów tarasowych i postępów elewacji ogrodowej Łazienka na dzień dzisiejszy wygląda tak-nie ma jeszcze fug i kilku płytek pod blatem Za to w kuchni poszło ekspresowo-ściany w 1 dzień Zdjęcie jest z wczoraj, dzisiaj przybyło też w kuchni ponad połowa płytek podłogowych. cdn... Edytowane 26 Stycznia 2014 przez netka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 24.09.2011 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 (edytowane) W czwartek odbyła się akcja koparka+wodociągi (podłączenie wody) Udało się i mamy już w domu swoją wodę tzn nie korzystamy jeszcze z niej bo tryskała by wszystkimi zakończeniami rur. Drugim etapem tej akcji było rozgarnianie posypki na podjazdy i rozwożenie wielu gór ziemi. Koparka miała roboty na 7 godzin, działka przeszła niebywałą metamorfozę i wygląda 300% lepiej...choć jeszcze nie idealnie bo...mnie nie było do końca przy tej robocie, musiałam jechać do pracy. Widok z wjazdu A z tyłu nie mamy już górki z zielskiem. Widok z tarasu Koniec zdjęć. Taki stan działki od razu natchnął mnie na robienie ogrodu (chociaż nie dokończyłam jeszcze "starego") Wczorajszy dzień wolny od pracy poświęciłam na wybory i zakupy budowlano-ogrodowe. Kupiłam rośliny do posadzenia przed domem na pierwszej rabacie: azalię, 3 rodzaje Cyprysików, wrzośca, wrzosy. Prócz tego mam inne rośliny które czekają na posadzenie w donicach. Niestety nie dałam rady się zabrać za ich sadzenie. Dzisiaj po pracy musiałam doprowadzić garaż i dom do ładu bo wejść nie szło a o znalezieniu czegoś można było pomarzyć Może jutro mi się uda choć do 17 jestem w pracy. Tyle mojej relacji Edytowane 26 Stycznia 2014 przez netka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 30.09.2011 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 (edytowane) piątek, 30 wrzesień Dni lecą jak szalone a ja nie mam czasu na bieżąco uzupełniać dziennika. Nie wysypiam się, ciągle gdzieś jeżdżę, dzwonię, umawiam, załatwiam, kupuję, wybieram...uff masakra dużo tego. Wczoraj dojechała kostka na chodniki i schody Nostalit szara i grafit. Za około 1,5 tyg brukarz zaczyna pracę. Akcja elewacja narazie stoi w miejscu bo wykonawca wyjechał na delegację a drugi się rozchorował. Mamy 2 szczyty na gotowo, tył do pomalowania CERPLASTEM a z przodu tyle: Efekty pracy płytkarza: kuchnia salon-zabrakło 10 płytek bo to w końcu 2 gatunek i było trochę uszkodzonych w narożnikach. musimy poczekać 2 tyg na dostawę Edytowane 26 Stycznia 2014 przez netka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts