netka55 02.10.2011 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 niedziela, 2 październik W piątek płytkarz zafugował łazienkę ale tylko częściowo bo mu fugi zabrakło. Dobrze dobrałam kolor, jestem zadowolona. W sobotę prosto z pracy pognałam na budowę żeby zrobić coś w ogrodzie, bo pogoda aż do tego namawiała. Brakowało mi narzędzia w postaci kilofa żeby wykuć dziurę w ziemii a raczej skale ale po długim namaczaniu i wyłupywaniu dałam radę zrobić 3 dziury Oj ciężko będzie na naszej działce cokolwiek zrobić... Kwietnik jeszcze nie skończony i szybko to nie nastąpi bo cały październik chodzę na popołudnie do pracy Na koniec tygodnia mają być drzwi wewnętrzne i zewnętrzne, zrobione sufity w kuchni i łazience, podłączony piec więc kilka kroków do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 11.10.2011 23:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 (edytowane) wtorek, 11 październik Minął ponad tydzień od ostatniego wpisu a mi się wydaje że 1 dzień. Na budowie w ogóle nie bywam bo nie mam kiedy-codziennie do 21.30 w pracy.W wolną niedzielę spędziłam prawie 4 godziny na sprzątaniu bo w każdym pomieszczeniu pełno śmieci i niepotrzebnych rzeczy. Dużo się dzieje...mamy już zamontowane schody strychowe Płytkarz powoli kończy swoją pracę, dzisiaj zafugował resztę salonu i hol. Zostały jeszcze cokoły w holu ale to w przyszłym tygodniu bo najpierw muszą być zamontowane drzwi wewnętrzne (montaż umówiony na 19.10) Od środy mamy natomiast drzwi zewnętrzne! Foto z soboty, ocieplenie zostało w niedzielę skończone, zrobione klejem i siatką. Jak pogoda dopisze to trzeba pomalować cerplastem. Decyzja co do tynku zapadła-niestety w tym roku nie zrobimy i to tylko ze względów pogodowych i czasowych a nie finansowych W zeszłym tygodniu instalator podłączył nam też piec, czekamy za protokołem szczelności i składamy papiery o gaz (niby po 2 dniach ma być) Już czas bo trzeba zacząć wygrzewać podłogówkę. Załatwiliśmy też w międzyczasie nr budynku i mamy 31B czyli tak jak się tego spodziewaliśmy Jeśli chodzi o nowe nabytki budowlano-wykończeniowe to tez ich sporo przybyło...nawet nie pamiętam...dzisiaj np przyszły klamki, bardzo mi się podobają http://img02.allegroimg.pl/photos/oryginal/18/49/66/16/1849661647 Przyjechały też drzwi do prysznica ale jeszcze ich nie widziałam W tym tygodniu mają się robić sufity w kuchni i łazience, oby jak najszybciej bo równo za tydzień jedziemy po meble do kuchni. Dzisiaj pracę zaczął brukarz ale tak lało że o 12 zrezygnował. Jutro mam wolne i jedziemy sprawdzić jak się siedzi na wybranym przez nas narożniku do salonu i mam nadzieję że zamówimy bo cena super (1650zł) i wygląd też nasz ma być czerwony http://img07.allegroimg.pl/photos/oryginal/18/51/30/87/1851308702_1 Wycieczka zaplanowana jest też do Leroya w celu oddania płytek i zakupu karniszy bo są w promocji-zobaczymy co z tego wyjdzie. Rzucę też okiem na lampy bo została ostatnia do kupienia-nad stół choć sądzę że i tak podobnie jak resztę zamówię na allegro bo mam już upatrzoną taką: http://img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/18/59/38/76/1859387662 Tymczasem pora spać bo jutro a w zasadzie dzisiaj ciężki dzień... Edytowane 26 Stycznia 2014 przez netka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 11.10.2011 23:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 (edytowane) a jeszcze na koniec zdjęcie kwietnika na którym póki co wszystko posadzone Edytowane 26 Stycznia 2014 przez netka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 13.10.2011 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 czwartek, 13 październik Wczorajsze zakupy udane-karnisze do całego domu, zasłony do salonu, listwy, wycieraczka na zewnątrz, narożnik zamówiony w kolorze ostrej czerwieni. Brukarze działają na działce, mamy już kształt chodników, zdjęć brak. Płytkarz opuścił nas na 1,5 tygodnia, resztę dokończy jak będą zamontowane drzwi czyli w sobotę 22.10. Częściowo się rozliczyliśmy, za całość płytek w naszym domu skasował 3800zł. Bardzo tanio, jesteśmy zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 14.10.2011 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 piątek, 14 październik Dziś znowu relacja bez fotorelacji ale nadrobię. Mamy już odbiór geodezyjny. Koszt 550zł razem z 4-ma przyłączami. Na budowie prace brukarskie postępują, mamy już 3/4 chodników zrobione i ustawione palisady na schody. Teraz schną aż do poniedziałku. Poza tym cisza Dzisiaj wolne popołudnie więc zadałam sobie zabezpieczyć rośliny przed mrozem. Oczywiście nie zdążyłam wszystkich tylko te z nowego kwietnika i 2 w doniczkach. Wszystkie doniczkowce wstawię na zimę do garażu nieogrzewanego bo na polu to raczej nie przeżyją. Napaliliśmy dziś w kominku żeby trochę ocieplić klimat w domu. Szamot trzyma ciepło aż miło. Mogliśmy ogrzać się z kawą przy kominku po pracy na zewnątrz Aaa! Najważniejsza wiadomość dnia-podłączyli nam dzisiaj gaz o 17.30 nas panowie zaskoczyli! Fajnie ale grzać jeszcze nie możemy bo: 1.nie mamy dokręconych grzejników (a najpierw trzeba za nimi pomalować), złączek; 2. musi przyjechać serwis na uruchomienie pieca a to pod koniec przyszłego tygodnia dopiero. Kolejne sprawy do załatwienia to świadectwo energetyczne i pomiary elektryczne (muszą być gniazdka i wyłączniki założone a szwagier nie grzeszy zapałem do pracy) Jutro jak zdążę z pracy przed zmrokiem dotrzeć na budowę to zrobię zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 15.10.2011 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 (edytowane) sobota, 15 październik Obiecane foto chodnika w kolorze grafit+szary i palisad Edytowane 26 Stycznia 2014 przez netka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 20.10.2011 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 (edytowane) czwartek, 20 październik Znowu zmiany na placu boju. We wtorek brukarze skończyli pracę. Bardzo solidna i słowna firma a do tego jak wszystkie u nas-niedroga Nareszcie mamy schody i chodniki, nie straszny nam już deszcz a raczej błoto widok ze schodów w stronę drogi, tam gdzie kończy się ciemna kostka jest granica działki Wtorek był dniem wypływu gotówki bo oprócz brukarzy wydaliśmy też pieniądze na meble kuchenne, aczkolwiek jestem zadowolona z ceny. Kuchnia z Ikei wyszła nas 4350zł, dokupić musimy blaty za 800zł. Kupiliśmy też inne mebelki--komodę i stoliki nocne do sypialni, lustro w ramie i drobiazgi. Wczoraj zamontowano nam drzwi wewnętrzne, w rzeczywistości mają ładniejszy odcień Skończone mamy sufity w łazience i kuchni, jutro przyjeżdża serwis uruchomić piec więc nareszcie będzie cieplej. ON dzisiaj położył płytki na parapety zewnętrzne. Jutro zaczynamy gruntować i malować. Kolory w kuchni już wypróbowane, jestem bardzo ciekawa efektu Po 1 listopada będziemy mieć wszystkie dokumenty potrzebne do odbioru budynku Edytowane 26 Stycznia 2014 przez netka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 24.10.2011 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 (edytowane) poniedziałek, 24 październik Na budowie nie byłam od piątku -wtedy ostatni raz miałam wolne od pracy. Ale ON dzielnie walczy żeby było ładniej.Wszystkie sufity są białe a wczoraj pojawiły się pierwsze kolory w kuchni, dzisiaj w pokoju syna Jutro jadę przed pracą ocenić prace i dobrać kolory do dalszych pomieszczeń Edytowane 26 Stycznia 2014 przez netka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 01.11.2011 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 (edytowane) wtorek, 1 listopada Szybka fotorelacja z postępu prac. Meble w kuchni składamy od piątku, to wcale nie jest takie proste, a poza meblami robimy po prostu całą kuchnię na gotowo-instalacje, okap, piekarnik, wyszorowałam okno od wszystkich zapraw i farb Tutaj kuchnia wczoraj w porze obiadowej, wieczorem wyglądało zdecydowanie lepiej, doszedł karnisz. Dzisiaj zrobię zdjęcie z cokołami. Blatów jeszcze nie mamy, będę zamawiać i czekać conajmniej 3 tyg Te w Ikei są w odcinkach i najdłuższy ma ok 2,4cm a ja nie chcę mieć łączenia-potrzebuję 3 m. Dla zainteresowanych meblami kuchennymi Ikei te meble kosztowały nas 4350zł, blaty na zamówienie w innej firmie ok 800zł. W niedzielę położyłam pierwszą warstwę farby na kominku( Nobiles jesień borowikowa) Nie patrzcie na to co na podłodze Pokój syna skończony, 4 warstwy farby na każdej ścianie. Najbardziej pracochłonny bo każda ściana inny kolor. A tu lekko uprzątnięta łazienka i zamontowane drzwi prysznicowe Poza tym mamy zrobioną instalację DGP na strychu, pomalowaną na raz sypialnię, 2 ściany w kotłowni, posadzone 4 nowe rośliny, położone płytki na parapetach zewnętrznych, ciepłą podłogę w domu bo ogrzewanie już chodzi, 2 kg mniej na wadze, wory pod oczami i tysiące rzeczy do zrobienia... a przeprowadzka za 19 dni Edytowane 26 Stycznia 2014 przez netka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 01.11.2011 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 (edytowane) Kuchnia dzisiaj, posprzątana, z lampą i karniszem A tu druga strona, to czerwone pomieszczenie to skrytka, obok piekarnika będzie lodówka wolnostojąca ON dzis pomalował salon, ja robiłam wyprawki i pomalowałam kolejne 2 ściany w kotłowni Teraz 2 dni przerwy bo popołudnia w pracy Edytowane 26 Stycznia 2014 przez netka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 08.11.2011 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 wtorek, 8 listopad Prace postępują ale dość powoli, bo te "niewidoczne" rzeczy zajmują dużo czasu. Ja z doskoku szoruję i skrobię okna z resztek zapraw, gruntów i farb, a że o 16 już jest szaro to idzie mi to w tempie 1 okno na 1 dzień wizyty na budowie. Mamy już pomalowany najmniejszy pokoik na gotowo http://images39.fotosik.pl/1163/984225b78a49a494gen.jpg Zrobiliśmy wczoraj listę zadań koniecznych do wprowadzenia i ...wiemy już jedno-nie zdążymy! To już za 12 dni! jakoś w ogóle tego nie czuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 12.11.2011 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 (edytowane) sobota, 12 listopad Znowu zleciał tydzień od ostatniej mojej relacji więc nadrabiam... Hol dostał koloru, ja opanowałam z pomocą mamy okna, zostało mi 1 małe łazienkowe. Doprowadziłam kominek do jako-takiego stanu tzn wyszorowałam ramkę wkładu z zapraw-wszystko nie zeszło, ma ktoś jakiś sposób albo środek? Jutro jeszcze jedno malowanie mnie czeka. Wczoraj ON założył lampki przy kominku, efekt bardzo mi się podoba Wczoraj napaliłam w kominku, było aż za gorąco w salonie ale za to w pokojach dziurami z sufitu leciało przyjemne ciepłe powietrze. Świetna sprawa, polecam DGP No ale największe postępy są w sypialni-efekt wczorajszej pracy ON-ego i jego brata Jakoś wczoraj nabrałam nadziei że może zdążymy... Nie ruszony jest jeszcze wiatrołap, do malowania, wyprawki do robienia, w salonie pomalowane ale...jakieś cienie i plamy są...Piąty raz malowac? Jutro kładziemy tapetę w salonie a dzisiaj mam przerwę od budowy bo do wieczora w pracy. A dziś ma przyjechać narożnik do salonu Edytowane 26 Stycznia 2014 przez netka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 18.11.2011 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 (edytowane) piątek, 18 listopad Prace postępują, jestem zadowolona bo we wszystkich 3 pokojach mamy już listwy, panele, przykręcone karnisze, skrzynki od rolet i po 1 lampie W sypialni stanęła zreanimowana szafa komandor, już została przeze mnie wyszorowana. Dzisiaj wszystkie zdjęcia z udziałem małego bo biegał za mną i krzyczał "mi zrób zdjęcie" sypialnia z szafą http://images46.fotosik.pl/1172/aa77a48747070758gen.jpg http://images41.fotosik.pl/1181/960f5e7d8910183agen.jpg Pokój osobnika na zdjęciu Przedwczoraj przybyły listwy, karnisze i wyłączniki w salonie, wcześniej tapeta i zaczęło wyglądać jak w domu. Jeszcze poprawki malarskie białą i kolorową farbą, posprzątać i gotowe. Aczkolwiek nie będzie to takie łatwe bo stoi już narożnik w 3 częściach. Postaram się dzisiaj zrobić zdjęcia całego pokoju-o ile go wysprzątam. tapeta Hol i wiatrołap przestały wreszcie wyglądać jak "na budowie" bo zniknęły kartony, pył od cięcia paneli i inne niepotrzebne skarby-oczywiście moimi rękami. Wczoraj ON zaczął malować wiatrołap ale kolor zbyt wściekły i muszę dzisiaj kupić inną farbę bo tamtej i tak by nie starczyło. Jutro ostatni dzień pracy i urlop Szkoda że nie na odpoczynek... Edytowane 26 Stycznia 2014 przez netka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 22.11.2011 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 wtorek, 22 listopad Urlop rozpoczęty a przeprowadzka nie bardzo... tzn zabieramy po drodze kilka kartonów jak jedziemy na budowę (swoją drogą to już to określenie nie pasuje bo to już DOM) ale w naszej klitce nic nie ubywa. Poza tym jak się zajęłam rozpakowywaniem ich to nie miałam czasu robić innych rzeczy które są jeszcze nie skończone a dużo tego... Ostatnie 2 dni ON męczył się z klamkami i listwami w progach. Klamki przeklinamy bo ładne ale gówniane bo nie idzie ich prosto zamontować (1 klamka-pól godz) W niedzielę zrobiliśmy trochę porządków na zewnątrz. Zdjęć nie mam bo nie ma co pokazywać-na pierwszy rzut oka nic się nie zmieniło. Nadal czeka łazienka na wykończenie i wyszorowanie-nie mam natchnienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 26.11.2011 23:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 (edytowane) sobota, 26 listopad Od trzech wieczorów zabieram się za uzupełnienie dziennika i wklejenie zdjęć ale brak sił przerywa mi ten proces. Dzisiaj jest podobnie no ale postaram się ... Działamy nieprzerwanie, przeprowadzka i wykańczanie wnętrz+sprzątanie idzie pełną parą. W tygodniu dojechały meble do salonu czyli komoda, stolik rtv i ława: Tu jeszcze salon z bałaganem-zdjęcia z wczoraj, dzisiaj doszorowałam podłogę i wyniosłam wszystko co tam stało a stać nie ma, narożnik też juz odfoliowwany ` ON działa żebyśmy mieli telewizję tzn zawiesił na kominie antenę i coś na strychu kombinuje z kablami antenowymi, nie znam się na tym-jego działka W kuchni przybyły też uchwyty do mebli, no ale na blaty nadal czekamy-miały być w środę, piątek, teraz niby w poniedziałek-zobaczymy A wczoraj odebraliśmy od tapicera nasze łóżko. Fajnie wyszło, sypialnia jest już w pełni złożona, szafa zapełniona. Jutro, a w zasadzie już dziś w południe przewozimy nasze 3 szafy ciężarówką, reszta w tygodniu naszymi samochodami. Baaardzo dużo dobytku mamy. Zastanawiam się jak my się pomieścimy, dobrze że mamy strych Edytowane 26 Stycznia 2014 przez netka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 01.12.2011 00:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 (edytowane) środa, 30 listopad Przeprowadzka w toku, już niewiele zostało ale jednak.... Mały pokój zapełniony jest kartonami i torbami do rozpakowania, kuchnia też, jutro przybędzie więcej bo już stoją i czekają na transport Wczoraj mały inwestor wybrał sobie dywan do swojego królestwa i zrobiło się u niego przytulniej http://images35.fotosik.pl/1057/cf56260830bab05agen.jpg W miejscu stoliczka już dzisiaj leży materac, na łóżko nadal czekamy A to salon wczoraj Dzisiaj dojechał stół z krzesłami ale zapomniałam zrobić zdjęć Nareszcie zabrałam się za łazienkę i znów z pomocą Mamy jest wysprzątana na błysk. ON zamontował klapę, wieszaczki, ja wykończyłam silikonem, na jutro została umywalka i bateria. Zdjęcia oczywiście nie mam Plan na jutro jest taki żeby spać już w nowym domu ale nie wiem czy się uda bo dużo rzeczy jeszcze trzeba zabrać i zorganizować (chociażby umyć lodówkę i uruchomić ją) Internetu jeszcze tam nie mamy więc jeśli zniknę to z wiadomych powodów Edytowane 26 Stycznia 2014 przez netka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 02.12.2011 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 piątek, 2 grudzień No i plan się powiódł bo dziś spędziliśmy pierwszą noc w NOWYM DOMU Wczoraj pełna mobilizacja i rozpakowywanie do nocy żeby było jak zjeść i czym się umyć Dzisiaj pół dnia walki z anteną i ustawieniami telewizji no i w końcu o 21 zaskoczyło. Dużo jeszcze do rozpakowania, a dzisiaj znowu przybyło bo pojechaliśmy do starego lokum po kolejną partię rzeczy "niezbędnych" a to jeszcze nie wszystko... Najgorzej jest przestawić mi się na taki duży metraż nogi mnie bolą od chodzenia. Gotowanie obiadu bez zlewu w kuchni to koszmar a poza tym nie mogę się jeszcze odnaleźć w nowym miejscu. Wklejam urywek sypialni bez bałaganu, paczek itp (Klesia to moja narzuta z odzysku, zasłonki dzisiaj przyjechały ale nawet z paczki nie wyjęłam, będą miały swój czas http://images47.fotosik.pl/1248/b2eb6451a96b9a07gen.jpg A tu inny niż do tej pory widok łazienki, na akcesoria nie patrzcie,to tak tymczasowo http://images41.fotosik.pl/1193/5a49b14965fecfd5gen.jpg Na dzisiaj tyle, idę walczyć dalej z torbami i kartonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 09.12.2011 22:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 piątek, 9 grudzień Mieszkamy już tydzień, codziennie coś robimy ale roboty jakoś nie ubywa. Przeprowadzka definitywnie zakończona została przedwczoraj przywiezieniem pralki. Na mojej głowie zaprojektowanie i dokupienie dodatków, firan, zasłon, prezentów na święta. Urlop się dawno skończył i szara rzeczywistość wkroczyła, obiady, sprzątanie itd Z nowych rzeczy mamy wieszak w wiatrołapie, wczoraj dotarło łóżko do pokoju synka, w sypialni powiesiliśmy telewizor na ścianie, zmontowaliśmy ławkę i szafkę do wiatrołapu. Natomiast nadal NIE MAMY blatów w kuchni minęły ponad 4 tyg, do pana dzwonię codziennie, niech mu chociaż będzie głupio A! Bardzo ważna rzecz to.... MAMY ODBIÓR BUDYNKU! Tak więc budowa oficjalnie zakończona zdjęcia wnętrz po weekendzie bo niestety spędzę z niego 18 godz w pracy, jedno z zewnątrz-ktoś kiedyś prosił o schody http://images45.fotosik.pl/1261/fef509e020b44b2cgen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 12.12.2011 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 poniedziałek, 12 grudzień W domu żadnych spektakularnych postępów a nawet niespektakularnych brak bo wykończona jestem samą pracą, ledwo ogarniam codzienność... Obiecane zdjęcia gotowych pomieszczeń: wiatrołap-jest tak mały że ciężko zrobić zdjęcie http://images40.fotosik.pl/1254/dcd84ac3f7861c01gen.jpg pokój najmłodszego http://images47.fotosik.pl/1265/7444dd679cc63f03gen.jpg tyle, bo czasu brak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 19.12.2011 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 poniedziałek, 19 grudzień Od środy mamy w końcu wyczekane blaty w kuchni tzn leżą, do końca zamontowane nie są bo brakuje listew łączeniowych i przyblatowych ale to co najważniejsze już działa czyli kuchenka i zlewozmywak Udało mi się też powiesić firanki mojego projektu http://images39.fotosik.pl/1221/abf57c08c0621441gen.jpg A to drzwi przesuwno-składane do spiżarni których jeszcze nie pokazywałam http://images37.fotosik.pl/1237/e1a1d5960bb36cd8gen.jpg Okno w sypialni też nabrało wyrazu http://images50.fotosik.pl/1284/ef9a6d4ac0488b19gen.jpg A to salon, już przystrojony na święta, kolory nie tylko świąteczne http://images38.fotosik.pl/1264/455564850ed29721gen.jpg w sobotę odbyliśmy wycieczkę w celu zakupu świątecznego drzewka i udało nam się kupić piękną jodłę koreańską, na zdjęciu nie widać jej uroku... http://images41.fotosik.pl/1220/6651c236d3ae09degen.jpg Wszystkim czytelnikom mojego dziennika życzę spokojnych, rodzinnych Świąt, spełnienia marzeń i planów szczególnie budowlanych, a już mieszkającym szybkiego ukończenia prac nieskończonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts