netka55 29.08.2010 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 30.08.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Witam Dobrze, że znalazłam komentarze, bo nie ma ich w opisie w dzienniku. Cieszę, że i wy budujecie dom Kibicować będę i to bardzo, bo sami z mężem budujemy domek. Wiecie już z czego będziecie budować dom? Osobiście mogę polecić piankowiec (Ytong, Sol bet bądź Cisporex), bo widze, że zależy wam na cenach. Może piankowiec najtańszy nie jest, ale budowanie na nim jest lepsze. Dodatkowo można murować na kleju no i później zamiast tynkować wystarczy płytami w środku zrobić. My tak robimy i naprawde można zaoszczędzić no i w domu będzie ciepło, bo klej nie przepuszcza zimna jak beton. Po za tym czekam na zdjęcia działeczki no i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 30.08.2010 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Witaj eLTeeS jesteś u mnie pierwsza nad komentarzami w podpisie jeszcze pracuję dzienniki czytam od pół roku ale żeby coś tu wykombinować to trzeba nie lada umiejętności ale dam rade Budować będziemy z suporeksu 24cm na zaprawie klejowej. To jest dość tanie rozwiązanie a my tylko takich musimy się trzymać żeby się zmieścić w kwocie 200tys Ale w środku raczej tynki Twój domek ekspresowo się pnie w górę no i w szerz!Ogromny w porównaniu do naszego!Będę zaglądać a co do zdjęć to muszę zrobić aktualne ale w ramach nauki mam wiosenne więc spróbuję dziś wkleić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 30.08.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Witaj w klubie małych domków.I co ciekawe my też mamy zamiar zmieścić się w kwocie 220.000plnDlatego z zainteresowanie zajrzałam do Was i nadal bedę podglądać.Piszcie dużo o kosztach no i dużo fotek zamieszczajcie.Zapraszamy do nas. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
besia84 30.08.2010 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 I ja witam cieplutko-i też będę kibicować!Fajny domeczek budujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 30.08.2010 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Witaj lili07 przeczytałam cały Twój dziennik.dom ciekawy, nowoczesny ale jak dla mnie na dole tak łyso bez okien... dzięki za zainteresowanie, ja również będę Was śledzić tym bardziej że już sporo dalej jesteście Witam Cię Besi Do Twojego dziennika tylko szybko zajrzałam bo czasu brak ale nadrobię zaległości Tak popatrzyłam na te wasze projekty...i wszystkie domy większe od mojego, z garażem, z piwnicą, z piętrem...tylko nasza Delicja taka golizna,malutka, ale to celowe zamierzenie bo pocieszam się myślą że zmieścimy się w 200tys pozdrawiam Was dziewczyny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 31.08.2010 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Hejka.Jak dla mnie też trochę łyso bez okien na froncie, ale coś za coś.Dla nas priorytetem była bliskość kotłowni, łazienki i kuchni. A na takim metrażu wykombinować coś rozsądnego to nie lada sztuka, więc mamy to co mamy.Może nie będzie tak żle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ila75 03.09.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Witam!Jak obiecałam tak wpadłam na powitanie (znaczy to że już mam dostęp do świata)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 04.09.2010 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Cześć Ila75 kochana koleżanko! Nie wtajemniczonych poinformuję że Ila75 buduje ten sam domek co ja wpadaj jak najczęściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 05.09.2010 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 netka55 też myśleliśmy początkowo o allegro, ale licząc przesyłkę to średnio się opłaca. No i w ciemno też nie chcielismy kupować Drzwi zamówiliśmy w Merkury Market i po małym rabacie wyszły nas 2 899 zł z lustrem weneckim. Normalnie kosztowały 2 999 zł bez lustra. Lusto kosztuje 200 zł netto, ale z lustrem bardziej nam się podobają Drzwi są drewniane. Jaka firma je produkuje to nie pamiętam, ale jak podjedziesz do Merkurego to napewno będą Jak nie znajdziesz to przy okazji jak będziemy w Merkurym spiszę Ci producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 05.09.2010 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Dzięki eLTeeS! już odpisałam u Ciebie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 05.09.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Jak jeszcze mogę polecić to polecam Castoramę Dzisiaj byliśmy i jest duży wybór drzwi przynajmniej w Tarnowie. Sami się zastanawialismy nad takimi, ale chcieliśmy troszke lepsze drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 05.09.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Domek przytulny. pozdrawiam i życzę cierpliwości w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 05.09.2010 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Dzięki.Castoramę mam pod nosem, więc sprawdzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 05.09.2010 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Dzięki Moose Twój domek też fajny, szczególnie wychodek-uroczy masz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 06.09.2010 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Trzymam kciuki za Was, budować za niewielkie pieniądze to prawdziwa sztuka! Skomentuję za to w temacie ogrodniczym - to nie jest dobry moment na przesadzanie drzew i sadzenie drzew z gołym korzeniem! Zawsze oczywiście jest szansa że "jakoś" się przyjmą, ale najlepsza pora na to to tuż przed ruszeniem wegetacji (mniej więcej w marcu). Zanim posadzicie kolejne drzewa / rośliny zróbcie sobie plan - projekt, żebyście później nie przesadzali niepotrzebnie gdy np. zbytnio się zagęszczą. Jeśli macie odpowiednio dużą działkę by zająć się ogrodem jeszcze przed rozpoczęciem budowy (teren budowy odgrodzić od reszty działki) to teraz przed zimą przygotujcie glebę - np. przeorajcie pole i nawieźcie obornika o ile macie dostęp do niego no i do traktora zimą zróbcie dobry plan a sadźcie dopiero na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 06.09.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Witaj Netka Bardzo fajny ten Wasz domek. Przytulny taki. i słuszne założenie, żeby budować małe na miarę własnych możliwości ( bankowych ) U nas był wymóg gminy , że dom z poddaszem i dach dwuspadowy. Znaleźliśmy mały metrażowo a jednocześnie ma wszystko czego potrzebujemy. Będę zaglądać do Ciebie i kibicować Wzięliśmy ślub z BPH na długich 30 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 06.09.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 atija też taki ślub wzienam;) ino z innym bankiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 07.09.2010 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Mymyk_KSK dzieki za rady. w tym roku już nic więcej nie posadzimy bo nie wiemy gdzie co będzie i nie mamy kasy na rośliny. Tamte podarowane, trzeba było posadzić bo by uschły i tak wiele z nich wyrzuciliśmy. A te które są wsadzone jeśli się nie przyjmą to w przyszłym roku dosadzimy nowe. Obornik może i by się od sąsiada znalazł ale panom murarzom pewnie by się nieprzyjemnie dom stawiało w takiej atmosferze więc odpuścimy... atija witaj.czytam Twój dziennik od wczoraj kawałkami jak tylko mam czas i możliwość zasiąść do kompa. będę podglądać.wy już tak daleko.....! A co do wymogów gminy czyli WARUNKI ZABUDOWY się kłaniaja. Jak ja składałam wniosek to dołączyłam rzut domu który chce wybudować-taki z netu z wymiarami i Pan urbanista dostosował warunki zabudowy do mojego projketu i dzięki temu mam jaki chciałam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 07.09.2010 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Fajny pan urbanista. u nas tak dobrze nie ma. Porąbane jest i tyle. Dom musi stać kalenicą do drogi, Dach dwuspadowy , kąt nachylenia 40 - 45 stopni. I co najciekawsze na dom taki jak nasz sąsiedzi, praktycznie obok, dostali pozwolenie bez niczego w 2006 r. A jak my załatwialiśmy papierki to okazało się ,że jest za wysoki. Architekt musiał go zmniejszyć o 0,5 m. Chore normalnie. Podglądaj dziennik ile wlezie, może coś Ci się przyda. W razie pytań służę pomocą. Moose na tym forum jest nas takich więcej , poślubionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts