Klesia 16.10.2011 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Netka, jak ja Cię rozumiem... Ty przynajmniej jesteś zdecydowana, a ja nie wiem jakie kolory, jakie lampy, nie umiem dobrać karniszy, bo nie wiem co chcę. Oglądam w necie, oglądam w sklepie i tracę czas, bo nic nie kupuję... Ehhh, pożaliłam się...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ila75 16.10.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Netka no to doczytałam że pan od pieca będzie pod koniec tygodnia to pewnie równo odpalimy ogrzewanie a zobacz termin z umowy mieliśmy te ż równy 31.07 hihihihihhhi a palisady masz w graficie bo tak wyglądają? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 17.10.2011 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Klesia, głowa do góry, będzie dobrze już niedługo zobaczysz Wszystko się samo wyjaśni. Ja też nie mam tak do końca wybranych kolorów. Co do lamp to do mojej salonowej z Massive kupiłam nad stół w innym stylu-nowoczesną też z tej firmy, tą którą w dzienniku wstawiłam. Ila już nie mogę się doczekać jak ruszy piec i będzie ciepło. Palisady oczywiście grafitowe pod kolor kostki pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ada 21.10.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 witaj, właśnie przejrzałam twój dziennik i komentarze super domek i prześliczna łazienka z niecierpliwością czekam na resztę wnętrz .... My też wzięliśmy ślub z PEKAO w RnS na 30 lat .... właśnie wydaję pierwszą transzę i diabelnie boję się jej rozliczenia - co prawda robimy zgodnie z harmonogramem prac ale stresik jest bo różne rzeczy się słyszy:eek: dlatego z przyjemnością patrzę jak rośnie wasz domek ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasicam 21.10.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Witaj Netka...:)jak ślicznie.....wszystko prawie zrobione....super,niedługo zamieszkacie w swoim wymarzonym domku..Jak piecyk odpalisz,to dopiero będzie ..raj na ziemi.Trzymamy kciuki...buziaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzenio20007 22.10.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Witam Mam parę pytań dotyczących kostki a mianowicie chodzi mi o szerokość chodnika prowadzącego do domu czy wystarczy aby swobodnie sobie przejść, i do układania kostki zapewnialiście cement+piasek czy był on już wliczony i jeśli nie było by to tajemnica to dużo płaciliście za metr ułożenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 22.10.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Hej,fajnie już wygląda i przed domkiem i w środku. Vasco wydają się ciemniejsze niż moje, ale to pewnie sprawa komputera i aparatu.Masz już wyłączniki i gniazdka?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 22.10.2011 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 aga_ada dzięki za słowa uznania. Musze przyznać że łazienka też jest moim ulubionym pomieszczeniem pod względem wizualnym Życzę powodzenia i szybkiego ukończenia budowy. Z rozliczeniem nie ma się czego obawiać, mogą być odstępstwa i zmiany, u nas cuda przechodziły kasicam nie mogę się doczekać przeprowadzki ale to "prawie" jest duże i jeszcze kilka lat będzie. Z dużych rzeczy zostało nam: tynk, taras(wiosna 2012), podbitka-2013, płot z przodu, ogrodzenie 55mb i ogród(w nieskończoność) Pozdrowienia Delicjusze grzenio20007 oczywiście że szerokość chodnika wystarczy żeby swobodnie przejść, przejechać wózkiem dziecięcym itp. Kostek jest 8szt (po 12cm)+2 obrzeża po 6cm czyli razem 108cm.Nie wiem co masz na myśli pytając o piasek i cement. Tzn w co wliczony?Towar kupowaliśmy my, brukarz podawał ilości. Ale wyszło sporo bo wszystkie obrzeża są przymurowane. Za robociznę płaciliśmy 30zł/m2 kostki tej na chodnikach, 45zł za m2 kostki na schodach (Nova Granit), 7zł za osadzenie mb obrzeża. Klesia w rzeczywistości drzwi są ciut jaśniejsze. Na temat włączników nic mi nie mów-nadal nie skończone a do tego okazało się że nie zamówiłam za pierwszym razem schodowych tzn zamówiłam same ramki Za dużo mam na głowie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 23.10.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Witam!pięknie się już zrobiło u Was w okół domku . Już wkrótce będzie się pewnie przeprowadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 23.10.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 My kupiliśmy wszystkie oprócz schodowych, więc znam ból... Na początku listopada mają nam przywieźć kuchnię a tu ściany nie pomalowane... Obłęd, co? Pozdrowienia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 23.10.2011 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 ulciam dawno Cię nie było u nas bardzo podobnie jak u Was drzwi te same, schody z palisady, kostka ta sama tylko wzór ułożony nieco inny.Przeprowadzka za niecały m-c chociaż jakoś tego nie czuję... Klesia jeszcze zdążycie pomalować! My już mamy meble kuchenne ( w paczkach w salonie) a malowanie w kuchni rozpoczęło się wczoraj. Składanie mebli przewidziane od najbliższego piątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 24.10.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Więc wigilia będzie w delicji-super! Powiem Ci szczerze ,iż ja miałam podobne uczucia jak przyszła przeprowadzka.Najpierw jak została wbita pierwsza łopata była wielka radość,podniecenie i nerwy.Pózniej jak domek rósł podniecenie opadało a rosły tylko nerwy (rosły i rosły).Jak już nadszedł czas przeprowadzki to byłam tak zmęczona tą budową i wykańczaniem domu ,że już nie miałam siły się radować tylko marzyłam o tym aby wszystko było poustawiane ,poukładane i żeby wreszcie nastała cisza w moim domu.Teraz wreszcie mogę cieszyć się swoim domkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami1227 25.10.2011 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Witam. Właśnie trafiłam na twój dziennik i przeczytałam "za jednym zamachem" I łazienka hoho! Gratuluję zaparcia. Jesteście dla mnie wzorem do naśladowania (zacząć budowę i wprowadzić się tego samego roku ) My jesteśmy na etapie "odrolnienia działki"... :/ Ale widząc wasz tempo - moja nadzieja budzi się na nowo Życzę dużo siły i zobowiązuję się zaglądać Nie planują Delicji, tylko Arn Kiwi ale delicja strasznie mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 01.11.2011 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 ulciam widzę że w pełni mnie rozumiesz...dzięki. Nie mogę doczekać takiego stanu jak u Ciebie kami1227 takie słowa naprawdę podnoszą na duchu, fajnie że masz zapał do budowania, mnie już zaczyna brakować. Tak to jest jak chcesz się w jeden rok wybudować. A Twój domek fajny, powodzenia życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 01.11.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Cześć,gorrrąca atmosfera u Was, ale już się naprawdę ładnie robi. U nas trochę więcej czasu, bo 47 do planowanej przeprowadzki. Jakie blaty wybrałaś? Jeszcze mam pytanie, co masz przy suficie w kuchni, bo widzę, że nie malowaliście do samej góry, w pokojach też nie. Jesień borowikowa całkiem fajna, a kominka Wam baaardzo zazdroszczę, u nas będzie "póżniej". Kolorowanki i książeczki? Tak jak i u nas, trzeba czymś zająć dziecko, ostatnio córka z nami malowała. Okazało się, że potem miała na sobie więcej farby niż ściany...Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 01.11.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 No po prostu GRATULACJE:wave:.Kawał roboty za Wami, masz prawo być zmęczona. Ale pomyśl sobie, że za 19dni będziesz U SIEBIE, w swoim domku.Zazdraszczam, tak bardzo pozytywnie zazdraszczam:D.Mam nadzieję , że u nas taki tempo będzie w przyszłym roku. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami1227 02.11.2011 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Zapał jest jak jeszcze niepotrzebny Potem może być różnie... Czerwień w schowku powalająca Właśnie jakie blaty planujesz w kuchni? (kolor znaczy) I nawet tego zmęczenia póki co zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 02.11.2011 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Klesia przy suficie mam nic tzn biały pasek pomalowany farbą tą samą co sufit. Tak nam się podoba no i łatwiej zrobić łączenie kolorów tak niż w narożniku. Blaty mam wybrane drewnopodobne. Początkowo miał być orzech ale nie dobrałabym idealnego odcienia do okna więc jak pooglądałam próbnik to wybrałam taki: bambus jemen ale decyzja na 100% jeszcze nie zapadła http://www.biuro-styl.pl/pl/p_blaty_robocze.php janiseya dzięki za gratulacje ale jeszcze kawał roboty przed nami. Najbardziej boję się tego sprzątania wszystkiego, jest co szorować a że moja druga połowa do czyściochów nie należy to zgadnij kto to będzie robił Życzę Wam takiego tempa ale zmęczenia już nie kami1227 jak wyżej ja rok temu też tak myślałam czytając dzienniki tych co wykańczali, teraz już nie zazdraszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ila75 02.11.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 I Ty mi piszesz że jesteście w tyle!!!!! chyba tylko z terminem przeprowadzki (mi 2 noce zostały bo z piątku na sobotę będę sprzątać to nie liczę) i jak widzę mamy włączniki ale nie mamy: mebli w kuchni (będą za miesiąc), wanny na swoim miejscu (baterie są), prysznic to brodzik bez drzwi, kolorów na ścianach a o karniszach i lampach nie wspomnę . Kiedy Wy to robicie H ma wolne czy może moje krasnoludki u Ciebie są? . Oj Netka.......... . Owocnych wolnych dni życzę z dużym zapasem sił i 20 kg cierpliwości . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 03.11.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Jakby ktoś potrzebował, to ja mam w nadmiarze 20kg, oddam za darmo;)Ila75 jak to mówią moi znajomi: potem będziesz z uśmiechem wspominać to wariactwo! I tej wersji się trzymajmy, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts