Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - DELICJA czyli nasz mały domek (nie)WIELKIM kosztem

netka55

Recommended Posts

• Odpowiedzi 588
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Klesia, głowa do góry, będzie dobrze już niedługo zobaczysz :) Wszystko się samo wyjaśni. Ja też nie mam tak do końca wybranych kolorów. Co do lamp to do mojej salonowej z Massive kupiłam nad stół w innym stylu-nowoczesną też z tej firmy, tą którą w dzienniku wstawiłam.

Ila już nie mogę się doczekać jak ruszy piec i będzie ciepło. Palisady oczywiście grafitowe pod kolor kostki :)

pozdrowienia

witaj, właśnie przejrzałam twój dziennik i komentarze super domek :yes: i prześliczna łazienka z niecierpliwością czekam na resztę wnętrz ....

My też wzięliśmy ślub z PEKAO w RnS na 30 lat .... właśnie wydaję pierwszą transzę i diabelnie boję się jej rozliczenia - co prawda robimy zgodnie z harmonogramem prac ale stresik jest bo różne rzeczy się słyszy:eek: dlatego z przyjemnością patrzę jak rośnie wasz domek .....

Witam

Mam parę pytań dotyczących kostki a mianowicie chodzi mi o szerokość chodnika prowadzącego do domu czy wystarczy aby swobodnie sobie przejść, i do układania kostki zapewnialiście cement+piasek czy był on już wliczony i jeśli nie było by to tajemnica to dużo płaciliście za metr ułożenia ?

aga_ada dzięki za słowa uznania. Musze przyznać że łazienka też jest moim ulubionym pomieszczeniem pod względem wizualnym :) Życzę powodzenia i szybkiego ukończenia budowy. Z rozliczeniem nie ma się czego obawiać, mogą być odstępstwa i zmiany, u nas cuda przechodziły ;)

kasicam nie mogę się doczekać przeprowadzki ale to "prawie" jest duże i jeszcze kilka lat będzie. Z dużych rzeczy zostało nam: tynk, taras(wiosna 2012), podbitka-2013, płot z przodu, ogrodzenie 55mb i ogród(w nieskończoność) Pozdrowienia Delicjusze :D

grzenio20007 oczywiście że szerokość chodnika wystarczy żeby swobodnie przejść, przejechać wózkiem dziecięcym itp. Kostek jest 8szt (po 12cm)+2 obrzeża po 6cm czyli razem 108cm.Nie wiem co masz na myśli pytając o piasek i cement. Tzn w co wliczony?Towar kupowaliśmy my, brukarz podawał ilości. Ale wyszło sporo bo wszystkie obrzeża są przymurowane. Za robociznę płaciliśmy 30zł/m2 kostki tej na chodnikach, 45zł za m2 kostki na schodach (Nova Granit), 7zł za osadzenie mb obrzeża.

Klesia w rzeczywistości drzwi są ciut jaśniejsze. Na temat włączników nic mi nie mów-nadal nie skończone a do tego okazało się że nie zamówiłam za pierwszym razem schodowych tzn zamówiłam same ramki :eek: Za dużo mam na głowie..

ulciam dawno Cię nie było :) u nas bardzo podobnie jak u Was :D drzwi te same, schody z palisady, kostka ta sama tylko wzór ułożony nieco inny.Przeprowadzka za niecały m-c chociaż jakoś tego nie czuję...

Klesia jeszcze zdążycie pomalować! My już mamy meble kuchenne ( w paczkach w salonie) a malowanie w kuchni rozpoczęło się wczoraj. Składanie mebli przewidziane od najbliższego piątku :)

Więc wigilia będzie w delicji-super!

Powiem Ci szczerze ,iż ja miałam podobne uczucia jak przyszła przeprowadzka.Najpierw jak została wbita pierwsza łopata była wielka radość,podniecenie i nerwy.Pózniej jak domek rósł podniecenie opadało a rosły tylko nerwy (rosły i rosły).Jak już nadszedł czas przeprowadzki to byłam tak zmęczona tą budową i wykańczaniem domu ,że już nie miałam siły się radować tylko marzyłam o tym aby wszystko było poustawiane ,poukładane i żeby wreszcie nastała cisza w moim domu.Teraz wreszcie mogę cieszyć się swoim domkiem :yes:

Witam. Właśnie trafiłam na twój dziennik i przeczytałam "za jednym zamachem" :) I łazienka hoho! ;) Gratuluję zaparcia. Jesteście dla mnie wzorem do naśladowania (zacząć budowę i wprowadzić się tego samego roku :D) My jesteśmy na etapie "odrolnienia działki"... :/ Ale widząc wasz tempo - moja nadzieja budzi się na nowo :) Życzę dużo siły i zobowiązuję się zaglądać;) Nie planują Delicji, tylko Arn Kiwi ale delicja strasznie mi się podoba ;)

ulciam widzę że w pełni mnie rozumiesz...dzięki. Nie mogę doczekać takiego stanu jak u Ciebie :)

kami1227 takie słowa naprawdę podnoszą na duchu, fajnie że masz zapał do budowania, mnie już zaczyna brakować. Tak to jest jak chcesz się w jeden rok wybudować. A Twój domek fajny, powodzenia życzę! :D

Cześć,

gorrrąca atmosfera u Was, ale już się naprawdę ładnie robi. U nas trochę więcej czasu, bo 47 do planowanej przeprowadzki. Jakie blaty wybrałaś? Jeszcze mam pytanie, co masz przy suficie w kuchni, bo widzę, że nie malowaliście do samej góry, w pokojach też nie. Jesień borowikowa całkiem fajna, a kominka Wam baaardzo zazdroszczę, u nas będzie "póżniej".

Kolorowanki i książeczki? Tak jak i u nas, trzeba czymś zająć dziecko, ostatnio córka z nami malowała. Okazało się, że potem miała na sobie więcej farby niż ściany...

Pozdrowienia

Klesia przy suficie mam nic :) tzn biały pasek pomalowany farbą tą samą co sufit. Tak nam się podoba no i łatwiej zrobić łączenie kolorów tak niż w narożniku.

Blaty mam wybrane drewnopodobne. Początkowo miał być orzech ale nie dobrałabym idealnego odcienia do okna więc jak pooglądałam próbnik to wybrałam taki: bambus jemen ale decyzja na 100% jeszcze nie zapadła

http://www.biuro-styl.pl/pl/p_blaty_robocze.php

janiseya dzięki za gratulacje ale jeszcze kawał roboty przed nami. Najbardziej boję się tego sprzątania wszystkiego, jest co szorować a że moja druga połowa do czyściochów nie należy to zgadnij kto to będzie robił ;) Życzę Wam takiego tempa ale zmęczenia już nie

kami1227 jak wyżej :D ja rok temu też tak myślałam czytając dzienniki tych co wykańczali, teraz już nie zazdraszczam ;)

I Ty mi piszesz że jesteście w tyle!!!!! chyba tylko z terminem przeprowadzki (mi 2 noce zostały bo z piątku na sobotę będę sprzątać to nie liczę;)) i jak widzę mamy włączniki ale nie mamy: mebli w kuchni (będą za miesiąc), wanny na swoim miejscu (baterie są:)), prysznic to brodzik bez drzwi, kolorów na ścianach a o karniszach i lampach nie wspomnę ;). Kiedy Wy to robicie H ma wolne czy może moje krasnoludki u Ciebie są? :). Oj Netka.......... ;). Owocnych wolnych dni życzę z dużym zapasem sił i 20 kg cierpliwości :). Pozdrawiam.