Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - DELICJA czyli nasz mały domek (nie)WIELKIM kosztem

netka55

Recommended Posts

• Odpowiedzi 588
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Netko, odnośnie twego pytania o zasłony. piszę szczerze, możesz mi najwyżej powiedzieć, że mam wykasować, to wykasuję.

ja widzę oprócz zasłon 3 rzeczy do zmiany w tym pokoju:

- wysokość zawieszenia karnisza (za nisko). usłyszałam od fachowca, że taki karnisz powinien być w połowie odległości między górną ramą okna a sufitem , poprawiłam u siebie w domu i faktycznie, gość miał racje.

- biały pasek pod sufitem - juz takich nie robią, za bardzo daje po oczach i optycznie obniża pomieszczenie

- kolor ścian - może mój monitor przekłamuje kolory, ale bardzo mdło wygląda z całą reszta wyposażenia pokoju, a przede wszystkim źle wygląda z czerwona kanapą. prosi sie o przemalowanie i efekt będzie taki, że sama sie zdziwisz.

i po tych zmianach można będzie dobrze dobrać zasłony.

http://static.flickr.com/131/353899177_11202a5335.jpg

tapeta wyglada dobrze, może taki srebrnawyszary jak na tapecie?

http://static6.depositphotos.com/1082418/574/i/450/dep_5747463-Modern--interior-design-of-living-room-with-a--red-sofa.jpg

wprawdzie mam uraz do szarego koloru przez to, że jest teraz taki modny, ale z czerwienią to chyba najlepszy wybór:

http://www.swiftsorchids.com/images/2012/02/Faro-Grey-Contemporary-Living-Room-Design-with-Comfy-Red-Sofa.jpg

Edytowane przez Zielony ogród

• 3 weeks później...

Zielony Ogród: Zdjęcia przekłamują.

Co tam słychać? Nadal w ogrodzie walczycie? U nas jakoś prace stanęły w tygodniu mało robimy a jutro podobno ma padać. Pochwalę się mam lampy!!!! Będzie okazja do rewizyty :) ale miałaś rację, że teraz na tarasie i całodniowa :) Moje smaragdy jakieś są nieciekawe podsypałam nawozem tym w granulkach.

Pozdrawiam.

witam razem z zona zamierzamy rowniez skorzystac z kredytu RNS i zaczac budowac domek Kr delicja...zamierzy wziasc 150tys zl...czy nam to wystarczy czy moglaby pani przeslac kosztorys budowy mi na email? ( [email protected] ) mam nadzieje ze mi pani pomoze z gory dziekuje

witam razem z zona zamierzamy rowniez skorzystac z kredytu RNS i zaczac budowac domek Kr delicja...zamierzy wziasc 150tys zl...czy nam to wystarczy czy moglaby pani przeslac kosztorys budowy mi na email? ( [email protected] ) mam nadzieje ze mi pani pomoze z gory dziekuje

:) i mi i mi i mi?????:) dokladnie ta sama heca!!!!!! [email protected]

Witajcie! Sto lat mnie tu nie było, ale bardzo intensywne działania na zewnątrz uniemożliwiają mi działalność w internecie...

Odpisuję...

Zielony ogród myślałam o doradzeniu w sprawie dekoracji okna, nie pokoju bo nam się wszystko podoba :oops: Pasek pod sufitem był zrobiony celowo, w całym domu tak mamy. Kolor ścian to typowe cappuccino, jest tłem do całości bo meble są ciemne, szary za nic w świecie do niczego by nie pasował, kolory w pokoju to beż, brąz i krem no i czerwony. Natomiast co do karnisza też słyszałam tę opinię i pewnie jest słuszna ale nie będziemy tego zmieniać, mam chwilowe uczulenie na szpachelkę i gips ;)

Ila Ty wiesz co się dzieje...urabiamy się po pachy :x

Klesiu dziękuję kochana za życzenia, Tobie już dzisiaj nie mam co życzyć no może słońca i dokończenia rzeczy nieskończonych :hug:

dzidek809 witaj, moja odpowiedź Cię nie ucieszy. Jeżeli zamierzacie wziąć 150tys kredytu i nie macie żadnych oszczędności to nie macie szans na szybkie wybudowanie i wprowadzenie. Bardzo oszczędnie licząc to 220-230 tys. Wszystko zależy od cen materiałów, robocizny, cen wybranego wyposażenia, płytek, pieca itd. no i ile z tego możesz zrobić sam. Nie mam żadnego kosztorysu, ale straciliśmy w okolicach tego co napisałam.

janiseya dziękuję :hug: muszę kiedyś znaleźć czas żeby odwiedzić Twój dziennik...

gosiasliwa jak wyżej :)

pozdrawiam

ps.obiecuję w najbliższym czasie wstawić foto i napisać co nie co o naszych działaniach

Witeczka!

Przyszłam się przywitać wiosennie, gdyż totalny leń zapanował u mnie.

Czekam na foty. Jeśli chodzi o kolory to czerwień wspaniele wydobywa szarość, która staje się bardziej intensywniejsza.

Co do zasłonek ja zrobiłam sobie zasłonę na kółkach w salonie z dwóch kolorów. Podzieloną mam na cztery takie same kawałki i dwie części mam bordowe, a dwie szaro-złote. Dzięki takiemu zestawioniu mogę miksować w zależności od nastroju. Aktualnie po bokach jest bordo, a w środku szarości. W przyszłości jak już będzie mnie stać na firankę zostawię sobie tylko jeden zestaw kolorów a drugi będzie na wymiankę.

Pozdrawiam

Witaj Netka

Mam ogromna prośbę ..przelądajać twoj dziennki natknełam sie na zdjecie z wizualizacji łazienki..płytki LUNA..jestem tez zainetersowana kupnem tych płytek ale nigdzie nie moge znalesc łazienek z tymi płytkami..Niestety nie wyświetlaja mi sie zdjecia z Twojego dziennika..czy istnieje możliwośc abyś w wolnej chwili ( a wiem ze masz ich jak na lekarswo ) mogła wrzucic zdjecia zrobionej juz łazienki jeszcze raz lub prosze wyslij mi na meila..z góry batrdzo dziekuje

• 2 weeks później...
Witaj Netka. Dzisiaj przypadkiem natknęłam się na Twój dziennik i przeczytałam cały :) Bardzo ładnie wygląda domek z zewnątrz, szkoda tylko, że te zdjęcia, które wkładałaś przez cały czas nie otwierają się :( Jest trochę ale wewnątrz nic nie widać. Możesz zrobić kilka i wstawić do dziennika? Chciałabym zobaczyć efekty :)

• 3 weeks później...

netka u nas jest dokładnie tak samo, siejemy trawę, kosimy, wyrywamy chwasty, układamy drewno, wyrównujemy teren, sadzimy drzewka itd. itd. I dlatego nie ma nas na forum, chyba cały maj nie zaglądałam do dziennika! i zaległości mam sporo :-) ale co zrobić kiedy nagle okazało się, że jestem zapalonym ogrodnikiem? :-) Ale widząc postępy u ciebie, stwierdziłam, że też muszę wstawić jakieś zdjęcia swojego ogrodu (albo jego zalążka).

Zastanawia mnie twój kompostownik, czy czasem nie powinien mieć dostępu powietrza? widziałam że specjalnie murują z otworami, ja swój zrobiłam z desek, bo akurat tego materiału zostało mi sporo z budowy :-)

• 4 weeks później...

monia i stasiu zdjęcia mam wszystkie a nie widać ich bo fotosik mi konto zablokował, każą sobie sporo płacić, teraz mam gdzie indziej. mogę Ci wysłać interesujące Cię zdjęcia na maila. Napisz na PW

maldarec witaj w klubie zapalonych ogrodników! :lol2: ja codziennie zabieram aparat bo mam takiego joba że jak już wrócę do domu (ok 21.30) to zgrywam zdjęcia i oglądam :D a kompostwonik-napewno lepiej jeśli miałby więcej powietrza ale tak też wszystko zgnije :)

pozdrawiam

Ja też się tak nakręcam ogrodem ale u nas nie jest jeszcze tak ładnie jak u Ciebie, my dopiero teraz uporządkowaliśmy działkę i zaczynamy zakładać ogród. Nawet mój warzywniak to przy twoim jakaś miniatura :-) Wszystko przez brak czasu bo urlop mam dopiero we wrześniu. Musisz zamieścić jeszcze zdjęcie rodzinki na tym tarasie :-)

• 2 months później...

Witaj janiseya. Aż wstyd mi że przestałam zaglądać do znajomych dzienników ale zaraz zerknę jak daleko u Ciebie. Drzwi mamy stalowe z firmy KMT, bardzo popularne, kosztowały 2 tys z futryną, progiem, klamką i wkładkami na 1 klucz. Nie chciałam drewna bo się wypacza i jak jest dużo wilgoci w powietrzu to np nie można domknąć. Na tych wokół zamków skraplała się zimą woda. To tyle. Ale w miarę ciepłe. Najlepsze są drzwi pcv ale sporo droższe

pozdrawiam i dzięki za słowa uznania -staramy się :)

• 5 weeks później...
Śliczny domek :) też zastanawiamy się nad tym projektem. czy mogła bym prosić o zdjęcia wszystkich wnętrz w domku na @ - [email protected]

czy mogła bym prosic takze na maila o zdjecia wszystkich wnetrz? poniewaz w blogu juz ich nie ma a tez jestesmy na załatwianiu papierków....:)

z góry dziękuje:)

[email protected]

PS: pieknie juz macie dookoła, pozazdroscic.... ;)

Hej ;-)

Pamiętasz mnie jeszcze ? :D

Ależ sie pięknie u Was zrobiło ! Kolor domku bardzo mi się podoba. Bardzo podobny do naszego ;) Fajny, bo inny niż wszystkie ;-)

W środku super no i jaki ogród ! Działacie podobnie jak i my ;-) Jak się zmobilizuję to wrzuce i do swojego wątku zdjęcia, bo zaniedbałam go na amen.. :p