Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - DELICJA czyli nasz mały domek (nie)WIELKIM kosztem

netka55

Recommended Posts

• Odpowiedzi 588
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kochana dla pocieszenia my mamy jeszcze więcej do koszenia, bo działka ma 23 ary no ale odejmująć powierzchnię domu to liczmy, że ok. 20 arów do koszenia... Mąż już szuka kosiarki chociaż jeszcze trawy nie mamy :p

Oczyszczalnia całkiem całkiem i szkoda, że musieliście ją przenosić, ale ważne, że jest na nią nowe miejsce :)

Ślicznie tuje :) Całą działkę wokoło chcemy obsadzić właśnie w takie tujki. Nawet nie liczę ile nas to wyniesie, bo musimy kupić ok. 800 sztuk co by rosły co 50 cm, bo wtedy ładny żywopłot wychodzi :)

Pozdrawiam ;)

Nam zając przyniósł o taką niespodziankę. To nasz wiąz karłowaty posadzony w tymczasowym miejscu.

Klesia my też mamy odrobinke ponad 600m biorąc pod uwagę pow. zabudowy Delicji zostanie na trawniczek 500m ! Wszystko musimy dobrze przemyśleć :)

27.04.2011 012.jpg

Edytowane przez Ila75

Oj dziewczyny, wierzcie mi, po moich pierwszych doświadczeniach ogrodowych bardzo wam zazdroszczę małego metrażu działki. Wiecie ile to pracy żeby niby takie małe roślinki posadzić? :o Ja jestem przerażona moim przyszłym ogrodem. Nie wyobrażam sobie zakładać trawnika :confused:

Ila fajny ten wiąz, taki egzotyczny ;)

ulciam ja od domu do frontu (czyli 22m) też muszę nawieźć ziemi ale tuje posadziłam na samym końcu działki, przy tylnej granicy. A Ty jak dużą masz działkę?

Moja działka ma 11,4 ara.Muszę ogrodzić ją z 4 stron i obsadzić do okoła tujami by osłonić się od ruin stodoły sąsiada(widok przerażający)i od pól by wiatr mocno nie hulał.U nas ziemię w zasadzie trzeba by było nawieść na całą działkę ale nie wiem czy starczy pieniędzy na to i czy znajdę tyle ziemi.Na razie nic nie mogę sadzić bo musimy przemyśleć co z tym fantem zrobić-może na jesień.

Nam zając przyniósł o taką niespodziankę. To nasz wiąz karłowaty posadzony w tymczasowym miejscu.

Klesia my też mamy odrobinke ponad 600m biorąc pod uwagę pow. zabudowy Delicji zostanie na trawniczek 500m ! Wszystko musimy dobrze przemyśleć :)

A już masz plany, co i gdzie posadzić?

Ja się rozmarzyłam w sklepie, jak zobaczyłam sadzonki truskawek...

Witam serdecznie......Netka idziesz jak burza z tym ogrodem.......pięknie zrobiłaś....u nas też przybywa roślin...codziennie coś...

wczoraj zajęliśmy sie warzywniakiem.....hi ,hi,hi posadzony seler por..i truskawki....a najważniejsze to bazylia ,tymianek,cząber...szczypior.....już można uszczypnąć...reszta w ziemi czekam aż wzejdzie...

pozdrawiam

Edytowane przez kasicam

A już masz plany, co i gdzie posadzić?

Ja się rozmarzyłam w sklepie, jak zobaczyłam sadzonki truskawek...

Klesia ale mnie rozbawiłaś z tymi truskawkami....dobre!!!!!!... wiem o co chodzi......domyślam się że Ty też z tych co chcą mieć tyle w ogrodzie że te nasze 600x5 to może by starczyło hihihihi. Ogólnie to napaliłam się na coś w rodzaju projektu gotowego ze studiozieleni dla pracowni z.500 "cały w kolorach" tylko że jakieś 380m dzialki musiałabym dokupić hihihihi Wiem że chcę łagodne łuki mam koncepcję zagospodarowania ale właśnie najgorsze że nie wiem co posadzić....na 100% trzmielinka przy domu dookoła i jabłonka widoczna z okna z kuchni lub salonu. Wszystko w wersji karłowatej to się zmieści hihihihihi

Netka no no juz to widzę jak podrośnie.....

kasicam co za zestawienie! seler, por i truskawki! :lol2: wstaw nam tu zdjęcia to sobie pooglądamy :) u mnie ładnie to będzie za 10 lat jak zrealizuję mój projekt i o ile będą na to pieniądze bo narazie się nie zanosi :eek:

ulciam to też będziesz miała co robić, a o tym wianiu to coś wiem...Tuje posadź co 60cm to się zrosną i będzie żywopłot...za ileś lat :) Ja od pola chce dodatkowo betonowy płot wysoki na 2 m

Z-35 ale mnie rozbawiłaś tym plakatem. Oj bylibyśmy bogatym narodem...gdyby nie złodzieje w rządzie ;)

Ila75 zamienimy się na działki? :p

pozdrowienia dziewczyny...i może jacyś faceci też czytają..to też ich pozdrawiam :D

Klesia ale mnie rozbawiłaś z tymi truskawkami....dobre!!!!!!... wiem o co chodzi......domyślam się że Ty też z tych co chcą mieć tyle w ogrodzie że te nasze 600x5 to może by starczyło hihihihi.

Oj, to o malinach już nie wspomnę, ale przecież pomarzyć można, no nie? A Ty pokazywałaś gdzieś zdjęcia swojego domku?

netka55ja też się mogę wymienić, może taka wymiana wakacyjna?

Pozdrawiam

Klesia nasz domek- Delicja jest u konkurencji (kiepska ta konkurencja hihi http://www.delicjuszka.ila.mojabudowa.pl/) u Was mi się bardziej podoba......

Dziewczyny natknęłam się na Dom Toli jaki ona ma ogród a ile stron do czytania.....gdzieś w okolicach 499 strony jest kilka zdjęć z wiosny i ta ścieżka do altanki rewelacja. Też ma skarpę przy tarasie.....marzenia ....gdyby ich nie było nie byłoby nas na tym forum..... po dzisiejszych mrozach padły nam jedyne kwiatki, które córeczki posadziły tej wiosny....... Pozdrawiam.