Klesia 05.05.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Przejrzałaś mnie... Pamiętaj, że przy podlewaniu mogłabym mniej zniszczyć niż np. przy plewieniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 06.05.2011 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 To w poniedziałek ruszacie ze ścianami -super Okularami to się nie przejmuj ,ja noszę je już kilkanaście lat8-) , niektórym dodają nawet uroku:razz: (ps.obserwuj czy się faceci oglądają za Tobą). Myślałam ostatnio nad sadzeniem tych tui ,no ale doszłam do wniosku że muszę jednak poczekać aż wyrównamy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 06.05.2011 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 ulciam dospać nie możesz? wczoraj się okazało że prawdopodobnie nie poniedziałek, bardziej wtorek lub środa no ale napewno przyszły tydzień Tuje wsadzisz na jesień, też dobry czas na sadzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 06.05.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 A tak jakoś dzisiaj wyszło z tym spaniem,mąż wstaje o 5 godz.i robi mi pobudkę "Zaczniemy w poniedziałek może we wtorek a przychodzą w piątek"-ha, skąd ja to znam:):) U mnie komin z klinkieru też będą murować może w poniedziałek a może we wtorek-oj ci wykonawcy:bash: Z tujami wymyśliłam jeszcze coś innego,otóż kupię na allegro takie 20-30cm po 1 zł/szt.,wsadzę na polu i poczekają do wiosny-co o tym myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 08.05.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Fajny kawaler. Śliczne początki ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 08.05.2011 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 ulciam z tymi murarzami trafiłaś-przyjdą w poniedziałek ale następny a te tuje to chcesz teraz wsadzić i za rok na wiosne przesadzić w docelowe miejsce?dobrze rozumiem? ja bym się raczej nie zdecydowała bo musisz teraz wydać kasę i wsypać im torfu w dziury, najlepiej przykryć korą. Jeśli pieniądze nie są problemem to zrób tak, no i jeśli chce Ci się przygotować miejsce i pielić cały rok wokół.A ile chcesz ich kupić? Bo jak więcej niż 50-60 szt to bardzo dużo pracy będziesz miała. Z 10-20 szt można się pobawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 08.05.2011 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Dzięki Zbigniew Staram się żeby to od początku miało ręce i nogi bo za duży ogród żeby za pół roku wszystko poprawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 10.05.2011 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Tak netka ,dobrze zrozumiałaś.Takie malutkie tujki na allegro kosztują 1zł/szt.i przez ten rok będę je karmić zdrowo żeby podrosły a na wiosnę przesadzę je w docelowe ,przygotowane miejsce.Jak kupie takie małe to koszt będzie 150szt.x1zł=150zł, a jak kupię większe np.po 6zł/szt. to wyjdzie 900zł, tak więc różnica spora i według mnie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 10.05.2011 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 ulciam ja kwalifikowanym ogrodnikiem nie jestem więc lepiej poradź się kogoś kto się zna czy można takie małe co rok przesadzać. Ja kupiłam moje tuje też na allegro za 3 zł szt, miały po 20-25cmpozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 11.05.2011 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Ja akurat trochę wiem na ten temat(jestem po szkole ogrodniczej;)) i nie ma problemu z przesadzaniem tui pod warunkiem, że się przygotuje dobrze podłoże i zrobi się to odpowiednia porą roku.Jak by to była mniejsza ilość to lepiej powsadzać do doniczek ale przy 150 szt.to już gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 13.05.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 ulciam widizałam tuje na allegro po 1zł, też się nad tym zastanawiałam, ale musiałabym je trzymać w doniczkach do przyszłej wiosny. CHyba że można je wysadzić na jesień? netka55 jak tam twoi murarze? zwarci i gotowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 13.05.2011 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Klesia wyczułaś sprawę, dzisiaj zadzwonili że w poniedziałek przychodzą nie mogę się doczekać efektu ich prac... ps. pewnie że można sadzić tuje jesienią! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasicam 14.05.2011 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Klesia wyczułaś sprawę, dzisiaj zadzwonili że w poniedziałek przychodzą nie mogę się doczekać efektu ich prac... ps. pewnie że można sadzić tuje jesienią! Można sadzić....ale zasada jest taka..iglaste rośliny wiosną.......a liściaste jesienią.. Netka ..od poniedziałku pełną parą....u nas zaczęli 1 czerwca a 16 czerwca zalali strop....a wiecha i impreza była 22 czerwca........mam wszystko w telefonie hahahaha dlatego wiem.....:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ila75 15.05.2011 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Super trzymamy kciuki! Nasze Delicje tęsknią za tą trzecią hihihihi. U nas 3 tygodnie postoju budowlanego, więc chyba dogonicie;) Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasicam 15.05.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Ila przecież dzisiaj niedziela......co tak wcześnie wstałaś? ponuro deszczyk pada..życzę milusiej niedzielipozdrawiam wszystkich klikających.buziaczki Madziu wypoczywaj,od jutra cięzka praca.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 15.05.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Czekamy na Twoją fotorelację Klesiu-tujki kupione i nawet taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 15.05.2011 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Co za doping! Oj dzisiaj się wybyczyłam, więc na jutro jestem gotowa ale pogoda ma nie sprzyjać Tak czy inaczej po południu będę na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ila75 17.05.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Ila przecież dzisiaj niedziela......co tak wcześnie wstałaś? ponuro deszczyk pada.. Kasiu odpowiem Tobie słowami mojej młodszej córki gdy ją zapytałam dlaczego w tygodniu nie chcą wstać a w wolne dni budzą się wcześniej.........."no bo mamo z dziećmi już tak jest nie wiesz?" Netka a nam zostało około 125 sztuk solbetu ale już zaklepane nawet nie musieliśmy szukać chętnych...... bo u nas cena już 7,80 / 8,00 zł za sztukę. Pozdrowienia dla budujących zarówno domy jak i ogrody :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ila75 17.05.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 no to na mury już macie nie doczytałam...... ale z obserwacji i doświadczenia to wiem że trzeba jeszcze pilnować tych drzwi z korytarza do wiatrołapu no i jakie robicie okno w pom. gosp.? my mamy mniejsze ale za to w łazience 60x140 coby się suma szyb zgadzała hihihi Fajnie że tak rośnie a jak cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 17.05.2011 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Ila75 drzwi z korytarza do wiatrołapu będą dobrze bo my mamy już dobrze wymurowane fundamenty pod ścianki działowe, więc o tym murarz już dawno wie W pom.gosp będzie okno 100x60,a Ty w łazience dobrze wymyśliłaś żeby się komponowało z oknem pokoju A no cieszy jak nic! pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts