Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - DELICJA czyli nasz mały domek (nie)WIELKIM kosztem

netka55

Recommended Posts

Witaj na forum i w moim dzienniku michu021. Tutaj są tysiące dzienników budowy ale Delicji też nie spotkałam, ale podpowiem Ci że warto czytać dzienniki, bo możesz się wiele nauczyć na czyichś budowach :) Kredyt to wcale nie fajna sprawa tym bardziej że ja też nie mam pracy, ale coś za coś. Życzę dużo cierpliwości z papierologią i jak najszybszego rozpoczęcia budowy. Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 588
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Depczecie już prawie nam po pietach, cieszę się :). My do kominka rur jeszcze nie mamy tak jak wcześniej pisałam są do kupienia ;) (odpisuję tu bo coś mi nie chodzi poczta). Co tam u Was dziewczyny w trawie piszczy? Ja się pochwalę, że u nas chyba żaby kumkają hihihi bo bocian sie pojawił na łące (już 3 razy widzieliśmy) .....a moja córka uradowana wołała..... tato biegne zobaczyć może mi brata zostawił....... dodam ze dziecko ma wytłumaczone jak się dzieci rodzą.... ale skoro mama nie chce urodzić brata to moze w bocianie jedyna nadzieja? hihihi. Pozdrawiam zapracowanych :)

Netka! Jeszcze pół godziny i ........sto lat, spełnienia marzeń,...... buziaki od nas :).

Dziękuję dziewczyny za życzenia! :*

atija imieniny dzisiaj mam ;)

Ila75 u nas też bociany latają, wczoraj widziałam nad naszą budową ale w moim przypadku też nic nie obwieszczają! O rurach już się dowiedziałam że musi do komina wejść taka średnica jak wychodzi z kominka. Gonimy was ale nie dogonimy...już Ci wysłałam wiadomość odnośnie tego

Witam,

trafiłam na Twój dziennik bo zaintrygował mnie obrazek Waszego domku. Czy będziesz wierna aranżacji projektanta? Nasz domek też nie jest duży, z tym, że my mamy piętro do zagospodarowania(z założenia dla dzieciaków bo jak dorastają to raczej od rodziców się izolują:D). Na początek mamy plan na wykończenie parteru tak, aby można było zamieszkać- reszta z czasem. Zazdroszczę planu przeprowadzki na jesień tego roku. U nas nie wcześniej jak zima 2012/2013, ale raczej wiosna 2013.I jest to bardzo ambitny plan.

Życzę dużo wytrwałości i oby dobrze się mieszkało.

Pozdrawiam:)

Witaj kasicam :hug: o same miłe chwile w życiu to trudno ale chociaż żeby były w większości ;)

Witaj janiseya :) Oczywiście że nie będę wierna wersji projektanta bo już dawno mam swoją :lol2: Dach grafitowy, a elewacja w jasnozielonym lub biszkoptowym kolorze (jeszcze nie rozstrzygnięte) Okna, drzwi orzech, nie będzie też drewnianej zabudowy przy wejściu ani tych okropnych klinkierowych przypór na narożnikach. Schody do domu z kostki brukowej z odcieniami grafitu i szarości. Z tą przeprowadzką to na późną jesień planujemy-listopad mam nadzieję. A wy tak odległy termin bo pewnie nie na kredyt? Za pieniądze z kredytu buduję się łatwo i szybko, ale zupełnie przeciwnie będzie się go spłacać :( w wolnej chwili zajrzę do Twojego dziennika

pozdrawiam

Normalnie oglądam się na południe a tam Delicja urośła........ patrzę na północny zachód a tam Delicjuszka kiwa ze schodów....... a ja stoję ........i patrzę.........i tuptam......hihihihihi. Fajnie że tak idzie.... cieszę się,..... wiesz dobrze jak bardzo :) Pozdrawiam.

Netka Twoja piękna delicja rośnie niczym grzyby po deszczu:) Po dobrym deszczu powinnien sie już daszek grafitowy pokazać :) Moja delicja jest narazie na etapie podstawowym, fundamenty zalane czekaja na ekipe murarzy żeby wyciągnąc stan zero. A następnie czas na nerwówkę w poszukiwaniu odpowiedniego banku:P Pozdrawiam

enata witaj po długiej nieobecności :) tempo? mnie się wydaje normalne, chciałabym szybciej, wszystko od razu ;) niedługo zwolnimy bo trzeba czekać aż stemple murarze wyciągną czyli ok 16 czerwca i w tym czasie nie będziemy mogli działać aż do 27 kiedy wrócimy z wakacji :( dekarz tylko będzie dach robił, zaczyna za tydzień.

Klesia jw, dalej wpadamy w mały poślizg..

Ila75 tuptaj wolniej to Cię dogonię :p