Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - DELICJA czyli nasz mały domek (nie)WIELKIM kosztem

netka55

Recommended Posts

Dziękuję za odpowiedź Netka, na razie to mi wystarczy i trzymam mocno kciuki żeby Tobie (nam) się udało! Aha, a jeśli chodzi o koszty poboczne, to mam to szczęście, że dechy, garaż, narzędzia itp. w większości już mamy, no tylko dla mężusia wiertarkę porządną obiecałam na wykończenie, aleeeee do tego czasu to jeszcze uzbieram haha :D Aha i fajnie, że piszesz o swoim najmłodszym inwestorze bo też mam synka 2 latka i ciężko będzie to wszystko pogodzić :)

-Ila mam cię hehe ;P Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 588
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj one special. Na forum nowy ale jaki zaawansowany budowlanie! ;) i to prawie podwójną Delicją! Kupiłęś ten projekt i powiększyłeś? czy indywidualny na bazie Delicji?

Cierpliwość się przyda nam wszystkim no i pieniądz też ;)

Colour S jak macie już jakiś dobytek to plus, ale zawsze po drodze się coś "urodzi" nowego :) A mały inwestor to bardzo ważny powód budowy więc jak o nim nie wspominać! No i ma czynny udział-jak na razie- w przebywaniu z nami na budowie ;) Łatwo z takim zawodnikiem nie jest, dobrze że jeszcze chociaż godzinkę się po południu drzemnie :)

pozdrowienia dla was i wszystkich czytelników :bye:

janiseya na ten etap czekanie się skończyło ale obawiam się że to nie ostatnie podczas budowy... :eek:

msdracula, te Wasze fundamenty to jak za darmo! Mieliście też fundamenty pod ścianki działowe?bo u nas to sporo podniosło koszty bo z powodu ciężkiego mokro-gliniastego terenu trzeba było je zrobić. No i murarzom za wszystko zapłacić :) a Ty nie oszukaj tylko wlicz deski :p żebym nie musiała tak mocno zazdrościć ;)

lukasz1117 nie wiem czy pytasz ogólnie o suporeks czy konkretnie o firmę Solbet. Odpowiem na oba. Budujemy z suporeksu bo ma najlepsze właściwości izolacyjne, jest materiałem ciepłym, jest tańszy niż np pustak ceramiczny, łatwy w obróbce, można solidnie na nim powiesić np szafkę. Firma nie miała dla nas większego znaczenia, braliśmy to co było w naszym składzie, bo cena była rewelacyjna. 1 transport bloczków przyjechał z firmy H+H.

Witam. Odpowiadając na Twoje pytanie, to u mnie było tak, że razem z moją drugą połową wybraliśmy sobie projekt czyli Delicję i taki właśnie chcieliśmy mieć... ale jak to w życiu bywa nagle wszyscy dookoła stwierdzili, że wyjdzie jakiś taki mały, niepozorny... po wszystkich namowach, komentarzach przyjechał do nas PAN PROJEKTANT i wyrysował nam powiększoną Delicję na bazie projektu z internetu i tak zostało...:D Netka 55 mam do Ciebie pytanie - czy zakończyłaś już casting na ekipę od c.o.? Pozdrawiam i życzę udanego wyjazdu. :goodnight: Pa pa pa

janiseya na ten etap czekanie się skończyło ale obawiam się że to nie ostatnie podczas budowy... :eek:

msdracula, te Wasze fundamenty to jak za darmo! Mieliście też fundamenty pod ścianki działowe?bo u nas to sporo podniosło koszty bo z powodu ciężkiego mokro-gliniastego terenu trzeba było je zrobić. No i murarzom za wszystko zapłacić :) a Ty nie oszukaj tylko wlicz deski :p żebym nie musiała tak mocno zazdrościć ;)

tak mamy fundament pod działówki też :) zrobię zdjecia dzisiaj to wkleję :) serio tak tanio? myslę, że sporo odpadło przez robociznę...a za deski daliśmy 850zł prosto z tartaku :D teraz leżą i czekają na dalsze etapy...

W sumie beton nam też tanio wyszedł, bo mieliśmy dużą zniżkę :)

no ale mężyk się napracował przy szalunkach ( z pomocą rodzinki) i wszystko jest ładnie równiutko :yes:

Ale żeby nie było tak pieknie, to teraz mamy przestój, bo mąż za granicą i wróci dopiero pod koniec lipca. Wtedy będziemy umawiać znajomego murarza na piwnicę :yes: