ColourS 17.06.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Dziękuję za odpowiedź Netka, na razie to mi wystarczy i trzymam mocno kciuki żeby Tobie (nam) się udało! Aha, a jeśli chodzi o koszty poboczne, to mam to szczęście, że dechy, garaż, narzędzia itp. w większości już mamy, no tylko dla mężusia wiertarkę porządną obiecałam na wykończenie, aleeeee do tego czasu to jeszcze uzbieram haha Aha i fajnie, że piszesz o swoim najmłodszym inwestorze bo też mam synka 2 latka i ciężko będzie to wszystko pogodzić -Ila mam cię hehe ;P Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 17.06.2011 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Witaj one special. Na forum nowy ale jaki zaawansowany budowlanie! i to prawie podwójną Delicją! Kupiłęś ten projekt i powiększyłeś? czy indywidualny na bazie Delicji? Cierpliwość się przyda nam wszystkim no i pieniądz też Colour S jak macie już jakiś dobytek to plus, ale zawsze po drodze się coś "urodzi" nowego A mały inwestor to bardzo ważny powód budowy więc jak o nim nie wspominać! No i ma czynny udział-jak na razie- w przebywaniu z nami na budowie Łatwo z takim zawodnikiem nie jest, dobrze że jeszcze chociaż godzinkę się po południu drzemnie pozdrowienia dla was i wszystkich czytelników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 17.06.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 netka to jak więźba przyjechała, to czekanie się u Ciebie skończyło:lol2:.To teraz na moją ekipę kolej;).Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 18.06.2011 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 No to czekam z niecierpliwością na foty więźby!!! I zazdroszczę wyjazdu u nas fundamenty wyszły jakieś 6 tyś. nie licząc desek na szalunki, ale robocizna własna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 18.06.2011 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 janiseya na ten etap czekanie się skończyło ale obawiam się że to nie ostatnie podczas budowy... msdracula, te Wasze fundamenty to jak za darmo! Mieliście też fundamenty pod ścianki działowe?bo u nas to sporo podniosło koszty bo z powodu ciężkiego mokro-gliniastego terenu trzeba było je zrobić. No i murarzom za wszystko zapłacić a Ty nie oszukaj tylko wlicz deski żebym nie musiała tak mocno zazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 18.06.2011 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 lukasz1117 nie wiem czy pytasz ogólnie o suporeks czy konkretnie o firmę Solbet. Odpowiem na oba. Budujemy z suporeksu bo ma najlepsze właściwości izolacyjne, jest materiałem ciepłym, jest tańszy niż np pustak ceramiczny, łatwy w obróbce, można solidnie na nim powiesić np szafkę. Firma nie miała dla nas większego znaczenia, braliśmy to co było w naszym składzie, bo cena była rewelacyjna. 1 transport bloczków przyjechał z firmy H+H. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
one special 18.06.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Witam. Odpowiadając na Twoje pytanie, to u mnie było tak, że razem z moją drugą połową wybraliśmy sobie projekt czyli Delicję i taki właśnie chcieliśmy mieć... ale jak to w życiu bywa nagle wszyscy dookoła stwierdzili, że wyjdzie jakiś taki mały, niepozorny... po wszystkich namowach, komentarzach przyjechał do nas PAN PROJEKTANT i wyrysował nam powiększoną Delicję na bazie projektu z internetu i tak zostało... Netka 55 mam do Ciebie pytanie - czy zakończyłaś już casting na ekipę od c.o.? Pozdrawiam i życzę udanego wyjazdu. Pa pa pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 19.06.2011 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 janiseya na ten etap czekanie się skończyło ale obawiam się że to nie ostatnie podczas budowy... msdracula, te Wasze fundamenty to jak za darmo! Mieliście też fundamenty pod ścianki działowe?bo u nas to sporo podniosło koszty bo z powodu ciężkiego mokro-gliniastego terenu trzeba było je zrobić. No i murarzom za wszystko zapłacić a Ty nie oszukaj tylko wlicz deski żebym nie musiała tak mocno zazdrościć tak mamy fundament pod działówki też zrobię zdjecia dzisiaj to wkleję serio tak tanio? myslę, że sporo odpadło przez robociznę...a za deski daliśmy 850zł prosto z tartaku teraz leżą i czekają na dalsze etapy... W sumie beton nam też tanio wyszedł, bo mieliśmy dużą zniżkę no ale mężyk się napracował przy szalunkach ( z pomocą rodzinki) i wszystko jest ładnie równiutko Ale żeby nie było tak pieknie, to teraz mamy przestój, bo mąż za granicą i wróci dopiero pod koniec lipca. Wtedy będziemy umawiać znajomego murarza na piwnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 19.06.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Jak za miesiąc planujecie tynki to tempo będzie też nie złe-jak u mnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 19.06.2011 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Udanego urlopu! I czekamy na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 20.06.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Tak,tak udanego urlopu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 21.06.2011 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Dzięki dziewczyny! Jak na razie pogoda nie rozpieszcza, dopiero dziś wyszło trochę słońca, a do wczoraj padało. Zdjęć z postępów budowlanych nie będzie bo dekarz w tym tygodniu nie wejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 21.06.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 No znam ten ból, też długo nam pogoda plany krzyżowa...cierpliwości już niedługo zamknięcie domek i żadna pogoda wam planów nie pokrzyżuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 21.06.2011 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 msdracula źle mnie zrozumiałaś a w zasadzie źle się wyraziłam. Pogoda do doopy na urlopie, choć dziś już słonecznie i nie padało, a dekarz nie wejdzie z innego powodu (zapewne istotnego ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 22.06.2011 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 A no myslałam, ze przez pogodę...ehhh...nie stresuj się pogoda, ciesz się urlopem U mnie już jest piekna pogoda. A do kiedy masz urlop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 22.06.2011 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Urlop to ja mam cały czas bo nie pracuję Jeśli to można nazwać urlopem- niestety nie leżę. A nad morzem jesteśmy do piątku rana pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 23.06.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 No tak,jak się jest nad morzem i pogody nie ma no to po prostu masakra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 27.06.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Widzę, że jesteśmy na podobnym etapie główkowania łazienkowego. Idę pooglądać w necie te płytki, ciekawie wyglądają z dodatkiem czerwonego. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 27.06.2011 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Klesia właśnie zajrzałam do Ciebie bo nadrabiam po wakacjach i... to samo chciałam napisać Zdecydowałam że będzie ta czerwień bo najładniej widać na niej wzór i kolor też b.ładny. Napewno prysznic w środku czerwony i jeszcze blat przy umywalce. Mam czas do czwartku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 28.06.2011 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Odpisałam u mnie. Dobrze, że wybrałaś ten dekor, bo jest fajny. Ciekawa jestem, jak to wymyśliłaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts