Ila75 07.07.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Netka......przecież już wiesz że nie każda ekipa jest idealna , a cieśle i zarazem dekarze to chyba takie środowisko.... no bo jak z dachu schodzić i butelki wyrzucać szkoda czasu no i ile mozna się wspinać to mało bezpieczne Właśnie a ten syn dalej pomaga? ColoruS poczytałam co tam u Ciebie właśnie się dziwiłam, że mnie o ten strop nie gonisz a Ty po prostu głowy nie miałaś....... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 08.07.2011 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 (edytowane) Klesia projektu jeszcze nie mam, ale oczywiście wstawię. A jak Twój egzamin? msdracula też tak niedawno mówiłam lub pisałam w innych dziennikach. Ani sie nie obejrzysz a tez będziesz wybierać płytki. A tak w ogóle to u mnie jeszcze nie czas na płytki ale ja lubię mieć wszystko do przodu michu021 Twoja prośba rzeczywiście ogromna..bo ceny to ja rzetelnie zapisuję,a ilości już nie. Musiałabym trochę poszperać w papierach ale nie wiem czy mam wz ze składu budowlanego. Jak znajdę wolną godzinkę to poszukam. Co do czekania to rozumiem i współczuję, my za papierami i kredytem tyle czekaliśmy, ale miałam dużo czasu żeby wszystko w środku przemyśleć i zaprojektować. Wykorzystajcie ten czas! Klesia żartowałam z tym doradzaniem. Już wymyśliliśmy co i jak z płytkami na scianach. A na podłoge szukam szarych w rozm 30x60 bo te z serii Luna sa białe w kwadracie a ja nie chcę białych na podłodze Witaj u mnie Gosienka030! Dziękuję za miłe słowa. Bardzo fajnie że napisałaś tyle o waszym budowaniu. U nas bez kredytu nie byłoby nic bo niestety żyjemy na bieżąco, nie mamy oszczędności. U Ciebie będzie wolniej ale za to nie będziesz musiała co m-c przez wiele lat nic nikomu oddawać Planuj jak najwięcej, łącznie z meblami i wszystko rysuj, zapisuj, modele, firmy, bo za rok zapomnisz. Wpadaj i pisz o postępach dzięki za kciuki pozdrawiam ColourS ja się tam zapeszania nie boję, a płytki kupuje do przodu bo dobra cena no i 1 problem mniej z głowy projekt już uzyskał ostateczna formę (chyba ) podaj linka do swojego bloga Ila75 dekarze śmiecą też w środku, a robią we 3 Edytowane 8 Lipca 2011 przez netka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 08.07.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Nie patrzyłam na taki rozmiar, do naszych oxford są płytki dalia 33x33, widziałam też w LM szare, nazywały się chyba cementi, ale rozmiar tez około 30x30.Egzamin zdany, teraz mam już prawdziwe wakacje, prawdopodobnie budowlane, no w każdym razie na budowie.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 08.07.2011 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Klesia widziałam te szare w Leroyu, kolor odpowiedni, cena też (ok45) i jak nie znajdziemy prostokątnych to te kupimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 08.07.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Netka,pięknie Ci poddasze wyszło! Co tam planujesz zagospodarować? Generalnie dobrze Wam idzie! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 08.07.2011 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Cześć Zetka tu Netka :lol2:mi też się podoba na strychu będzie magazynek, graciarnia, przechowalnia. Schody składane więc nie będzie wejścia na codzień pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 10.07.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Neteczko! Widzę, doczytałam ,że mamy te same kotły gazowe zakupione. U nas tylko moc mniejsza. Aż że jesteśmy w mniejszości { gazowej} to fajnie będzie w przyszłości ocenić to żródło ogrzewania- będzie porównanie.A stryszek wyszadł całkiem sporawy. U nas to chyba tylko na kolanch się da zmieścić ale dobre i to- jak się nie ma piwnicy.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 10.07.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Fajnie, że już kolejny zakup macie za sobą. Obydwie będziemy mieć łazienki w szarościach z dodatkiem czerwieni, woodentica w salonie... Fajnie, będzie można podglądać i szukać inspiracji, hihi.PozdrowieniaPS. To jak już będę mieć ławeczkę w wiatrołapie, to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 10.07.2011 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Lili a ja przed chwilą zajrzałam do Ciebie piec ten sam, kostkę też tą zamierzamy położyć napewno na schodach, a na tarasie się zastanawiamy czy inną. Ze strychu to jestem zadowolona ogromnie, jak dekarze skończą to będziemy ocieplać w wolnej chwili. Będziemy mogły porównać rachunki ale my jeszcze chcemy dogrzewać kominkiem z DGP a wy macie kominek? Klesia my jakieś podobne jesteśmy ;P już kiedyś o tym pisałam a ja też mam już ławeczkę do wiatrołapu tylko że w kartonie złożoną i zapraszam już, nawet bez ławeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ila75 10.07.2011 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Witam doczytałam tutaj co to się u koleżanki od wczoraj zmieniło.Chciałaś w szczycie zrobić okna i pomysł upadł? Proponuje 2 okna połaciowe ale zwroć uwagę, że muszą być wysoko bo ta nasza belka (po długości) nie daje innej mozliwości (no chyba że w oknie jako ozdoba), chociaż u nas dach 35 stopni więc moze nieco inna jej wysokość (u nas jest na wysokości głowy to około 1,5 a poprzeczne na 2,3 czyli w moim przypadku wysoko hihihi), więc nie po kolanach a z podniesioną głową 60 dodatkowych metrów na gratowisko! ja teraz mówię POKÓJ HOBBY ładniej brzmi prawda? . Widzę ze woodentic ma powodzenie już niedługo dołączę do drewnopodobniaków, już nawet ogród i schody chcialam w drewnopodobniakach robić (drewnobetonie) ale ceny no i obawa o trwałość przetarła oczy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 12.07.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Oj chętnie wyrwałabym się z domu, bo wszystko na to wskazuje, że rodzinnych wakacji nie będzie... Gdyby nie ta odległość, to nawet już mogłabym przyjechać. Mam takie pytanie, czemu kostka na tarasie i na schodach? Właściwie to granit płukany, jak wyczytałam u lili. Pytam, bo widziałam też takie płyty tarasowe od 50 do 250 zł/m2. Czym się sugerować w wyborze? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 12.07.2011 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Ila75 o oknie już wiesz-będzie jedno i właśnie nad belką boczną. Ja mam poprzeczne na wys 2 m, więc u mnie pokoju hobby nie będzie chociaz faktycznie nazwa górnolotna ja to nazwę królestwem gratów Klesia kostka jest wg nas najsensowniejszym rozwiązaniem bo: -jest stosunkowo tania ( 45zł/m2) - sami możemy położyć (płytek juz nie) -nie trzeba wylewać drogiego betonu jak pod płytki, tylko same fundamenty i piasek - płytki (a raczej zaprawa) mogą sie "odparzać" z powodu wysokich temp, mrozów, a z kostką się nic nie dzieje -bardziej antypoślizgowa niż płytki Wystarczy argumentów? pozdrowienia dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ColourS 13.07.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 o rany jak to wszystko szybko Wam idzie wiem, wiem jak się buduje to się wydaje, że prace się nie posuwają, ale naprawdę nie jest źle, zważając na pogodę. Ja muszę czekać i chyba moje plany o wprowadzeniu się w tym roku nie dojdą do skutku bo miesiąc w plecy to bardzo dużo aha jestem na Blog MojaBudowa.pl, a bocian to zwiastun szczęścia rodzinnego przecież Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ColourS 13.07.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 ...i jeszcze jedno my na poddaszu wstawimy taki właz w dachu, bo jest obowiązkowy przecież, który w sumie wygląda jak okno dachowe takie 2w1 , doświetli wnętrze na początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alic 13.07.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Witam,ponieważ napisałaś netko55,że kupiłaś woodentica,bardzo proszę żebyś podzieliła się wrażeniami co do tych płytek,najlepiej jak już je położysz.Ja również planuję woodentic brown na cały parter,ale naczytałam się tyle na ich temat,że głowa boli.Bardzo mi się podobają i mimo różnych opinii chcę je kupić i cały parter mieć w jednym kolorze,gdzie Ty kupowałaś?pozdr.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 13.07.2011 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 ColourS w końcu Cię znalazłam, przeczytałam wasze budowlane przeboje-nie zazdroszczę, ale nie łam się, trzeba wierzyć że następna ekipa będzie lepsza I wcale nie idzie nam szybko. Nasz dach powienien być skończony w 2-2,5 tygodnia. Dzisiaj mijają właśnie 2 tygodnie i w tym tempie to będzie jeszcze robił conajmniej 1,5. Jestem zła jak nie wiem co bo blokuję nam dalszą robotę. Wyłaz dachowy nie jest obowiązkowy, możesz mieć stopnie kominiarskie albo nic nie mieć, kominiarz sobie musi poradzić z drabiną Wyłaz kosztuje 250zł a okno 580 więc woleliśmy zainwestować w okno bo jest większe i cieplejsze. Witaj alic do położenia tych płytek to jeszcze daleko, zajrzyj we wrześniu wtedy już powinniśmy je kłaść. Mnie się podobają, a opinii wcale nie czytałam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 13.07.2011 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 alic płytki kupiłam w namiocie "Glazura za grosze" w moim mieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ila75 13.07.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Netka a może dekarz dwa dachy robi trochę tu trochę na innej budowie, przygotowania zajmuja czasu to fakt ale samo ułożenie dachówki idzie szybciej. Zresztą jak inwestor na kawę a nie do roboty to co się dziwisz on może też dziś na kawę wlecial Głowa do góry da radę a może mu tak delikatnie powiedzieć, że ekipa kolejna chce wejść u nas elektryków tak popędziliśmy (w niedzielę nawet byli) ale dali radę tylko teraz jak wiesz znów czekamy na ich wizytę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 14.07.2011 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Nie Ila on nie robi dwóch dachów, on się zajmuje swoimi końmi! Wczoraj musiał siano zwozić żeby mu nie zmokło. Gdyby robił gdzieś jeszcze to by był u nas raz na 3 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 15.07.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 A nasz dekarz z końmi się nie bawi ( chyba) a i tak już od poniedziałku czekamy na niego na budowie i ... czekaj tatka latka, jak to babcia mawiała Wciąż tylko obiecuje i nic...tylko my naiwnie wierzymy, że tym razem mówi prawdę ... wrr.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts