Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - DELICJA czyli nasz mały domek (nie)WIELKIM kosztem

netka55

Recommended Posts

• Odpowiedzi 588
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ładna łazieneczka i taka żywa. Okno też wysoko czy tylko tak wyszło na zdjęciu? Dzięki za fotki już coś mi nakreśliły. Po telefonie poszłam do sklepu po kartony i sobie obudowę tekturową zrobiłam, dziewczynki tylko były przerażone (że matce odbiło, bo kominek z tektury robi ale obudowa niczego sobie taka piwna bo karton po piwie). Pozdrawiam.

Dzięki za miłe słowa w kierunku łazienki, dziewczyny :) ale czy aby napewno jest ok? nie za dużo tu czegoś?

Ila okno jest tak wysoko bo miał być pod nim grzejnik ale przynajmniej zrobię tam sobie płaski wieszak do ręczników :) No widzisz kochana, masz wyobraźnię, ja sobie z suporeksów układałam :)

Netka!

Łazienka fajna, ale jak już sie pytasz co by można zmienić to ja bym pomyślała o kąciku z wanną. Coś tam bym podziałała. Albo zostawiłabym sam dekor, albo zamiast czerwieni dała szary tak jak przy kibelku. Bo gdzieś mi się wydaje,że za dużo czerwieni. A tak by było po dwa punkty z czerwonym i dwa punkty z szarym. Ale jak Ty lubisz czerwony to już się nic nie odzwywam , bo to naprawdę niezła koncepcja.

Pozdrawiam!

Wiesz lili że wczoraj o tym samym pomyślałam! :D moja pierwsza koncepcja to była taka że cała ta ściana nad wanną miała być szara, ale ta projektantka stanowczo mi odradzała, że będzie jak w piwnicy, że za małe pomieszczenie i początkowo wstawiła mi 2 paski dekoru nad wanną ale dla mnie było już za pstrokato. Wiesz dlaczego tam jest czerwony?Bo musi być jakies odniesienie do czerwonego blatu jak wejdziesz, bo kąta z prysznicem to nie widać, musisz iść do samego okna i się odwrócić żeby tą czerwień zobaczyć. Ja lubię czerwony ale napewno kiedyś mi się znudzi, więc nie chcę przesadzić...ale ten szary to jasny czarny więc faktycznie mogłaby się zrobić nora...

Witam gorąco:-)

Śledzę wasze postępy od samego początku!! jestem pełna podziwu zapału jaki posiadasz! domek rośnie w oczach aż zazdroszczę ;-)

dzisiaj dopiero zarejestrowałam się i zebrałam do napisania posta ;)

a mianowicie jesteśmy w trakcie budowy Kawki4 i mamy mury z trójwarstwowa scianą, teraz jesteśmy na etapie szukania dekarza, cieśli (cieślę powiedzmy że mamy upatrzonego). Jestem z Gn i chciałabym wiedzieć kto robi Wam ciesielkę i dekarkę? czy jesteście generalnie zadowoleni? a przy okazji jakieś namiary na fachowców: gazownik, elektryk, hydraulik?

Będę wdzięczna za kontakt - dziękuje.

pozdrawiam

Beata

Edytowane przez krowencja

krowencja witaj u mnie :) napisałam na priv o dekarzu, ale zapomniałam o fachowcach. Gazownik(i hydraulik w 1 osobie) -owszem polecam, fachowo, szybko, cena przystępna(pisze o gazie bo hydraulikiem u nas bedzie wuja), wyślę jutro nr na priv. Elektryka nie mamy, sami robimy ze szwagrem.

pozdrawiam

Ale się dzieje!!! aż miło zaglądać :D Jeśli mogę wtrącić swoje 3 grosze co do łazienki, to mnie nie pasuje za bardzo ta czerwona obudowa umywalki, zostawiłabym szarą chyba :) albo faktycznie coś przy wannie pokombinować, bo jak dla mnie za dużo czerwieni. ale to kwestia gustu oczywiście, bo ogólnie łazienka jest super i połączenie kolorów też. Tylko ja bym jeszcze przy proporcjach kolorów popracowała :)

A jeśli można spytać to gdzie zamawiałas projekt łazienki i jaki jest koszt takiego projektu?

Edytowane przez msdracula

msdracula dzięki za sugestie. Mam jednak kilka "za" czerwoną umywalką: białych płytek juz jest stanowczo dość, te szare są za ciemne bo to prawie czarne i każdą kroplę wody i plamkę byłoby widać.

Klesia chyba będzie za pstrokato jak jeszcze na kolejną ścianę damy po czerwonej płytce. Tak nam się wydaje, ta łazienka w rzeczywistości wydaje się mnijesza niż na rzucie

Drakula nie zamawiałam projektu, nie stać mnie na takie rarytasy :D (ponoć 500zł kosztuje taki) W salonie Glazury królewskiej jak kupujesz płytki to (po wpłaceniu zaliczki) Ci projekt dają, wcześniej ustalasz co chcesz z projektantem. Odziwo myślałam że cena będzie z kosmosu a tu tańsze niż w Leroyu w promocji!

Drakula nie zamawiałam projektu, nie stać mnie na takie rarytasy :D (ponoć 500zł kosztuje taki) W salonie Glazury królewskiej jak kupujesz płytki to (po wpłaceniu zaliczki) Ci projekt dają, wcześniej ustalasz co chcesz z projektantem. Odziwo myślałam że cena będzie z kosmosu a tu tańsze niż w Leroyu w promocji!

A to super !!! no mnie też nie będzie stać na takie bajery, sama coś kombinowałam w programach ale nie mam talentu :p jedyne co to jakzobaczę gotowca to od razu wiem czym mi się podoba czy nie, a tak z głowy coś wykrzesać to nie da rady :D

I jak? zostaje bez zmian czy coś wymyśliłaś?

W salonach robią projekty (150-200zł), w większości przypadków koszt projektu odliczają od ceny zakupu płytek. W leroy robią projekt za darmo, ale trzeba się umówić(w Katowicach tak jest), a w castoramie np. pani projektant siedzi we wtorki i jak się uda, to zrobi projekt. Nie wiem czy tak jest we wszystkich tych sklepach.

Drakulka rzeczywiście namieszałaś ale cieszę się że wniosek końcowy pozytywny :D

Klesia zostaje bez zmian, ,muszę tylko jechać do wuja płytkarza żeby płytki policzył i zamawiamy. U nas w Casto nie widziałam nigdy projektanta a jestem dość często, ale tam i tak nie ma tych płytek :)

Dawno nie zaglądałam,jestem w szoku jak budowa postępuje....:yes:łazieneczka śliczna,nic nie sugeruję sama zdecydujesz.

Dach prawie skończony,teraz tynki...super lecicie z prędkością światła:yes:

Czytałam o ociepleniu......u nas było 180m2.....

My dalej walczymy....garaż ocieplony.....tynk położony:yes:

Jeszcze ogród buuuuuuuuuuuuuu.ile pracy,ale powolutku coraz piękniej.

Trzymamy kciuki,życzymy wytrwałości.....pozdrawiamy

Widzę zakupki udane i cena bardzo cieszy :D no a woda...po tylu dniach deszczu nie ma się co dziwić. Nasza działka jest bardzo wysoko ( z domu będziemy oglądać widok na miasto z góry ) ale w wykopie jest glina, więc jak pada, to woda stoi niestety zaraz przy fundamencie :( więc zaraz po piwnicy będziemy musieli koniecznie drenaż zrobić.

A gdzie kupowaliście panele? i jakie mają to ac?