netka55 22.07.2011 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Cześć kasicam! Gdzieś Ty się podziewała? POstępy to u Ciebie były ogromne, u nas się ślimaczy-szczególnie dach-już od kilku dni jest prawie skończony . Co do ocieplenia to styropianu wymierzyliśmy 190m2 a tynku więcej bo jeszcze cokół na dole. U Was na pewno już pięknie. Może wstawisz tu u mnie zdjęcia Waszego ogródka? I mam do Ciebie jeszcze gorącą prośbę o zdjęcia schodów do domu bo za niedługi czas czeka nas ich budowanie. Dobrze byłoby mieć ściągę. Pstrknij prosze kilka w wolnej chwili i podeślij mi na maila. Pozdrowienia dla Was i szybkiego ukończenia terenu wokół kaludiuszozo wersja pozostaje na 100%, chyba że coś nie będzie wychodziło, wtedy się wspomożemy fachowcami Iwona i Mariusz fajnie że widać te postępy i że łazienka sie podoba. Ocieplenie dopiero we wrześniu. Pozdrowienia msdracula to jest woda tylko po 2 dniach deszczu! U nas też glina dlatego nic nie wsiąka. Panele kupiliśmy w castroamie. AC 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 22.07.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 (edytowane) Cześć msdracula to jest woda tylko po 2 dniach deszczu! U nas też glina dlatego nic nie wsiąka. Panele kupiliśmy w castroamie. AC 3 a to super! a z wodą to niestety..glina jest straszna ale przy samym domu nie podmaka nic? Edytowane 22 Lipca 2011 przez msdracula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 22.07.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Witaj netka, ładne tempo macie, pozazdrościć. Czytam też, że niektóre prace będziecie sami robić, ewentualnie z pomocą rodziny. Na tym etapie też tego zazdroszczę, ani ja ani mąż byśmy tego nie zrobili-mąż pracuje w delegacji, jak jest w domu, to i tak ma swoje zajęcia na działce, a ja nie miałabym co z rocznym synem zrobić(jak na razie nie garnie się do budowlanki;) ). Może bardziej przy wykończeniówce. Co do kredytu,to nas też czeka i to pewnie w tym roku(o ile w ogóle dostaniemy). Przy łazience nie pomogę, przy małym wnętrzu pewnie wybierała bym jasne płytki z niewielką ilością dekorów. Pewnie płytki dałabym tylko tam gdzie to konieczne tzn. przy umywalce, wannie/prysznicu, a resztę urozmaicała kolorem farby na ścianie, łatwiej po jakimś czasie odmalować niż płytki wymieniać. No ale to ja. Fajnie, że masz pomoc projektanta.Życzę cierpliwości do dekarza, tak to jest z tymi budowlańcami:P, my też na nasza ekipę czekamy i czekamy. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krowencja 22.07.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Rzeczywiście wody macie sporo. Do domu nie dostaje się woda?Łazieneczka fajna powiem szczerze że nie byłam jakoś za czerwieniami ale sama zaczęłam się zastanawiać czy przy naszym domu nie wykorzystać trochę czerwieni ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 22.07.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Netko! U nas też leje niemiłosiernie, ale na szczęście woda wsiąka, bo więcej mamy piasku, niż gliny. Za to Ty masz tam niezłe bajoro i tylko trzeba się modlić, żeby w końcu przestało padać. Z panelami utrafiłaś 100% w mój gust, są prawie takie same jak moje, jeśli nie identyczne. Moje to dąb rustykalny, świetnie wyglądają i powiem Ci, że są bardzo praktyczne. Przytulam piątkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 22.07.2011 23:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 msdracula przy domu jest trochę wyżej piachu podsypane, tam woda nie stoi. janiseya budowanie z takim małym inwestorem do łatwych nie należy. W zeszłym roku jak zaczynaliśmy prace na działce nasz miał dobre 1,5. Ale ja nie mogłabym siedzieć z nim w domu i nie być na budowie Z łazienką tez dobry pomysł z farbą ale u nas już kolorów dosyć, a płytki chcemy do sufitu bo tak praktyczniej. A z projektantem to raczej odwrotnie-nie ja mam jego pomoc tylko on moją Ja przedstawiłam swoją wizję która została przeniesiona do programu 3D j cierpliwość do dekarza niewątpliwie się przyda. krowencja ja czerwony w zeszłym roku polubiłam i tak mi zostało. Będzie go więcej u mnie w domu Iwonka ciesze się że podobają Ci się moje panele, bo mnie u Ciebie w domku wszystko sie podoba gorące pozdrowienia dla Was i słońca życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krowencja 23.07.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Super już kominek działa!!! a mały inwestor jak sie przygląda co tata robi - niech mały się uczy ) a pogoda niestety nas nie rozpieszcza..... Panele gdzie kupowaliście? kolor super! też mi się bardzo podobają. I okna już za tydzień - idziecie błyskawicznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ila75 23.07.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 (edytowane) Koleżanko proponuję kupić tą ziemię co to wywieźli z Twojej działki;) tylko teraz uważaj na przewody .... czy to też była glina bo nie pamietam? Wiesz ale pamietam jak budowno blok i mama pozwoliła nam w coś takiego wejść na boso po pas w samych majtkach biegaliśmy a potem (było kilka takich odważnych mam ) wystawilły nam wannę taką ocynk rzecz jasna i podwórkowe mycie, fajnie było takie gliniane błotko......Adi też może mieć wspaniałe wspomnienia z dzieciństwa bądź odważną mamą jak tylko sie nieco cieplej zrobi Moje dziewczynki póki co korzystają z kałużowych zabaw bosą nogą, bo u nas gliny nie ma . W obecnych czasach brudne dzieci to szczęśliwe dzieci! Potwierdzacie?! Wysłałam część obiecanych zdjęć. Okna - to już będzie cieplej...... tu przewaga stropu w Twojej wersji, bo u nas nadal przewiew ale celowo zostawiony coby tynki wysychały, i kominka jeszcze nie mamy bo Pan B. na urlopie a muszę poprosić o wycenę inaczej do końca życia będę żałować . Jak to fajnie rozpalić u siebie w kominku ........(tak trochę zazdroszczę) Dekarz jego ruchy...... Wam już to przecież nie przeszkadza;) głowa do góry dach jest, prąd już też gotowy, właśnie a robicie teraz resztę instalacji czy czekacie za tynkami? Zapomniałam na domie, że do posadzki jeszcze siatka 1mx2m oczko 10x10 tam gdzie podłogówka ale my dajemy na całóść. Pozdrawiam. Edytowane 23 Lipca 2011 przez Ila75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasicam 23.07.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Cześć kasicam! Gdzieś Ty się podziewała? POstępy to u Ciebie były ogromne, u nas się ślimaczy-szczególnie dach-już od kilku dni jest prawie skończony . Co do ocieplenia to styropianu wymierzyliśmy 190m2 a tynku więcej bo jeszcze cokół na dole. U Was na pewno już pięknie. Może wstawisz tu u mnie zdjęcia Waszego ogródka? I mam do Ciebie jeszcze gorącą prośbę o zdjęcia schodów do domu bo za niedługi czas czeka nas ich budowanie. Dobrze byłoby mieć ściągę. Pstrknij prosze kilka w wolnej chwili i podeślij mi na maila. Pozdrowienia dla Was i szybkiego ukończenia terenu wokół Witam,tak teren wokół???jak budowa poszła w 4 miesiące do końca,tak ogród się ślimaczy,roczny Adaś daje do wiwatu,od 9-16..jak wyjadą?kawka i na taras,myślę, rozrysowuję,kupuje rośliny i pokazuję,gdzie mają być posadzone hihihi.ogromna ta działka.....robimy etapami,a w między czasie ocieplili garaż,otynkowali...położyli chodniczek od str.kuchni i salonu i ciągle coś docinają....stanęła wysoka pergola 2,5m,od str. tarasu..tak powoli.. Podziwiam waszą budowę,ślicznie rośnie,trochę kłopotów,ale zapomnicie o tym po wprowadzeniu...Śliczna łazienka,no i w kominku się pali super...bez okien wieje......pamiętam,jak Tadek robił ramy i zakładał folię....buuuuu lało,wiało a posadzki wylane. Netko prześlę zdjęcia..... trzymam kciuki....papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 24.07.2011 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 krowencja kominek już dawno działał ale nie było na tyle zimno żeby odpalać Mały bardzo lubi pomagać i cieszy się jak mu dajemy jakieś zadanie Panele kupiliśmy w Castoramie Ila75 żebyś wiedziała że tamte 26 ton ziemi teraz by się przydało, wiedzieliśmy o tym ale zawadzała. Oczywiście że była z gliną, innej nie mamy Co do brudnego i szczęśliwego dziecka to niestety NIE potwierdzamy. Nasz synek naprawdę jest inny niż wszystkie dzieci, nie lubi biegać, hałasować, brudzić się, to jest mały czyścioch, przeszkadza mu okruszek, plama itd. Nie ma co ukrywać jest pedantyczny za mamą Poza tym w kałużę by nawet nie wdepnął, bo jest strasznym zmarzlakiem, nad morzem nie chciał nawet stanąć na mokrym piasku Ja odważna jestem ale Adi już nie, to mały indywidualista. Kominek bardzo nas cieszy bo będziemy mogli podsuszać tynki.O dekarzu wolę się nie wypowiadać. Ratuje go cena. Resztę instalacji robimy po tynkach czyli tak jak wy i wszyscy inni ( nie wypalił plan odwrotnej kolejności przez opieszałość wyżej wspomnianego pana kasicam coś za coś-macie piękny domek a ogród z czasem tez zrobi się piękny a wiesz takie kłopoty to nie kłopoty. Narazie lajtowo, nad wszystkim panuję O to Ty jesteś babcia na pełnym etacie pozdroweinia o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 29.07.2011 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 O ,to już będzie stan SSZ . Nie martw się tak mocno wykonawcami,bo to nic nie da -zaciśnij zęby i myśl o czymś przyjemniejszym.Ja mam takie problemy z nimi od początku i jakoś przetrwałam i ciągnę dalej ,mało tego jestem już na finiszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 29.07.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Oj z tymi wykonawcami... Zawsze muszą coś kombinować. Ale kominek macie piękny, no i sami go zrobiliście...Zdolniachy...PozdrawiamPS. U mnie już płytki czekają na budowie, to moze wcześniej będzie łazienka, hihi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel___z 29.07.2011 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Witam. Fajnie by było jakbyś częściej pisała kwoty jakie wydajecie na poszczególne rzeczy. Sam planuję w przyszłości budowę małego domku i przyznam że bardzo to pomoże takim osobą jak ja w wyliczeniach. Życzę powodzenia.Pozdrawiam.Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 29.07.2011 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 ulciam ja nie z tych co biorą sobie wszystko do siebie tylko mnie wnerwia że jest nieskończone coś ( z ewidentnej winy wykonawcy) co dawno skończone być powinno. Ale dzisiaj już prawie...jesteśmy przed metą Klesia kominek rzeczywiście cudo architektury prosty klocek, do piękności mu wiele brakuje ale nam i tak się podoba m.in właśnie dlatego Nasze płytki do łazienki zamówione ale jeszcze przyjdzie im poczekać na układanie-najprędzej we wrześniu pawel___z witaj na forum i u mnie. Postaram się pisać więcej w liczbach. Gdyby były jakieś pytania to pisz, ja mam magiczny zeszyt w którym wszystko notuję-co do grosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 30.07.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 (edytowane) Witam,domek prezentuje się pięknie. Kolor okien bardzo ładny, przyznam , że pasowałby i w naszym domku do dachówki i ogólnej koncepcji:).Ten atrakcyjny łuczek nad wejściem do domu to gotowy element czy jakaś forma była robiona? U nas jest coś podobnego i jestem ciekawa jak to robią, a nie pytałam naszej ekipy.Jak już w środku wytynkujecie to już całkiem domowo się zrobi:).Mam pytanie odnośnie kotłowni. Jaki piec będziecie mieć? Kotłownię macie mniejszą niż nasza(a nasza wydaje mi się naprawdę malutka)?Musicie sugerować się wielkością pieca wybierając go, czy to tylko na planie tak niepozornie kotłownia wygląda?No i drugie pytanie o kredyt. Czy dobrze pamiętam, że macie w Pekao(w żuberku)? Na jakich warunkach?Jesteście zadowoleni?Odpowiedź może być na priv jeśli wolisz. Pozdrawiam:) Edytowane 30 Lipca 2011 przez janiseya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krowencja 30.07.2011 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Ojej jak sie super patrzy! STAN SSZ!!!Okna prezentują się naprawdę fajnie - kolor bardzo mi się podoba. TRZYMAM KCIUKI na dalsze prace! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 30.07.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Okna pięknie się prezentują ,a powiedz mi ile ich masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 30.07.2011 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 janiseya dzięki za słowa uznania dla okien, nam też się bardzo podobają. Łuk nad drzwiami robili murarze, szalunki zalewane betonem. Co do kotłowni to rzeczywiście za duża nie jest, ale miejsca wystarczy na wszystko co tam być powinno. My piec mamy gazowy (już kupiony) i to o małych wymiarach (głęboki na 25cm, szeroki ok 45cm), pod nim będzie stał zasobnik na wodę 100litrów. Taki komplet nie zajmuje dużo miejsca, a do tego u nas w kotłowni jest wnęka w której będzie to umiejscowione Kredyt, tak-dobrze pamiętasz, mamy w Pekao. Warunki mieliśmy dobre: 0% prowizji, brak opłat przy wypłacaniu transz, oprocentowanie 1,69%, kredyt z dopłatą Rodzina na swoim. Żadnych uwag nie mamy ale zadowoleni nie jesteśmy bo musimy go spłacać przez 30 lat krowencja dzięki, możesz mieć takie same zaraz zabieram się za pisanie do Ciebie ulciam okien jest razem 8szt: 4szt z ruchomym słupkiem 140x140cm, 1szt w całości 140x140, 2 szt 100x60cm (białe od środka) i 1 szt tarasowe 3-skrzydłowe 270x220cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 31.07.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 oprocentowanie 1,69%, kredyt z dopłatą Rodzina na swoim. Żadnych uwag nie mamy ale zadowoleni nie jesteśmy bo musimy go spłacać przez 30 lat Hmmmmm ....ja nie jestem na bierząco w kredytach, ale to możliwe, że tak strasznie oprocentowanie się zmieniło:eek:. Nam powiedzieli 5,96%, ale zwykły nie Rodzina...(dom większy). Wiadomo, kredyt to zło konieczne, nie znam nikogo, kto by się cieszył z jego posiadania. Jedynie co, to można być zadowolonym z warunków jakie dał bank. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 31.07.2011 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 janiseya musisz się trochę rozejrzeć w kredytach To jest oprocentowanie bazowe, do tego dochodzi stopa procentowa, która jest równa dla wszystkich banków, narzucana przez "państwo", zmienia się co 3 m-ce. Razem mieliśmy 5,54% ale teraz stopy są na wyższym poziomie (chyba ok 4,7%) więc dobre oprocentowanie Ci zaproponowali Korzystanie z Rodziny nie ma wpływu na oprocentowanie. Na ten czas który braliśmy żaden bank nie miał lepszych warunków. Nie płaciliśmy też prowizji od udzielenia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts