Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - DELICJA czyli nasz mały domek (nie)WIELKIM kosztem

netka55

Recommended Posts

• Odpowiedzi 588
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie zapomnijcie o instalacji antenowej i ewentualnie przewodów od kina domowego do kolumn, telefoniczny, komputerowy, satelitarny do talerza itp. Często się widzi ładnie zrobiony domek i plątaninę przewodów bo wcześniej po prostu się zapomniało.A tak wszystko za jednym zamachem pod tynk i oka nie razi. Pozdrawiam.Paweł.

A co Ty Ula taka zdziwiona? że tanio czy jak?:eek:

pawel___z przewody antenowe (czy satelitarne?nie znam się-nie wiem)mamy wyciągnięte na strych, gniazdko antenowe w każdym pokoju. Telefonicznego i komputerowego celowo nie kładliśmy bo telefonu nie będziemy mieć stacjonarnego a internetu "kablowego" w naszej wsi nie ma-zostaje radiówka albo bezprzewodowy. Ale od kina domowego nie mamy... chociaz ja nie jestem zwolennikiem głośników hałasujących do ucha gdy siedzisz na kanapie. Także dzięki za przypomnienia ale juz za późno, jutro o 7.30 zaczynają tynkarze :)

Klesia, szczerze mówiąc, mnie ta kwota nie zadowala, liczyłam na mniej. A ja bardzo się cieszę że podpatrzyłam u Z-35 ten daszek i zdecydowałam że u nas będzie :)

marcinekk83 oczywiście że w określeniu MURY są także fundamenty, to jest koszt kompletnie wszystkiego. Dwie strony wcześniej zamieszczałam koszt SSO.

Z-35 nie słyszałam nic o jakości tych baterii Omnires a z Armatury baterie ponoć najlepsze, chociaz jeśli zdecyduję się na chrom to pewnie kupię Omnires bo wysokość wylewki mi bardziej odpowiada. Wannową widziałam z obu firm ale nie podoba mi się zbytnio (szczególnie cena) i trzeba robić 4 dziury we wannie.

A święta oczywiście że w nowym domu, od zeszłego roku jest takie założenie ;)

Daszek to w całości Twoja zasługa! dzięki! :hug:

A ja mam omnires 2-dziurowy:

http://images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/1311/omnires-modern-c304-h.jpg

Na żywo obejrzałam najpierw w Praktikerze, a później za 2/3 ceny kupiłam w necie. Generalnie jak szukałam baterii to ciężko kupić coś przyzwoitego poniżej 200 zł - to koszmar!

A ja mam nadzieję, że na święta będziemy z grubsza "wykończeni".

Pozdrawiam

Z-35, ulciam-My chyba tak samo zasobne kieszenie mamy :p

Zetko ciekawa ta bateria,ale mi zależy na tym żeby wąż od prysznica nie dyndał na wannie tylko był schowany. Biorę jednak chrom bo z Armatury satyna wygląda jak pomalowane szarą farbą-bardzo tandetnie. Tylko teraz mam zagwozdkę Armatura czy Omnires...Te drugie 40zl droższe ale bardziej wysokość wylewki mi odpowiada.. :???:

Po cichu dodam, że my chyba też zamówimy drzwi vasco, hihi. No ale w końcu wiele rzeczy będziemy mieć podobnych. Bateria do wanny też mi się spodobała, chyba się nie pogniewasz jak odgapię? A jaka będzie wanna?

I przedostatnie z pytań, te płytki z leroy będą się łączyły z woodenticem? Jaki kolor woodentica kupiłaś?

Klesia, pewnie kupuj baterię! Chyba nawet po to się tu chwalimy swoimi wyborami żeby ktoś mógł z tego skorzystać :) Wanna Aquaform Simi 150x80, właśnie dzisiaj przyjechała. Woodentic mamy najciemniejszy czyli Brown i będą się spotykać z płytkami z Leroya na progu kuchni i salonu oraz na progu salonu i holu (jak kupimy) Zastanawiam się tylko czy w holu kłaść prosto czy w karo...