Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - DELICJA czyli nasz mały domek (nie)WIELKIM kosztem

netka55

Recommended Posts

• Odpowiedzi 588
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj netka55, gratuluję podjętej decyzji o budowie domku i to przy małym dziecku (ile teraz ma?). Ja mam szkraba 1,5 roczku i od jakiegoś czasu również marzy nam się własny dom. Oczywiście wszystko też byłoby na kredyt. Nie możemy się jeszcze zdecydować jaki to bedzie projekt i w jakiej technologii (poza murowaną rozważamy również drewnianą - ze względu na szybkość budowy). Delicja to był projekt, który jako jeden z pierwszych (konkretnie drugi) wpadł mi w oko (mój mąż też polega głównie na moim guście). I teraz jest tak, że nieświadomie każdy inny projekt porównujemy właśnie z tym. Ma bardzo dobrze rozwiązany układ pomieszczeń. Niewykluczone, że jeszcze do niego wrócimy po przerobieniu całej masy innych.

Tymczasem kibiuję Twojej budowie. Całuski dla małego pomocnika.

Pati_D witaj. Cieszę się że do mnie trafiłaś :)

Nasz synek ma dokładnie 19,5 m-ca czyli ciut starszy od Twojego ;)

Delicja to super domek, układ pomieszczeń naprawdę optymalny. Dla rodzinki 2+1 lub 2+2 wystarczy. Moja przyjaciółka wybudowała dom o podobnym metrażu(7m2 więcej) i układzie i naprawdę się sprawdza, jest dość miejsca i przytulnie.

Życzę powodzenia i podejmowania słusznych decyzji :)

no i zapraszam do czytania naszych zmagań budowlanych

Witka!

Świetny ten Wasz nowy nabytek. Skoro takie zdolności macie to faktycznie może sobie sami domek postawicie? ;) pewnie dużo w domku będziecie sobie sami robić!

Najważniejsze, że koszty robocizny zerowe. U nas w zasadzie zero umiejętności więc przy wykończeniówce bez fachmanów się raczej nie obejdzie.

Wc jest, garaż jest - czekamy na domek.

Pozdrawiam cieplutko i trzymam kciuki za pozytywną odpowiedz z banku!!!!!!!

lili07 nie przesadzaj z tymi zdolnościami, to przecież prowizorka! w domu będziemy robic dużo sami ale raczej rzeczy "niewidoczne' czyli np. kanaliza, drenaż, ocieplanie watą, styropianem itp. Wykończeniówkę tez musimy powierzyć fachowcom, bo chcemy żeby to miało ręce i nogi i było bezbłędnie

dokładnie tak-czekamy na domek a raczej na kredyt...

pozdrawiam

• 2 weeks później...
Dzień dobry. Pozdrawiam serdecznie.

Podoba mi się projekt domku. Jest wg mnie taki akuratni.

Będę podglądała postępy z budowy. ja swój domek też zaczynałam budować jesienią. Pod koniec października była wbita łycha kopary pod fundamenty.

Witaj sipatka :)

Nie wiem czy to przypadek ale właśnie dziś skończyłam czytać Twój dziennik :)

Domki mamy podobne-metrażem, dachem itd

Ach...jak Ci zazdroszcze tego etapu...my nie mamy szans na wbicie łopaty w październiku, powód-kasa

Zobaczymy jak szybko bank się uwinie z kredytem

pozdrowienia

będę do Ciebie zaglądać