netka55 06.08.2011 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Dzięki Drakulka! Ja też się cieszę że dach już z głowy. Drzwi 295zł netto +ościeżnica ok250zł netto. Vat wedle uznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 08.08.2011 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Hej,mnie już się styropian śni po nocach, najwięcej atrakcji z wycinaniem jest w łazience. Moja córka ma przy tym fantastyczną zabawę -produkuje śnieg. Wyczesywanie kuleczek styropianowych z włosów - bezcenne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 08.08.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 netka czy pokoik na ostatnim zdjęciu ze styropianem na podłodze to ten najmniejszy u was w domku?Lokator już jest do niego przypisany;)?Zastanawiałaś się na umeblowaniem?Pytam, bo my też mamy jeden taki nieduży coś koło 9m kw, ale mam nadzieję ,że najpotrzebniejsze meble się zmieszczą. W mieszkaniach blokowych takie wielości pokoi są raczej normalne. Ja na studiach zamieszkiwałam w takowym co miał 150x300(miałam szafkę, krzesło, amerykankę i szafkę nocną). Przytulnie było:D. Fajnie już wnętrza wyglądają jak okna są wstawione i tynki na ścianach.Coraz bardziej domowo się robi:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 08.08.2011 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Klesia u nas poszło gładko w łazience, najgorzej było w holu, a cała akcja sprawnie bo w 1 dzień razem z foliami i pianką janiseya ten pokoik to rzeczywiście najmniejszy, ma 8m2. Ustawienie mebli było znane zanim powstały fundamenty i to we wszystkich pomieszczeniach Ten pokój to taki komputerowo-gościnny czyli wywalę tam męża z papierami a gości położę spać. Wstawiamy tam kanapę na której teraz śpimy (ma 2 lata więc jakoś nie szpeci), szafę narożnikową (też 2-letnia) i regał z Ikei Billy i może nawet biurko narożnikowe, bo takie też posiadamy. Ja też mam odczucie że domowo się robi chociaż nie mogę uwierzyć że tam niedługo zamieszkamy i będziemy mieli tyle pokoi, tyle przestrzeni...i tyle sprzątania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 09.08.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Hmmm...co do sprzątania, to ja akurat nie mogę się doczekać aż będziemy u siebie, bo będę miała MNIEJ:lol2:.No i przestrzeń po swojemu zorganizowaną co bardzo ułatwia utrzymanie porządku.W tej chwili mieszkamy u rodziców i mam do ogarnięcia coś koło 250 m kw.Ponieważ nie pracuję( niestety:() siłą rzeczy jestem więcej w domu i bardziej mi przeszkadza nieład.Jak pracowałam, czasu mniej w domu spędzałam, to tak mnie nie denerwowało. No i przy dziecku nie zrobi się tego co trzeba kiedy się chce, tylko kiedy można;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 12.08.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 U nas tynki już ładnie schną, wylewki powoli też. W przyszłym tygodniu ma być więcej słoneczka.Pod umywalką będziecie mieli jakąś szafkę?Gratuluję zakupów panelowych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 12.08.2011 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 U nas tynki schną w pomieszczeniach od zachodu. W sypialni i kuchni (od wschodu) rosa na ścianach i jeszcze białe się nie zrobiły. Pod umywalką chyba będzie stał kosz na pranie i może półeczka wejdzie Ty mi nie gratuluj, Twoja kuchnia to dopiero coś! Taka black...zaskoczyłaś mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 15.08.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam mam pytanie jak wygląda sprawa wentylacji tzn czy jest we wszystkich pokojach czy gdzieś jej nie ma?Postępy super-gratuluję ja mam nadzieje zacząć na wiosnę tylko nie ma gazu,a kominek nie za bardzo do mnie przemawia, także tylko prąd i akumulowanie albo dobudować kotłownie i na groszek....Pozdrawiam Leszek Edytowane 15 Sierpnia 2011 przez pyton79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 15.08.2011 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Wentylację zrobiliśmy wg projektu czyli w spiżarni, kuchni, salonie (bo jest kominek), łazience i pom.gosp. W pokojach i holu jej nie ma. Kominek dla nas jest dodatkowym źródłem ciepła ale pewnie przez pierwsze zimy będziemy palić codziennie Na Twoim miejscu wybrałabym groszek ale koniecznie w dodatkowej kotłowni pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 15.08.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Właśnie drażniące jest to że w nowych domach nie projektują wszędzie wentylacji trzeba okna rozszczelnić.Przez to jest zaduch ,ale cóż..... Będę musiał zrobić kotłownie na eko i do przodu.3-mam kciuki aby wszystko Wam poszło ,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel___z 15.08.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Jedna rzecz mi się nie podoba - doprowadzenie wody do grzejnika w sypialni. Robione na skuśkę - to tak jakby przewody na ścianie ułożyć po skosie bo bliżej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 15.08.2011 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 pawel___z a czemu niby prowadzić rury do grzejnika kątami prostymi? Tak było prościej, blizej od kotłowni i rury na styropianie nie musiały się krzyżować. Gdyby coś się stało i tak będą pod posadzką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ColourS 19.08.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 no to nieźle netka! idziecie jak burza Akurat trafiłaś w temat, bo właśnie siedziałam nad blogami i czytałam komentarze o ogrzewaniu - załamałam się - koszty u innych zaczynają się od 30 tys., pomyślałam - nie dam rady, a tu nagle nasza kochana delicjuszka pisze, że nie jest tak źle Czasami tak siedzę sobie i czytam inne blogi i myślę sobie - za co ty się zabrałaś kobieto z taką kasą :/. Na szczęście jesteś Ty i dodajesz mi otuchy, że można tanio, szybko i pięknie Dziękuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michu021 19.08.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Nie wiem czy pisać ale po obejrzeniu rozłożenia podłogówki nie mogłem wytrzymać. Te rozłożenie jest niestety nie poprawne i nie będzie grzać poprawnie!!! Nie chce się wymądrzać ale byłem instalatorem c.o i wod-kan przez 5 lat a teraz jestem handlowcem w tej branży i szczerze piszę!!! Oto załącznik do zdjęcia jak to powinno wyglądać!!!!podłog Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 19.08.2011 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 ColourS bardzo miło mi sie zrobiło że dodałam Ci skrzydeł z kosztami ogrzewania ale... to wcale nie jest tak różowo. Musisz się mocno spiąć, szukać i zamawiać w necie a instalatora wyręczać ile się da. Nie kupowaliśmy najtańszych materiałów tylko takie ze średniej półki ale w dobrych cenach. Pozdrowienia!michu021 a możesz sprecyzować dlaczego moja podłogówka nie będzie grzać poprawnie? I czy masz na myśli pętle w salonie? Bo jeśli masz na myśli ułożenie "w ślimaka" to wszędzie prócz tej 1 pętli takie jest. Swoją drogą jak inne ułożenie rurek może wpływać na oddawaną przez nie temperaturę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 20.08.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Hej, chwilkę mnie nie ma, a Ty tak pędzisz. Chcesz mnie przegonić, co?Co Cię zaskoczyło w mojej kuchni? Czemu kosmos? Zasiałaś we mnie ziarno niepewności, bo do tej pory wydawało mi się, że gusta mamy podobne. Przyjmę wszelką krytykę, więc się nie krępuj.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 20.08.2011 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Klesia kuchnia kosmos bo taka czarna i nowoczesna, ale pozytywnie ABSOLUTNIE! Mnie tez się wydaje że mamy gust podobny. Ja po prostu dawno już ubzdurałam sobie wizję białej kuchni i Twoja tak mnie zaskoczyła. Ale płytę mam czarna i okap też planuję W końcu miałyśmy się ścigać więc widzisz...staram się! A Wy juz macie posadzki? Bo my od dzisiaj tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 20.08.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Dzięki za odpowiedź. U nas wylewki zrobione w zeszłym tygodniu, schną sobie spokojnie. Kiedy zamierzacie kłaść płytki?Chciałam zapytać, czy znasz może sklep wodtech z Poznania, bo mają "moją" umywalkę i szafkę w fajnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 20.08.2011 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Tak się składa że znam Wodtech bo tam właśnie kupiliśmy umywalkę ale odbiór osobisty żeby jeszcze zaoszczędzić Płytki możemy zaraz kłaść bo w łazience np nie mamy tynków tylko musimy płytkarza umówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 23.08.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 No to mnie pocieszyłaś z tym wodtechem, chyba tam zamówimy, reszta w rękach kuriera;)Też podlewacie wylewkę, żeby nie pękała tylko powoli wysychała?A`propos koniczynki, to może powinnaś zagrać w totka?A jak tam poszukiwania szarych płytek? W castoramie nic nie znalazłam, następny w kolejce jest leroy, zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts