ulciam 24.08.2011 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Ta koniczyna to na szczęście! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 30.08.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Hej,coś Cię tu nie widać... Żartowałam z tym ściganiem się. Jak tam, szare płytki już kupione? Byliśmy w LM, casto i obi i nic nie znalazłam. Teraz szukam w necie, może coś wpadnie mi w oko. Jeszcze się zastanawiam nad arkesią grys np. satyną.{Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 31.08.2011 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Klesia, nie wiem za co się złapać...w piątek 1-szy dzień do pracy, próbuję jak najwięcej załatwić. Może dzisiaj wieczorem napiszę coś w dzienniku. Przedwczoraj byliśmy w Poznaniu w Obi i płytki kupione (wcześniej upatrzone ale były w 2 odcieniach i musiałam zdecydować) Zrobię dziś foto. Nie są w 100% takie jak chciałam ale coś za coś, sa w odpowiednim rozmiarze 30x60cm, kosztowały 52zł ale są takie jakby mazane a chciałam gładkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 31.08.2011 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Jeszcze podziękujesz losowi za te maziane płytki Na gładkich widać każdy paproch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 01.09.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Hej, hej... Podobna atmosfera jak u nas. Ja od dzisiaj do pracy a od następnego tygodnia weekendy zajęte (dokształcam się). Dzięki za zdjęcie płytek, ja też znalazłam swoje, tyle że cena przekracza zaplanowany budżet, no i musimy gdzie indziej wprowadzić cięcia, żeby na nie uzbierać.Na razie eksperymentuję z płytkami do dolnej łazienki (opis w moim dzienniku).A co do tapet, to w LM są czekoladowo-niebieskie (dla mnie to nie turkus), można odciąć próbki do 50cm. Mam też czekoladowy kawałek, będę z nimi wędrować, jak będę dobierać zasłonki. Zbierasz dokumenty do odbioru końcowego czy częściowego domu? Robicie ocieplenie? My mamy tylko nadany numer, no i teoretycznie możemy się tam zameldować, tyle że mieszkać nam nie wolno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 07.09.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Netka witaj!!!! bardzo fajny macie projeket domku-teraz już sam domek bardzo mi się podoba! i te tempo prac- super!!! Kiedy planowa przeprowadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 07.09.2011 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 No i musiała mnie dopaść choroba żebym mogła w spokoju napisać Pilnie szukam swojego klonu atija już się nieco przekonałam do tych płytek jak je sobie na podłodze ułożyłam Klesia Ja dziś 3 dzień w pracy, a od wczoraj chora no ale chodzę-wiadomo jakby to odebrano. Narazie nie mam szans na wycieczkę do LM ale zapamiętam. Mąż robi ocieplenie, ja choruję, pracuję, odpuściłam sobie poszukiwania. Jak ja się cieszę że płytki i armaturę miałam wybrane i kupione dużo wcześniej! Dokumenty dopiero zacznę zbierać oczywiście do odbioru końcowego. Czekaliśmy na ostatnią transzę kredytu, wczoraj wpłynęła, zamówiłam już geodetę na przyszły tydzień. Potem załatwimy nr domu, kominiarza (musimy wmurować wyczystki, na wszystko czasu brakuje), świadectwo energet. mariaibartek witaj! fajnie że Delicja się podoba nie tylko ludziom którzy ją budują Przeprowadzkę planujemy na listopad. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 08.09.2011 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Ja ogólnie jestem za parterówkami, a wasza delicja ma super funkcjonalny rozkład i dlatego mi się bardzo podoba Mam nadzieję, że do listopada się wyrobicie i przeprowadzka przebiegnie planowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 08.09.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Dobry wieczór Bardzo ciekawy dziennik! I domek pięknie się wybudował. Już kilka razy do Ciebie zaglądałam a dopiero teraz zauważyłam że jesteście z Gniezna My budujemy w okolicy Słupcy to "prawie" po sąsiedzku Będę zaglądać! Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 08.09.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Netka, no to Wy ekspres jesteście, skoro już w listopadzie przeprowadzka. Nie za szybko ocieplacie dom? U nas już układają płytki w dolnej łazience... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 09.09.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Spokojnie,zdążycie -my będziemy dom ocieplać dopiero na początku pazdziernika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ila75 10.09.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 (edytowane) Witam zagladam tutaj bo na naszym stałym łączu cisza ale tak już bywa mam nadzieję, że wskoczysz w rytm, tymczasem zdrowia życzę. U nas dziś geodeta inwentarkę zrobił ("jedyne" 500zl bez rabatu ), nam zostało tylko zalatwienie pomiarów elektrycznych (ile nie wiem?) a reszta się robi (świadectwo energetyczne 350 chcą, a u Was? no i kier. bud od 2 m-cy dziennik uzupełnia czyżby za szybkie tempo prac ;)hihihihi), depczecie nam po piętach a w zasadzie to wyprzedziliście w pracach w środku ; u nas płytki jeszcze zaczekają bo ulewa zmyła pół szczytu i jest dwudniowy poślizg. śmiałam się do R, że razem się wprowadzimy i u kogo parapetówka? - na środku trójkąta czyli u nas ? A kiedyś mówiłam, że sprawdzę jaki kąt ma ten trójkąt hihihihi. Buziaki dla przedszkolaka. Pozdrawiam. Edytowane 10 Września 2011 przez Ila75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 13.09.2011 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Nadrabiam... Przeprowadzka zaplanowana na listopad ale raczej końcówkę. A jak będzie grudzień to też się nic nie stanie Kwitko witaj No Słupca niedaleko, a jaki dom budujecie? Klesia a czemu myślisz że za szybko ocieplamy? Że tynki nie wyschły czy jak?Kierownik już dawno mówił że śmiało możemy ocieplać. U nas duże przeciągi więc spoko ulciam my pewnie też zahaczymy o początek października z ociepleniem. Ila75...już nadrobiłam... my w środku jesteśmy do przodu ale ile wy macie na zewnątrz! A propos to ja nie wiem czy znajdę siły na parapetówkę...padam ze zmęczenia... Dziewczyny kiedy ja zajrzę do waszych dzienników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 14.09.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Netka55 fajna ta łazienka. U nas problem z płytkami - są bardzo kruche i odpryskują. Co do ocieplenia, to już sama nie wiem, słyszę tak różne opinie... Planujemy ocieplać w przyszłym roku, stąd też problemy z odbiorem budynku. Jaki kolor tynków wybrałaś?Jaka półka z kamienia do kominka? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 15.09.2011 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Klesia ja sobie nie wyobrażam mieszkać w nieocieplonym domu, rachunki by nas powaliły. No i nie będzie problemów z odbiorem Tynk na elewacji będzie w odcieniu zieleni. Jeszcze nie wybraliśmy firmy ale chcemy silikonowo-silikatowy. U eLTeeS na domu jest taki jak bym chciała. Półka do kominka taka wąska przy wkładzie z przodu.Niestety nie dało się wprowadzić oszczędności- płytki nie zdadzą egzaminu bo za wysoka temp. Ale nie była aż tak droga 67zł wymiar 70x9cm, nawet nie spytałam jaki to kamień ale nazywał się Daino Reale czy jakoś tak. Bardzo ładny, naprawdę podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motylek0503 15.09.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 fajnie że tak walczysz z budową tego domu. życzę udanego wprowadzenia in szczęśliwych dni w delicji fajny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 15.09.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 netka zapowiada się ciekawa i ładna łazienka(dodam, że wzornictwo płytek to nie moja bajka a u Ciebie mi się podoba). Czekam niecierpliwie na całokształt. No i pokaż resztę zakupów, co tak tylko po odrobince kapiesz fotami.Przeprowadzka zbliża się wielkimi krokami. Pozdrawiam serdecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 16.09.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 netka idziecie jak burza... ale... moim zdaniem (specem nie jestem) za szybko ocieplacie... oby grzyb wam nie wyszedł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 16.09.2011 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 motylek dzięki za miłe słowa janiseya fajnie słyszeć że komuś moja wizja łazienki też się spodobała Reszta zakupów już zakurzona i zapomniana bo zbieram wszystko od roku, no może poza szafką do wiatrołapu którą wczoraj kupiłam zdjęcia nie wstawię ale mogę link http://www.biedronka.pl/oferta/artykuly_przemyslowe/oferta_tygodnia/ A do przeprowadzki jeszcze conajmniej 2 m-ce, szybciej nie damy rady. martaibartek obyś się myliła. Jak zaczęliśmy ocieplać minął m-c od położenia tynków, cały czas otwarte okna, przeciąg i ciepło-mam nadzieję że to wystarczy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motylek0503 17.09.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 NETka czy mogłabyś przeszłać mi na e- maila koszty do tej pory ten dom ma coś w sobie i bardzo mi się podoba:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts