Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - DELICJA czyli nasz mały domek (nie)WIELKIM kosztem

netka55

Recommended Posts

• Odpowiedzi 588
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Klesia, nie wiem za co się złapać...w piątek 1-szy dzień do pracy, próbuję jak najwięcej załatwić. Może dzisiaj wieczorem napiszę coś w dzienniku. Przedwczoraj byliśmy w Poznaniu w Obi i płytki kupione (wcześniej upatrzone ale były w 2 odcieniach i musiałam zdecydować) Zrobię dziś foto. Nie są w 100% takie jak chciałam ale coś za coś, sa w odpowiednim rozmiarze 30x60cm, kosztowały 52zł ale są takie jakby mazane a chciałam gładkie :roll:

Hej, hej... Podobna atmosfera jak u nas. Ja od dzisiaj do pracy a od następnego tygodnia weekendy zajęte (dokształcam się).

Dzięki za zdjęcie płytek, ja też znalazłam swoje, tyle że cena przekracza zaplanowany budżet, no i musimy gdzie indziej wprowadzić cięcia, żeby na nie uzbierać.

Na razie eksperymentuję z płytkami do dolnej łazienki (opis w moim dzienniku).

A co do tapet, to w LM są czekoladowo-niebieskie (dla mnie to nie turkus), można odciąć próbki do 50cm. Mam też czekoladowy kawałek, będę z nimi wędrować, jak będę dobierać zasłonki.

Zbierasz dokumenty do odbioru końcowego czy częściowego domu? Robicie ocieplenie? My mamy tylko nadany numer, no i teoretycznie możemy się tam zameldować, tyle że mieszkać nam nie wolno...

No i musiała mnie dopaść choroba żebym mogła w spokoju napisać :eek: Pilnie szukam swojego klonu :D

atija już się nieco przekonałam do tych płytek jak je sobie na podłodze ułożyłam

Klesia Ja dziś 3 dzień w pracy, a od wczoraj chora no ale chodzę-wiadomo jakby to odebrano. Narazie nie mam szans na wycieczkę do LM ale zapamiętam. Mąż robi ocieplenie, ja choruję, pracuję, odpuściłam sobie poszukiwania. Jak ja się cieszę że płytki i armaturę miałam wybrane i kupione dużo wcześniej!:wiggle:

Dokumenty dopiero zacznę zbierać oczywiście do odbioru końcowego. Czekaliśmy na ostatnią transzę kredytu, wczoraj wpłynęła, zamówiłam już geodetę na przyszły tydzień. Potem załatwimy nr domu, kominiarza (musimy wmurować wyczystki, na wszystko czasu brakuje), świadectwo energet.

mariaibartek witaj! :) fajnie że Delicja się podoba nie tylko ludziom którzy ją budują :D Przeprowadzkę planujemy na listopad. pozdrowienia

Witam zagladam tutaj bo na naszym stałym łączu cisza ale tak już bywa ;) mam nadzieję, że wskoczysz w rytm, tymczasem zdrowia życzę. U nas dziś geodeta inwentarkę zrobił ("jedyne" 500zl bez rabatu ;)), nam zostało tylko zalatwienie pomiarów elektrycznych (ile nie wiem?) a reszta się robi (świadectwo energetyczne 350 chcą, a u Was? no i kier. bud od 2 m-cy dziennik uzupełnia czyżby za szybkie tempo prac ;)hihihihi), depczecie nam po piętach a w zasadzie to wyprzedziliście w pracach w środku ;); u nas płytki jeszcze zaczekają bo ulewa zmyła pół szczytu i jest dwudniowy poślizg. śmiałam się do R, że razem się wprowadzimy i u kogo parapetówka? - na środku trójkąta czyli u nas ? ;) A kiedyś mówiłam, że sprawdzę jaki kąt ma ten trójkąt hihihihi. Buziaki dla przedszkolaka. Pozdrawiam. Edytowane przez Ila75

Nadrabiam...

Przeprowadzka zaplanowana na listopad ale raczej końcówkę. A jak będzie grudzień to też się nic nie stanie :)

Kwitko witaj :) No Słupca niedaleko, a jaki dom budujecie?

Klesia a czemu myślisz że za szybko ocieplamy? Że tynki nie wyschły czy jak?Kierownik już dawno mówił że śmiało możemy ocieplać. U nas duże przeciągi więc spoko :)

ulciam my pewnie też zahaczymy o początek października z ociepleniem.

Ila75...już nadrobiłam... my w środku jesteśmy do przodu ale ile wy macie na zewnątrz! :jawdrop: A propos to ja nie wiem czy znajdę siły na parapetówkę...padam ze zmęczenia...

Dziewczyny kiedy ja zajrzę do waszych dzienników? :(

Netka55 fajna ta łazienka. U nas problem z płytkami - są bardzo kruche i odpryskują.

Co do ocieplenia, to już sama nie wiem, słyszę tak różne opinie... Planujemy ocieplać w przyszłym roku, stąd też problemy z odbiorem budynku. Jaki kolor tynków wybrałaś?

Jaka półka z kamienia do kominka? Pozdrawiam

Klesia ja sobie nie wyobrażam mieszkać w nieocieplonym domu, rachunki by nas powaliły. No i nie będzie problemów z odbiorem :)

Tynk na elewacji będzie w odcieniu zieleni. Jeszcze nie wybraliśmy firmy ale chcemy silikonowo-silikatowy. U eLTeeS na domu jest taki jak bym chciała.

Półka do kominka taka wąska przy wkładzie z przodu.Niestety nie dało się wprowadzić oszczędności- płytki nie zdadzą egzaminu bo za wysoka temp. Ale nie była aż tak droga 67zł wymiar 70x9cm, nawet nie spytałam jaki to kamień ale nazywał się Daino Reale czy jakoś tak. Bardzo ładny, naprawdę podoba mi się :D

netka zapowiada się ciekawa i ładna łazienka(dodam, że wzornictwo płytek to nie moja bajka a u Ciebie mi się podoba). Czekam niecierpliwie na całokształt.

No i pokaż resztę zakupów, co tak tylko po odrobince kapiesz fotami.Przeprowadzka zbliża się wielkimi krokami.

Pozdrawiam serdecznie:)

motylek dzięki za miłe słowa :)

janiseya fajnie słyszeć że komuś moja wizja łazienki też się spodobała :) Reszta zakupów już zakurzona i zapomniana bo zbieram wszystko od roku, no może poza szafką do wiatrołapu którą wczoraj kupiłam :D zdjęcia nie wstawię ale mogę link http://www.biedronka.pl/oferta/artykuly_przemyslowe/oferta_tygodnia/

A do przeprowadzki jeszcze conajmniej 2 m-ce, szybciej nie damy rady.

martaibartek obyś się myliła. Jak zaczęliśmy ocieplać minął m-c od położenia tynków, cały czas otwarte okna, przeciąg i ciepło-mam nadzieję że to wystarczy

pozdrawiam