Ila75 18.09.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 hm.... z tym ociepleniem ..... zależy kiedy budujesz i ważne z czego, jak na klej to nie ma dużo wody a tynki schną 2 miesiące latem nawet szybciej. Wietrzyć trzeba......, bloki buduja w jeszcze szybszym tempie i ocieplają przed tynkami .....a nie mieliśmy grzyba, tynki były wilgotne jak dostaliśmy klucze po prostu grzać i wietrzyć i nie oszczędzać w pierwszych dwóch latach to potem będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 18.09.2011 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 motylek bardzo chętnie wkleiłabym nawet w dzienniku ale muszę przysiąść i zliczyć bo mam wszystko pozapisywane w zeszycie "działami". A "do tej pory" to pojęcie względne bo mam kupione płytki, panele, wyposażenie, baterie, meble, lampy-nic z tego jeszcze nie zainstalowane. Postaram się w ciągu najbliższych dni policzyć Ila75 i tej wersji się trzymajmy! Jest sucho, wietrzymy więc będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 18.09.2011 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Netka widzę, że kupiłaś tą tapetę w LM, mam nadzieję, że będziesz zadowolona. Łazienka wychodzi Wam bardzo fajna, wyobraź sobie, że ostatnio moja mama pokazuje mi w katalogu z łazienkami właśnie Twoje płytki i mówi, że mogłam takie wybrać. Sama nie wiem, czemu tak się upierałam przy tych oxfordach, zamiast słuchać gotowych rozwiązań... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 18.09.2011 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Klesia tapeta ta na foto jest do sypialni, ale tą do salonu które szukałam też kupiłam w LM ponad tydzień temu A oxfordami się nie przejmuj, jak będą spójną całością to nic się z nimi nie będzie działo pozdrowienia, idę zajrzeć do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 18.09.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Uśmiałam się po przeczytaniu wpisu w moim dzienniku. Cenę krzeseł wysyłam na priva.PS. Mój mąż pyta, czy wybrałaś już lampy do salonu, bo nie możemy się zdecydować a skoro mamy tyle podobnych rzeczy, to byłoby łatwiej...I w przyszłe wakacje wpraszam się do CIebie na kawę! Muszę zobaczyć Wasz dom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 19.09.2011 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Dzięki za cenę.Oglądałam stronę, za daleko od nas. Ja znalazłam na allegro taki za 1810zł z 6 krzesłami. 130km od nas więc pojedziemy sobie odebrać bo kurier 150zł. A lampę do salonu wczoraj zamówiłam Też długo szukaliśmy czegoś nie białego ale padło na te, dawno wybrane. http://allegro.pl/s-lampydomowe-pl-neyo-37315-11-10-massive-i1803560493.html i podwójny kinkiet nad kanapę http://allegro.pl/s-lampydomowe-pl-neyo-37317-11-10-massive-i1803560495.html A co do kawy to jestem jak najbardziej ZA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 19.09.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Śliczne lampy będziesz miała.My długo zastanawialiśmy się nad tym czy ocieplać w tym roku ,czy nie ,ale jak zaczęło mi wiać przez gniazdka w ścianie:o to co dopiero będzie jak przyjdą mrozy!Tynk mamy w cenie ok.130zł/wiaderko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 19.09.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Czary, czary... widziałam te lampy w necie, mnie się spodobały, mój M kręcił nosem, ale jak mu powiem, że u Was takie będą, to może zmieni zdanie. Jemu się jeszcze podobają lampy przypominające dmuchawce - http://ezakupy.leroymerlin.pl/details:3626/plafon+astro a ja kompletnie tego nie widzępozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasicam 19.09.2011 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 hm.... z tym ociepleniem ..... zależy kiedy budujesz i ważne z czego, jak na klej to nie ma dużo wody a tynki schną 2 miesiące latem nawet szybciej. Wietrzyć trzeba......, bloki buduja w jeszcze szybszym tempie i ocieplają przed tynkami .....a nie mieliśmy grzyba, tynki były wilgotne jak dostaliśmy klucze po prostu grzać i wietrzyć i nie oszczędzać w pierwszych dwóch latach to potem będzie ok. Dziewczyny ja Was pogodzę,zaczęliśmy kopać fundamenty 9 maja 2010 r,a 26 września 2010r. zamieszkaliśmy w wykończonym domu......ocieplony,otynkowany...Przeżyliśmy zimę,ogrzewamy gazem,od czasu do czasu kominek.W domku cieplutko i żadnych oznak wilgoci. Netka super,zaglądam rzadko,ale Was podziwiam..jeszcze troszkę i przeprowadzka.....hurra. pozdrawiam,buziaczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 19.09.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Dziewczyny ja Was pogodzę,zaczęliśmy kopać fundamenty 9 maja 2010 r,a 26 września 2010r. zamieszkaliśmy w wykończonym domu......ocieplony,otynkowany...Przeżyliśmy zimę,ogrzewamy gazem,od czasu do czasu kominek.W domku cieplutko i żadnych oznak wilgoci. Netka super,zaglądam rzadko,ale Was podziwiam..jeszcze troszkę i przeprowadzka.....hurra. pozdrawiam,buziaczki. Dziewczyno jak Ty to zrobiłaś!, w ciągu czterech miesięcy wybudowałaś dom,wykończyłaś i zamieszkałaś w nim-jestem pełna podziwu ,gratuluję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ila75 20.09.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 a ja tu..... swoje trzy grosze, że Kasia jest chyba nie do pobicia! my już budujemy 6 miesiąc ale gdyby weszły ekipy jednocześnie do środka i od ocieplenia zamknęlibyśmy się w tych 6 miesiącach. Delicja to prosty domek ale z duszą i pozwala sie szybko budawać prawda??? hihihihihihi Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 21.09.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Netka,Ty mnie zaraz wyprzedzisz! Gratuluję postępów! Tak trzymać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 21.09.2011 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 ulciam czyli popierasz ocieplanie? dzięki Klesia ta lampa też nam się podobała ale: 1.za droga, 2. za dużo prądu bierze, 3. za mało światła kasicam kolejny głos "ZA" ocieplaniem u was się nic nie dzieje więc u nas też nie będzie się działo Oj do tej przeprowadzki to jeszcze daleka droga...tyle jest "rzeczy" do zrobienia.pozdrowienia dla Was! Ila75 wszyscy się dziwią że w tym roku zaczęliśmy i w tym się przeprowadzamy ale damy radę nie?? Z-35 nie przegonię Cię bo Ty już mieszkasz, ale masz rację że zanim się przeprowadzimy to chcę mieć wszystko wykończone. Nie mamy przymusu wyniesienia się z dotychczasowego mieszkania ale koniec tego roku jest terminem ostatecznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 28.09.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Ale już macie pięknie!!! Roślinki rosną, wokół domku równo...kiedy przeprowadzka? Jaka jest pow. twojej kuchni? bo szczerze przyznam zaintrygowała mnie cena twoich mebelków wszędzie czytam kosmiczne kwoty, a nie chcę wydać majątku..zwłaszcza, że będziemy chcieli się wprowadzić jak najszybciej więc każdy 1000 przy wykańczaniu będzie ważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 02.10.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Hej,jakie farby wybrałaś? A te lampy do salonu już dotarły? Widzę, że rzadko bywasz na forum, tak jak i ja. U nas postępów nie widać, ale zmęczenie sięga zenitu.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 04.10.2011 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Dracula pięknie to będzie za 10 lat jak się uporam z ogrodem choć po ostatnim zakładaniu kwietnika nie wiem czy i tyle czasu wystarczy. Warunek-zakup kilofa Przeprowadzka zaplanowana na drugą połowe listopada. Kuchnia ma 8,3m2. Dla mnie kwota za kuchnię rewelacyjna nie jest, znalazłabym tańszą ale stawiam na jakość. W tej cenie nie ma szafki do zabudowy lodówki bo będziemy mieć wolnostojącą a i wiszące są tylko 2 szt poziomych po 72cm. Klesia u mnie masakra ze zmęczeniem i czasem też. Nie mam kiesy tu napisać. Lampy przyjechały, jak zawisną (nie prędko) to wstawię foto. Farby kupowałam Nobilesa bo w dobrej cenie były (36zł za 2,5l) no i lateks. Do salonu kupiłam Śnieżkę Barwy natury bo odcień mi się podobał, zobaczymy jak na żywo. Pewnie będę kombinowac i robić roszady między pomieszczeniami jak otworzę wiaderka i wypróbuje kolory. Mam wrażenie że za dużo jasnych kupiłam. NIe mam jeszcze do wszystkich pomieszczeń. pozdrowienia i jakiś nadprzyrodzonych mocy życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 05.10.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Moja kuchnia ma 9,2 ale też dużo szafek nie będzie..wiesz ja się jeszcze nie orientuje dokładnie w kuchni, ale jak czytam dzienniki i widze ceny to mi szczęka opada i muszę potem ją zbierać z podłogi a twoja cena jest wreszcie normalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 09.10.2011 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Hop, hop... Co tam słychać? Jak samopoczucie? Mam nadzieję, że znajdziesz chwilkę i wrzucisz jakieś zdjęcia.Pozdrawiam cieplutko w to zimne popołudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ila75 10.10.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Witam koleżankę "wykończoną na wykańczaniu" co tam slychać? Wskoczyłam poogladać bo cos wspomniałaś że musisz uzupełnić dziennik..................Pozdrawiam i do spisania w domie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 11.10.2011 23:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Witajcie dziewczyny... ostatkami sił ale piszę i melduję że żyję ale ledwo. Napisałam w dzienniku co słychać, a oprócz tego nerwówka i milion rzeczy do zrobienia Trzymajcie się i szybkiego końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts