Iwona i Mariusz 22.12.2011 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 http://www.boze-narodzenie.zawsze.net/bozenarodzenie14.gif Miękkich płatków śniegu za oknem, ciepłych bamboszy przy pachnącej choince i sypiącym iskrami kominku, a także wymarzonych prezentów i spokoju w sercużyczą Iwona i Mariusz z Bukowej Chatki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.12.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 http://img197.imageshack.us/img197/2487/641ph.jpg Uploaded with ImageShack.us Ze świątecznymi pozdrowieniami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 23.12.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Wesołych Świąt Pozdrawiam:) P.S. Pięknie u Was, no i już masz na święta wysprzątane:lol:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami1227 23.12.2011 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 http://www.allegaleria.pl/images/2zitt3hx2ddsfm7fywkb.jpgSerdecznych spotkań rodzinnych,pukania do drzwi,przyjaznych twarzy,dużo radości,serdecznych objęć, pocałunków,szczęśliwych wspomnień,aby Święta były właśnie tym,czym powinny być- odrobiną ciepła w środku zimy,światłem w mroku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ila75 23.12.2011 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Netka! Delicjowych Świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maldarec 25.12.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Wesołych, cudownych, wspaniałych świąt Bożego Narodzenia i cudownego mieszkania w Nowym Roku 2012 http://img72.imageshack.us/img72/7735/obraz006kq.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 30.12.2011 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 http://cdn1.asteroid.pl/c4/a.fotka.pl/078/888/78888443_800_s.jpg Już po świętach, stary rok się kończy, jego blask już mija. Nowy 2012 do brzegu dobija.Życzę by był piękny, lepszy od starego,a Tobie przyniósł coś szczególnego.Same serdeczności, morze miłości,uśmiech na twarzy i to o czym marzysz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ila75 31.12.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Szczęścia w NOWYM ROKU!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Helen87 04.01.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 witam piękny domek ! gratulacje! kiedy mozna liczyc na wiecej fotek łazienki,pokoikow oraz kotłowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motylek0503 06.01.2012 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 netka55 pięknie się urządziłaś gdy się tak patrzę to myślękiedy to ja będę urządzać swój gratulacje śliczne masz wnetrze domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 19.01.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 witam sie jak sprawdzają sie łamane drzwi w kuchni? co to za płytki macie w salonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 22.01.2012 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 niedziela, 22 styczeń Kurczę...ale długo mnie tu nie było... z miesiąc będzie. Weszłam czasem sprawdzić czy ktoś jeszcze do mnie zagląda na odpisanie nie było czasu ani sił. Kiedyś trzeba nadrobić... Monika i Włodek witaj na forum i u mnie, święta minęły nam całkiem przyjemnie Lukarna maldarec fajnie że Wam się ławeczka podoba. Lukarna w takim małym wiatrołapie nie może być szafa żeby nie zagracić. Widzisz ile czasu zajęło mi zebranie się żeby napisać, nie wspomnę o akcji robienie w domu zdjęć i wstawianie ulciam sto lat u Ciebie nie byłam, dzięki za życzenia, gratulacje. Blaty na szczęście dojechały po moich licznych interwencjach i mogę cieszyć się kuchnią w pełni Iwonka, Lukarna, janiseya, maldarec, Ila75 dziękuje Wam za życzenia na święta i wybaczcie że nie wpisałam się ze swoimi Helen87 szczerze Ci powiem że w pokojach (sypialni i pokoju synka) więcej zdjęć nie zrobię bo były by takie same jak poprzednie Pokoje są małe, aparatem trudno objąć dookoła. Niebawem wstawię foto małego pokoiku. Natomiast kotłownia jest kompletnie nie do sfotografowania bo jak otworzę drzwi to stoi szafa-tymczasowo a nad nią wisi pranie, cała jest zagracona. Ogólnie jest mikroskopijna. motylek0503 dziękuję bardzo aksamitka płytki w salonie to woodentic Paradyża w kolorze Brown, rozmiar największy. Drzwi łamane są do spiżarni i sprawdzają się rewelacyjnie, bardzo wygodne, mnie podoba się to że nie zajmują miejsca i nie wlatuje do kuchni tyle zimnego powietrza ( bo w spiżarni chłodno) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Helen87 23.01.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 dzieki za odpowiedz-a czy w kotłowni masz rowniez pralke?zmiescila sie?jak sprawuje sie ogrzewanie?do ilu stopni dogrzewacie chatke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 23.01.2012 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Helen87 tak, w kotłowni mam pralkę, małą umywalkę, zasobnik na wodę 100l stojący, za drzwiami półki na całą szerokość i długość a drzwi otwierają się do wewnątrz więc po zagospodarowaniu miejsca bardzo mało-w zasadzie tyle tylko ile zajmują otwarte drzwi. Myśleliśmy o przesuwnych i trzeba było takie zrobić-byłoby wygodniej. Pralkę mam wąską 40cm więc bez problemu weszła, miejsce dla niej (podejścia i odpływ) były od początku w planach. Ogrzewanie chodzi, ciepło jest, rachunku jeszcze nie dostaliśmy. A grzejemy kominkiem zwłaszcza, a gazowe tylko dogrzewa w nocy i rano. W salonie po napaleniu mamy ok 23 st w pokojach 21, ja jestem zmarzluch pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 24.01.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Witam,od razu gratuluję udomowienia wnętrz, no i jak dla mnie rewelacyjnego rachunku za gaz.Na jeden miesiąc wychodzi Ci 220zł. U moich rodziców średnia na miesiąc to 1000zł, dom ponad 200 m kw, ale też dogrzewany kominkiem. W sumie nie za ciepło(tata ma swoje ideologie, święcie w nie wierzy, nie słucha żadnych rad i płaci tak co miesiąc:rolleyes:). Nie myślałaś o czerwonych dodatkach do łazienki poza planowaną zasłonką? Zresztą, zobaczysz czy sama zasłonka nie "dokończy" wystroju. U mnie w pokojach po zawieszeniu firanek okazało się, że w zasadzie wnętrze jest już "ubrane". Nasza decyzja o kredycie się odwlekła. Chcemy w tym roku założyć okna, doprowadzić przyłącza i instalacje wewnętrzne zrobić za własne oszczędności, których jeszcze nie mamy:sick:. Ale mi trochę ulżyło, bo jakoś miałam wrażenie, że za dużo na raz chcemy. Poza tym jakoś bez stresu skupiam się na szukaniu pracy. No a mąż będzie pracował na te oszczędności;). Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 24.01.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Netka, gratuluję przeprowadzki. My w proszku, a Ty już mieszkasz i masz już wykończone - zazdroszczę...Fajnie Wam wszystko wyszło. Bardzo podobają mi się tapety w salunie - możesz mi zdradzić nazwę i cenę.U nas miesięczne rachunki za gaz podobne choć jeszcze koza nie jest ruszona. Powinny Wam się rachunki jeszcze zmniejszyć bo dom jeszcze się "wygrzewa". Sama przeprowadzka (otwieranie drzwi, wnoszenie zimnych mebli) spowodowała straty ciepła.Generalnie tak trzymajcie - życzę Wam, żeby to nowe miejsce było Waszą przystanią i aby działo się tam tylko dobrze.Pozdrawiam - Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Helen87 24.01.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 bardzo fajnie urzadzone netka ten maly pokoik jesli tam nikt nie spi zawsze moze byc garderoba albo suszarnia do prania .Pozdrawiam Aha odnosnie palenia w kominku jesli czesto to robicie-nie brudzi sie dookola?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalgt 24.01.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Hey netka moglabys napisac ile Cie wyniosła całkowita budowa.? ja jestem na etapie instalacji wewnątrz juz blizej niz dalej konca:) oto link do mojej budowy http://www.delicjusz.mojabudowa.pl/ Pozdrawiam serdecznie i Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 24.01.2012 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Aha odnosnie palenia w kominku jesli czesto to robicie-nie brudzi sie dookola?Pozdrawiam U nas kominek codziennie używany. Szyba codziennie czyszczona, choć zauważyłam, że jak pali się tak jak powinno ogniem(a nie kopci co preferuje mój tato)to i szyba nie wymaga codziennego czyszczenia. Do czyszczenia zabezpiecza się okolice narażoną jakąś starą gazetką, po rozpaleniu w kominku ewentualne śmieci z drzewa na przykład się podmiata.Nie ma tragedii a ciepło z kominka daje zupełnie inne powietrze w domu. Ogólnie co do sprzątania domu to musiałam się przyzwyczaić, że dom na błysk nie będzie, bo powierzchnia większa, zwierzyniec i.t.d. i musiałabym cały czas sprzątać, a przecież jest wiele ciekawszych czynności. Dużo też zależy od dobrego zaplanowania przestrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 25.01.2012 23:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 janiseya rachunek za gaz odpowiedni dla naszego metrażu (88m2) no i do pogody (nie było mrozów!) Wbrew pozorom w mojej łazience jest dużo czerwonego- cały blat pod umywalką, 2 rzędy płytek nad wanną i 1 ściana w prysznicu-aparatem nie da się ująć tego w 2 czy 3 zdjęciach. No i dochodzą jeszcze dekory w paseczki szaro-czerwono-białe Zajrzałam do Twojego dziennika i poczytałam co nie co. Jeżeli się nie czujecie na siłach żeby brać w tym roku kredyt to dobrą decyzję podjęliście oczywiście o ile jesteś w stanie wytrzymać jeszcze x czasu do przeprowadzki i masz takie możliwości (czytaj:gdzie mieszkać) Pociesz się tym że im więcej zrobicie ze swoich tym mniej będzie do spłacania. Z-35 dzięki czego Ty mi zazdrościsz? przecież Wy już dawno mieszkacie My trochę przeciągnęliśmy sprawę bo chciałam mieć wszystko skończone na cacy zanim się wprowadzimy. Tapeta w salonie kupiona w Leroy Merlin, masz linka http://www.leroymerlin.pl/produkty/tapeta-winylowa-luksor-545623-rasch,1103276295,1233914500.html mają też inne podobne np taka http://www.leroymerlin.pl/produkty/tapeta-winylowa-na-flizelinie-colia-1167-27-as-creation,1103276295,1277740559.html włącz sobie na ich stronie dział tapety i pooglądaj Helen87 przeznaczenie małego pokoju już dawno ustalone to jest pokój komputerowy-bo jest biurko i drukarka, no i sluży jako sypialnia dla gości.A poza tym mamy tam spore akwarium. Suszarka niestety się nie mieści bo jest za wąsko. W kominku palimy codziennie bez wyjątku i codziennie wyciągamy popiół. Trzeba jego resztki zamieść jak się rozpali i tyle. No i oczywiście troszkę więcej się kurzy niż gdyby kominka nie było ale mi to nie przeszkadza bo i tak co 2 dni ścieram kurze A szyba w kominku do mycia co 3 dni, chociaż teraz już ponad tydzień nie myłam i ogień jeszcze widać rafalgt nie umiem podać Ci konkretnej kwoty. Nie wiem też o co pytasz...mam doliczyć chodnik, taras, meble, sprzęty? To jest bardzo indywidualny koszt, bo każdy kupuje materiały w innej cenie, jeden ma fachowców a inny robi sam (jak my) a rozpiętość w robociźnie duża, płytki kupisz za 20zł albo za 150zł. Jeden "zapłaci" za Delicję 210tys a drugi 250tys. My wzięliśmy 210 tys kredytu, zostało nam 4tys na tynk zewn i do zrobienia podbitka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts