eLTeeS 23.03.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 No to ruszyliście pełną parą ! Bardzo się ciesze. Teraz niech domek rośnie PS. To niesamowite uczucie patrzeć jak rośnie dom... własny dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 23.03.2011 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Klesia jakoś mnie ta woda nie przeraziła, murarze świetnie sobie z nią radzą, mam nadzieję że już nie będziemy mieli z nią do czynienia. Oj raczej Ciebie nie przegonimy bo po fundamentach mamy 3 tyg do m-ca postoju-murarze idą skończyc inną robotę. eLTeeS no nareszcie!pełna para! ale jestem zadowolona. dzisiaj to aż mi ta wylewka w garażu przesłania te ławy ale już widać gdzie będzie NASZ DOM pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 24.03.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 ...i ja też gratuluję i życzę samych ciepłych i suchych dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 24.03.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Witaj Netka! Przeczytałam historie waszych zmagań kredytowych i jestem pełna podziwu dla Twojej determinacji. My jesteśmy na początku tej drogi - właśnie zamierzamy składać wniosek. Jak na razie jestesmy pełni nadziei, ale i nie bez obaw - w końcu ( jak to trafnie ujęłaś) - ślubujemy na 30 lat ( niejedni w małżeństwie tyle nie wytrzymują ) . Zobaczymy jakie będą efekty naszych starań. A Tobie życzę szybkch i sprawnych rąk fachowców!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 24.03.2011 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Dzięki ulciam byleby deszczu nie było to już będzie ok ewanz nastaw się na trudną przeprawę z bankami, chyba że się uda za pierwszym razem, czego Ci życzę. Moja rada: złóż kilka wniosków jednocześnie pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ila75 24.03.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Gonimy Was... jesteśmy o kroczek z tyłu, a jednak szalunki były!!! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 24.03.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 No, no, no... robota wre, jak widzę.Fajne płytki, czyżby pierwsze "szare" zakupy? Nie wiem, czy jeszcze interesują Cię szare płytki, ale natknęłam się na tandori z paradyża. Dopisałam do listy "koniecznie obejrzeć"Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 24.03.2011 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Ila75 no tak nie do końca to szalunki. Tylko miejscami na brzegach, nie po całości. Klesia te płytki które kupiłam nie są szare, są brązowe!To do kuchni na podłogę a szare chcę tylko do łazienki, nigdzie więcej bo nie pasowałyby do całości wystroju i kolorów. W holu będą odcienie beżu (do 35zł/m2 ) Jak słyszę paradyż to aż nie chce mi się oglądać bo wiem jakiej ceny się spodziewać mam już upatrzone w Leroyu takie: http://images39.fotosik.pl/744/142cd4db61cef608gen.jpg Cena jak dla mnie do przyjęcia, ale mój chłop wolałby tańsze chociaż te też mu się podobają. W Casto też je mają ale o 3 zł droższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 25.03.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Widzę, że oddajesz się zakupowemu szaleństwu Wciąż jednak nasuwa mi się pytanie - gdzie to wszystko składujesz? Chyba masz jakieś zaufane miejsce... Ja nie mam kompletnie takich możliwości, więc chyba będę robić zakupy na ostatnią chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 25.03.2011 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Tak, na szczęście mamy takie zaufane miejsce. Już u kogoś w dzienniku pisałam że składujemy to wszystko u teścia na strychu. te ostatnie płytki za ciężkie żeby wnosić do góry, więc zawadzają mu chwilowo w garażu. Jak pomalujemy nasz to będą stały u nas. Korzystam z okazji jak można coś kupić taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 25.03.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Hej,widziałam te płytki w sklepie. Ja póki co, nie mam wybranych konkretnych, głównie z powodu podłogi. Większość szarych wydaje mi się za ciemna (czytaj: dobrze będzie widać na nich każdy pyłek). A tak z innej beczki, zerknęłam na Twój projekt, zostawiasz spiżarkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 25.03.2011 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Klesia mi też te podłogowe płytki "od kompletu" są za ciemne ale coś pokombinuję (czyt. znajdę jaśniejsze) Co do spiżarki to była ona jednym z kryteriów wyboru projektu więc jak najbardziej tak Chcę do niej takie łamane drzwi na szynach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 26.03.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Gratuluję postępów. Na budowie dobrze mieć zawsze przygotowane coś do zabetonowania. Wyliczenie betonu nigdy nie jest precyzyjne i zawsze lepiej zamówić go ciut więcej, koszt dojazdu ekstra jest większy niż nadmiar niewielkiej ilości betonu. przy stropie proponuję zrobić formę na płytki betonowe. jeżeli będzie nadmiar betonu będzie gdzie wylać , a płytki betonowe zawsze sie przydadzą. Byle wyjśc z ziemi. pamietajcie o dokładnym zagęszczeniu zasypywanych fundamentów. Warstwami po 30 cm , nie więcej , i zagęszczarka. dopilnuj osobiście. Tego nie można później naprawić. Dobrze jest też zrobić przepusty na kanalizacje , po co kuć w bloczkach. No i przepust pod ławami , pod przyłącz wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 27.03.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Poszliście jak burza!po wymurowaniu od razu maziacie bloczki smarowidłem?U mnie wszystko się "knoci"-przez dwa tygodnie w ogóle nie dzwoniłam do wykonawcy(nie miałam do tego głowy) to i na budowie prawie nic nie zrobione,ale ja się za nich wezmę po niedzieli:evil:pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 27.03.2011 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Zbigniew100 dzięki za podsunięcie pomysłu z formami na płytki betonowe. Przydadzą się nawet bardzo bo od płotu do domu mamy 20metrów! Przepusty już zostawione, a o zagęszczaniu pamiętam, mój murarz jest bardzo skrupulatny, myślę że wykona to prawidłowo. ulciam no przyznaję że nasi muzarze mają tempo niezłe. Dysperbitem jest pomalowane tylko to co było suche, murowane poprzedniego dnia. Pogoń swoja ekipę bo pogoda ma dopisywać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 28.03.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Netka, ślicznie u was zaczyna wyglądać domek. Będę częstym gościem u was, bo znów chce przeżywać budowę domu, a narazie mogę ją przeżywać z Wami, bo nasza budowa to już prawie nie budowa ;P Jeszcze z zewnątrz będziemy szaleć. Kochana śliczny ten gres Trawertyn z Leroy Merlin. Mogę wiedzieć ile daliście za m2 ? Kurcze szukamy czegoś fajnego na podjazd i taras, a ten wygląda bardzo naturalnie Oczywiście nie bardzo drogiego ;P Zastanawiamy się jeszcze nad piaskowcem co by ułożyć go naturalnie w sensie, żeby pomiędzy trawka rosła I to nas wyjdzie w miare tanio, bo tona piaskowca wyniosła by nas 200 zł, tylko nie pamiętam ile wychodzi z tego m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 28.03.2011 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 ...oj pogonię,pogonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 28.03.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 netka55 jak ma wyglądać wejście do Waszego domu? Będą półokrągłe schody? Pytam, bo coś mi się nie widzi to nasze wejście do domu, a chcemy już wszystko za jednym zamachem zatwierdzić u kierbuda.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 28.03.2011 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 eLTeeS gres kosztował 50zł/m2 (pisałam w dzienniku-nieuważnie czytałaś ) ale to była promocja do 24.03. Normalna cena to ponad 60zł. masz link http://www.leroymerlin.pl/produkty/seria-travertyn,m1242632793.html nie wiem czy nadawałby się na podjazd... i zapraszam jak najczęściej! z Twoim gustem to będziesz moim doradcą! Klesia wejście dokładnie tak jak piszesz-półokrągłe schody, wyjdą 3 bo dom wysoko wyniesiony. Jeszcze fundament nie wymurowany, chyba murarz zostawia sobie najgorsze na koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 30.03.2011 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Pięknie wygląda wejście do domu:)-też o takim marzę ,ale zobaczymy co nam z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts