Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - DELICJA czyli nasz mały domek (nie)WIELKIM kosztem

netka55

Recommended Posts

• Odpowiedzi 588
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

klaudiuszozo powiedzmy że "odchodzi"...powiem Ci tak: gdyby nie było działki, nie byłoby budowy domu tylko mieszkanie w bloku również z kredytem na 30 lat .

kasicam ja się cieszę jeszcze bardziej ;) ale miło że macie wkład w to nasze budowanie i dopingujecie. Tak trojaczki będą :) a niewtajemniczonym donoszę że chodzi o 3 te same domy-Delicje- mój, Ila75 i kasicam :wiggle:

Będą trojaczki???hahahahaa

Trojaczki jak nic! jeden już taki solidny dojrzały a te dwa dopiero raczkują hihihihi. Jednocześnie korzystając z okazji pochwalę się że Magdę dogoniłam (zadyszki dostałam;)) a nawet teraz ja jestem o kroczek z przodu.

Netka zapomniałam..... Twój On musi otrzymać pochwałę i zapłatę w wysokości 400zł (po znajomości oczywiście) za ułożenie rur. Pozdrawiam.

Ila później my będziemy gonić Ciebie ale już raczej nie damy rady. A tymi 4 stówami to musimy się jakoś z ONEM podzielić bo ja mu mierzyłam, jeździłam po materiał, zasypywałam i ubijałam :rolleyes:

kasicam Twój domek jest czarujący-bez wątpienia :yes: Działasz już w ogródku? Ja mam kilka nabytków w doniczkach (wiadrach)posadzonych: 3 sosny, róża na pniu i świerk Conica. Narazie nie ma gdzie wsadzić choć wizja ogrodu już jest :wiggle:

pozdrowienia Delicjuszki :hug:

Ekipa Delicjuszek powstała jeszcze przed naszą budową (tz. Netki i moją bo Kasia już się meblowała). Klesia oj fajnie nam....ile wspólnych tematów.

Kasia co zamawiasz? projekt czy nasionka ale z tego co pamiętam już nasionka kupiłaś.......

Netka co do tych 4 stówek to faktycznie Twój udział wielki nawet ogromny, więc jak to mówił mój wujek jak nam banknot darował..." podziel sprawiedliwie ale pamiętaj że sprawiedliwie nie znaczy po równo" biorąc pod uwagę naszą pierwszą wpadkę jeszcze On musi Tobie premię wypłacić hihihihi

Pozdrawiam.

Edytowane przez Ila75

No właśnie kasicam co zamawiasz? jedź do Leroya albo do Kostrzyna tam pełno szkółek z roślinami, napewno coś wybierzesz :)

Klesia wiesz jak fajnie zobaczyć swój dom na żywo przed budową? :rolleyes: a teraz z Ilą codziennie się wymieniamy kto ma co za ile (narazie piasek, beton a później będzie bateria, płytki...) bo my na tym samym etapie jesteśmy, tzn dzisiaj już nie bo u niej zaczęli ściany stawiać a mój dom stoi odłogiem.

Pochwalić się projektem mówisz...nie mam czym bo jakbyś zobaczyła oryginał to byś padła... ze śmiechu :lol2: Ale napiszę wam co i jak. Czytałam sobie trochę na forum w wątku ogrodniczym, spisywałam sobie wszystkie rośliny jakie mi się podobają w taki sposób że jak padła tam nazwa np berberys to wpisywałam w googlach i oglądałam zdjęcia :) sprytna jestem nie? :wiggle: dobrze że zrobiłam to zimą bo teraz by mi się nie chciało. Potem narysowałam na kartce kształt mojej działki, naniosłam dom, taras i wymyśliłam ścieżki i podjazd,furtkę, bramę, potem elementy inne typu: garaż, drewutnia (w przyszłości), piaskownica, kompostownik. No i na końcu rozplanowałam rośliny w odpowiednich grupach (np kwaśnolubne) i miejscach-odpowiednich dla mnie, bo np jeśli niektóre lubią cień to mają pecha bo u mnie łyse pole i cienia nie będzie :rotfl: No i opisałam literkami i zrobiłam legendę. Ot i to cała filozofia projektowania ogrodu. Podejrzewam że biura projektowe też tak robią :yes: no więc kochane... pińcet się należy :D nr konta 20..... :D:D:D