Ila75 30.03.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Nocujesz już w domku? Zaglądam tu i tam gdzie bywasz i cisza ....... U nas też taki obrys domu..... tylko w lustrzanym odbiciu ....taki brat bliźniak. Pozdrawiam. Ila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 31.03.2011 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 ulciam a jakie masz w projekcie? Ila75 jestem ale w większości na budowie a jak w domu to zabiegana ale jak widzisz zaglądam codziennie pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 01.04.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Hej netka! u mnie w projekcie są proste 3 stopnie,ale mi się takie nie podobają .Jeśli będzie taka możliwość to zrobimy półokrągłe lub co w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 01.04.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Netka,ale tempo! Z rozrzewnieniem wspominam wrzesień ubiegłego roku u nas...To wspaniały i jednocześnie trudny czas. Tylko wzlotów Wam życzę na budowie - upadków jak najmniej...Pozdrawiam i będę zaglądać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasicam 02.04.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Witaj Madzia....ale pięknie rośnie wasza Delicja....jestem w szoku,jak zobaczyłam zdjęcia....pięknie. trzymam kciuki. buziaczki dla chłopaków .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 02.04.2011 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Zetko tempo ustało bo wczoraj murarze sobie poszli ale za 3 tygodnie znowu ruszą dzięki za życzenia kasicam witaj u mnie i na forum trzymaj, kciuki, trzymaj, żeby nam się udało tak szybko jak Wam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 03.04.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Kurczę, fajnie że macie działkę od rodziców odchodzi jakieś 50-100 tys... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasicam 05.04.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Uda się dlaczego nie ma się udać....trzy tygodnie to tuż tuż...a mury szybciutko rosną..Netka tak się cieszę... machamy do WAS i buziaczki ślemy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasicam 05.04.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Nocujesz już w domku? Zaglądam tu i tam gdzie bywasz i cisza ....... U nas też taki obrys domu..... tylko w lustrzanym odbiciu ....taki brat bliźniak. Pozdrawiam. Ila Będą trojaczki???hahahahaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 05.04.2011 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 klaudiuszozo powiedzmy że "odchodzi"...powiem Ci tak: gdyby nie było działki, nie byłoby budowy domu tylko mieszkanie w bloku również z kredytem na 30 lat . kasicam ja się cieszę jeszcze bardziej ale miło że macie wkład w to nasze budowanie i dopingujecie. Tak trojaczki będą a niewtajemniczonym donoszę że chodzi o 3 te same domy-Delicje- mój, Ila75 i kasicam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 06.04.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Dobrą kwotę uzyskaliście za stan0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 06.04.2011 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 ulciam nie najlepszą, liczyłam mniej (max 24tys), ale niestety takie ciężkie warunki gruntowe sporo podnoszą koszty. Tak jak pisałam uratowały nas ceny materiałów i piasku bo było by 33tys w cenach rynkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 06.04.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Tak ,ja wiem że ciężkie warunki gruntowe podnoszą koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ila75 06.04.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Będą trojaczki???hahahahaa Trojaczki jak nic! jeden już taki solidny dojrzały a te dwa dopiero raczkują hihihihi. Jednocześnie korzystając z okazji pochwalę się że Magdę dogoniłam (zadyszki dostałam;)) a nawet teraz ja jestem o kroczek z przodu. Netka zapomniałam..... Twój On musi otrzymać pochwałę i zapłatę w wysokości 400zł (po znajomości oczywiście) za ułożenie rur. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasicam 06.04.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Dojrzały????na pewno tak hihihihi....czy czarujący????ILa75.......tak ma 4stówki jak w banku NETKO....albo???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 06.04.2011 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Ila później my będziemy gonić Ciebie ale już raczej nie damy rady. A tymi 4 stówami to musimy się jakoś z ONEM podzielić bo ja mu mierzyłam, jeździłam po materiał, zasypywałam i ubijałam kasicam Twój domek jest czarujący-bez wątpienia Działasz już w ogródku? Ja mam kilka nabytków w doniczkach (wiadrach)posadzonych: 3 sosny, róża na pniu i świerk Conica. Narazie nie ma gdzie wsadzić choć wizja ogrodu już jest pozdrowienia Delicjuszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasicam 07.04.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Witaj DELICJUSZKO...hahaha..ogród?przygotowania ziemi...sprzatanie buuuuuuuuuuu.wizję ogrodu mam codziennie inną...na razie nic nie kupiłam..czekam..i od przyszłego tygodnia zamawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 07.04.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 No proszę, jaka ekipa DELICJUSZY się zebrała, ale Wam fajnie. netka pochwal się planami ogrodowymi, bo ja zielona w tym temacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ila75 07.04.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 (edytowane) Ekipa Delicjuszek powstała jeszcze przed naszą budową (tz. Netki i moją bo Kasia już się meblowała). Klesia oj fajnie nam....ile wspólnych tematów. Kasia co zamawiasz? projekt czy nasionka ale z tego co pamiętam już nasionka kupiłaś....... Netka co do tych 4 stówek to faktycznie Twój udział wielki nawet ogromny, więc jak to mówił mój wujek jak nam banknot darował..." podziel sprawiedliwie ale pamiętaj że sprawiedliwie nie znaczy po równo" biorąc pod uwagę naszą pierwszą wpadkę jeszcze On musi Tobie premię wypłacić hihihihiPozdrawiam. Edytowane 7 Kwietnia 2011 przez Ila75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 08.04.2011 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 No właśnie kasicam co zamawiasz? jedź do Leroya albo do Kostrzyna tam pełno szkółek z roślinami, napewno coś wybierzesz Klesia wiesz jak fajnie zobaczyć swój dom na żywo przed budową? a teraz z Ilą codziennie się wymieniamy kto ma co za ile (narazie piasek, beton a później będzie bateria, płytki...) bo my na tym samym etapie jesteśmy, tzn dzisiaj już nie bo u niej zaczęli ściany stawiać a mój dom stoi odłogiem. Pochwalić się projektem mówisz...nie mam czym bo jakbyś zobaczyła oryginał to byś padła... ze śmiechu Ale napiszę wam co i jak. Czytałam sobie trochę na forum w wątku ogrodniczym, spisywałam sobie wszystkie rośliny jakie mi się podobają w taki sposób że jak padła tam nazwa np berberys to wpisywałam w googlach i oglądałam zdjęcia sprytna jestem nie? dobrze że zrobiłam to zimą bo teraz by mi się nie chciało. Potem narysowałam na kartce kształt mojej działki, naniosłam dom, taras i wymyśliłam ścieżki i podjazd,furtkę, bramę, potem elementy inne typu: garaż, drewutnia (w przyszłości), piaskownica, kompostownik. No i na końcu rozplanowałam rośliny w odpowiednich grupach (np kwaśnolubne) i miejscach-odpowiednich dla mnie, bo np jeśli niektóre lubią cień to mają pecha bo u mnie łyse pole i cienia nie będzie No i opisałam literkami i zrobiłam legendę. Ot i to cała filozofia projektowania ogrodu. Podejrzewam że biura projektowe też tak robią no więc kochane... pińcet się należy nr konta 20..... :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts