Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - DELICJA czyli nasz mały domek (nie)WIELKIM kosztem

netka55

Recommended Posts

• Odpowiedzi 588
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No jasne że mogę podać nazwy. W jednym miejscu chcę zrobić wrzosowisko a więc WRZOSY ;) w innym zrobić mały lasek z BRZÓZ i MODRZEWI to bardzo lubię oba drzewa. Od zachodu planuję wzdłuż granicy żywopłot nieformowany z TUJI SZMARAGD, bo są najbardziej wytrzymałe sadzonych, co 60cm. Przy kompostowniku posadzę MALINY bo super tam rosną. Na jednej rabacie blisko tarasu posadzę krzaczki BORÓWKI AMERYKAŃSKIEJ odmiana Blue Crop bo są najsmaczniejsze. Naprzeciw okna jadalni chcę różę pnącą, może na jakiejś kratownicy. Mam też w planach poziomki. Na rabatach raczej rośliny iglaste będę sadzić :cyprysiki, cisy, tuje, sosne karłową, jałowiec płożący i świerk Daisy White i Conica. Przed domem od frontu chciałabym mieć drzewko MAGNOLII i PIWONIE bo bardzo lubię te kwiaty, a gdzieś na rabatach jeszcze wsadzę liściaste MIGDAŁKA, AZALIE,RODODENDRONY, BERBERYS i BEZ (już mam tylko muszę przesadzić) Oczywiście to są plany a raczej marzenia zobaczymy na ile pozwolą pieniądze, czas i siły :)

Witajcie kochane dziewczyny........Ilonka ,Madzia......nasionka rosną,a reszta zamówiona... powoli....cały czas ziemia uprawiana.....kultywator spalinowy...pracuje pełną parą...dziś krótko,bo gwiżdze jak w kieleckiem.......jutro dalszy ciąg....

Madziu.....4 stówki.......nie dałabym jak równo to TWOJE hihihihihi

"jeździłam po materiał, zasypywałam i ubijałam" to napracowałaś się dziewczyno po pachy....to Twoje

pozdrawiamy mężusia,synusia.....My Kasia i Tadek

Z-35 tylko się nie pomyl! To jeszcze nie nasz dom ;) ja tam spać nie zamierzam

Witaj eLTeeS :) tak dużo to nie przybyło chyba że masz na myśli wyposażenie garażu ;) Podłogi ubijane były warstwami zagęszczarką tak jak należy. Teraz podlewamy wodą, a i jeszcze postoją trochę bo chudziaka będziemy wylewać po skończeniu murów.

kasicam jak to w warzywniku...marchewka, groszek zielony, cebula, bób bo uwielbiam, fasolkę szparagową. Może jeszcze coś jak wpadnie mi na myśl ale to dopiero w przyszłym roku więc mam dużo czasu na zastanowienie :)

pozdrowienia

fasolka,to jest to.......myśl Nwtko.....buziaki dla Męzusia i synusia..

pozdrawiam Kasia

kasicam dzięki za życzenia ale ja też nie gram :lol2: jak Twój ogródek?

Netko kochanie moje......ogród skopany.......hihihihihi.....dziś sadziliśmy róże tip top........i pnące.......pigwowce....daglezje....nie posadziłam modrzewii buuuuuuuu..one gubią igły na zimę..a mam ich 15 szt.....tak dali a zamawiałam3 szt....chyba wydam psiapsółce..mam dośc po Chojnie gdzie mam chatę..... drzew iliściastych...liści i bałaganu...a w ogródku.........ok.60m2 będę siac chyba po świętach..........nie damy rady wcześniej..

buziaczki Kasia