Gość gosc*** 23.09.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Czytam tę dyskusję i oczy przecieram ze zdumienia. Nikt tu chyba nie rozumie o czym pisze. Jaki oszust?Ustalmy najpierw fakty.Właściciel kilku działek załatwia w zakładzie energetycznym przydział mocy, płaci za te kilowaty (lub zapłaci wg umowy) i zakład energetyczny doprowadza kabel do wszystkich wymienionych działek. Gdzie tu widzicie oszustwo? Raczej trzeba podziękować człowiekowi i zwrócić mu pieniądze za "swój" przydział mocy. Ten kabel będzie własnością zakładu energetycznego. Dopiero jak prąd będzie koło działki to każdy właściciel z osobna podpisuje umowę z tymże zakładem energetycznym o zakup energii elektrycznej i założenie licznika. Do tej umowy potrzebne będzie prawo własności działki. Ot i cała sprawa.I po co te nerwy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bresland 23.09.2010 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 (edytowane) za 12 kW sąsiad chciał 6 tyś zł a rzeczywisty koszt jaki poniósł to ok 2000 zł. Chyba, Pan przyzna, że 4000 zł to dosyć wygórowana kwota za załatwienie dwóch papierków (warunki + umowa) Edytowane 23 Września 2010 przez bresland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 24.09.2010 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 A z czego wynika ta kwota 2000zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 24.09.2010 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 A z czego wynika ta kwota 2000zł? z cennika??? Ja płaciłam zdaje się 155zł od kW zamawianej mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 24.09.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Oki, myślałem że sąsiad poniósł inne koszty związane z przyłączem.Najzwyczajniej w świecie sąsiad próbuje Cię wydutkać z kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts