wojtas122 30.08.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Witam.Mam problem z odpływem wody z kranu w starej kamienicy; myślałem,że to odpowietrzenia pionu,ale tu jest wszystko OK..Ostatnio poziom został zalany wodą z pionów wyższych, całe szczęście mój lokal ocalał, mam zawór na odpływie,ale może on kiedyś nie wytrzymać. Z tego co się orientuję to sąsiad przerabiał piwnicę na lokal mieszkalny( z kilka lat temu) i wpinał się w rury żeliwne i coś naknocił, bo u niego wszystko ok, a w innych lokalach woda stoi lub wybija.Znajomy monter twierdzi,że za głęboko wjechał z rurą w żeliwną i blokuje odpływ z pionów. I dochodzimy do sedna: sąsiad twierdzi,że nic nie robił,że jest w innym pionie i wogóle coś mamy ,,naknocone",ale jak wuko przyjechało to był ździwiony,że wyssali mu wode z wc. Na moje stwierdzenie,że coś chyba jest nie tak w jego mieszkaniu,bo woda blokowana jest na jego odcinku to szukał dziury wszędzie tylko nie tam gdzie jest problem. Gdzie uderzyć z tematem tak aby było skutecznie i nie wyglądało tak,że się ich przyczepiłem. Lokal jest własnościowy,zarządza nim pgm, ale coś mnie słuchy dochodzą,że do końca roku i później sami rządzimy,a sąsiedzi tylko czekają aż samo się naprawi. Macie jakiś pomysł jak to załatwić? bo mi nic do głowy nie przychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts