Rethman 04.04.2004 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2004 A mamy taki piękny język ! Po co go zachwaszczać ? Może jakieś metafory zamiast przekleństw? "Jaka piękna katastrofa!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.04.2004 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 "Jaka piękna katastrofa" to nie przekleństwo to plagiat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rethman 06.04.2004 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 A gdzie jest Trade mark????????????? Czy to jest opatentowane czy sam skądś ściągnąłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rethman 06.04.2004 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 A Qurka wodna to też plagiat ? Komu należą się tantiemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.04.2004 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Jprzedworski,..........."Polam" i... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rethman 07.04.2004 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Gościu! ''out of closet !" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.04.2004 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Anna99 do jakiej "kategori" zaliczyłabyś wypowiedź Rethman? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Przekorek Niezalogowany 07.04.2004 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Aaa, tam. Też macie problemy. Ludzie nie mają co jeść, zabijają się, dzieci się prostytuują, a wam się "K...mać" nie podoba i cała debata jest o tym. Poczytajcie literature - "Zwrotnik Raka" chociażby. Krytyka sie zachwyca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.04.2004 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2004 Przekorek, "K...mać" żebyś niewim co pisoł nie podobo sie nom pierońsko i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neuron 13.04.2004 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Z tym ulatwianiem komunikacji za pomoca k... to moze byc tak.Mozg wymaga taktowania informacji by latwiej bylo dostrzec strukture.Moze k.. to takie swoiste kamienie oddzielajace fragmenty wypowiedzidla latwiejszego skupienia uwagi. Proste do rozpoznania, niezmienne.Poza tym na budowie taki ktory klnie na pewno sie zna na rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 14.04.2004 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Z tym ulatwianiem komunikacji za pomoca k... to moze byc tak. Mozg wymaga taktowania informacji by latwiej bylo dostrzec strukture. Moze k.. to takie swoiste kamienie oddzielajace fragmenty wypowiedzi dla latwiejszego skupienia uwagi. Proste do rozpoznania, niezmienne. Poza tym na budowie taki ktory klnie na pewno sie zna na rzeczy. Ta definicja mi się zaj.... podoba. A tak naprawdę jest to kolejne słowo które wdarło się do naszych domów, z wulgaryzmu stało powszechnie używanym zwrotem i ciężko jest mi to zaakceptować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Ojej 14.04.2004 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Definicja owszem, owszem ale podoba mi sie tylko bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 19.01.2005 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Podpisuję się dwiema rączkami pod Waszymi wypowiedziami,tylko powiedzcie mi jedno dlaczego słowo k...a lub inne przekleństwo jest tak magiczne w sytuacji stresowej np uderzenie się o coś boleśnie ,wylanie czegoś,wysypanie się dokumentów.Gdybym powiedziała wtedy sobie pod nosem kwiatek to nie zadziała jak k...a. Stary wątek wywlekam bo się napatoczył przy wyszukiwaniu, sorki Ale brakowało "naukowego" wyjasnienia w kwestii "magicznosci" tegoż słowa na "k": Otóż to słowo jest tak "magiczne" gdyż ( kiedys o tym czytalem i mi utkwiło w pamieci) brzmienie spółgłoski "r" w tym wyrazie ze wzgledu na sasiedztwo występujących obok samogłosek i spolgłosek wywołuje specyficzne drganie podniebienia, ktore oddziaływuje na mózg i przynosi lekkie odprezenie i spadek napiecia nerwowego Źródło: qurarra nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 25.01.2005 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Moi Drodzy! Czy ja już jestem niedzisiejsza? Dlatego, że wkurzają mnie wulgaryzmy używane zamiast przecinków? Właśnie gość na forum za zwróconą mu uwagę określił mnie : "ale delikatna hrabina sie znalazła". Czy do ceny kotła należy "rzucać mięsem"? Nie jestem święta. Jak mi murarz postawił ściankę działową 30 cm nie w tę stronę to mu nawrzucałam jak stary woźnica. Ale nie na forum! Czasami idę ulicą a panowie w garniturach, pod krawatami, z dyplomatkami w rękach zmierzają do super aut posługując sie słownikiem rynsztokowym. Nie mówię o blokersach, dresiarzach, "panienkach" itp. Mam wrażenie, że gdyby w języku polskim nie było słowa "k...a" niektórzy Polacy rozmawialiby na migi. Co o tym sądzicie? ha , to opowiem wam co mi sie przytrafilo Otoz ide sobie z siostra ( cale szczescie ze bez mojego synka) przez osiedle , przechodzimy przy grupce bawiacych sie dzieci. Grzebia lopatkami w piaskownicy i nagle jeden z chlopcow ( moze mial 5 lat) do drugiego tak oto: - kulwa, pieldolniety jestes cy co? odpieps sie od moich zabawek !!!! ( nawet dobrze nie umial wymawiac) na to ja do niego - kochanie, a dlaczego tak brzydko mowisz? dzieci sie nie beda z toba bawily jak tak sie bedziesz zachowywal no i dostalam odpowiedz : - a ty kulwa co sie wtlacas? spieldalaj! No i co anka na to powiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 25.01.2005 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 W wątku - http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=39684&highlight Forumowicz z Warszawy zwrócił sie do Forumowicza z Częstochowy Kiedys ktos Ci ten Twoj ryj obije. I zrobiło się miło i rodzinnie Ps. Oczywiście, zgodnie z zasadami dobrego wychowania wyraz "Twój" został napisany z dużej litery ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 25.01.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Wowka, ale to leży bardzo niedaleko od lektury szkoleni, gdzie napisane jest, że panićz dostał "po buzi, ewentualnie po mordzie". Cytat jest też w formie grzeczościowej, gdyż wyjęty z tego co pamiętam z ust lokaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 25.01.2005 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Forumowicz z Warszawy zwrócił sie do Forumowicza z Częstochowy "Wiadoma rzecz - stolyca"... Panisko i tak łaskę wyświadcza, że z plebsem z prowincji rozmawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.01.2005 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 ha , to opowiem wam co mi sie przytrafilo Otoz ide sobie z siostra ( cale szczescie ze bez mojego synka) przez osiedle , przechodzimy przy grupce bawiacych sie dzieci. Grzebia lopatkami w piaskownicy i nagle jeden z chlopcow ( moze mial 5 lat) do drugiego tak oto: - kulwa, pieldolniety jestes cy co? odpieps sie od moich zabawek !!!! ( nawet dobrze nie umial wymawiac) na to ja do niego - kochanie, a dlaczego tak brzydko mowisz? dzieci sie nie beda z toba bawily jak tak sie bedziesz zachowywal no i dostalam odpowiedz : - a ty kulwa co sie wtlacas? spieldalaj! No i co anka na to powiesz? Sam dzieciak tego nie wymyślił, pewnie w domu gdyby powiedział zdanie bez k... nikt by nie zrozumiał Po co nasi przodkowie wymyślali tyle języków? Co po niektórym z 10 słów by wystarczyło... BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 25.01.2005 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 [...] brakowało "naukowego" wyjasnienia w kwestii "magicznosci" tegoż słowa na "k": Otóż to słowo jest tak "magiczne" gdyż ( kiedys o tym czytalem i mi utkwiło w pamieci) brzmienie spółgłoski "r" w tym wyrazie ze wzgledu na sasiedztwo występujących obok samogłosek i spolgłosek wywołuje specyficzne drganie podniebienia, ktore oddziaływuje na mózg i przynosi lekkie odprezenie i spadek napiecia nerwowego Dokładnie tak. Zamienniki to wszystkie delikatniejsze: kurde, kurde mol, kurcze, kurna, w mordę itp. Kiedyś ktoś opisał stosowanie zagramanicznego: "O, Karaczi!", ale to nie działa - za długie. Przekleństwo musi mieć góra dwie sylaby, najlepiej jedną. Pozazdrościć 'faka' anglojęzykom. Co do dziecka - na pewno w domu nikt nie mówi do niego inaczej, bo to nie jest słowo wtrącone, tylko konkretne zdanie z dwoma przekleństwami. Schemat słowny, wyniesiony z domu i podwórka. Agnieszko, nie dopisałaś jak zareagowałaś na propozycję malucha ? Tę o szybkim oddaleniu się z rejonu piaskownicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.01.2005 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Agnieszko, nie dopisałaś jak zareagowałaś na propozycję malucha ? Tę o szybkim oddaleniu się z rejonu piaskownicy ? Ponury a te oczka na koncu ktore wkleilam nic ci nie mowia ? Takie oczy zrobilam i poszlam. No coz - nie chcialam sie w potyczke slowna z 5 latkiem wdawac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts