mich83 31.08.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Witam. Do czego dobierać kolor i wygląd karniszy ? W całym mieszkaniu mam parkiet dębowy , białe okna i złotawe klamki w drzwiach ( kolor drzwi jeszcze nieustalony , dębowy albo biały ). Czy w całym mieszkaniu dawać takie same karnisze, czy różnie w zależności od wystroju pokoju ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 31.08.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 MY MAMY WSZĘDZIE STAL SZLACHETNĄ Z MARCINDECORPodłogi różne, debina i merbau oraz wykładziny.Postanopwiłam, że w całym domu karnisze będa takie same (rurki) tylko wykończenie karniszy jest różne (u curki kryształki, u synka proste gałki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 31.08.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 A gdzie kupowaliscie karnisze? Moze polecicie jakis sklep internetowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 31.08.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 U nas podłogi: panele dębowe + kafelki beżowe. Okna i drzwi - orzech z mosiężnymi (złotawymi) klamkami. Wszystkie karnisze - proste rurki w kolorze mosiądzu (jak klamki).Kupowaliśmy w Castoramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kevinlomax 31.08.2010 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Najpierw pytanie czy chcesz karnisze stalowe czy drewniane. Jak stalowe to dobieraj je do elementów stalowych które mówisz że masz pozłacane więc karnisze bierz mosiężne. Jak chcesz karnisze drewniane to dobieraj je do elementów drewnianych czyli dąb jak dobrze pamiętam. A to czy w całym domu czy w różnych pokojach inaczej to kwestia gustu i wystroju całego domu. Jak masz w całym domu takie same okna drzwi i klamki to chyba dobrze będzie w całym domu dać takie same karnisze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mich83 03.09.2010 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 (edytowane) No złotawe mam klamki i dodatki do szafy w przedpokoju. A jeśli w jednym pokoju będą meble z dodatkami srebrnymi ( ale klami jak wiadomo wszędzie złotawe ) to rozumiem że mimo wszystko karnisz też złotawy w tym pokój ? No tak tez mi się tez zdawało ze wszędzie takie same. Edytowane 3 Września 2010 przez mich83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 04.09.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 No wg mnie to też zależy... Jak masz jeden zamykany pokój np. gabinet, gdzie nie wszyscy wchodzą to nie widzę przeszkód, żeby tam był inny karnisz. Trzeba by się zastanowić co będzie się bardziej w pomieszczeniu rzucało w oczy - klamki czy meble. Jak okno zasłonisz firanką, to ton wnętrzu będą bardziej nadawały meble i wtedy do nich można dopasować resztę.. wiadomo - co się komu podoba U nas np wszystkie dodatki raczej w złotawych odcieniach (bo nie bardzo lubię srebra we wnętrzach), ale jak się przed chwilą rozejrzałam to zauważyłam, że małe gałki w szafie w holu są srebrne (sama je kupowałam) i jakoś nie rzucają się strasznie w oczy i nie gryzą z resztą, więc nie dajmy się zwariować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 04.09.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 duś, masz moze jakas fotke? Jakos nie moge sobie wyobrazic karnisza oslonietego k-g, ale brzmi ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mich83 05.09.2010 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 duś no to tez jest pomysł dośc ciekawy, bo wtedy gips karton zlewa sie calkowicie z sufitem /scianami. Ciekaw jestem czy ten gips karton dotyka u ciebie sufitu ? Czy tak jak na zdjeciu jest ponizej sufitu ? Super jakbys wkleiła zdjęcie jak to u siebie rozwiązałas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 05.09.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 u nas wszędzie takie same, stare złoto-kwadratowe, w jednym pokoju srebne matowe.Kupione na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ati57 11.02.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 poradźcie jaki kolor karniszy: czy czarne (ikeowskie najtansze:)) czy też ikeowskie ale stalowe (siwe- http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90144872)? W mieszkaniu królują szarości, planuję białe lub jasnoszare zasłony. Uważacie, że drązki do zasłon powinny odbijać się kolorem (czarne) czy bardziej wtapiać się w tło (jasnoszare:)?Jutro wyruszam do ikei więc plissss pomocy, bo mi na takie szczegóły zawsze trudno się zdecydować Dodam jeszcze ze jedna ściana na której zawisną drążki jest koloru musztardowego, ściana ta należy do aneksu kuchennego, gdzie meble są białe a sprzęty czarne, chociaż nie wiem czy to ma znaczenie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts