Truszczu 22.09.2006 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Witam Czy ktos wykonywal lub moze ma wanne wykonana z ceramiki glazura / terakota ? Poniewaz chcialbym postawic sobie taka w lazience i bylbym wdzieczny za wszelkie informacje o takim czyms, czy jakies sugesie usterki ktore moglyby wystapic wszelkei za i przeciw Wydaje mi sie ze mamy juz takie kleje folie w plynie fugi ze nic nie powinno przeciekac ani tracic kolorow pod spod chcialbym dac jakies mini ogrzewanie dna wanny zeby nei byla taka zimna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 26.09.2006 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 wykonanie brodzika w systemie o ktorym mowisz kosztuje ok 1500 (sama chemia) wanna conajmniej 4-5 razy tyle, + płytka - pewnie mozaika ok 250-300 PLN z m2, plus fuga epoksydowa. i sprawdż wytrzymałość stropów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 26.09.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 wykonanie brodzika w systemie o ktorym mowisz kosztuje ok 1500 (sama chemia) wanna conajmniej 4-5 razy tyle, + płytka - pewnie mozaika ok 250-300 PLN z m2, plus fuga epoksydowa. i sprawdż wytrzymałość stropów. Pomijam przewrotnosc Twojego kosztorysu / podobno czlowiek pol zycia spi i je a drugie pol odpoczywa czyli nie ma juz czasu na prace/ ale skad sie ta wytrzymalosc stropu wziela? Czyzby ilosc wody w zwyklej wannie miala wiekszy ciezar niz taka sama ilosc w wannie murowanej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 26.09.2006 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 sama wanna troche ciezka bez wody, przecież ze styropianu jej nie zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 26.09.2006 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 sama wanna troche ciezka bez wody, przecież ze styropianu jej nie zrobi Alez oczywiscie , podobnie jak obudowy tradycyjnej wanny i podlogi pod wanna, tez nie robi sie ze stytopianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 27.09.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 sama wanna troche ciezka bez wody, przecież ze styropianu jej nie zrobi Alez oczywiscie , podobnie jak obudowy tradycyjnej wanny i podlogi pod wanna, tez nie robi sie ze stytopianu No nie zrobi nie ma szans sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilma 27.09.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Pomijając kwestie techniczne czy samego wykonania, uważam ze leżenie w pudle z kafelkow nie bedzie zbyt przyjemne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 02.10.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Widziałem takie cudo (wykonanie z lat 50-60) - kompletna kostnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 09.09.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 własnie wpadliśmy z mężem na pomysł żeby mieć inaczej niż wszyscy i... wymurować wannę. Tylko się zastanawiamy jakie są za i przeciw? Pod nią zamontowalibyśmy ogrzewanie podłogowe, żeby nie było zimno jak się siada zadkami. Więc jeden kłopot rozwiązany. Macie jeszcze "pomysły" na minusy takiej wanny? Plusem na pewno jest wygląd, kształt - no co się zamarzy to to będzie. Czyszczenie też chyba nie powinno stworzyć problemu... A co z przyłączami? Mogą się znależć spokojnie pod wanną, czy nie bardzo? Zdaję sobie sprawę, że nie wiele osób ma coś takiego, dlatego proszę o opinię każdego kto nie bełkocze bez sensu jak murarz pytany o technologię wypiekania chleba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 09.09.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 plus to rzeczywiscie proawdopodobnie niepowtarzalny wyglad, ale poza tym ... . nie wiem bo koszt spory (materialy i wykonanie), a w utrzymaniu chyba trudna (czyszczenie itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 09.09.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 - może być ciężka dla stropu (ale nie musi)- może być trudna do umycia (ale nie musi) A jaką warstwę wykończeniową wymyśliliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 09.09.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Z przyłączami to chyba nie powinno być problemów , w końcu chyba niewiele różniłoby się to od murowanego brodzika, ew. przelew. Minusem może być trudność w wykonaniu, tak aby miała wygodny kształt, żeby można było sobie dłużej poleżeć no i pokrycie/wyłożenie tak, aby nie "drapało w zadki" - wszelka ceramika - mozaiki itd myślę, że miałoby ten minus.... Ale może masz już pomysł na wykończenie? Chyba,że taka betonowa, szlifowana, gładziutka, o kształtach dopasowanych do "kręgosłupów" właścicieli i jak jeszcze cieplutka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 10.09.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Z przyłączami to chyba nie powinno być problemów , w końcu chyba niewiele różniłoby się to od murowanego brodzika, ew. przelew. no też tak myślę, a doszliśmy do wniosku, że dojście "pod wannę" też się da ukryć, i zabudować kafelkami żeby się niczym nie wyróżniało. Minusem może być trudność w wykonaniu, tak aby miała wygodny kształt, żeby można było sobie dłużej poleżeć spadek na plecy da się zrobić, patrz niżej - napisałam jak to planujemy no i pokrycie/wyłożenie tak, aby nie "drapało w zadki" - wszelka ceramika - mozaiki itd myślę, że miałoby ten minus.... myślałam o wypłenieniu silikonowym, żeby ta "fuga" licowała się z krawędziami płytki czy tam mozaiki Ale może masz już pomysł na wykończenie? Chyba,że taka betonowa, szlifowana, gładziutka, o kształtach dopasowanych do "kręgosłupów" właścicieli nie betonowa nie... i jak jeszcze cieplutka... no cieplutka ma być A jaką warstwę wykończeniową wymyśliliście? kafelki z silikonowymi fugami (małż mówi, że jest coś takiego ja się do końca na technicznych pierdółkach nie znam ) Jeżeli chodzi o kształt... to coś podobnego jak ma Koło w kilku wannach, no może miejscami wyjdzie kanciato, ale to nie przeszkadza generalnie nie widze przeciwskazań Chyba tylko muszę pogadać z jakimś architektem czy strop wytrzyma takie obciążenie, bo o tym nie pomyślałam, ale jeśli nie będzie zastrzeżeń, to startujemy - dziękuję Wam bardzo za odpisanie, bardzo mi pomogliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosciel 29.03.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Cieaw jestem, jak sie sprawuje wanna? Czy ją w ogóle zrobiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewazych 20.12.2009 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Witam, mam pytanie odnośnie tego typu wanny. Bardzo chiałabym mieć taką wannę http://farm5.static.flickr.com/4001/4198862340_86fe7c432b_o.jpg http://farm5.static.flickr.com/4041/4198108867_d8fd1b920a_o.jpg ale pojawiają się trzy pytania jak do tego dzieła się zabrać i jak je wykonać. Natiomiast ostatnie pytanie czy da się tak jak poprzedni autor postu zasugerować wylać sylikonem aby nie ocierało czterech liter. Będę wdzięczna za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 20.12.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 A ja się tak zastanawiam czy fuga w takiej wannie nie powinna być epoksydowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewazych 21.12.2009 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Dziękuję faktycznie taka fuga byłaby dobrym rozwiązaniem, ale w związku z tym czy to ograniczy otarcia uwzględnionych części ciała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 21.12.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Dziękuję faktycznie taka fuga byłaby dobrym rozwiązaniem, ale w związku z tym czy to ograniczy otarcia uwzględnionych części ciała? Tego niestety nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.01.2010 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Dziękuję faktycznie taka fuga byłaby dobrym rozwiązaniem, ale w związku z tym czy to ograniczy otarcia uwzględnionych części ciała? Tego niestety nie wiadomo niestety fuga epoksydowa nie zmniejszy ocierania. Może gdyby całość pociągnąć silikonem to wtedy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 04.01.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Dziękuję faktycznie taka fuga byłaby dobrym rozwiązaniem, ale w związku z tym czy to ograniczy otarcia uwzględnionych części ciała? Tego niestety nie wiadomo niestety fuga epoksydowa nie zmniejszy ocierania. Może gdyby całość pociągnąć silikonem to wtedy... Nie chodziło mi tu o ocieranie, ale o zabezpieczenie przed przesiąkaniem Przeciw ocieraniu zawsze można jakąś matę przed kąpielą wrzucić do wanny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts